Randam gražią vietelę ir nutariam ten susirengt pikniką Traukiam tam reikalui reikalingus daiktus ir lipam aukščiau į kalnus
Netgi ledyno liežuvis šaliai
Sūnelis kaip kalnų oželis karstosi po kalnus
Papildyta:
Laimingas parbėga iš viršaus su gėlėmis Mamyte, čia gėlytės tau Taip suspaudė širdį iš džiaugsmo - tiesiog ašara ištryško
Papildyta:
Toj nuostabioj vietelėj praleidom kelias valandas - jautėmės kaip rojui
Na, o dabar leidžiamės į apačią ir važiuojam į kempingą - šiai dienai įspūdžių pakaks
Papildyta:
Statomės palapinę ir einam pavakarot prie Briens ežero - kas pasimaudyt ir pažvejot, kas vyno išgert - juk yra dėl ko - buvo dar viena nuostabi diena Šveicarijoj
8 diena.
Keliamės "anksti' - apie 9 val., pusryčiaujam ir pakuojamės daiktus - reikia paskubėti - šiandien išaušo paskutinė diena Šveicarijoje
Pravažiuodami dar sustojam toj vietoj prie ežero kur vakar praleidom fantastinį vakarą
Atsisveikinam ir važiuojam link Grinddelwaldo
Keliamės "anksti' - apie 9 val., pusryčiaujam ir pakuojamės daiktus - reikia paskubėti - šiandien išaušo paskutinė diena Šveicarijoje
Pravažiuodami dar sustojam toj vietoj prie ežero kur vakar praleidom fantastinį vakarą
Atsisveikinam ir važiuojam link Grinddelwaldo
Šalia Trummelbachfalle kriokliai, bet ekipažas vieningai nutaria juos palikt kitam kartui - juk tiek daug visokių krioklių ir kriokliukų per šias dienas jau matėm- žinau, kad čia labai gražu, bet nenorim, kad nuo "persisotinimo" nublanktų jų vaizdas
Toliau traukiam į Lauterbrunneną
Papildyta:
Dar sustojam Interleikene nusipirkt suvenyrų , be to, esam vaikui gimtadienio proga nupirkt šveicarišką peiliuką - tai tas dabar spirga iš nekantrumo
Toliau traukiam į Lauterbrunneną
Papildyta:
Dar sustojam Interleikene nusipirkt suvenyrų , be to, esam vaikui gimtadienio proga nupirkt šveicarišką peiliuką - tai tas dabar spirga iš nekantrumo
QUOTE(evid @ 2010 10 10, 13:24)
Džiaugiuos kad patinka Šiaip aš esu truputį "pamišus" dėl fotografavimo - per keliones su savo brangiausiais pastoviai sugebu po kelis kartus susipykt kartais net iki ašarų ir ne dėl kažko rimto reikalo, o tik dėl to, kad man vienoj vietoj ko kelis kadrus reik padaryt iš visų pusių, o jiem nusibosta laukt Iš šios kelionės parsivežiau daugiau nei 6000 nuotraukų, iš kurių daugiau nei pusę sudaro vaizdai, o likusios su "veidais" Kadangi vyras, nelabai pasiduoda mano įtakai ir tikrai nesutinka kaip sako "prie kiekvieno kampo" fotkintis , tai "atkenčia" nors ir su didžiausiais trukšmais mano sūnelis - ne vieną kartą man palinkėjo kad fotoaparatas nukristų nuo olos Jei taip atsutiktų tikriausiai šokčiau iš paskos... Bet tai trunka labai trumpai - kiekvienas "išsiliejam" ir vėl viskas gerai
Pst. vyrui irgi parodžiau šį fotoreportažą - tai pats sutiko kad be reikalo kartais rėkauja dėl mano fotkinimo Pagaliau pasijaučiau ir jo įvertinta
Palei Truner ežerą traukiam link Berno
Papildyta:
Kadangi karštis beprotiškas - temperatūra siekia vos ne 40 laipsnių ir tikrai nėra jokio noro trintis po miestą - savo vyrukam pažadu, kad mes aplankysim tik vieną Berno vietą - labai noriu pamatyt tą nuostabųjį Berno laikrodį prie senamiesčio vartų
Pagaliau prieinam mano išsvajotą senamiestį
Fontane turškiasi balandžiai
Papildyta:
Kol fotagrafuoju net nepastebiu kad dingo mano brangiausieji - iš pradžių susinervinu - galvoju, to betrūko kad pasimestume
