Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į pasaką arba automobiliu po Europą 2010

QUOTE(almaklp @ 2011 05 15, 21:09)
O kai keliaujame rudeni, kai jau buna salta, tai ir siltesni rubai bei miegmasiai nemazai vietos uzima.  Nu nemokam susipakuoti ir viskas, nes kyla: o jei silta, o jei salta, o jei lis ir t.t.

Kaip tik ta pacia problema siandien sprendziu, daiktus artejanciai kelionei rinkdama mirksiukas.gif Kadangi per tas savaites bus ir +30, ir +10 (o naktim kartais ir apie 0), tai didziaja dali drabuziu imu tokius, kad butu galima rengtis sluoksniais - kai silta, virsutini sluoksni nusivelki, kai salta, vel apsivelki. Ir papildomu drabuziu daug nereikes, ir visokiems netiketumams busim pasiruose.

O del neuzsidarancio lagamino - jei vieno per mazai, o triju per daug, pakuokit du biggrin.gif Dar galit pvz sudeti kiekvieno seimos nario daiktus i skirtingos spalvos maiselius, kad chaoso maziau butu.

Ir nepamirskite auksines taisykles - kuo maziau daiktu imsit i kelione, tuo lengviau bus keliauti. As, kaip ir Makalius, po kiekvienos keliones apsiziuriu, ko man neprireike. Ir kitakart stengiuosi pakuoti maziau. Sikart MB pareiske, kad daiktu visai nedaug... bet as dar tik pradejau pakuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Ir nepamirskite auksines taisykles - kuo maziau daiktu imsit i kelione, tuo lengviau bus keliauti. As, kaip ir Makalius, po kiekvienos keliones apsiziuriu, ko man neprireike. Ir kitakart stengiuosi pakuoti maziau. Sikart MB pareiske, kad daiktu visai nedaug... bet as dar tik pradejau pakuoti lotuliukas.gif
[/quote]

manasis syryt pasake: man 2 dzinsai, 2 marskiniai ir 2 batai - viskas lotuliukas.gif taigi siemet turesiu daugiau vietos vaiko ir savo rubams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 16 gegužės 2011 - 10:43
Pastaruoju metu man pasiteisino toks pakavimo būdas (3-5 dienoms):
1. lagaminas - visų drabužiai toms dienoms
2. maišas, laikomas mašinoje - striukės, atsarginiai batai, papildomi drabužiai vaikams (sudėta atskirai)
3. miegmaišiai / patalynė +
4. maistas

Jei keliautumėm ilgiau be ilgesnio apsistojimo, manau, irgi maždaug taip pat dėčiau - į pirmą lagaminą visų viską 3 dienoms. Tada pakeist tuos drabužius kitu jau paruoštu maišeliu.
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2011 05 16, 11:09)
Pastaruoju metu man pasiteisino toks pakavimo būdas (3-5 dienoms):
1. lagaminas - visų drabužiai toms dienoms
2. maišas, laikomas mašinoje - striukės, atsarginiai batai, papildomi drabužiai vaikams (sudėta atskirai)
3. miegmaišiai / patalynė +
4. maistas

Jei keliautumėm ilgiau be ilgesnio apsistojimo, manau, irgi maždaug taip pat dėčiau - į pirmą lagaminą visų viską 3 dienoms. Tada pakeist tuos drabužius kitu jau paruoštu maišeliu.

Mes irgi panasiai pakuojames thumbup.gif Drabuzius dalinam i du lagaminus. Viena visai nedideli kuri visada turiu po ranka su 3 dienom drabuziu komplektu ir visokiais higienos reikmenim, o visa kita didesniam lagamine. Tada pagal poreiki vis is didesnio papildau mazesni svariais rubais.

