Įkraunama...
Įkraunama...

Karjera ar vaikas?

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 24, 20:24)
dar nereiškia, kad studentai derindami gerai mokosi  mirksiukas.gif paprastai užtenka teigiamo pažymio, kad skolų nebūtų  blush2.gif darbai perkami, bent jau rašomi atmestinai. ir ne iš tingėjimo, o iš laiko trūkumo.
aišku, yra išskirtinių atvejų, kai dirbantys ir mokosi gerai ne tik pažymiais, bet ir moka  rolleyes.gif

O kodėl nepacitavai mano pirmojo sakinio? Gi sakiau, kad norint nepriekaištingai nudirbti vieną darbą, tuo pat metu neturi imtis kito, nes nukentės rezultatas. Bet SUDERINTI įmanoma. Viską įmanoma suderinti, tad karjera ir motinystė čia ne išimtis
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 24, 21:30)
O kaip pačiai susirgus galima būt gera darbuotoja?
Taigi ir sakau, kad suderinama, kad išeitis iš įvairiausių situacijų randama. Mano mažoji serga tik kartą į pusmetį. Jei tuo metu nėra svarbių darbų, pasėdžiu namuose, galiu ir namie šį bei tą padaryt, šiame technologijų amžiuje daug kas vyksta internetu. Jei jau niekaip neišeina sėdėt namie, auklę tenka samdyt. Ir pasaulis vis tiek nesugriūva tuomet, savo vaikui aš lieku mama ir pati geriausia pasaulyje, o darbdavys iš darbo irgi neveja.

Tau pasisėkė, dauguma vaikų serga daug dažniau, ir tikrai dažniau už suagusį žmogų. Su sloga į darbą eini, o vaikui būtų proga neit į darželį, bet tepmsi, nes turi eit į darbą. Nelauksi jo po mokyklos su pietumis ir svežiai iškeptais sausainiais. Paveluosi į kokį renginį darželyje...

Auklės variantas nėra derinimas, tai kompromisas, kaip aukščiau aprašyto vos-vos be skolų besimokančio studento atveju.

Troleibuso vairuotoja, statybininkė, mokytoja, psichologė, tt. Internetų ne padirbs, be to koks tikslas su sergančiu vaiku likt, jei prie kompo sedėsi?

Pati esu mokytoja... Kaip derint patarsi? Žinai kiek dienų mokytoja gali nenueit į darbą kol tėviai direktoriui skambint pradės? Pamokų tai nieks nepavadoja. O nuolat samdydamas auklę nieko nederini, tik savo "darbą (mamos pareigas)" užleidi kitam. Tai tas pats jei susirgus vaikui aš į mokyklą atvesčiau ką nors ir pasakyčiau: čia porai dienų vieto manęs. Ar vadovybė sutiktų? Aišku ne. Tai kodėl vaikas turi džiagtis tuo "mamos pakaitalų"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirėja: 24 sausio 2006 - 20:44
mirėja, tavęs paskaičius išeitų, kad vaikų apsisprendusi turėti moteris turėtų apskritai nebedirbti niekada, kol šiam nesukaks bent jau 16 metų tongue.gif

O aš apie kompromisus - suderinimus ir rašau ir dar kartą tvirtinu, jog viskas įmanoma. Ir kalbu ne teoriškai, o iš praktinės patirties. Iš darbo išėjau likus mažiau, nei savaitei iki gimdymo, o kai vaikui suėjo lygiai mėnuo, eteryje nuskambėjo mano pirmasis reportažas. Ir visi sveiki, ir visi daugiau ar mažiau patenkinti
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 01 24, 20:38)
Pati esu mokytoja... Kaip derint patarsi?

