Įkraunama...
Įkraunama...

Karjera ar vaikas?

QUOTE(Ieva S @ 2006 01 25, 11:17)
Nesvarbu, ką šneka kažkokie mistiniai tyrimai. Apsidairius aplinkui matau kitokią situaciją.

Ką reiškia apsidairiusi aplinkui? T.y. matai už lango kažkokią kaimynę, na dar tolimą pažįstamą tokią turi... ir jau viskas: išvados kaip gipsas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 25, 11:17)
Nesvarbu, ką šneka kažkokie mistiniai tyrimai. Apsidairius aplinkui matau kitokią situaciją.

Na ir keisti gi žmonės tamstą supa. O gal tu tiesiog tik taip samprotauji, o kaip yra iš tiesų net nežinai?
Nes visos mano draugės ir pažįstamos, kurios SUPLANAVO ir pasigimdė vaikelį, būdamos 30 metų ir vyresnės, į motinystę žvelgia daug atsakingiau ir brandžiau.

Na, o kai atsiranda netyčiukas, kartais tenka ir paderinti šį bei tą.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 25, 12:17)

Na, aš būčiau linkusi teigti, kad kiekviena šeima vaiko priežiūros ir savo užimtumo klausimus yra linkusi spręsti pagal savo galimybes: jaunos šeimos dažniau į vaiko priežiūrą "įkinko" senelius, vyresnės samdo aukles. Dar kiti veda į darželius. Bet kuriuo atveju, kai reikia išlaikyti šeimą, vaikai, daliai dienos yra paliekami ne tėvų priežiūroje.

Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 01 25, 11:24)
aš siūlau temos autorei padirbėti 1-1,5 m.
užsirekomenduoti kaip gera ir nepakeičiama darbuotoja

o tada planuoti vaikus

jeigu esi geras darbuotojas, tada viršininkas be problemų darys nuolaidas tau: išleis anksčiau iš darbo, nepyks už biuletenius ir kt.

svarbu būtų gera darbuotoja, o ne laikytis darbe ir bijoti jo prarasti

ne veltui sakoma, kad gerų darbuotojų yra mažai

O aš siūlau autorei įsitikinti visų pirma, ar jinai nėra į darbą priimta laikinai, t.y. iki tol, kol grįš iš dekretinių tose pareigose buvusi moteris. Tada ir paaiškės viskas. Nes tos moters nebus greičiausiai ne daugiau, nei metus. O per tuos metus galima ir darbu, ir savimi pasirūpinti
Atsakyti
QUOTE(Fėja @ 2006 01 25, 12:26)
Ką reiškia apsidairiusi aplinkui? T.y. matai už lango kažkokią kaimynę, na dar tolimą pažįstamą tokią turi... ir jau viskas: išvados kaip gipsas? blink.gif

Yra ir labai artimų žmonių, yra ir šiaip pažįstamų.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 25, 11:02)
Nededu to "kryžiaus" ant visų.
1.Bet vis dėlto toks reiškinys, kada tėvai nenori auginti vaiko patys, yra labai dažnas tarp vyresnio amžiaus tėvų.
2.Sutinku.

Tiek pat dažnas, kaip ir tarp jaunesnių tėvų paplitusi praktika palikti vaiką senelių priežiūrai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 25 sausio 2006 - 11:41
QUOTE(Cassandra @ 2006 01 25, 12:31)
Na, aš būčiau linkusi teigti, kad kiekviena šeima vaiko priežiūros ir savo užimtumo klausimus yra linkusi spręsti pagal savo galimybes: jaunos šeimos dažniau į vaiko priežiūrą "įkinko" senelius, vyresnės samdo aukles. Dar kiti veda į darželius. Bet kuriuo atveju, kai reikia išlaikyti šeimą, vaikai, daliai dienos yra paliekami ne tėvų priežiūroje.

Žinoma, bet ne apie tai kalbama temoje.
Mano giliu įsitikinimu, paaugliui tikrai nėra smagu turėti tėvelius, kuriems, grubiai tariant, jau smėliukas byra iš vienos vietos.
O gyvenimo kelią ir vertybes kiekvienas renkamės pats.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2006 01 25, 12:40)
Tiek pat dažnas, kaip ir tarp jaunesnių tėvų paplitusi praktika palikti vaiką senelių priežiūrai mirksiukas.gif

Taip. Tikrai.
Bet aš vis tiek esu už šaunius jaunus tėvelius thumbup.gif. Aišku, nesakau, kad visi turime pulti gimdyti vos uždarę vidurinės duris. Bet jeigu susikurtas bent minimalus gerbūvis - pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 25, 12:41)
Žinoma, bet ne apie tai kalbama temoje.
Mano giliu įsitikinimu, paaugliui tikrai nėra smagu turėti tėvelius, kuriems, grubiai tariant, jau smėliukas byra iš vienos vietos.
O gyvenimo kelią ir vertybes kiekvienas renkamės pats.

