Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į pasaką arba automobiliu po Europą 2010

QUOTE(ARDUTE @ 2010 12 27, 14:59)
Apie dinozaurų parkus nieko nebuvau girdėjusi, kol neperskaičiau Jūros fotoreportažo iš Čekijos doh.gif Vaikas pamatęs nuotraukas labai susidomėjo tuo parku thumbup.gif Gal galėtumėte įmesti dinozaurų parkų Lenkijoje nuorodą smile.gif

Yra tų parkų daug kur ir tikrai ne vienas thumbup.gif Nors tai visai nesusiję su šiuo fotoreportažu, savo nuotraukų archyve susiradau kelias nuotraukas, kad galėčiau vaizdžiau parodyt ką ten galit pamatyt smile.gif

Baltowo juros periodo parke buvom prieš kelis metus pirmą kartą važiuodami į Slovakiją thumbup.gif

http://www.juraparkb...pl/index_en.php

Na kuris gi vaikas nenorėtų dinozauro nasruose pasėdėt lotuliukas.gif

user posted image

Solec Kujawski parką aplankėm per 2009 velykas važiuodami į Berlyną - jis yra netoli Torunės thumbup.gif

http://www.juraparksolec.pl/index.php

Iš šio parko turiu daugiau nuotraukų be vaiko, nes buvau gavus užduotį nufotografuot visus dinozaurus vienus - taigi kelis atrinkau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 27 gruodžio 2010 - 21:27
user posted image

user posted image

Šio parko akcentas - dinozauro letena thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Ardute,
kai planuojat kelionę, galima tiesiog http://maps.google.com/ susivesti savo kelią ir pereiti per važiuojamus miestelius užsidėjus ant nuotraukų žymę. Patys taip esame radę tikrai įdomių vietų. biggrin.gif
Be to, praktiškai visi miestai ir miesteliai Europoje turi savo puslapius ir ten informacijos galima rasti daugiau nei pakankamai. Žinoma, laiko reikia tam skirti, bet užtat paskui kelionė būna žymiai turiningesnė
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2010 12 28, 14:55)
Ardute,
kai planuojat kelionę, galima tiesiog http://maps.google.com/ susivesti savo kelią ir pereiti per važiuojamus miestelius užsidėjus  ant nuotraukų žymę. Patys taip esame radę tikrai įdomių vietų. biggrin.gif
Be to, praktiškai visi miestai ir miesteliai Europoje turi savo puslapius ir ten informacijos galima rasti daugiau nei pakankamai. Žinoma, laiko reikia tam skirti, bet užtat paskui kelionė būna žymiai turiningesnė

Supratau, kad reikia nepagailėti laiko kelionės planavimui blush2.gif Pamačiau, kad ir Lenkija graži šalis (mes ją dažniausiai pravažiuodavome naktį) doh.gif Perskaičiau daug kelionių aprašymų ir niekaip nesuprasdavau, kaip žmonės sugeba tokius gerus maršrutus susidaryti - dabar žinau - vien žemėlapio nusipirkti neužtenka ax.gif Ačiū visiems kad man atvėrėte akis -jau iš jūsų pasakojimų jaučiu, kad ir kelionės planavimas yra smagus užsiėmimas 4u.gif Stengsiuosi šiais metais iš savo klaidų pasimokyti smile.gif Nors yra pagunda atsispausdinti Aidlukos Šveicariją blush2.gif Jau pagal žemėlapį apžiūrėjau aprašytąjį maršrutą, atrodo, nors imk ir važiuok ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARDUTE: 28 gruodžio 2010 - 16:50
QUOTE(ARDUTE @ 2010 12 28, 16:47)
Supratau, kad reikia nepagailėti laiko kelionės planavimui  blush2.gif Pamačiau, kad ir Lenkija graži šalis (mes ją dažniausiai pravažiuodavome naktį) doh.gif Perskaičiau daug kelionių aprašymų ir niekaip nesuprasdavau, kaip žmonės sugeba tokius gerus maršrutus susidaryti - dabar žinau - vien žemėlapio nusipirkti neužtenka  ax.gif Ačiū visiems kad man atvėrėte akis -jau iš jūsų pasakojimų jaučiu, kad ir kelionės planavimas yra smagus užsiėmimas 4u.gif Stengsiuosi šiais metais iš savo klaidų pasimokyti smile.gif Nors yra pagunda atsispausdinti Aidlukos Šveicariją blush2.gif  Jau pagal žemėlapį apžiūrėjau aprašytąjį maršrutą, atrodo, nors imk ir važiuok  ax.gif

