QUOTE(Pupkė @ 2011 10 14, 11:14)
LABAS,
o mano pastebėjimai dėl darželiuko, jei yra galimybė, vaikiukus leisti į bendrą grupę, o neįgaliųjų. Aš pati suprantu, kad mano vaikas neįgaliukas, bet po kelių savaičių bendravimo, pas mus progresas( mūsų atveju fizinis aktyvumas, lankstumas. šiuo metu mums tas labai aktualu). Mūsų mieste yra darželis, kur eina ir su rimtomis problemomis , ir be jų. Žinoma, aš būnu kartu, kadadangi mes dar nevaikštome, ir auklėtoja tik viena, ir vaikiukų čia daugiau. O bendravimas vaikui labai daug duoda, ir geras pavyzdys užkrečia
Tik va, dabar mūsų žygius sustabdė visos ligos, negalim išvažiuoti ir į raidos centrą.
o mano pastebėjimai dėl darželiuko, jei yra galimybė, vaikiukus leisti į bendrą grupę, o neįgaliųjų. Aš pati suprantu, kad mano vaikas neįgaliukas, bet po kelių savaičių bendravimo, pas mus progresas( mūsų atveju fizinis aktyvumas, lankstumas. šiuo metu mums tas labai aktualu). Mūsų mieste yra darželis, kur eina ir su rimtomis problemomis , ir be jų. Žinoma, aš būnu kartu, kadadangi mes dar nevaikštome, ir auklėtoja tik viena, ir vaikiukų čia daugiau. O bendravimas vaikui labai daug duoda, ir geras pavyzdys užkrečia

O mano patirtis kitokia. As visom keturiom esu uz specialu darzeli, nes paprastame darzelyje jau eme aiskiai matytis manp vaiko raidos atsilikimas ir kas blogiausia, pats vaikas eme tai pajusti. Ir logopedes darbas paprastame darze buvo tik simbolinis, tai pripaizino ji pati. O spec. darze tera 10 vaiku, kasdien lanko 5-6, su jais dirba spec. pedagoge, logopede, aukletoja ir salia dar yra auklyte. Kasdien vyksta inividualus ir grupiniai uzsiemimai, kelis kartus per savaite vaikai eina i eksperimentu kambareli, sportuoja ir muzikuoja, daromas masazas. Labai aiskiai pradejo matytis idedamas darbas i vaika. O su normalios raidos vaikais sunus bendrauja po darzelio ir savaitgaliais, normalia, taisyklinga kalba vaikas girdi ir is musu - tevu. As esu tokios nuomones, kad geriau jau vaikas tegu jauciasi stiprus tarp silpnesniu, nei silpnas tarp stipriu, nes bent jau musu atveju, tai reikia vaikui iskiepyti pasitikejima savimi...