Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima rasti gerą auklę pagal skelbimą?

QUOTE(SaulesSpindulelis @ 2009 03 05, 00:19)
g.gif gal žinot  kur daugiausiai tos darbštuolės auklės  skelbiasi:laikraščiuose,skelbimų lentuose ar dar kur be interneto?

daugiausia nete, Noriu tai skelbiasi visi paslemekai, o nete truputi aukstesnis lygis, jau vien ai kad zmogus naudojasi kompukaziek auksciau ji pakelia, o jaunos tai tikrai,laukia tik pinigu,o i darba nelabai kimba, sakyciau geriausia kai aukle nuo 40 iki 55metu, tai tiek
Atsakyti
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 03 10, 23:04)
O tai ką tokio padarė,jei ne paslaptis? Kažkaip vis renku atmintin mamų patirtis, gal kada padės ir man jos?....

Mergina mano "paaugusi" 2.5 metu biggrin.gif Labai bendraujanti buvo... Laukiu nesulaukiu 3 metu, kad i kolektyva leisti, nes su auklem doh.gif . Tai va. Radau skelbima SM, - "...busima medike, patirtis, .....t.t. ir pan. Rekomendacijos yra...." "Rekomendacijas" patikrinau - mama Inga uztikrino, kad patikima ir t.t. Ai, keistai labai skubejo - daug laiko kalbet neturinti. Kelias dienas buvom su auklyte, tiksliau pusdienius, nes valandines poreikis yra. Tai lyg viskas normaliai. Bet vis tiek 100% pasitikejimo nebuvo, keistai kreipdaviosi -".. ateik cia/ko nori grazuole", 2 metu vaikui g.gif . Viskas baigiu, nes isispletojau - vienzo-, reikejo butinai 2 val. is namu istrukti, namie dar ir vyresnysisji 7 metu buvo . Tas pasake, kad sese labai verke, o auklyte labai pikta. "Pasisnekejom" su aukle - "labai zirze, tai uzdariau kambary..Reke, reke kol uzmigo. Kiek reke? Nu, gerai pareke, kokia 50 min." Rezultatas - pusei metu ramu- su niekuo, isskyrus mane ir vyra, nepasilieka schmoll.gif . Vis paziuriu, kas skelbiasi SM, jei pamatysiu, kad raso, perspesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geikutux: 12 kovo 2009 - 16:24
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 12, 16:22)
Mergina mano "paaugusi" 2.5 metu biggrin.gif  Labai bendraujanti buvo...  Laukiu nesulaukiu 3 metu, kad i kolektyva leisti, nes  su auklem doh.gif . Tai va. Radau skelbima SM, - "...busima medike, patirtis, .....t.t. ir pan. Rekomendacijos yra...." "Rekomendacijas" patikrinau - mama Inga uztikrino, kad patikima ir t.t. Ai, keistai labai skubejo - daug laiko kalbet neturinti. Kelias dienas buvom su auklyte, tiksliau pusdienius, nes valandines poreikis yra. Tai lyg viskas normaliai. Bet vis tiek 100% pasitikejimo nebuvo, keistai kreipdaviosi -".. ateik cia/ko nori grazuole", 2 metu vaikui g.gif . Viskas baigiu, nes isispletojau  - vienzo-, reikejo butinai 2 val. is namu istrukti, namie dar ir vyresnysisji 7 metu buvo . Tas pasake, kad sese labai verke, o auklyte labai pikta. "Pasisnekejom" su aukle - "labai zirze, tai uzdariau kambary..Reke, reke kol uzmigo. Kiek reke? Nu, gerai pareke, kokia 50 min." Rezultatas - pusei metu ramu- su niekuo, isskyrus mane ir vyra, nepasilieka schmoll.gif . Vis paziuriu, kas skelbiasi SM, jei pamatysiu, kad raso, perspesiu.