Pagaliau pamatau -mojuoja man ateit - pasirodo, jie pamatę Lietuvos trispalvę nukūrė prie Lietuvos ambasados Visgi kokie mes esam savo šalies patriotai Netgi klajodami po tokią gražią šalį ilgimės savosios
Papildyta:
Na, o dabar greitkeliu traukiam link Montreux
Papildyta:
Kadangi karštis beprotiškas - temperatūra siekia vos ne 40 laipsnių ir tikrai nėra jokio noro trintis po miestą - savo vyrukam pažadu, kad mes aplankysim tik vieną Berno vietą - labai noriu pamatyt tą nuostabųjį Berno laikrodį prie senamiesčio vartų
Pagaliau prieinam mano išsvajotą senamiestį
Fontane turškiasi balandžiai
Papildyta:
Kol fotagrafuoju net nepastebiu kad dingo mano brangiausieji - iš pradžių susinervinu - galvoju, to betrūko kad pasimestume
Pagaliau pamatau -mojuoja man ateit - pasirodo, jie pamatę Lietuvos trispalvę nukūrė prie Lietuvos ambasados Visgi kokie mes esam savo šalies patriotai Netgi klajodami po tokią gražią šalį ilgimės savosios
Papildyta:
Na, o dabar greitkeliu traukiam link Montreux
Paskutinį kartą maudomės Ženevos ežere ir kalnais traukiam link Prancūzijos
Sustojam aukštai kalnų aikštelėje - širdį spaudžia - tai mūsų paskutinis žvilgsnis į nuostabiąją šalį - net neįtikėtina kad tik per keturias čia praleistas dienas tiek daug pamatėme Vieningai nutariam, mes čia tikrai kada nors dar sugrįšim - juk tiek liko nepamatyta Sudie, nuostabioji šalele
Sustojam aukštai kalnų aikštelėje - širdį spaudžia - tai mūsų paskutinis žvilgsnis į nuostabiąją šalį - net neįtikėtina kad tik per keturias čia praleistas dienas tiek daug pamatėme Vieningai nutariam, mes čia tikrai kada nors dar sugrįšim - juk tiek liko nepamatyta Sudie, nuostabioji šalele
Nuostabūs Šveicarijos vaizdai O jau Alpių grožis Reiks planuotis keliaut į tą pusę, taip norėtus po Alpes keletu maršrutų pasivaikščiot.Labai rūpi finansinė pusė Ir dar norėjau paklausti kaip mokama kempinge už automobilį ir palapinę tik, ar dar plius už žmones?
QUOTE(Ingel @ 2010 10 10, 16:41)
Nuostabūs Šveicarijos vaizdai O jau Alpių grožis Reiks planuotis keliaut į tą pusę, taip norėtus po Alpes keletu maršrutų pasivaikščiot. Ir dar norėjau paklausti kaip mokama kempinge už automobilį ir palapinę tik, ar dar plius už žmones?
...Na Alpės tikrai užburiančios, atsimenu prieš kelis metus, kai svaigau nuo Tatrų viena mano draugė pasakė, vaikeli,tu dar Alpių nematei - kai pamatysi apie Tatrus nebekalbėsi Iš pradžių pagalvojau kad nusišneka, nes tuo metu Tatrai man buvo tokia "jėga" Pirmas žmogus, kuriam po kelionės paskambinau ir buvo ji - patvirtinau kad kažkada ji buvo teisi - Alpės mane užbūrė
Maršrutų po Alpes yra daugybė - manau ir internete ir informacinuose punktuose ar kaip ten jie vadinasi tiksliai nežinau Šveicarijoj pakankamai rasite - aš tuo nesidomėjau (mes "esam" tinginiukai, be to mūsų kompanijoj tik mano vyras vairuoja, todėl neleisčiau sau suorganizuot tokio labai" aktyvaus" poilsio - juk žmogaus galimybės ribotos - kelionė turi teikt džiaugsmą visai šėimai Be to, Šveicarija mums buvo tik tarpinė stotelė, iš kurios tikėjaus daug mažiau nei gavau
Aš rinkausi kempingus pagal iš šio puslapio - kiek pastebėjau skaičiuoja žmones, palapinę, automobilį ir elektrą
http://www.eurocampings.co.uk/en/
Briens kempingas tiksliai vadinamas Aaregg (buvau primiršus, atsiprašau ), čia jo puslapis
http://www.eurocampi...aaregg-107110/#