Vyresnio amžiaus tėvai ir vaikas paauglys - ne toks jau retas reiškinys visuomenėje, ypač jei tas paauglys yra antras arba trečias vaikas šeimoje. Per ilgus savo darbo metus nesutikau nei vieno paauglio, kuris gėdytusi savo tėvų amžiaus. Paaugliai labiau gėdijasi perdėtos atviros tėvų globos ir autoritarinio bendravimo stiliaus.

Todėl tos, kurios nusprendžia gimdyti vėliau, tikrai neturėtų bijoti, kad su savo vaikais paaugliais nesusišnekės dėl didelio amžiaus skirtumo. Nesusišnekėjimai gali būti dėl paauglių psichologijos neišmanymo, o nuo to neapsaugotas jokio amžiaus tėvas ar mama.
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 01 24, 21:07)

Dėl mamų- mokytojų: 99% mokytojų vaikų yra probleminiai. Buna sakai ką aukletojai, o ji atsako "ko tu nori, jo mama mokytoja" ir viskas aišku. Tiesą sakant, pažistu tik dvi mokytojas, kurios vaikai tikrai gerai mokosi, gerai elgiasi, sutaria su mama... Čia iš mano pažistamų, nes su vaikais-paaugliais mokytojų pažistu nedaug. Aišku pažistu, bet nebendrauju tiek artimai, kad galėčiau sakyt. Patys vaikai sako- mama-mokytoja yra nelaimė. verysad.gif 

O kaip derina: su temperatura, slogojančius tempia į daržą, nes mokytojos atliginimo auklei neužtenka.

cia mane nustebines postas del tu mokytoju. Pati esu mokytojos vaikas. bet mudu su broliu tikrai ne probleminiai. gerai mokemes, geri buvom, karrtu su mama i mokykla ejom. ir net vyresnese klasese as netingedavau ir nesigedydavau visa laisva pamoka pralaukt mamos , kad kartu linksmiau namo butu eit.
sutapimas bet mano laidoje buvo gal 5 mokytoju vaikai ir su visais viskas gerai...

mama sake , kad as maza labai sirgdavau, ir ka sededavo ji su manimi , kaip mokykla tai sprende , nezinau... o kai brolis sirgdavao , tada jau tetis kazkaip namie likdavo, arba bent kas valanda uzvaziuodavo paziuret(aisku brolis jau ne kudikinio amziaus buvo).
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 25, 12:41)

blink.gif

Na, nesutinku. As gimiau, kai mano mamai buvo 37, teciui - 38. Ir viskas buvo ok!:) Nes turejau pacius ypatingiausius tevus, kurie turejo teisinga poziuri i vaiku auginima ir ju savarankiskumo ugdyma wink.gif
Atsakyti
Aš prisidedu prie manančių, kad ką suplanavai, tą ir daryk. Štai kaip buvo man: mes suplanavom savo pirmąjį irgi kažkur prieš metus. Per tą laiką gavau tikrai neblogą darbą, bet kai atėjo suplanuotas laikas ėmėme lipdyt blush2.gif Mažius, deja, nesigavo per pirmą mėnesį, ir per antrą ne verysad.gif o tik po keturių mėnesiųthumbup.gif Aš jau buvau trečią mėnesį nėščia, kai darbdaviai nusprendė naikinti filialą mūsų mieste, taigi visi darbuotojai atsidūrė kaip ir gatvėje doh.gif O aš "nustebinau" savo darbdavius, kad laukiuosi ax.gif Ir likau vadinamai dirbt, nes perkelt mane į Kauną kaip ir neapsimokėjo biggrin.gif Tai štai kaip mūsų pirmagimis užsitikrino sau pajamas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Nesakau, kad taip bus ir tau, tiesiog ką suplanavai tą ir daryk, o po to jau kaip Dievulis duoda, taip ir būna 4u.gif
Atsakyti