Norejau paklausti ar kas esate eme i kelione dviracius? O gal neemet ir paskui gailejotes? Mes niekaip negalim apsipresti. Nesinoretu tik pavezinti pirmyn atgal schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2011 05 16, 17:28)
Mes irgi panasiai pakuojames  thumbup.gif  Drabuzius dalinam i du lagaminus. Viena visai nedideli kuri visada turiu po ranka su 3 dienom drabuziu komplektu ir visokiais higienos reikmenim, o visa kita didesniam lagamine. Tada pagal poreiki vis is didesnio papildau mazesni svariais rubais.

Aš irgi panašiai pakuojuosi - į 2 lagaminus - mažesnį ir didesnį. Mažesniam būna rūbai keletui dienų,miegojimui, higienos priemonės ir juo naudojamės kai stojame nakvynei. Didesnis lieka kol kas nenaudojamas. Iš jo rūbus imam tik nuvažiavę iki tikslo, kai jau apsistojame ilgesniam laikui. Striukes, šiltesnius rūbus vaikams, skėčius laikome tiesiog mašinoje ant palangės. Vėliau nešvarius rūbus sudedu į maišus ir pakuoju į didesnį lagaminą. Batus dedame į atskirą krepšį. Maistas irgi atskirai - ilgesniam vežimui - krepšyje (jei telpa, tai į tą didesnį lagaminą). Dienos maistą (jei planuojam nepietauti pakeliui kavinėse) dedu į tokią kelioninę kuprinę, kurioje yra šaukštai, šakutės, lėkštės, lentelė, servetėlės ir pan. Tiesiog galima stoti bet kur ir pietūs gatavi.
Atsakyti
Na, atvirai pasakius - man kelionę lengviau suplanuot, nei daiktus susidėt doh.gif Tiksliau - kokius daiktus - aš atsakinga tik už drabužius, maistą ir virtuvinį inventorių, o vyras pasirūpina visuo kita thumbup.gif Bet... kai pamato mano sukrautus daiktus visada pradeda tyčiotis - tai ką - vėl kraustomės doh.gif doh.gif doh.gif Paburba, paburba, bet kažkaip vistiek viską gražiai sutalpina bagažinėj thumbup.gif O jei rimtai, tai drabužius aš dedu ne į lagaminus, o į kelionines rankines - jos užima mažiau vietos - vaiko atskirai į vieną, o mudviejų su vyru į kitą didesnę smile.gif Aišku, grįžus visada paaiškėja kad beveik ketvirtadalis drabužių liko nepanaudota doh.gif Bet kad ir kiek keliautume - niekas nesikeičia ... kiekvienais metais kartojas ta pati istorija - vyras prieš kiekvieną kelionę primena kad neprisikraučiau per daug rūbų, bet ... blush2.gif blush2.gif blush2.gif Abu jaučiam - pribrendo laikas įsigyti stogo bagažinę thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 05 17, 21:57)
Aišku, grįžus visada paaiškėja kad beveik ketvirtadalis drabužių liko nepanaudota doh.gif Bet kad ir kiek keliautume - niekas nesikeičia ... kiekvienais metais kartojas ta pati istorija  - vyras prieš kiekvieną kelionę  primena kad neprisikraučiau per daug rūbų, bet ...  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Čia dažnam turbūt tas pats. Aš ir pati buvau įsidėjusi rūbų, kurių nė karto nepalėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Daiktam susidėt labai patogu nelabai didelės, ažūrinės plastmasinės dėžutės - net nežinau kam jos skirtos, gal daržovėms g.gif Patogiai susideda viena ant kitos, niekas nesusipaudžia, viskas matosi iš šono, tvarkingai susieda bagažinėje - daiktai kaip stalčiuose sudėti... O jei kokią naktį tenka praleisti viešbutyje, įsidedi kas reikalinga tam kartui į minkštą tašę, kuri išdėta irgi įvairaus dydžio kartoninėmis dėžutėmis ir nusineši.
Atsakyti
QUOTE(Gladijus @ 2011 05 17, 22:26)
Daiktam susidėt labai patogu nelabai didelės, ažūrinės plastmasinės dėžutės - net nežinau kam jos skirtos, gal daržovėms  g.gif Patogiai susideda viena ant kitos, niekas nesusipaudžia, viskas matosi iš šono, tvarkingai susieda bagažinėje - daiktai kaip stalčiuose sudėti... O jei kokią naktį tenka praleisti viešbutyje, įsidedi kas reikalinga tam kartui į minkštą tašę, kuri išdėta irgi įvairaus dydžio kartoninėmis dėžutėmis ir nusineši.

