QUOTE(Inetux @ 2006 09 17, 21:58)
tinosiukas, labai grazus megstukas, o ir kiti rankdarbiai pasakiski
Gal galetum aprasyt, kaip tokas rankoves megst. Kaip tik dukrytei mezgu megstuka is nuotraukos tokiom rankovem, bet net nelabai isivaizduoju, kaip reiks jas padaryt
Va toki
Ir dar norejau suzinot, mezgant sarafaniuka (kaip 19 nuotraukoj)kokia tvarka mazinai akis
Taip pat noriu jusu paklaust, kaip padaryt, kad numezgus pradzioj kanteli, toliau mezgant gerosiom akim, mezginys neisdidetu i sonus, kaip piesiny A, o butu tiesus, kaip B
Kanteli mezgiau 3 g 3 akys, bet taip pat gaunas ir mezgant 1g 1b
Akiu nedadedu.
Buciau labai dekinga uz pagalba
Toj jūsų nuotraukytėj rankovių akys truputį kitaip nuleidinėtos, o aš tai darau taip:
Kraštinė akis, 1 geroji akis, dvi akys sumezgamos kartu geraja akimi, toliau pagal raštą, kai iki mezginio pabaigos lieka 4 akys - vėl dvi sumezgamos kartu geraja akimi (tik viršuj visada turi būti ta akis, kuri arčiau krašto - taip gaunasi lygi eilutė
), 1 gera akis, kraštinė akis. Išvirkščiojoj pusėj: Kraštinė akis, dvi išvirkščios, toliau pagal raštą, gale vėl dvi išvirkščios, kraštinė akis. Ir taip kartoju tiek, kiek man reikia. Taip pat mezgu ir priekį, ir nugarą, ir rankoves. Tik rankovių akis reikia pasiskaičiuot iš anksto pagal nugarytę, kad eitų nuleisti tiek pat akių ir paskui gražiai susisiūtų. Pav.: jei vienai rankovei nugaroj nuleidžiu 20 akių, tai rankovę skaičiuoju taip: po 20 akių nuleisiu iš abiejų pusių, dar 6 turi likti vidury (jas surenku su kaklo akim, taip gaunasi gražesnis kakliukas ar kalnierius), tai prieš pradedant nuleidinėti akis turi būti 46 akys. O kadangi mezgant rankovė platinama, tai sakykim pridėsiu 4 kartus iš abiejų pusių po akį. Reiškia rankovę pradedu megzti nuo 38 akių
Nežinau ar aiškiai parašiau, kai man pačiai viskas aišku tai atrodo kad ir kiti turi suprast
jei ko nesupratot - rašykit
O dėl to išdidėjimo į šonus tai nežinau, man nedidėja. Kiek žinau tai išplatėja kai kantelį mezgi su mažesniais virbalais, o visa kita - su didesniais. Tai galit bandyt atvirkščiai - kanteliui paimkit didesnius virbalus, negu kad mezgat patį megztinuką
O sarafaną ryt apžiūrėsiu kaip ten dariau, dabar jau neatsimenu - prieš 4 metus mezgiau