Skara 200/95 cm "Filigrano" dar megzta pavasari,siulai "Baltika",sumegzta 2,5 matkelio
Papildyta:
Dar viena is "Teksrenos"
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 11 24, 14:53)
Labai fainas
ačiū
QUOTE(villyte @ 2010 11 24, 15:52)
rastelis krastuose labai spalva tokia ryski, turetu pagyvinti tamsu paltuka O kokie cia siulai, pusvilne?
medvilnė čia aksesuaras šiltiems orams
QUOTE(desrele-lt @ 2010 11 24, 16:10)
Labai gražus baktusiukas, ir spalva fantastiška Ačiū už nuorodą. Gal galėtumėte paaiškinti angliškus sutrumpinimus iš tos schemos? Žinau kol kas tik vieną
k on RS; p on WS - geroji akis, išvirkščioj pusėj mezgama išvirkščiąja akim
p on RS; k on WS - išvirkščioji akis, išvirkščioj pusėj mezgama gerąja akim
sl 1 pwise with yarn in back - aš čia tiesiog nuimdavau akį, nžn kaip tiksliai
k2tog - 2a. sumegzt kartu į dešinę
ssk - 2a. sumegzt kartu į kairę
yo - užmetimas
sl 1, k2tog, pass slipped st over - 3a. sumegzt
bind off 1 st - čia reikia nuimti sumezgant akis -4a pagal schemą, panašiai kaip baigiant mezginį - 2sumezgi, uždedi atgal- vėl dvi sumezgi ir t.t. nežinau kaip raiškiai parašyt
marker position - čia tiesiog pagalbinis siūlas, kad nepasiklyst pridėjimuose ir nuėmimuose
st rem on needle after BO - o čia akis kuri lieka, kai sumezgi 4 akis (blind off Ist)
k on RS; p on WS - geroji akis, išvirkščioj pusėj mezgama išvirkščiąja akim
p on RS; k on WS - išvirkščioji akis, išvirkščioj pusėj mezgama gerąja akim
sl 1 pwise with yarn in back - aš čia tiesiog nuimdavau akį, nžn kaip tiksliai
k2tog - 2a. sumegzt kartu į dešinę
ssk - 2a. sumegzt kartu į kairę
yo - užmetimas
sl 1, k2tog, pass slipped st over - 3a. sumegzt
bind off 1 st - čia reikia nuimti sumezgant akis -4a pagal schemą, panašiai kaip baigiant mezginį - 2sumezgi, uždedi atgal- vėl dvi sumezgi ir t.t. nežinau kaip raiškiai parašyt
marker position - čia tiesiog pagalbinis siūlas, kad nepasiklyst pridėjimuose ir nuėmimuose
st rem on needle after BO - o čia akis kuri lieka, kai sumezgi 4 akis (blind off Ist)
tikiuos suprasit, nelabai moku paaiškint bet gal skaitot rusiškai, nuorodoje yra aprašymas kaip megzt, gal aiškiau būtų
QUOTE(rimusia @ 2010 11 24, 16:50)
Dar viena is "Teksrenos"
įdomus skaros variantas
QUOTE(rimusia @ 2010 11 24, 15:50)
jetus koks grozis jau uzsikreciau skaru manija, baigsiu pora kepuriu ir eisiu skaraut
tik mestelkit minciu, kur schemu tokio tipo groziu ieskot. pas rusaites kazkaip nepavyksta rasti
QUOTE(rimusia @ 2010 11 24, 15:50)
Čia dar nematytos skaros, labai įdomios. Filigrano kaip tik vakar tyrinėjau, man truputį neaišku, nes rusiškas tekstas rašo, kad reikia kartoti eiles po 2 kartus. Ar čia vertimas prastas ir iš tiesų turima omeny, kad viena gerom, kita atgal blogom, ar iš tiesų kiekvieną rašte nurodytą eilę (su pažymėtom išimtim) reikia identiškai pakartoti 2 kartus? Būčiau dėkinga, jeigu parašytumėt .
QUOTE(Restar @ 2010 11 24, 17:07)
Čia dar nematytos skaros, labai įdomios. Filigrano kaip tik vakar tyrinėjau, man truputį neaišku, nes rusiškas tekstas rašo, kad reikia kartoti eiles po 2 kartus. Ar čia vertimas prastas ir iš tiesų turima omeny, kad viena gerom, kita atgal blogom, ar iš tiesų kiekvieną rašte nurodytą eilę (su pažymėtom išimtim) reikia identiškai pakartoti 2 kartus? Būčiau dėkinga, jeigu parašytumėt .
Hm, Filigrano net susiradau per Ravelrį. Bent jau vokiškai rašo, kad išvirkščiomis akimis megzti lygines eiles Angliškai irgi Filigrano
QUOTE(Restar @ 2010 11 24, 18:07)
Reikia identiskai pakartoti 2 kartus,nes schema duota tik del vienos skaros puses.
Antra skara vadinasi LazyKaty
[quote=rimusia,2010 11 24, 16:50]
Oi kokia marga gražuolė
parodau savo percy
tik natūroj - rašalo spalva
Oi kokia marga gražuolė
parodau savo percy
tik natūroj - rašalo spalva
QUOTE(mama-gita @ 2010 11 24, 22:11)
gražuolė
tokie grožiai šioje temoje, kad nežinai kas daros pasižiūrėjus...tikiuos ateis diena kai suprasiu kaip ta skara mezgasi bandysiu ikast po svenciu, nes kolkas nera laiko mokymuisi, reikia dovaneles megzti tokias kokias moku
Skaros labai grazios, rasaline kokio grazaus raso ,
rimusia abi skaros , bet ta pereinanciu spalvu taip gerai atrodo del savo spalvu derinio, nors sudetingiau mezgama turbut ta rozine, bet spalva daug ka padaro.... (rozine - ne mano spalva )...
rimusia abi skaros , bet ta pereinanciu spalvu taip gerai atrodo del savo spalvu derinio, nors sudetingiau mezgama turbut ta rozine, bet spalva daug ka padaro.... (rozine - ne mano spalva )...
benomama, auuuuuuuuuuuu cia man dar vis neaisku gi buvo
QUOTE(okkey @ 2010 11 20, 18:37)
baisu konstatuoti, bet vis dar aklaviete del pailgejimuir paplatejimu apneriant aisku, na o toliau ziurek ar gerai bandau bent jau suprasti taigis A4 formatas - staciakampis (plotis horizontaliai ilgis statmenai), dabar issiaiskinam - plotis tai tik priekis ar prikis ir nugara drauge ir lenkiam pusiau tai yra virsu prie apacios juk, o ne sonu na turbut aiskiai klausima suformulavau