QUOTE(Natha @ 2012 03 23, 13:13)
Gaila,kad tik tokia temą radu, tikėjausi, kad bus kokia nors tema, kur ne vien ūkininkės, bet ir ūkininkų žmonos/draugės bendrauja
Sena pažįstama, jei nuo nulio, tik su žeme, jaučiu labai sunku ūkininkauti pradėt. Kiek kainuoja technika, juk rankom tokio ploto nesutvarkysit, trąšos, galų gale pats sodo įveisimas. Dar reikia turėti kur padėt viską, tarkim vaisiams lengviau sandėlį įrengti. Bet uogas arba iš karto parduoti, arba šaldyti. Šiltu oru uogos iš viso greit prarūgsta, reikia bent jau atvėsinti jas kažkur. Be to, ar turėsit kur gauti darbo jėgos, kurios reikėtų gan nemažai, staigiai ir trumpam.
Norėjau ir aš su uogom pabandyti, bet nenusprendžiu kaip čia protingai viską sudėlioti, kad nuostolio nebūtų.
Smagu, kad atsiliepete
Musu jau daugiau, ir mes jega
Visa sita jau apgalvojusi. Orientuojuosi daugiau ne i zalias uogas(nors ir ju tikiuosi priduoti), bet i saldytas trintas bei spaustu sulciu pavidalu. Pernai pabandymui tiek, kiek is tevu sodo uogu-vaisiu buvo, pabandziau, buvau palankiai ivertinta, entuziazmas mane uzpludo
Tokiu budu ne tik nereikia su chemija "draugauti", nes vis tik orientuojuosi i ekologini ukininkavima, bet ir nebijosiu, kad uogos bei vaisiai supus, sutres, apipelys.
Del darbo jegos-kaimuose jau seniai naudojasi paaugliu darbo jega: neprasigere vaikai, nori savu pinigeliu, darbas saugus. Pacios bernai pernai vieno ukininko bulves priziurejo(ravejo, kolorada rinko, kase).