Skaitau ir net negaliu patikėti, kad vaikučiams sunku keliauti - mums paprasčiausiai tikrai niekada neteko su tokiom problemom susidurti
Na, mūsų vaikinukas jau ne toks mažas - jam jau 13 metų
Manau, kad jis truputį skiriasi nuo kitų vaikų - vos ne kūdikystės jį domino visai kiti dalykai nei daugumą vaikų
Kažkaip į atmintį man įstrigus viena iš pirmųjų mūsų kelionių palei Nemuną - tai mūsų net dvejų metų neturintis pyplys nuo Sovietsko iki pat Kauno prastovėjo besižvalgydamas ant galinės sėdynės, nes jam labai svarbu buvo pamatyt kas aplink daros - aš vos neišdurnėjau - niekaip nesugebėjau jo pasodint- įsivaizduokit - jis tik žvalgos - jam įdomu, o aš saugoju, kad netyčia nenuskrietų nuo sėdynės
Trijų metų daržely piešė visų šalių vėliavas, tiksliau ne tik piešė, bet ir žinojo šalis, kurioms jos priklausė - nežinau, kas jam buvo užplaukę
Keturių metų Trakų pily sugebėjo praleist vos ne pusę dienos - neišėjo kol neištyrinėjo visų pilies kampelių, monetų ir kitokių dalykų
Penkių metų jau laisvai skaitė knygas, o pačios įdomiausios buvo ... enciklopedijos
Kiti tėvai vaikams dovanų tuo metu pirko mašinytes, o aš enciklopedijas iš DK serijos, pvz. gyvūnus, žemę, žmones, augalus, visatą - jam viskas buvo įdomu
Neblogas vaizdelis daržely - atėjęs auklėtojai pasakoja apie dinozaurų "fosilijas" ir aiškina, kad užaugęs bus gyvūnų mokslininkas ir gyvens Australijoje
Mano parodyti dinozaurų parkai mūsų maršrutuose atsirado labai planuotai - labai ilgai sirgom meile dinozaurams
Atsimenu, seniai, dar pradinėse klasėse pasiknisau po jo sąsiuvinius ir pamačiau rašinėlį "Tėveliams esu dėkingas už..." Viena frazė tiesiog sugraudino iki ašarų -
tėveliams esu dėkingas už tai, kad parodė kitas šalis... O tada iš kitų šalių pamatęs buvo tik Latviją, Estiją, Lenkiją ir Slovakiją
Tą akimirką supratau, kokios svarbios jam yra kelionės
Abu su tėčiu sau pasižadėjom kiek tik galimybės leis tiek plėsim jo akiratį
Tai ir laikomės savo žodžio - plečiam kiek galim - kažkaip jam viskas įdomu
Šiemet važiuojant link Romos jis mus labai "suvarė" - sako, tai pasakykit ką reiškia posakis "visi keliai veda į Romą"? Na girdėjom šį posakį daugybę kartų, bet paaiškint taip ir nesugebėjom...
Iš vis apie Romą jis mums papasakojo daug istorinių faktų, o kai mes su tėčiu paklausėm iš kur jis viską žino, tai pasipiktinęs atsakė, kaip nesuprantam - juk istorijos mokosi
Šiaip nors ir gėda prisipažinsiu - pats neištvermingiausias žmogus mūsų kompanijoj esu aš
Tikrai be vaiko ir vyro pagalbos bei palaikymo būtų sunku įvykdyt tai ką suplanuoju
Galiu sakyt mes turim kitą problemą - vaikas vis klausinėja kada vėl kur nors važiuosim
Netyčia išsprūdo, kad ką nors suplanuosiu Velykoms, tai vis neduoda ramybės ar neapsigalvojau, ar tikrai nemeluoju, kad kur nors keliausim