O tu ne manęs klausk, o savo kolegių, kurios vaikų turi tongue.gif Nes jei jos eina į darbą, vadinasi, kažkaip suderina, ar ne? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 24, 21:46)
mirėja, tavęs paskaičius išeitų, kad vaikų apsisprendusi turėti moteris turėtų apskritai nebedirbti niekada, kol šiam nesukaks bent jau 16 metų tongue.gif

schmoll.gif Manau kol vaikas mokyklos nebaigs. Pažistu dvyliktokė kurios mama- namų šeiminikė. Ji tuo labai didžiuojasi (vaikas), visos klasiokės pavydi. Net keista... Maniau tokio amžiaus vaikas "kuo toliau nuo tėvų", bet tikrai bent jau merginos llabai megsta lankytis jos namuose dėl tų sausainių ir mamos nešamos arbatos. Paprašiau os kartą pasilikt porai minučių... Girdėtum tu jos balsą kai ji atsakė "negaliu, manęs laukia MAMA", manau viskas būtų aišku.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 24, 21:49)
O tu ne manęs klausk, o savo kolegių, kurios vaikų turi tongue.gif  Nes jei jos eina į darbą, vadinasi, kažkaip suderina, ar ne? mirksiukas.gif

Tu gi pati parašei, kad sutinki kad tas studėntas mokosi blogiau. Aišku, visos, na 99% derina, bet buti gera mama ir gera darbuotoja- labai retas atvejis. Rašau atsargiai, bet manau tokių atvejų vienetai.

Dėl mamų- mokytojų: 99% mokytojų vaikų yra probleminiai. Buna sakai ką aukletojai, o ji atsako "ko tu nori, jo mama mokytoja" ir viskas aišku. Tiesą sakant, pažistu tik dvi mokytojas, kurios vaikai tikrai gerai mokosi, gerai elgiasi, sutaria su mama... Čia iš mano pažistamų, nes su vaikais-paaugliais mokytojų pažistu nedaug. Aišku pažistu, bet nebendrauju tiek artimai, kad galėčiau sakyt. Patys vaikai sako- mama-mokytoja yra nelaimė. verysad.gif

O kaip derina: su temperatura, slogojančius tempia į daržą, nes mokytojos atliginimo auklei neužtenka.
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 01 24, 20:57)
schmoll.gif Manau kol vaikas mokyklos nebaigs.

čia rimtai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 01 24, 20:57)
schmoll.gif Manau kol vaikas mokyklos nebaigs. Pažistu dvyliktokė kurios mama- namų šeiminikė. Ji tuo labai didžiuojasi (vaikas), visos klasiokės pavydi. Net keista... Maniau tokio amžiaus vaikas "kuo toliau nuo tėvų", bet tikrai bent jau merginos llabai megsta lankytis jos namuose dėl tų sausainių ir mamos nešamos arbatos. Paprašiau os kartą pasilikt porai minučių... Girdėtum tu jos balsą kai ji atsakė "negaliu, manęs laukia MAMA", manau viskas būtų aišku.

Jei šeimininkavimas namuose būtų socialiai apdraustas, tada būtų galima dėl tavo siūlymo diskutuoti. O dabar iš viso nedirbti, net jei tavo tikslas ir labai kilnus - rūpintis vaikais visokeriopai - yra tiesiog pavojingas. Prisimink praėjusios kadencijos tragiškai žuvusio parlamentaro našlės istoriją. Vyras žuvo, o jinai liko be nieko, nes dėl šeimos ir vaikų paaukojo viską, absoliučiai viską. Gerai, kad pavyko jai iš valstybės šį bei tą prisiteisti. Bet jos atvejis išskirtinis, eilinio žmogaus našlei to nepavyktų.

