Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkės

QUOTE(Tepaluota @ 2010 10 17, 14:59)
Ar apsimoka sodininkystė šiandien LT?  unsure.gif

Aciu uz informacija aciuks.gif
Simet turejau galimybe uzsidirbti is sodo gerybiu 4u.gif Suma sieke menesine valdiska alga, bet to sodo mano buvo tiek klaikiai mazai(6 arai), kad pamasciau, jog buciau turejusi koki 10ha, sodu paversta, buciau uzsidirbusi visa metine alga valstybiniame darbe.
Atsakyti
Šiemet vaisiai, uogos ir daržovės buvo kaip niekada brangūs, taip būna gal kartą per dešimtmetį.
Be to, turint 10ha. jau reikės galvoti apie papildomas išlaidas darbo jėgai, transportavimui, sandėliavimui, pakuotei ir t.t. Reikėtų susidėlioti pliusus ir minusus, pasiplanuoti numatomas išlaidas, pajamas ir viską gerai apgalvoti.
Atsakyti
Sena pažįstama, ar nenorėtumėt tik deklaruoti savo žemės, juk ir už tai yra mokami pinigėliai, jei nujauni žolę ir susmulkini apie 350/ha, o jei nupjanuni ir išveži, galima pagal programa Aplinkos tvarkymas ar kažkaip panašiai vadinasi, tada prie 350+250 LT/ha. ? Visgi papildomi pinigėliai. Už nupjovimą hektaro pernai Utenos rajone reikėjo mokėt 100-120 LT.
Atsakyti
QUOTE(Laluna @ 2011 02 11, 12:41)
Sena pažįstama, ar nenorėtumėt tik deklaruoti savo žemės, juk ir už tai yra mokami pinigėliai, jei nujauni žolę ir susmulkini apie 350/ha, o jei nupjanuni ir išveži, galima pagal programa Aplinkos tvarkymas ar kažkaip panašiai vadinasi, tada prie 350+250 LT/ha. ? Visgi papildomi pinigėliai. Už nupjovimą hektaro pernai Utenos rajone reikėjo mokėt 100-120 LT.

Zeme nevesli, zole dorai neauga, deklaravom, nepasimokejo, nes kainuodavo nupjovimas,o ta ismoka paskui juokinga tampa, nuomavom veliau, tai deklaravo kiti.
Uz sodininkyste ismokos kur kas didesnes nei uz pievas, o ir dar nauda is paciu vaisiu, uogu. ax.gif
Atsakyti
Sena pažįstama, pabandykite dar i NMA pasiskambinti, juk yra gi visokios priemones sodo iveisimas ir visokiu kitokiu, gal su parama butu kazka jums galima stambiau padaryt. Neklausykit skeptiku nuomones, viska susizinokit pati ir spreskit ar apsimoka ar ne. NMA konsultuoja ir telefonu. O be vargo ir zuveles is prudo neistrauksi:))
Smagu, kad mastot ka cia padarius, o nelaukiat vien tik pasalpu is valstybes!Sekmes jums nuosirdziausiai!
Atsakyti
Gaila,kad tik tokia temą radu, tikėjausi, kad bus kokia nors tema, kur ne vien ūkininkės, bet ir ūkininkų žmonos/draugės bendrauja smile.gif
Sena pažįstama, jei nuo nulio, tik su žeme, jaučiu labai sunku ūkininkauti pradėt. Kiek kainuoja technika, juk rankom tokio ploto nesutvarkysit, trąšos, galų gale pats sodo įveisimas. Dar reikia turėti kur padėt viską, tarkim vaisiams lengviau sandėlį įrengti. Bet uogas arba iš karto parduoti, arba šaldyti. Šiltu oru uogos iš viso greit prarūgsta, reikia bent jau atvėsinti jas kažkur. Be to, ar turėsit kur gauti darbo jėgos, kurios reikėtų gan nemažai, staigiai ir trumpam.
Norėjau ir aš su uogom pabandyti, bet nenusprendžiu kaip čia protingai viską sudėlioti, kad nuostolio nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2012 03 23, 13:13)
Gaila,kad tik tokia temą radu, tikėjausi, kad bus kokia nors tema, kur ne vien ūkininkės, bet ir ūkininkų žmonos/draugės bendrauja smile.gif
Sena pažįstama, jei nuo nulio, tik su žeme, jaučiu labai sunku ūkininkauti pradėt. Kiek kainuoja technika, juk rankom tokio ploto nesutvarkysit, trąšos, galų gale pats sodo įveisimas. Dar reikia turėti kur padėt viską, tarkim vaisiams lengviau sandėlį įrengti. Bet uogas arba iš karto parduoti, arba šaldyti. Šiltu oru uogos iš viso greit prarūgsta, reikia bent jau atvėsinti jas kažkur. Be to, ar turėsit kur gauti darbo jėgos, kurios reikėtų gan nemažai, staigiai ir trumpam.
Norėjau ir aš su uogom pabandyti, bet nenusprendžiu kaip čia protingai  viską sudėlioti, kad nuostolio nebūtų.