Net sunku patikėti, kad žmogus taip drįstų-nepaisytų ne tik mažo vaiko psichikos, bet ir liudininkų-vyresnio vaiko...Peršasi išvada, kad ji rekomendaciją gal ir turi, bet gavo iš norinčios ja greičiau atsikratyti mamos...Ta pana, matyt, prisiskaičius, kad ožius varo nekreipimas dėmesio, tai nusprendė varyt doh.gif O, kad nesupranta vaiko pergyvenimo, kai mamos nėra, tai tik parodo-patirtis nulinė. Užjaučiu dėl vaikučio traumos. Na, ne visos auklės pagal skelbimą tokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelėdžiukas: 15 kovo 2009 - 19:13
4u.gif visas 4 aukles, kurias turejom, radau per skelbimus.1-per skelbiu.lt puslapi, kitas 3-is supermamos puslapio.visos dirbo nepriekaistingai 4u.gif
o 4 pakeitem del susiklosciusiu gyvenimo aplinkybiu(viena istojo mokytis, kita i uzsieni isvaziavo ir pan).
Papildyta:
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 03 11, 08:21)
daugiausia nete, Noriu tai skelbiasi visi paslemekai, o nete truputi aukstesnis lygis, jau vien ai kad zmogus naudojasi kompukaziek auksciau ji pakelia, o jaunos tai tikrai,laukia tik pinigu,o i darba nelabai kimba, sakyciau geriausia kai aukle nuo 40 iki 55metu, tai tiek

schmoll.gif nesutinku, as turejau 4 jaunas(iki 35 metu) aukles ir viena pensijinio amziaus (apie 60 metu).galiu pasakyti, kad jaunos ir pagyvenusios aukles darbas skiriasi kaip diena nuo nakties.jaunos paklusnesnes, savo tvarkos neivedineja, energingesnes, uzsiima daugiau su vaiku, o ir vaikas ju labiau klause, nesioziavo taip, kaip su vyresnio amziaus aukle.
Atsakyti
internete galima rasti geresnę nei iš laikraščių
Atsakyti
[quote=pelėdžiukas,2009 03 15, 20:12]
Net sunku patikėti, kad žmogus taip drįstų-nepaisytų ne tik mažo vaiko psichikos, bet ir liudininkų-vyresnio vaiko...Peršasi išvada, kad ji rekomendaciją gal ir turi, bet gavo iš norinčios ja greičiau atsikratyti mamos...Ta pana, matyt, prisiskaičius, kad ožius varo nekreipimas dėmesio, tai nusprendė varyt doh.gif O, kad nesupranta vaiko pergyvenimo, kai mamos nėra, tai tik parodo-patirtis nulinė. Užjaučiu dėl vaikučio traumos. Na, ne visos auklės pagal skelbimą tokios.
Labai norisi tiketi... Bet mane tas tikejimas pavede verysad.gif
Atsakyti
[quote=Aneta@,2009 03 17, 14:25]
internete galima rasti geresnę nei iš laikraščių
[/quote]

Nesutinku, nes jei kompas streikuoja ir negali kito pirkt? Negi jau nurašyt tokią? Už auklės algą neįpirks. O mokęjimas naudotis kompiuteriu kažkaip neįeina į auklės pareigas, nebent vyresniam vaikui padėt pamokas daryt.

[quote=Geikutux,2009 03 18, 12:54]
[quote=pelėdžiukas,2009 03 15, 20:12]
Labai norisi tiketi... Bet mane tas tikejimas pavede verysad.gif
[/quote]

O mane yra vaiko mama pavedusi...Interneto pagalba susipažinom...Kaip tik per skelbimą laikraštyje buvau susiradus superinę šeimą, kurią ir po dviejų metų myliu ir pasiilgstu labai.
Po tos šeimos buvau darbu nusivylusi visai, maniau daugiau normalių žmonių nerasiu, bet tongue.gif radau. Bent tikiuosi, kad jie tokiais ir liks.
Manau, svarbu, patikrinti rekomendacijas ir gerai išsiaiškinti ką realiai auklė moka. Žinau, kad yra labai gudrių bobulių, o jaunos greičiau pasimeta sudetingesnėj situacijoj, tai patikrint nėra neįmanoma. Klasikinis variantas-netikėtai grįžti namo ką nors pasiimt. Padeda visiems, šalutinis poveikis-tiesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 03 19, 23:23)
Nesutinku, nes jei kompas streikuoja ir negali kito pirkt? Negi jau nurašyt tokią? Už auklės algą neįpirks. O mokęjimas naudotis kompiuteriu kažkaip neįeina į auklės pareigas, nebent vyresniam vaikui padėt pamokas daryt.
O mane yra vaiko mama pavedusi...Interneto pagalba susipažinom...Kaip tik per skelbimą laikraštyje buvau susiradus superinę šeimą, kurią ir po dviejų metų myliu ir pasiilgstu labai.
Po tos šeimos buvau darbu nusivylusi visai, maniau daugiau normalių žmonių nerasiu, bet  tongue.gif  radau. Bent tikiuosi, kad jie tokiais ir liks.
Manau, svarbu, patikrinti rekomendacijas ir gerai išsiaiškinti ką realiai auklė moka. Žinau, kad yra labai gudrių bobulių, o jaunos greičiau pasimeta sudetingesnėj situacijoj, tai patikrint nėra neįmanoma. Klasikinis variantas-netikėtai grįžti namo ką nors pasiimt. Padeda visiems, šalutinis poveikis-tiesa  biggrin.gif