Super idėja thumbup.gif drinks_cheers.gif

Ai, dar apie rūbus blush2.gif Atsimenu pernai manasis buvo labai pasiutęs, kai mūsų garderobe pamatė visiems trims įdėtas ... vilnones kojines blush2.gif Pagalvojo, kad aš vasaros vidury išprotėjau lotuliukas.gif Bet kai nakvojom kalnuose ir vakare jas ištraukiau (ryte buvo tik plius penki, naktį įtariu kad dar šalčiau doh.gif ), stebėjos kaip man tokia geniali idėja gimė lotuliukas.gif Bet jokio genialumo čia nebuvo - aš tik paprasčiausiai kažkur buvau skaičius, kad vilnonės kojinės kalnuose gali praverst - ir tikrai - net labai pravertė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Pst. Šiaip manau, kad daug didesnis galvos skausmas kaip susipakuot daiktus kamuoja keliaujant lėktuvu ax.gif O į automobilį vistiek kažkokiu būdu viską ką norim vežtis sugrūdam lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 17 gegužės 2011 - 22:05
QUOTE(vidal @ 2011 05 15, 17:48)
Aidluka, "baaaaaikit" su savo reportažais, nes vienos keliones dar nesulaukus šia vasara, jau  noris leistis i  kita puse doh.gif  g.gif O,Dievuliau, šventas kiek gražių vietu Tu mums parodai.Žemai lenkiuos su visa pagarba 4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif baltai pavydziu Jums,kokia saunuole!!! 4u.gif Etretato skardžiai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 05 17, 21:57)
Na, atvirai pasakius  - man kelionę lengviau suplanuot, nei daiktus susidėt doh.gif Tiksliau - kokius daiktus - aš atsakinga tik už drabužius, maistą ir virtuvinį inventorių, o vyras pasirūpina visuo kita  thumbup.gif Bet... kai pamato mano sukrautus daiktus visada pradeda tyčiotis - tai ką -  vėl kraustomės  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Paburba, paburba, bet kažkaip vistiek viską gražiai sutalpina bagažinėj  thumbup.gif  O jei rimtai, tai drabužius aš dedu ne į lagaminus, o į kelionines rankines  - jos užima mažiau vietos  - vaiko  atskirai į vieną, o mudviejų su vyru į kitą didesnę smile.gif Aišku, grįžus visada paaiškėja kad beveik ketvirtadalis drabužių liko nepanaudota doh.gif Bet kad ir kiek keliautume - niekas nesikeičia ... kiekvienais metais kartojas ta pati istorija  - vyras prieš kiekvieną kelionę  primena kad neprisikraučiau per daug rūbų, bet ...  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Abu jaučiam - pribrendo laikas įsigyti stogo bagažinę thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Na va - pas mus kaip tik toks daiktu pakavimo tradicinis budas smile.gif bagazine su kaupu doh.gif Rubai ir lagamine ir krepsyje. Maistas atskirai tasese, kai einame i viesbuti - pasijauciu kaip turgine lotuliukas.gif
Atsakyti
kai einame i viesbuti - pasijauciu kaip turgine lotuliukas.gif
[/quote]
Pernai 2 dukros net savo pagalves vezesi ir nesdavosi i viesbuti lotuliukas.gif Mes su vyru stengiames visko imt min. visada vezuosi skalbimo milteliu, lengvus rubelius dar sugebu viesbucio duso kabinoj praskalbt lotuliukas.gif ryte isdziuve vel tarnauja ir murzinu nereik veziot ilgai thumbup.gif
Atsakyti