Smagu, kad atsiliepete thumbup.gif Musu jau daugiau, ir mes jega drinks_cheers.gif
Visa sita jau apgalvojusi. Orientuojuosi daugiau ne i zalias uogas(nors ir ju tikiuosi priduoti), bet i saldytas trintas bei spaustu sulciu pavidalu. Pernai pabandymui tiek, kiek is tevu sodo uogu-vaisiu buvo, pabandziau, buvau palankiai ivertinta, entuziazmas mane uzpludo thumbup.gif Tokiu budu ne tik nereikia su chemija "draugauti", nes vis tik orientuojuosi i ekologini ukininkavima, bet ir nebijosiu, kad uogos bei vaisiai supus, sutres, apipelys.
Del darbo jegos-kaimuose jau seniai naudojasi paaugliu darbo jega: neprasigere vaikai, nori savu pinigeliu, darbas saugus. Pacios bernai pernai vieno ukininko bulves priziurejo(ravejo, kolorada rinko, kase).
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 03 23, 14:27)
Smagu, kad atsiliepete thumbup.gif Musu jau daugiau, ir mes jega drinks_cheers.gif
Visa sita jau apgalvojusi. Orientuojuosi daugiau ne i zalias uogas(nors ir ju tikiuosi priduoti), bet i saldytas trintas bei spaustu sulciu pavidalu. Pernai pabandymui tiek, kiek is tevu sodo uogu-vaisiu buvo, pabandziau, buvau palankiai ivertinta, entuziazmas mane uzpludo thumbup.gif Tokiu budu ne tik nereikia su chemija "draugauti", nes vis tik orientuojuosi i ekologini ukininkavima, bet ir nebijosiu, kad uogos bei vaisiai supus, sutres, apipelys.
Del darbo jegos-kaimuose jau seniai naudojasi paaugliu darbo jega: neprasigere vaikai, nori savu pinigeliu, darbas saugus. Pacios bernai pernai vieno ukininko bulves priziurejo(ravejo, kolorada rinko, kase).

O kokiam čia Jūs rajone? Idėja gera, tik kad visokie popierizmai nepapjautų smile.gif Čia kaime tai deja, iš vaikų nebent bėdos sulaukti.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2012 03 23, 15:43)
O kokiam čia Jūs rajone? Idėja gera, tik kad visokie popierizmai nepapjautų  smile.gif  Čia kaime tai deja, iš vaikų nebent bėdos sulaukti.

Pazistami man popierizmai. Moletai.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 03 23, 15:27)
Musu jau daugiau, ir mes jega drinks_cheers.gif

Vis pasvajoju apie savas užaugintas ir parduodamas daržoves, uogas ax.gif O su braškėmis gal kas nors bandėt? g.gif
Atsakyti
del braskiu tik sau ...
Atsakyti
QUOTE(jur78 @ 2012 03 26, 13:24)
del braskiu tik sau ...

gaila, o dar norėjau auginti štai taip:

user posted image
Atsakyti