Taip tiesa, kad iš didelio noro rasti tinkamą žmogų, paprasčiausiai nepastebi ar nepasiaiškini, kaip deja vėliau atrodo, elementariuų dalykų.. doh.gif Beje, apie auklėms-kandidatėms rekomenduojamus užduoti klausimus yra paskutiniame "Tavo vaikas " numeryje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 21, 08:43)
Taip tiesa, kad iš didelio noro rasti tinkamą žmogų, paprasčiausiai nepastebi ar nepasiaiškini, kaip deja vėliau atrodo, elementariuų dalykų..  doh.gif Beje, apie auklėms-kandidatėms rekomenduojamus užduoti klausimus  yra paskutiniame "Tavo vaikas " numeryje mirksiukas.gif

O tai pasiskaitysiu būtinai, gal paskui recenziją parašysiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Susidūriau su problema. Mano dukra jau kelis metus lanko darželį, tačiau šiemet pradėjo pulti ligos. verysad.gif Vis dažniau tenka ją palikti namuose, bet nei aš, nei vyras taip dažnai namuose būti negalime. blink.gif Ypač dabar, kai taip svarbu išlaikyti darbą. Jau seniai neieškojau auklės, ir labai bijau palikti dukrą su visiškai svetimu žmogumi. Esu girdėjusi begalę šiurpių istorijų apie aukles narkomanes, alkoholikes ar tiesiog vagiles ph34r.gif.
Bijau ir dėl vaiko, ir dėl namų turto. unsure.gif Gal galėtų kas patarti, kokiais būdais galima patikrinti auklę? (kamerų namuose neturime)

Atsakyti
QUOTE(zairra @ 2009 03 23, 16:27)
Sveikos,

Susidūriau su problema. Mano dukra jau kelis metus lanko darželį, tačiau šiemet pradėjo pulti ligos.  verysad.gif Vis dažniau tenka ją palikti namuose, bet nei aš, nei vyras taip dažnai namuose būti negalime.  blink.gif Ypač dabar, kai taip svarbu išlaikyti darbą. Jau seniai neieškojau auklės, ir labai bijau palikti dukrą su visiškai svetimu žmogumi. Esu girdėjusi begalę šiurpių istorijų apie aukles narkomanes, alkoholikes ar tiesiog vagiles  ph34r.gif.
Bijau ir dėl vaiko, ir dėl namų turto.  unsure.gif Gal galėtų kas patarti, kokiais būdais galima patikrinti auklę? (kamerų namuose neturime)

o aukles reikia tik ligos atveju?
Atsakyti
Auklę samdėme ir mes prieš metus laiko. Patikrinome labai paprastai. blush2.gif Išeidami į darbus palikdavom įjungtą kompiuterį, su įjungtu skype ir nustatytu "automatiniu atsiliepimu", aš dirbu tokį darbą, kuriame nėra prieigos prie neto. Bet užtad MB ir draugai, bei pažystami laisvai galėjo pažiūrėti ką veikia auklė svetainėje. Monitorius išjungtas, garsai taipat išjungti, pvz MB skambina į skype, jis po kažkiek sekundžių automatiškai atsiliepia, įsijungia WEB kamera ir jeigu auklė tam kambaryje su mergaite, kuo puikiausiai girdimas ir matomas vaizdas ką jos veikia. bigsmile.gif Aišku nieko blogo nepamatėme, tik tai, kad ji su ja dažnai žaisdavo, dėliodavo dėliones, skaitydavo knygutes. Prieš mums grįžtant 45 minutėms įsijungdavo savo mėgiamą serialą, bet čia nematau jokios problemos, šiaip tikrai gera auklytė buvo - blynus kepė pusryčiams, į lauką vesdavosi, užsiimdavo wub.gif thumbup.gif
Atsakyti