Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkės

user posted image

http://www.kgrudai.l...-technologijos/

Sveikos,
Uolma, ar tu tokius pirkai vištoms vitaminus? Mes pirkę KRET-MIX.
Atsakyti
Mergele nežinau kaip atrodo, nes pardavėja sudėjo į maišelį kurį atidaviau uošviam, jie ir lesina blush2.gif reiks pasižiūrėt kaip būsi kaime, nes ir pati kitam kart nežinosiu ką pirkau doh.gif
Atsakyti
gal kas perka jau visciukus? smile.gif
Atsakyti
Sveikos ukininkes 4u.gif Gal pasidalintumete kokiomis idejomis kuo butu galima uzsiimti kaime, kokios srities ukininkavima pasirinkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2013 03 20, 17:04)
Sveikos ukininkes 4u.gif  Gal pasidalintumete kokiomis idejomis kuo butu galima uzsiimti kaime, kokios srities ukininkavima pasirinkti smile.gif

Ukininkavimas-plati savoka mirksiukas.gif Uzsiimti galima nuo augalininkystes, bitininkystes, gyvulininkystes iki netradiciniu amatu puoselejimo(kalvyste, medzio darbai, audimas ir t.t). Cia bediskutuodamos priejom bendros isvados, kad auginti gyvulius yra daugiausia vargo ir maziausias pelnas, nors pajamos stabilios, kaip menesine alga. Augalininkyste-daugiau laisvo laiko, nereikia nieko serti, girdyti, melzti, galima atrasti net savaite kita poilsiui prie juros, bet pajamos bus nestabilios. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na va jau sis tas smile.gif as tiesiog ieskau ideju kazkokiu, todel idomu kuo kiti uzsiima ir kaip sekasi, vieni vaistines zoleles augina, kiti vistas ir panasiai, idomu kas dar ka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2013 03 20, 18:29)
Na va jau sis tas smile.gif  as tiesiog ieskau ideju kazkokiu, todel idomu kuo kiti uzsiima ir kaip sekasi, vieni vaistines zoleles augina, kiti vistas ir panasiai, idomu kas dar ka 4u.gif

As auginu vaiskrumius ir vaismedzius. Tai nera siai dienai mano pagrindines pajamos, bet ziuriu i ateiti. ax.gif Braskes, avietes, vysnios-tai tokios uogos, kurios paklausa turejo ir tures visada drinks_cheers.gif Gretimais auginu juoduosius ir raudonuosius serbentus(daugiau del ivairoves bei sulciu maisymui), gervuoges, slyvas ir vynuoges, aronijas ir svarainius.
Obelu ir kriausiu neauginu. Dar mano svajone uzsiveisti saltalankius ir silauoges, ju uogu kaina didele drinks_cheers.gif O ir paklausa yra.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 17, 12:20)
Laba diena.

Gal kas galėsit pagelbėti blush2.gif
Ar yra kažkur oficialus sarašiukas, kokios specialybės tinka, kad gaut ūkininko pažymėjimą? Kad kursus lankyt galima/reikia žinau. Mane domina konkrečiai mokslo įstaigos/specialybės,kurias baigus nereik spec. kursų lankyti?

Kiek žinau užteko kur kažkadaise buvo profesinės mokyklos, namų ūkio ekonomės, namų ūkio meistrai. Dabar yra lankomi kursai ir išrašomi pažymėjimai. Matot aš iš Telšių r., tai jau laikraštyje mačiau, kad profesinio ugdymo mokykla jau organizuoja kursus. Manau, kad kažkurioje mokykloje arčiau Jūsų turėtų būti, tik pasidomėkit, jie rengiami pavasariais ir rudenį. Jei žadate rimtai ūkininkauti be šio pažymėjimo niekur neišsisuksite.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 03 20, 19:51)
As auginu vaiskrumius ir vaismedzius. Tai nera siai dienai mano pagrindines pajamos, bet ziuriu i ateiti. ax.gif Braskes, avietes, vysnios-tai tokios uogos, kurios paklausa turejo ir tures visada drinks_cheers.gif Gretimais auginu juoduosius ir raudonuosius serbentus(daugiau del ivairoves bei sulciu maisymui), gervuoges, slyvas ir vynuoges, aronijas ir svarainius.
Obelu ir kriausiu neauginu. Dar mano svajone uzsiveisti saltalankius ir silauoges, ju uogu kaina didele drinks_cheers.gif O ir paklausa yra.

paklausiu... ax.gif
jei ne paslaptis, žinoma smile.gif
ar realizuojate per supirkėjus, ar patys turguje? Gal patys perdirbat? Ar samdote žmones derliui nuimti ir jei taip, ar sunkiai sekasi surasti, ar nelabai?
Pati esu kaimiškos veiklos paieškose. Tai apie uogas, tai apie paukščius, tai apie sliekus mąstau - neapsisprendžiu. Vis realizacijos klausimai baugina... unsure.gif
Atsakyti
as mastau apie paukscius ir kiausiniu pardavinejima,bet galvoju gal is namu paimtu g.gif
na nezinau dabar kaip tik galvoju kiek cia ko pirkti,bijau padaugint,bet ir bijau per mazai nusipirkti,o gal bus pirkimas? kaip manot ar parduociau zasis,jos brangios,mane cia leidzia ant zemes visi, kad cia tik turtingi zmones gali pirkti.dar broileriu galvoju g.gif o gal tik zasis,net ir nezinau,gal kas patars,gal kas augina ir pardavineja?
Atsakyti
as gyvenu salia nedidelio miesto,kad salia vilniaus gyvenciau tai manau ir su pardavimu bedu nebutu
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2013 03 20, 21:52)
paklausiu... ax.gif
jei ne paslaptis, žinoma smile.gif
ar realizuojate per supirkėjus, ar patys turguje? Gal patys perdirbat? Ar samdote žmones derliui nuimti ir jei taip, ar sunkiai sekasi surasti, ar nelabai?
Pati esu kaimiškos veiklos paieškose. Tai apie uogas, tai apie paukščius, tai apie sliekus mąstau - neapsisprendžiu. Vis realizacijos klausimai baugina... unsure.gif

Derlius dar nedidelis, vis tik vaiskrumiams ir vaismedziams turi praeiti 4-5 metai. Pardavineju per skelbimu psl kol kas, kas lieka neispirkta-suleidziu i sultis ar suverdu uogiene sau paciai, kad nuostolio nebutu, tai sultis irgi per skelbimus parduodu drinks_cheers.gif Ateiciai galvoju ir apie turgu, ir apie supirkejus, sakykim, Vilniaus sultys visai neblogai superka, bet reikalingas nemazesnis nei 250kg kiekis. drinks_cheers.gif

QUOTE(Bryana @ 2013 03 20, 23:09)
as mastau apie paukscius ir kiausiniu pardavinejima,bet galvoju gal is namu paimtu  g.gif
na nezinau dabar kaip tik galvoju kiek cia ko pirkti,bijau padaugint,bet ir bijau per mazai nusipirkti,o gal bus pirkimas? kaip manot ar parduociau zasis,jos brangios,mane cia leidzia ant zemes visi, kad cia tik turtingi zmones gali pirkti.dar broileriu galvoju g.gif o gal tik zasis,net ir nezinau,gal kas patars,gal kas augina ir pardavineja?

Kas is musu pazistamu ukininku bande zasis bei antis auginti, tas kitais metais to verslo nesieme schmoll.gif Nera paklausi zasiena net tarp turtingu zmoniu. Kur kas geriau broilerius ar kalakutus 4u.gif
Atsakyti