Įkraunama...
Įkraunama...

Mažiukų migdymo ritualai

na mano didziosios vakaras: dazniausiai pati pasako noriu miego (tai buna nuo 20.30 iki 22.00) tada sisiukas, pizama, buckiai visiems, tada i lovyte ir pasaka arba trupti tv. tada mazosios eile(jei dar nebuna uzmigus pas teti) :atsigulam kartu i lova, jei dar nenori miego tai vartosi ant lovos kai prasideda zirzaliukai tada papukas ir dazniausiai uzmiegam bevalgant... o jei vistiek zirzia tai jau nesioju linguoju...

ritualas labai viliojantis dalykas, jauciu reiks isitaisyt koki mazajai kad apsieitumem be nesiojimu smile.gif

P.S.dar buna uzmiegam muzikos besiklausydami, tiesiog radijo.
Atsakyti
MANO VAIKAI AUKSINIAI PAGULDAU I LOVYTE IR ISEINU,TAIP IR VIENAS BUDAVO IR DABAR KITAS UZMIEGA PER 2 MINUTES thumbup.gif O MAMA EINA KAVA GERTI lotuliukas.gif
Atsakyti
Taip, skaitau aš ir galvoju, kaip gi ištikrųjų turėtų būti: ar reikia stengtis, kad vaikai mokėtų kuo greičiau ir savarankiškiau užmigti (tada nuo pirmųjų dienų reikia pratinti prie tokių užmigdymų vienumoje), ar visgi svarbiau mažyliui tuos kelis pirmus gyvenimo metus suteikti saugumo ir šilumos jausmą, suteikiant paramą, pagalbą užmiegant (juk daugumai vaikų tai netaip lengva kaip 419 vaikams). Ar greitas ir savarankiškas užmigimas -- tik patogumas tėvams, ar tai naudinga ir patiems vaikams?? Kaip galvojate?
Atsakyti
Vakarinis ritualas prasideda nuo oro voniu. Kokia valandzike mazulis zaidzia pliku subiniuku. Kadangi per ta valanda jis speja ir apsisioti ir pan nes yra dar mazulis tai zaidimus perkeliame i vonia. Ten pasitaskenam issimaudo ir tada tepliojames kremuku, pasimasazuojam. Toliau pienukas ir dazniausiai pabaiges ji gerti nuluzta. Buna, kad ir nebaiges gerti nuluzta.
Atsakyti
musu mazoji uzmiega begerdama pieno misini(paguldau i lovyte-po nosim merliukas, ijungiu gamtos garsus ir iseinu biggrin.gif )..beje lovyteje jau 2 naktis ismiegojome-anksciau kartu miegojo(nors vyrui jau yra kur patogiai issimiegot gryzus is reiso..)ir mamytei thumbup.gif
taciau kai auginaom pirmagime-tai ojojoj doh.gif (pavalgiusia pastoviai ant ranku nesiodavau, lopsines dainuodavau, visaip niuniuodavau)
Atsakyti
Mes pries miega einam nusiprausiam, pasikeiciam pampersa, persirengiam pizamyte,pavalgom pienuko ir nuluztam smile.gif Kartais ijungiu jam gamtos garsus (labai patinka)- tada tikrai labai greit nuluzta thumbup.gif
Atsakyti
jau ir mano katino dienos baigesi, mums jau ant nosies 11 men, tai migdyti pietu ir vakare buna didziausias kosmaras, nebesuprantu ka ir bedaryt, atrodo ir miego nori, bet vis tiek lipa, stojas-turiu kalna ivairiausiu migduku, bet ir tie jau nebepadeda, patarkit!!!!
o ryte uzmiega maitinimo kedutej biggrin.gif
Atsakyti
Maniske uzmiega tik po pasakos ir butinai apsikabinus 4u.gif
Atsakyti
Pirmoji užmigdavo tik ant rankų ir miegojo kartu pakankamai ilgai, niekaip neįmanoma buvo pripratint prie lovytės, tiesiog užaugo ir persikelė į savo lovą smile.gif o mažiukė kaip tik užmiega pati, ant rankų nemigdau, visada paguldau į lovytę, įjungiu muzikelę, pabūnu šalia, pašnibždau ką nors švelnaus, paglostau ir nulūžta labai greit smile.gif vakarais visada einam miegot daugmaž tuo pačiu laiku, nežaidžiam jokių triukšmingų žaidimų, kuo arčiau miego valandos, tuo ramesnė aplinka - išsimaudom, išsimasažuojam su aliejukais, pavalgom ir į lovytę.
Atsakyti
QUOTE(Resnichka @ 2011 05 26, 19:29)
Ar greitas ir savarankiškas užmigimas -- tik patogumas tėvams, ar tai naudinga ir patiems vaikams?? Kaip galvojate?

Šeip manau, kad viskas kas vyksta tarp vaikų ir tėvų yra abipusei santykai... Nėra vieno atsakymo į tokį klausimą. Manau apie tokius dalykus kiekviena mama vistiek sprendžia pati. Ar naudinga vaikui užmigt pačiam, na jei tai toks tėvų ir vaikų ritualas kodėl ne smile.gif O ar naudinga pasidžiaugt su mažyliu pamasažuot pėdukes ir nugaryte paduot pienelio pabučiuot, na aš pati rinkčiaus antra varijanta. Aš su savais dar ir užmigdavau šalia ir visiems gerai...
O Nigthmoon norėčiau pasakyt nu nesijaudinkit lai geria ta pienuką kai pakeisit buteliuką į puodeli galės atsigert šilto pieno iš puodelio ir mioegot kuom ne ritualas?
Atsakyti
maniskis tai paguli pas mus lovoje, tada nueina pas save i lovele. as jam paduodu ranka, kita uzdedu ant zanduko. taip jis uzmiega. kol buvo kudikis tai ant pilvo pasigyldydavo vyras. tada greiciau nurimdavo. jei pasiguldydavau as, nepatikdavo biggrin.gif
Atsakyti
Mano sunytis uzmigdavo kai jam glostydavau kakta, kazkaip jis labai greitai pradedavo snausti smile.gif
Atsakyti