Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(karapuzike @ 2010 10 07, 20:48)
su aisingu manyciau  g.gif  nes su vandeniu ar degtine tai gal nelips. arba su tuo paciu skystu sokoladu

hmm g.gif aisingo specialiai nedarysiu turbut, ir sokolado to skysto tai neturiu, rozes jau saldytuve g.gif
ar jus darot specialiai kazkoki tai lipala, kad prilipint tas rozes? unsure.gif
Atsakyti
gal galetumete dar priminti sarlotes kremo recepta, niekaip nerandu kur jis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2010 10 07, 19:34)
lenkiska tokia melynam pokely, atrodo kad gera.. praktiskai tokios pat konsistencijos kaip is baziu ta kur dideliais kiekiais buna  g.gif , o kociojau ant tos brangios Dan sukker g.gif As galvoju o gal as ta mase kaza ne tokiu eiliskumu, ar temperaturu darau? O gal tos pudros per daug dedu? man sueina pagal recepta i tesla ir po to dar kociojimui kazkiek susinaudoja

aš gal pudrą kaltinčiau g.gif kažkada baigės ta ir bazės tai išsitraukiau tos lenkiškos iš stalčiaus... o mama mia kokia masė gavos doh.gif pabandyk vieną kartą iš geros pudros pasidaryt ir pamatysi yra tau skirtumas ar ne biggrin.gif

QUOTE(Ziu Ziu @ 2010 10 07, 21:50)
gal galetumete dar priminti sarlotes kremo recepta, niekaip nerandu kur jis smile.gif

1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.


nu jau kokią nesamonę užsimojau padaryt doh.gif galvojau diedas iš namų išvarys kai paprašiau jo įmantrų padėklą sukonstruot doh.gif bus matyt kas man čia gausis doh.gif
Atsakyti
dar tortukai lygesni buna kai mase nebuna per plonai iskociota mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 10 07, 21:59)
aš gal pudrą kaltinčiau  g.gif  kažkada baigės ta ir bazės tai išsitraukiau tos lenkiškos iš stalčiaus... o mama mia kokia masė gavos  doh.gif pabandyk vieną kartą iš geros pudros pasidaryt ir pamatysi yra tau skirtumas ar ne  biggrin.gif

sestadieny varau i bazes pudros.. kaip tik ir sikoladas baigesi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 10 07, 21:59)
aš gal pudrą kaltinčiau  g.gif  kažkada baigės ta ir bazės tai išsitraukiau tos lenkiškos iš stalčiaus... o mama mia kokia masė gavos  doh.gif pabandyk vieną kartą iš geros pudros pasidaryt ir pamatysi yra tau skirtumas ar ne  biggrin.gif
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.
nu jau kokią nesamonę užsimojau padaryt  doh.gif  galvojau diedas iš namų išvarys kai paprašiau jo įmantrų padėklą sukonstruot  doh.gif  bus matyt kas man čia gausis  doh.gif

aciu, issisaugau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2010 10 07, 22:16)
sestadieny varau i bazes pudros..

ale ta rupūžė dar pabrango doh.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galit pasakyt is kur siunciates flamasterius, zinau kad kazkurios forumo merginos tai verciasi, turejau nuorodas, bet nerandu jau nieko... doh.gif gal galit pagelbeti smile.gif
Atsakyti
labas auksarankės, apžiūrėjau torčikus, 150 kartą besikartojančius klausimus, torčikai tai superiniai, klausimai jau verti kritikos tongue.gif man šiandien kilo mintis atidaryti DUK temą tongue.gif

papasakosiu šios dienos nuotykius: dariau 4 tortukus išmatavimai 19-21-21-22,5, visi tortikai 3-4 biskvitukų tai aukštis normalus visų, ne ploniukai... Šarlotės kremo sunaudojau normą, tarkavau Selgos sausainių nebeturėjau medučio lakštelių... tai išlyginau 4 tortus, pastiliažo buvau pasidarius iš 1 kg pudros, tai dar liko man...

Karapuzike, aš manau, kad problema masėje, nu gaila negaliu pačiupinėti... bet sakysim aš subrenduią masę jei pasidarau iš vakaro, tai kišu į mikrobangę 20 sekundžių ir gerai gerai išminkau, tada kočioju, jei kočiojant matai nelygumus , vadinasi masės bėda... gal želatina stipresnė nei mūsiškė, gal praleidau gal ir rašei su Oetkeriu darei???

Ten dar klausimėlį mačiau dėl ganašo... jei jau snikerį ruošiesi dengti mase, tai ganašas nebereikalingas, ganašas yra puošimo elementas šitame torte, jei nori dengti mase, jo gamintis nebereikia 4u.gif


sorry, esu baisiai pavargusi šiandien, tingiu besiplėsti į atsakymus blush2.gif blush2.gif blush2.gif tiesa, saldaininės masės niekada nekočioju ant kepimo popieriaus, tik ant cukraus pudros arba krakmolo ir tai labai labai nežymaus kiekio, ta masė fantastiškai gula ant torto kaip aksomas wub.gif bet rupkė brangi savikaina blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 07 spalio 2010 - 22:27
Karapuzike, ar sijoji pudra?
Beje, pastiliazo as niekada nebrandinu schmoll.gif Padarau, iskart kocioju ir metu ant torto mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytas cool.gif atnešu saldainių prie kavos....
tortas iš serijos kai neturi jokios vizijos doh.gif ir darai kas tą minutę atrodo bus gerai....

kažkaip realybėj jis man visai simpatulka, nu bet jau nuotraukos doh.gif nėr ką norėt.. naktį darytos doh.gif

juodas miškas, mmg ir saldainiai ir torto liekanų tongue.gif beje labai skanūs kur vyšnia apvoliota trupiniuose ir aplieta šokoladu bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
tai jūs man pasakykit kur ta rugiagėlės dupce??? ieškau ir nerandu...
asseni jau rašiau tobulumas tas kempiniukas
o saldainių dežutė, man ir nuotraukoje labai gražu
Atsakyti