Kaina pastebėjau panaši nurodyta - mums paskaičiavo 45 eurus Bet dabar tik permiegojimui jo nebesirinkčiau - nerūpėjo mums kavinės, barai ir kitos jo teikiamos pramogos- tai buvo tik mano užgaida, dabar tikrai nemokėčiau tiek už permiegojimą
Fantastiskas reportazas, fantastiska salis -Sveicarija... O jau Alpiu grozis... Nors patys ten buvom, patys viska matem, bet nuotraukos taip suvirpino prisiminimu kertele, kad truks plys noriu vel ten nuvaziuoti
QUOTE(Ingel @ 2010 10 10, 16:41)
Labai rūpi finansinė pusė
Apie finansus dar nenorėčiau kalbėt, nes galima sakyt tik trečdalį savo kelionės aprašiau
Konkrečiai Šveicarijoj iš to ką pamatėm už Reino krioklius mokėjom apie 75 Lt ir už Arės tarpeklį apie 50 Lt (čia kaina trim žmonėm),o visa kita nemokamai Degalų kaina panaši kaip pas mus, pagrindinių maisto produktų kaina irgi kaip pas mus tik padauginta iš 2,6
Dar galiu pasidalint keletu pastebėjimų ir praktinių patarimų aplankius Šveicariją
Per visas keturias Šveicarijoj praleistas dienas nesutikom nė vienos mašinos su lietuviškais numeriais (Liucernoj matėm tik vieną pravažiuojantį tralą ) - aišku, manau, tai tik sutapimas - juk daug lietuvių jau yra aplankę šią nuostabią šalį
Bet visgi tikuos - šis mano fotoreportažas padėjo daug kam apsipręst (optimistė ) ir papildė norinčių keliaut į Šveicariją gretas
Antra, turėkit galvoj, kad Šveicarija labai "vakarietiška" šalis ir tiktai nerasite nei vienos maisto parduotuvės ar net suvenyrinės pačiose lankomiausiose Šveicarijos vietose, kurios dirbtų ilgiau nei iki 19 val. - man asmeniškai šokas buvo kai vos spėjau prieš 19 val. "nugriebt'' magnetuką Liucernoj - dar akimirka ir suvenyrinė būtų užsidariusi (aš ne tik fotografavimo fanatikė, bet ir magnetukų ) Taigi, jeigu reikia apsipirkt, pasistenkite padaryt tai iki 19 val., nes vėliau dirba tik kavinės ir degalinės, o ten kainos tai - patikėkit - kosminės , aišku gal tik man taip atrodo
Per visas keturias Šveicarijoj praleistas dienas nesutikom nė vienos mašinos su lietuviškais numeriais (Liucernoj matėm tik vieną pravažiuojantį tralą ) - aišku, manau, tai tik sutapimas - juk daug lietuvių jau yra aplankę šią nuostabią šalį
Bet visgi tikuos - šis mano fotoreportažas padėjo daug kam apsipręst (optimistė ) ir papildė norinčių keliaut į Šveicariją gretas
Antra, turėkit galvoj, kad Šveicarija labai "vakarietiška" šalis ir tiktai nerasite nei vienos maisto parduotuvės ar net suvenyrinės pačiose lankomiausiose Šveicarijos vietose, kurios dirbtų ilgiau nei iki 19 val. - man asmeniškai šokas buvo kai vos spėjau prieš 19 val. "nugriebt'' magnetuką Liucernoj - dar akimirka ir suvenyrinė būtų užsidariusi (aš ne tik fotografavimo fanatikė, bet ir magnetukų ) Taigi, jeigu reikia apsipirkt, pasistenkite padaryt tai iki 19 val., nes vėliau dirba tik kavinės ir degalinės, o ten kainos tai - patikėkit - kosminės , aišku gal tik man taip atrodo
Fantastika !!! O vaizdai - neapsakomi
Perskaiteme kartu su vaiku,tai jis tik ir sauke - mes cia buvom, mes cia buvom , nors mes buvome tik Austrijos Alpese. Bet vistiek, kitamet planuose yra Lichtensteinas, manau, kad aplankysime ir Sveicarijos Alpes.
Su nekantrumu laukiame tesinio
Perskaiteme kartu su vaiku,tai jis tik ir sauke - mes cia buvom, mes cia buvom , nors mes buvome tik Austrijos Alpese. Bet vistiek, kitamet planuose yra Lichtensteinas, manau, kad aplankysime ir Sveicarijos Alpes.
Su nekantrumu laukiame tesinio