Įkraunama...
Įkraunama...

Mažiukų migdymo ritualai

na as dar neilgai mama, bet mes darom taip, kartais tieiog ramliai panesioju, pasodinu i supynes ir uzsupuoju...
buna einam ant musu lovos pagulet tamsoj. apsikabinnu ji ir atsuku i akvariuma, ji tai raminanciai veikia...paniuniuoju ir uzmiega mirksiukas.gif buna aisku ir ant rankyciu tenka pasokti smile.gif)
Cia priklauso nuo to, kaip ir kiek ta diena jis nuvargo smile.gif)
Atsakyti
Mano dvieju dziaugsmeliu ritaulas toks:
kam arbatos kam pienuko - dantu valymas - perisrengimas i pizamytes - pasaka - miegas
Su pasaka yra taip: as papasakoju pagal kurio nors pageidavima, sunelis papasakoja savo sukurta kokia (kartais pakartoja jau zinoma) ir dukryte kiek sugeba bet visvien irgi pasakoja, tada ant soniuko ir uzmiegam biggrin.gif
Manau vaikam yra labai naudinga ir patiems pasakoti pasakas, tai skatina kalbos vystyma. Niekad nepamirsiu, kai mano mazute budama 1,7m bande pasakoti pasaka...atskirais zodziais jau daznai is manes girdeta pasaka...sujaudindavo iki asaru wub.gif
Atsakyti
musu dukrytei 10 menesiu.
sioje temoje daug kas tiesiog giriasi kaip mano vaikas gerai uzmiega nakties miego...net gaila laiko skaitant, nes jokiu patarimu sioje temoje nera. schmoll.gif
dauk perskaiciau pagyru, kad skaito pasaka savo vaikuciui, bet jus paaiskinkit kaip ta vaika paguldyti ir skaityti pasaka, jei vaikas gyvas sutverimas stojasi, sypsosi, isdykauja, koketuoja...juk pirmiausiai kazkaip reikia pasiekti, kad vaikutis ramiai guletu ir klausytusi...nezinau, ar cia tik musu mergyte labai gyva ir jos visur daug.
gal galima butu perskaityti nors viena patarima???ar vel rasysite, brangios mamytes, tik pagyras. blush2.gif
Atsakyti
Mums dar bus tik 3 mėnesiai, tai geriausiai užmiegam žysdami. O jei ne, tai vežimėlyje arba linguoklėje.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mums irgi labai reikėtu patarimų, nes mažasis (1,5 metu) sunkiai užmiega. Geria pienelį, bet jį išgėręs vėl keliasi žaisti. Dabar turim visur išjungti šviesą ir eiti miegoti kartu visi, tada apie valandą dar stojasi ant lovos, lenda po koldryte (žaisti slėpynių), šokinėja, ir po gero pusvalandžio pradeda vartytis, rimti ir dar po pusvalandžio užmiega. Tuo metu su juo nežaidžiam, o bandom raminti, guldyti, dainuoti lopšines, glostyti...bet kol tas valandą migdymas jau nervina. Po to jau ir patys norim miego, o kur dar visokie namų ruošos darbai. Turi prieš 11 keltis jei nori laiko sau...
gal turit kokiu patarimų? dabar ruduo, mažiau lauke būnam, tai dar ilgiau neužmiega...
Atsakyti
sveikos, as pati dar labai neilgai mama esu ax.gif patirties mazai, mes tikrai zinome ta jausma jau patapusiu savotiska baime, kad dukryte ramiau ir greiciau uzmigtu nakties miego...
sesuo turi pris vaikus tai ji mano patarejas, ji man visad sakydavo kad nereikia vaiko guldyti nakties miego anksti, ji visus tris savo vaikus guldydavo ne anksciau kaip 22 valanda vakaro ir man patare, paklausiau ir tai mums padeda, nes musu dukryte taip pat labai ilgai neuzmigdavo. anksciau guldydavome 9 val. vakaro ir uzmigdavo tik apie puse vienuolikos, o dabar duldome puse vienuolikos ir tereikia 20 min.kad uzmigtu musu isdykele. tai praktikuojame dar tik kelias dieneles, bet padeda tikrai, bent jau mums.
gal kam tiks patarimas, nes kiekvienas individualus vaikas: kas tinka vienam, kitam netinka:4u:
Atsakyti
QUOTE(Lapieniuke @ 2010 10 25, 18:19)
sveikos, as pati dar labai neilgai mama esu ax.gif  patirties mazai, mes tikrai zinome ta jausma jau patapusiu savotiska baime, kad dukryte ramiau ir greiciau uzmigtu nakties miego...
sesuo turi pris vaikus tai ji mano patarejas, ji man visad sakydavo kad nereikia vaiko guldyti nakties miego anksti, ji visus tris savo vaikus guldydavo ne anksciau kaip 22 valanda vakaro ir man patare, paklausiau ir tai mums padeda, nes musu dukryte taip pat labai ilgai neuzmigdavo. anksciau guldydavome 9 val. vakaro ir uzmigdavo tik apie puse vienuolikos, o dabar duldome puse vienuolikos ir tereikia 20 min.kad uzmigtu musu isdykele. tai praktikuojame dar tik kelias dieneles, bet padeda tikrai, bent jau mums.
gal kam tiks patarimas, nes kiekvienas individualus vaikas: kas tinka vienam, kitam netinka:4u:

na as irgi pastebejau kad geriau kartais siek tiek veliau migdyti, tai greiciau uzmiega lelyte. Apie uzmigima paciai nera ne kalbos, turiu gulet salia. Paskutiniu metu pasiguldau ja sau ant pilvo ir dazniausiai taip uzmiega. tik tada einu dar kazka paveikti, kai iminga perkeliu i jos lovyte. Diena taip ir miega musu lovoj, nes nesivarginu kilnot. O kai dygsta dantukai tai ir nakti buna pabunda, ir atsikrausto pas mus i lova rolleyes.gif
Atsakyti
Na mamytes, mano pupa jau 2 naktis užmigo glostant jai nugarytę thumbup.gif savo lovytėje thumbup.gif gal ir anksti girtis, bet jau postūmis į priekį biggrin.gif
labai padėjo vienos supermamytės patarimai kaip užmigdyti vaiką ne su papu burnoj 4u.gif
Atsakyti
Mes dazniausiai, (Kaip ir siuo metu:) tevelis supynese uzsupa:)
gulim abu vienas pries kita priesais akvariuma, ir ziurim i zuvytes kol uzmiegam smile.gif nugaryte bekasant smile.gif
ant ranku jau retai tenka migdyt:))
Atsakyti
O tos kurios migdo supinese/vibrokedute/nesiodamij ir t.t. - nepagalvojat kad vaikas pripras? Nes as jau pastebiu kad dukryte uzmiega vaziuojant masinoj, vibrokedutej, kai ant ranku nesioji, supuoji, o tik paguldau i lovyte - dingsta visi miegai doh.gif
Atsakyti
na, kad ir pripras vaikutis supamas, tas periodas laaaaabaai trumpas kai vaikui reikia teveliu artumo, jau dvieju metuku vaikai savarankiskesni ir jau tada net gaila jeigu nespejai panesioti ant ranku, pasupuoti, pamiluoti...kudikystes periodas labai trumpas tai juo reikia tik dziaugtis smile.gif
Atsakyti
Mes vakarini rituala pradedam 20 val. Einam praustis, skaitom pasakas ir dar paziurim multikus kartais trumpai smile.gif
Atsakyti