12 diena.
Šiandien mūsų laukia Marselis
Žuvies turgus
Papildyta:
Marselio vaizdai
Tolumoj matosi Ifo sala
Papildyta:
Vaizdai nuo kalno, kur įsikūrus Marselio katedra
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Puiki dienos pradzia- puodelis kavos ir Jusu fotoreportazo paskaitymas . LAAAAABAIIII GRAAAAAZU
St Maries de la Mer yra čigonų šventoji vieta, viena žymiausių pasaulyje, miesto centre katedroj jų šventosios juodosios madonos statula (panašiai kaip Lietuvoj Šiluva), tad ir tie šokiai, muzika turėjo būt čigoniški, o ne ispaniški.
Fantastiškos nuotraukos pagarba autorei, juo labiau, kad tokios puikios kokybės vaizdai su "muiline" išgauti
Fantastiškos nuotraukos pagarba autorei, juo labiau, kad tokios puikios kokybės vaizdai su "muiline" išgauti
QUOTE(mamutas @ 2010 10 15, 16:04)
St Maries de la Mer yra čigonų šventoji vieta, viena žymiausių pasaulyje, miesto centre katedroj jų šventosios juodosios madonos statula (panašiai kaip Lietuvoj Šiluva), tad ir tie šokiai, muzika turėjo būt čigoniški, o ne ispaniški.
Ačiū labai už paaiškinimą - dabar viskas aišku Mums pasirodė kažkas panašaus į ispaniškus ritmus, bet kad tai čigoniška net į galvą nešovė - kai dabar paaiškinot - galvoju tai buvo tiesiog akivaizdžiai čigoniški šokiai ir dainos , matyt temperamentas priminė Ispaniją (o beje, iki jos nebetoli buvo likę nuvažiuot ) Paprasčiausiai mes ten neplanavom važiuot ir aš visiškai nepasidomėjau šia unikalia vieta Į miesto katedrą bandėm patekt, bet jau buvo vėlu ir nieko nebeįleido į vidų
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2010 10 15, 16:04)
Na, atleiskit tikrai nesitikėjau tiek pagyrų savo nuotraukoms , ačiū labai Paprasčiausiai, kai keliauji po gražias vietas ir nuotraukos gaunasi gražios Juk pas visas pilna tokių
Na dabar pabaigsiu 12 dieną Marselyje buvau suplanavus aplankyt tik žuvies turgų ir katedrą, tad traukiam toliau liks Cassis miestelio Tarp Marselio ir Cassis yra Calanques nacionalinis parkas - labai gražios baltos uolos Visą tą parką gražiausia pamatyt plaukiant jachta iš Marselio Labai gailiuos kad nebuvome tam pasiruošę (mašiną Marselyje pasistatėm labai toli uoste ir nebeturėjom jokio noro per karštį keliaut pasiimt plaukimui reikalingų daiktų ) Šiam kartui užteks ir Cassis grožio
Papildyta:
Papildyta:
"Gyvybė" mezgasi net tarp uolų
Nors skardžiai ir pavojingi, bet besimaudančių ir nardančių netrūksta - net vaikai nuo skardžių šokinėja
Papildyta:
Kadangi aš tokia "prie bailiųjų" susirinkau vyrus ir toliau važiavom maudytis ir nardyt į pačiame Cassis miestelio centre esantį pliažą Šokinėjimas nuo aštrių ir stačių uolų man pasirodė pernelyg pavojingas O čia pliažas pats tas
13 diena.
Nuo Cassis greitkeliu traukiam link Frėjaus , o tada jau Žydrąją pakrante link Nicos Pasirodo, egzistuoja ne tik baltųjų uolų Calanques nacionalinis parkas, bet ir rudųjų Na pasaka, buvom maloniai nustebę, nes tikrai nesitikėjom tokius gražius vaizdus pamatyt
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Nuo Cassis greitkeliu traukiam link Frėjaus , o tada jau Žydrąją pakrante link Nicos Pasirodo, egzistuoja ne tik baltųjų uolų Calanques nacionalinis parkas, bet ir rudųjų Na pasaka, buvom maloniai nustebę, nes tikrai nesitikėjom tokius gražius vaizdus pamatyt
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Važiuojam Žydrąją pakrante stojam, gėrimės, maudomės, niekur neskubam - patys esam savo laiko šeimininkai - turim superines atostogas
Papildyta:
Papildyta:
Na o dabar gražuolė Nica
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Na o dabar gražuolė Nica
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Traukiam toliau link Monako
Dieviškas fotoreportažas ir ne kitaip .
Važiuojam į Monaką Jau vakaras, širdyje truputį neramu - labai bijau kad tik nebūtų uždarytas mano svajonių kaktusų sodas Staiga stebuklas - prieš akis išdygsta mano svajonė - pasirodo mes į Monaką kalnais atvažiavom ir išlindom tiesiai prie Jardin Exotique
Papildyta:
Papildyta:
Aplink galybė spygliuotų gražuolių