QUOTE(olde2009@yandex.ru @ 2012 07 01, 14:22)
Apie kokia vasara kalba ???Vaika kelio viduri maciau ziemos metu!Labai noreciau padiskutoti su Marina jai tai butu JOS vaikas.Mes visi labai mokam paaiskinti kitam,o kai tai liecia taves,tai kaskaip cia kitaip iseina.
As suprantu, nesakau kad tai gerai, tiesiog taip jau nutinka kartais, buvo ir is centre esancio darzelio vaikas isejas, ir dar is kazkokio, ir ne tik Klaipedoj tokiu atveju pasitaike. Apie ka cia dar diskutuot, ir taip aisku kad aukletojos turetu labiau ziureti vaikus, nors nezinau kaip vienai imanoma 15-20 vaiku suziuret kai visi bega i skirtingas puses lauke ar kazka reikia i WC nuvest ir pan.
Turejau omeny tai kad tai nera vien sio darzelio problema ir tikrai vien is jo masiskai nebega vaikai. Lengviausia aukletoja apkaltint, vaikai irgi ne angeliukai buna, pvz buvo atvejis kai keli vaikai specialiai sugalvojo nukreipti aukletojos demesi i pabegti is kazkurio darzelio kad galetu prekybcentry saldumynu "paimti" kaip patys sake...
QUOTE(olde2009@yandex.ru @ 2012 07 01, 14:22)
Apie kokia vasara kalba ???Vaika kelio viduri maciau ziemos metu!Labai noreciau padiskutoti su Marina jai tai butu JOS vaikas.Mes visi labai mokam paaiskinti kitam,o kai tai liecia taves,tai kaskaip cia kitaip iseina.
Jei tai būtų mano vaikas, tai vakare jo lauktų labai labai rimtas pokalbis, ir tokį įvykį priimčiau sau asmeniškai kaip auklėjimo spragą, kurią žutbūt stengčiausi pašalinti...
Taip,2 metu vaikas viska suprastu,rimta pokalbi galima vesti su 5 metu ir viresniu vaiku.Mano mama 25 metus dirbo aukletoja,ir as puikiai suprantu koks tai yra darbas,ir tikslai zinau nuo kokiu aukletoju bega vaikai.Tai tikrai ne tik sio darzelio problema,tai problema zmoniu dirbancio ne savo darba.As skaitau kad pedegogai ir gyditojai turi buti is Dievo,o tokie kurie specialiai skersvejus daro(kad vaikai susirgtu ir ju butu maziau) turi kitokio darbo jeskoti.Ir as zinau apie ka sakau.
Sveikos
darželis tikrai geras. niekas spec.skersvėjų nedaro kiptik kartais gal per daug pasaugo mažylius nes tos visos ligos įgrysę ne tik tėvams bet ir patiems darbuotojams..juk jie ir patys suserga nuo vaikų todėl tikslo susirgdinti tikrai nėra...
kai pasiklausau apie kitus kur dirba net išgėrusios grupėje ir vaikai bijo auklėtojų tai kraupu o čia kad lelius išbėgo tikrai yra auklėtojos kaltė, kiek dirbau su vaikais tokių dalykų nėra buvę labai jau baisiai man atrodo kaip galėjo nesužiūrėt... dar toks mažylis turi būt šalia auklėtojos na kadangi dirbau su tokiais tai tikrai nelabai suprantu kaip galėjo nubėgt į kelią dičkiai tai taip jie pakankamai protingi nulėkt ir iki parduotuvės ir gryžt bet čia 2 metų jau negerai aš jos neteisinu tikrai kai grupėje 20 vaikų ir iš jų 10 hiperaktyvus tikrai nelengva sakau iš patirties ...tačiau atsokomybė yra begalo didelė ir sau tokios klaidos padaryt niekada neleisčiau aišku jai stovėjo ir plepėjosi su kt auklėtoja tada lelius ir nuėjo kur norėjo tai ne paslaptis kad smagu išėjus iš grupės lauke susitikt pabendraut tačiau tai reikia daryt kai vaikai jau keli like ir po akimis žaidžia ...
na bet toks nutikimas visgi nesugadina Aitvarėlio reputacijos nes auklėtojos labai rūpestingos ir kolektyvas jau jaunėja
rinkliavos buvo visur ir visda tik dabar kai laikai ne iš lengvųjų tai tėveliams tai ir yra jau aktualu, tačiau man asmeniškai negaila visgi mano vaikui ..o soc. šeimoms nereikia kiek žinau visada yra grupės fondelis ir padengia ..juk tokios šeimos ir gauna maitinimą pusę kainos jai tik patenka į krepšelio "rėmus"
na atrodo viską išsakiau... atsiprašau kad taip plačiai
darželis tikrai geras. niekas spec.skersvėjų nedaro kiptik kartais gal per daug pasaugo mažylius nes tos visos ligos įgrysę ne tik tėvams bet ir patiems darbuotojams..juk jie ir patys suserga nuo vaikų todėl tikslo susirgdinti tikrai nėra...
