Lendu su klausimais nes supratau, kad niekur nenoriu iš vienkiemio kraustytis... ir blaškytis per dvejus namus. Jei žemės per mažai, kad tapti ūkininku (darbo ūkyje patirties irgi nėra) tai iš vis jokia veikla negalima? Pav. prieskonių auginimas šiltnamyje jau kaip ir ūkinė veikla ir pan. Bet tai jei aš to pažymėjimo neturiu jau ir negaliu pardavimui augint, nes jokių popierių neturėsiu?... Taip išeina?
Žemės pakanka turėti 0,5 ha. Prie kitų klausimų galiu tik prisidėti, man irgi įdomu )
Kad ir to ,5 ha nėra... Galvojau nebent nuomotis prie pat sklypo, bet... kokiam šiltnamiui ir taip vietos užtektų
QUOTE(As ir Morka @ 2013 08 31, 00:33)
Bet tai jei aš to pažymėjimo neturiu jau ir negaliu pardavimui augint, nes jokių popierių neturėsiu?... Taip išeina?
Vykdykit individualią veiklą, ūkininko pažymėjimo tam nereikia.
dėkui kažkaip nepagalvojau aš taip miestietiškai - jei žemė ir augalai tai jau ir ūkis
QUOTE(As ir Morka @ 2013 09 01, 21:10)
dėkui kažkaip nepagalvojau aš taip miestietiškai - jei žemė ir augalai tai jau ir ūkis
Sodininkams(turintiems zemes +-10 aru) nereikia jokiu dokumentu, jie gali turgeliuose savo produkcija prekiauti ir be dokumentu, ir be jokios individualios veiklos Reikia tureti tik, atrodo, sodo bendrijos pirmininko kazkoki isduota pazymejima
hm. 40 arų į kuriuos manau įmanoma įsitalpint su šiltnamiu. Baisiai prajuokinau kaimyna (na artimiausias už 2 km) su savo klausimais Kadangi turi šimtus hektarų tai labai žvengė, kad neįsivaizduoja kaip ką nors pildyt su 40 arų Ir iš vis čia gi ne žemės plotas bet jei aš pav. norėčiau parduotuvėje priduoti vazonėlį su ekologiškai užaigintu baziliku, juk iš manęs visokiausių popierių paprašys Negalėčiau turguje stovėt... O ir per tolli nuo didžiųjų miestų.
QUOTE(As ir Morka @ 2013 09 02, 11:30)
hm. 40 arų į kuriuos manau įmanoma įsitalpint su šiltnamiu. Baisiai prajuokinau kaimyna (na artimiausias už 2 km) su savo klausimais Kadangi turi šimtus hektarų tai labai žvengė, kad neįsivaizduoja kaip ką nors pildyt su 40 arų Ir iš vis čia gi ne žemės plotas bet jei aš pav. norėčiau parduotuvėje priduoti vazonėlį su ekologiškai užaigintu baziliku, juk iš manęs visokiausių popierių paprašys Negalėčiau turguje stovėt... O ir per tolli nuo didžiųjų miestų.
Tada, man rodos, reikia kazkokios individualios veiklos ar verslo liudijimo.
O 40 aru-tai pakankamai didelis zemes plotas, nera cia ko zvengti, Kedainiu rajone is tokiu plotu, su pastatytais siltnamiais, zmones gyvena, augindami agurkus.
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 02, 09:59)
Tada, man rodos, reikia kazkokios individualios veiklos ar verslo liudijimo.
O 40 aru-tai pakankamai didelis zemes plotas, nera cia ko zvengti, Kedainiu rajone is tokiu plotu, su pastatytais siltnamiais, zmones gyvena, augindami agurkus.
paguodėt Nes rimtai pati esu nustebus, kad nebesinori iš to žemės plotelio niekur lakstyt iki viduržiemio susiskaičiuot, susiplanuot, nepasitikėjimą savimi užkišt ir pirmyn
Užduosiu patyrusioms ūkininkėms kvailą klausimą, bet... neturiu kur kitur teirautis. Visi arba miestiečiai arba kaip Karabasai Barabasai ištisus laukus valdo.
kaip suprantu sunkiausias darbas (bent man taip atrodo) - realizacija produkto. Didiesiems grūdų augintojams svarbu tik pasirinkti kas iš supirkėjų moka... o mažiukams prieskonių/gėlių ir pan. augintojams? Jei turguj stovėt nenori? Apmąsčiau kam galėčiau siūlyti, bet juk iš anksto sutartys nesudaromos, taip? nes gal neužaugs, be to kol nieko nedarai tai ir neturi teisės sutartį sudaryt... Belieka užaugint ir tikėtis, kad kažkas nupirks? Na paskaičiuoja kad mažą truputėlį tas ar anas pažįstamas priglaus. Bet, kad draugams aš ir taip visko išdalinu
kaip suprantu sunkiausias darbas (bent man taip atrodo) - realizacija produkto. Didiesiems grūdų augintojams svarbu tik pasirinkti kas iš supirkėjų moka... o mažiukams prieskonių/gėlių ir pan. augintojams? Jei turguj stovėt nenori? Apmąsčiau kam galėčiau siūlyti, bet juk iš anksto sutartys nesudaromos, taip? nes gal neužaugs, be to kol nieko nedarai tai ir neturi teisės sutartį sudaryt... Belieka užaugint ir tikėtis, kad kažkas nupirks? Na paskaičiuoja kad mažą truputėlį tas ar anas pažįstamas priglaus. Bet, kad draugams aš ir taip visko išdalinu
QUOTE(As ir Morka @ 2013 09 12, 21:16)
Belieka užaugint ir tikėtis, kad kažkas nupirks?
Gal pirmais metais taip ir reiktų bandyti
Gal ne max kiekiu, o pabandymui, prasizondavimui, kad į minusą nenueiti
Radus norinčius ir ištyrinėjus aplinką, antrais metais galima jau imtis rimčiau
Su tais pabandymais ir man taip pat, kažkaip iš draugų ir pažįstamų gėda lito paprašyti, viską išdalinu. Kita vertus į tai žiūriu kaip į reklamą, nes vis tiek per vienas kitą susižino ir žiūrėk koks svetimas pasiprašo.
Aš pvz. vienais metais padariau Kalėdoms visiems dovanas vaistažolių arbatos mišinius ir vėliau vienas kitas pasiprašė parduoti. Aišku čia ašaros, bet kažkaip reikia pradėti. Iš karto tikrai didelių kiekių nepavyks realizuoti.
Aš pvz. vienais metais padariau Kalėdoms visiems dovanas vaistažolių arbatos mišinius ir vėliau vienas kitas pasiprašė parduoti. Aišku čia ašaros, bet kažkaip reikia pradėti. Iš karto tikrai didelių kiekių nepavyks realizuoti.