Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursas "Mažasis/mažoji stileiva"

smile.gif+2010 10 10, 10:04-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 10, 10:04)
nu žinokit...jum vėl pakėlus "klausimą", šiandien apžiūrėjau ir aš. Nu nerodo jokių koregavimo  programų mano "apžiūra". Taip, rodo gerą fotoaparatą. Apkritai rodo visiškai visus duomenis, kas paprastai, kad kas nekištų smalsios nosies neretai netgi pratrinta  būna. Taip tuos duomenis galima iškraipyt, bet netikiu, kad kas bandytų vie dėl to, kad patektų konkursan, įdėti šitiek darbo. Netgi "scene type" rašo: a directly photographed image. Fotografavimo laikas, jei teisingai nustatyta fotoaparate - pavakarys, o jo metu tokie intensyvūs šešėliai kaip tarkim vidurdienį ir nebebūna, beje šešėlis nuo mergaitės gali būti ir prieky, kur konkretaus kadro vaizdas nebesiekia, f nustatymas - 2.8, kas rodo koncentraciją į konkretų objektą, o ne į visus "horizontus", "contrast": hard, todėl mergaitės išryškinimas atrodo įtikinamas. Nežinau iš tikro, bet man atrodo tai tik fotoaparato nustatymų klausimas, o ne jokių "photoshopų". Photoshopo ten apskritai nė kvapo, nors jei ta programa vien pamažini foto,  "išraše" jau ir rodo, kad liesta šios programos.
Bent jau aš pati kad ir mėgstu sm sukvailiot, bet entuziazmo padirbinėt visus duomenis pritrūkčiau.  Nes juos labai paprasta tiesiog nutrint. Ir atsiprašau autorės už tokį knaisiojimąsi.

Montažo tikrai nėra.
Atsakyti
Jei jau būtų su photoshopu vargta, tai būtų įspūdingesnę foto padarę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 10 09, 21:53)
Neįsižeisk, bet kokią meninę ar vizualinę estetiką (hmmm... keistai kažkaip skamba, bet tiek to) turi tavoji nuotrauka? IMHO aišku, bet nei kokybė, nei siužetas nieko gero...

Prisiminiau tave,tai daugiau čia nediskutuosiu.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 10 10, 10:35)
Rustyt, kodėl tvirtinamos photošopintos foto? Manau turėtų būt sąlygos visoms vienodos 4u.gif
man ta foto irgi kele itarimu,bet neiziurejau nieko.parasysiu autorei.

Esam tureje atveju kai PS apkaltinamos nekaltos nuotraukos.
Atsakyti
Leliuga, kad pati apsižioplinai, nėra čia ko čia ant visų išsiliejinėt. Tai ateina pas "teisėjas", tai pati dauguma foto "nuteisia", tai prašo nuomonės, tai išgirdus nepatenkinta. Nu norėjai pagyrų ir reikėjo prašyt pagyrų. Nu neįdomi ir neįspūdinga ta tavo foto ir meniškumo joje jokio nebuvo. Tik kad ryškesnė ir aiškesnė už tas kurias pati kritikuoji. O daugiau nei ten mintis konkrečiai temai superinė, nei ten meno kaži kokio. Čia ne puolimas nuo kurio reikia gintis "nu ir gerai, nebedraugausiu", o nuomonė. O mano nuomone tai buvo silpna foto ir tiek.

QUOTE(Rustė @ 2010 10 10, 11:45)
man ta foto irgi kele itarimu,bet neiziurejau nieko.parasysiu autorei.

nieko ten ir nėra, matomi duomenys ne įtarimų naudai. ;]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 10 spalio 2010 - 11:04
man toj foto, tik gamta atrodo keistokai. nesusiderinusi lotuliukas.gif
po konkurso autorės reiks paklaust kur fotkinta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliuga @ 2010 10 10, 10:41)
Prisiminiau tave,tai daugiau čia nediskutuosiu.

lotuliukas.gif ir kada spėjau taip išgąsdint? liezuvis.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 10 10, 11:28)
Montažo tikrai nėra.

jei gerai pamenu šitas jūsų " tikrai" kartais ir nepasitvirtina biggrin.gif
Atsakyti
CP, manau kartais tebūna spėliojimai, įtarimai. Kai nematomi duomenys. O šįkart palikta labai daug duomenų, kurie nelabai palieka vietos abejonei. Keista, kad administracija vis dar abejoja, didesnėje fotoje daugiau duomenų nepamatys. Nebent įtarinėja, kad ji tokio formato padirbta ir visi duomenys suklastoti. Mano įtarinėjimų fantazija tiek įdirbio į tokį reikalą neneša.
Atsakyti
smile.gif+2010 10 10, 12:36-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 10, 12:36)
CP, manau kartais tebūna spėliojimai, įtarimai. Kai nematomi duomenys. O šįkart palikta labai daug duomenų, kurie nelabai palieka vietos abejonei. Keista, kad administracija vis dar abejoja, didesnėje fotoje daugiau duomenų nepamatys. Nebent įtarinėja, kad ji tokio formato padirbta ir visi duomenys suklastoti. Mano įtarinėjimų fantazija tiek įdirbio į tokį reikalą neneša.

aš kadangi nenusimanau, tai niekada ir nesakau, kad vienas ar kitas atvejis.

ale ne vieną kartą čia buvo sakančių, kad tikrai, tikrai photošopas, arba, kad čia tikrai ne photošopas, o paskui paaiškėjo, kad yra atvirkščiai.

todėl pasistiebiu, kodėl jau kartą su TIKRAI klydus, vėl tas pats rašomas 4u.gif
Atsakyti
Ai, jei visi kartą suklydę nebegalėtų išsižiot...na ir aš sakau, kad vizualiai kone viską įmanoma padirbt, irgi galiu visiškai n kartų "susimaut", bet šiuo atveju tokio lygio padirbinėjimu netikiu.
Prie mano dažnos foto rodo koregavimo programą. Nei dėl jokių ne montažų. Pakaitalioji kontrastus ir pan., pamažini ir viskas - rašo, kad apdirbta tuo ir tuo. Ir įrodinėk kam nori, kad ne montažas, kai žmonės vos pamatę įrašą apie koregavimo programą mano, kad jos tik montažų darymui skirtos. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 10 spalio 2010 - 12:09
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 10 10, 11:29)
jei gerai pamenu šitas jūsų " tikrai" kartais ir nepasitvirtina  biggrin.gif

Gal skaičiavot kiek kartų nepasitvirtino? biggrin.gif Nėr EXIF'e photoshop'o, net mažinta ne jo pagalba.
Atsakyti