kai pasiklausau apie kitus kur dirba net išgėrusios grupėje ir vaikai bijo auklėtojų tai kraupu o čia kad lelius išbėgo tikrai yra auklėtojos kaltė, kiek dirbau su vaikais tokių dalykų nėra buvę labai jau baisiai man atrodo kaip galėjo nesužiūrėt... dar toks mažylis turi būt šalia auklėtojos na kadangi dirbau su tokiais tai tikrai nelabai suprantu kaip galėjo nubėgt į kelią dičkiai tai taip jie pakankamai protingi nulėkt ir iki parduotuvės ir gryžt bet čia 2 metų jau negerai aš jos neteisinu tikrai kai grupėje 20 vaikų ir iš jų 10 hiperaktyvus tikrai nelengva sakau iš patirties ...tačiau atsokomybė yra begalo didelė ir sau tokios klaidos padaryt niekada neleisčiau aišku jai stovėjo ir plepėjosi su kt auklėtoja tada lelius ir nuėjo kur norėjo tai ne paslaptis kad smagu išėjus iš grupės lauke susitikt pabendraut tačiau tai reikia daryt kai vaikai jau keli like ir po akimis žaidžia ...
na bet toks nutikimas visgi nesugadina Aitvarėlio reputacijos nes auklėtojos labai rūpestingos ir kolektyvas jau jaunėja
rinkliavos buvo visur ir visda tik dabar kai laikai ne iš lengvųjų tai tėveliams tai ir yra jau aktualu, tačiau man asmeniškai negaila visgi mano vaikui ..o soc. šeimoms nereikia kiek žinau visada yra grupės fondelis ir padengia ..juk tokios šeimos ir gauna maitinimą pusę kainos jai tik patenka į krepšelio "rėmus"
na atrodo viską išsakiau... atsiprašau kad taip plačiai
Samantila, smagu kad pasisaket. Vis gi kokio dydzio tos rinkliavos kas menesi?
QUOTE(Prula @ 2012 07 01, 17:41)
Jei tai būtų mano vaikas, tai vakare jo lauktų labai labai rimtas pokalbis, ir tokį įvykį priimčiau sau asmeniškai kaip auklėjimo spragą, kurią žutbūt stengčiausi pašalinti...
Jokia cia auklejimo spranga. Tai didziule nedovanotina aukletoju klaida
QUOTE(marina86 @ 2012 08 06, 00:12)
Samantila, smagu kad pasisaket. Vis gi kokio dydzio tos rinkliavos kas menesi?
Nėra už ką kad tik į naudą
na rinkliavos yra visur įvairios priklauso kokia finansinė padėtis darželyje..vienur yra 10 lt į mėn kitur 5 lt į mėn , būna kad ir po 20 lt čia jau kaip tėvų komitetas susirinkęs nusprendžia nes kai būna Kalėdų metas ir reikia pirkti dovanėles tada iš tų pinigėlių imama arba ant švenčių kiti tik metasi , konkrečiai negaliu nieko pasakyti viska sprendžia patys tėveliai su auklėtojom bendrai nera taip kad atejo ir pasakė auklėtoja duodat tiek ir viskas ne...tarkim savaites begyje bus spektakliukas na ir pasako kad reikės trečiadienį 4 lt atvyksta spektaklis ..na o tualetinį popierių, muiliuką jau reikia atsinešti savo -visas pakas tualetinio popieriaus 6 mėn kiek pamenu irgi jau kaip auklėtojos pasako kada kiek atsinešti..kada sunaudoja..
Dar vienas akmuo i darzeli: birzeli buvo vejaraupiu epidemija ir jokiu karantinu ir perspejimu, tevai apie vejaraupius suzinojo tik, kai vaikai susirgo
O darzelis Azuoliukas jau iki tiek sugadino savo reputacija, kad siais metais is kitu darzeliu laaabai mazai kas ir atejo, bet aukletojos buvo laimingos, nes buvo mazai darbo
O darzelis Azuoliukas jau iki tiek sugadino savo reputacija, kad siais metais is kitu darzeliu laaabai mazai kas ir atejo, bet aukletojos buvo laimingos, nes buvo mazai darbo
QUOTE(olde2009@yandex.ru @ 2012 07 03, 21:52)
As skaitau kad pedegogai ir gyditojai turi buti is Dievo,o tokie kurie specialiai skersvejus daro(kad vaikai susirgtu ir ju butu maziau) turi kitokio darbo jeskoti.Ir as zinau apie ka sakau.
Mamyte, o kiek mokat uz darzeli?
Si menesi saskaita atejo uz du men. kaip supratau, nepamenu ar gavom saskaita praeita menesi ar ne Viso 329.12 Lt, is ju 26 Ltuz ugdyma, o 57.6 Lt uz patiekalu gamyba. Lankom lopseli, maistas dienai 6.26 atrodo kainuoja, plius uzgymas 50 ct/diena plius kazkiek uz patiekalu gamyba.