Tačiau bet kuriuo atveju šito tavo elitinio dvyliktokės pavyzdžio nereikėtų pateikti kaip taisyklės. Nes žinau ir tokių atvejų, kai vaikas vengia po pamokų iš karto sukti namo, nes per daug rūpestinga namuose šeimininkaujanti mamelė jį jau, kalbėkim tiesiai šviesiai, užkniso.
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 24, 22:08)
čia rimtai?  blush2.gif

Rimtai, tikrai skiriasi vaikai dirbančių mamų ir ne. Aišku ei NEdirbti yra mamos pasirinkimas, o ne jei ji praranda darbą ar negali jo susirast dėl vaiko, tada ji gera, dėmesinga mama nebuna. Būti mama, mano nuomone, yra toks pat darbas, jam reikia pašaukimo, bet daug moterų to pašaukimo negali pilnai realizuot nes priverstos dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 24, 22:08)
Jei šeimininkavimas namuose būtų socialiai apdraustas, tada būtų galima dėl tavo siūlymo diskutuoti.
Tačiau bet kuriuo atveju šito tavo elitinio dvyliktokės pavyzdžio nereikėtų pateikti kaip taisyklės. Nes žinau ir tokių atvejų, kai vaikas vengia po pamokų iš karto sukti namo, nes per daug rūpestinga namuose šeimininkaujanti mamelė jį jau, kalbėkim tiesiai šviesiai, užkniso.

Taip dėl to ir rašau, kad būti mama- pašaukimas. GERA mama ŽINO kada vaiką palikti ramybėje, ir kiek laisves duot.

Su pirmu teiginių 100% drinks_cheers.gif Manau kad valstybė, esant tokiam gymstamumui turėtų trių vaikų ar daugiau NORMALIAI motinai suteikti sąlygas juos augint: mokėti atlyginimą. Aišku, ežiuko svajonė verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirėja: 24 sausio 2006 - 21:18
man ši tema aktuali kiek iš kitos pusės- mano mažylei dabar 9 mėnesiai, o aš grįžtu į darbą karjeros daryt blush2.gif

QUOTE(DjeVu @ 2006 01 24, 15:00)
P.S. visai neseniai dar buvau įsitikinus, kad esu šeimos, o ne karjeros žmogus, dabar imu keist apie save nuomonę ir man tai nepatinka...

Manau, kad tu dar tikrai turi šiek tiek laiko. O ar esi šeimos, ar karjeros žmogus galėsi pasakyt tik tada, kai turėsi vaikelį mirksiukas.gif

QUOTE(Smurka @ 2006 01 24, 19:51)
Visada teigiama, jog jei nori gerai atlikti vieną darbą, jam neturi trukdyti kitas darbas. Tačiau gyvenimo realijos yra kitos. Jei studentai sugeba suderinti studijas ir darbą, tai moterys lygiai taip pat puikiai derina karjerą ir motinystę.

Visas gyvenimas susideda iš kompromisų. Jei nori vaikelio, tai ir bandyk. Nes pastoti nebūtinai pavyks iš pirmo karto, gali praeiti keli mėnesiai, kol tikslas bus pasiektas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pritariu visu šimtu procentų . Tik maža pastabėlė- kiekvienam savo: jei kažkas blogai jaučiasi darydamas abu "darbus" kartu, gal iš ties verta pamąstyti ir apsistoti ties vienu g.gif
Atsakyti
Tik maža pastabėlė- kiekvienam savo: jei kažkas blogai jaučiasi darydamas abu "darbus" kartu, gal iš ties verta pamąstyti ir apsistoti ties vienu

Būtent. Nes kaip tik dabar pamąsčiau apie mirėjos utopinę svajonę, kad valstybė turėtų mokėt motinoms atlyginimą už tai, kad šios sėdi namuose. Ir kokį vaizdelį išvydau? Ogi save, visiškai nušokusią nuo proto, su keptuve beskaldančią diedui galvą ir nuolat staugiančią ant vaikų. Nes man nieko nėra baisiau, kaip prisiversti atsiduoti buičiai, aš jos tiesiog nekenčiu. Motinystės instinktas irgi manyje yra jau labai silpnas, nemoku aš su vaikais, net ir savo verysad.gif

Bet jei būčiau kada nors suplanavusi, kad va dabar ir kaip tik dabar pradėsiu vaikelį, taip ir padaryčiau. Nes planuoti yra iš esmės smagu, o dar kai pavyksta tuos planus sėkmingai įgyvendinti, iš viso super wub.gif
Atsakyti