Tai priklauso nuo to, kokį žemėlapį turite - aš turiu Marco Polo Europos Atlasą, jame pažymėta ne tik keliai ir miestai, tačiau ir žvaigždutėmis įvertinti kultūriniai bei gamtiniai paminklai. Taigi belieka pasiimti žemėlapį ir važiuoti nuo žvaigždutės prie žvaigždutės - kol kas neteko nusivilti thumbup.gif
Atsakyti
ARDUTE, o kodėl gi ne, jeigu maršrutas patinka. Tačiau galima dar ir savaip pasikoreguoti.
Geras žemėlapis tikrai gerai, tačiau info apie matomą objektą jame paprastai nebūna. Matai gražią vietą ar statinį , o kas ten ir kaip nežinai.
Pasiruošti kelionei namų darbus yra labai gerai, tačiau tam tikrai reikia nemažai laiko pašvęsti. Užtat paskui žinai ir ką lankai, ir kodėl, ir laiko negaišti tuščioms paieškoms, nes kelionėje laikas paprastai vis tiek ribotas, o norisi tiek daug nuveikti.
Mes paprastai nemažai medžiagos vežamės su savim. Bevažiuojant prie lankomo objekto garsiai kas nors paskaito informaciją, ką lankom, ką matysim ir objektai visai kitaip žiūrisi. biggrin.gif
Gerų planavimų, Ardute
Atsakyti
Prisidedu prie pagyrimų nuostabiam reportažui- thumbup.gif Seniai tokio kaifo neturėjau,tiesiog užbūrė savo įtaiga nuo pirmo žodžio ir kadro... wub.gif ogi irgi su šeima keliaujam per Europą 4u.gif Ir popieriniais žemėlapiais naudojuos,ir fotografuoju kaip beprotė,visi likę paburbuliuodavo.Aišku,užsimaniau į kalnus vėl smile.gif nors Šveicarijoj nebūta,bet kai kurias vieteles smagu prisimint drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai atsiprašau visų, kad neturiu laiko visiems, kas parašė į až, asmeniškai atsakyt kodėl pradingo nuotraukos ax.gif - visi kas nespėjot ar nebaigėt peržiūrėt mano fotoreportažo, nuotraukas galėsite pamatyt 2011 01 01 4u.gif Čia gaunasi kaip savotiška dovana mano gimtadienio proga iš Photobucketo - aišku , kad tai tik sutapimas lotuliukas.gif Kadangi Photobucketas mane praėjusį mėnesį tikrąja ta žodžio prasme "išdūrė" dėl neva ne ten pravestų pinigų (patikėkit per savo gyvenimą padariau ne vieną tūkstantį pavedimų net nesulyginamai didesnėm sumom ten kur reikia lotuliukas.gif ), čia - asmeniškai dėl savęs kažkaip stebuklingai nepataikiau pervest kelių litų (kažkokia fantastika - ne kitaip doh.gif) -aš sau pasižadėjau niekada nebemokėti Photobucketui - geriau kelias dienas negauti jų paslaugų negu beprasmiškai aiškintis net nelabai turiu supratimo dėl ko g.gif
Atsakyti
QUOTE(juki @ 2010 12 29, 19:59)
Prisidedu prie pagyrimų nuostabiam reportažui- thumbup.gif Seniai tokio kaifo neturėjau,tiesiog užbūrė savo įtaiga nuo pirmo žodžio ir kadro... wub.gif ogi irgi su šeima keliaujam per Europą 4u.gif Ir popieriniais žemėlapiais naudojuos,ir fotografuoju kaip beprotė,visi likę paburbuliuodavo.Aišku,užsimaniau į kalnus vėl  smile.gif  nors Šveicarijoj nebūta,bet kai kurias vieteles smagu prisimint drinks_cheers.gif

Ačiū aciuks.gif Linkiu ir Šveicariją aplankyt - tikrai nenusivilsit 4u.gif Mes pamatėm tik labai mažą Šveicarijos dalį, o ten gamtos (ir ne tik smile.gif ) grožybių tiek kad akys raibsta wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ARDUTE @ 2010 12 28, 17:47)
Stengsiuosi šiais metais iš savo klaidų pasimokyti smile.gif Nors yra pagunda atsispausdinti Aidlukos Šveicariją blush2.gif  Jau pagal žemėlapį apžiūrėjau aprašytąjį maršrutą, atrodo, nors imk ir važiuok  ax.gif

Na jūs truputį neprieštaraukit pati sau lotuliukas.gif Tikrai pritariu Arunai, jei norit važiuokit šiuo maršrutu, bet tikrai nepagailėkit truputį laiko ir pasistenkit pagal save pakoreguot http://maps.google.com/ arba Google Earth pagalba - tikrai nepasigailėsit - atrasit dar įspūdingesnių vietų thumbup.gif
Pastebėjau jūs gyvenate Vilniuje, tai jei neturite laiko planuotis kelionės, patarčiau nuvažiuot (jei dar nebuvot) į pačią geriausią (bent jau man thumbup.gif ) žemėlapių parduotuvę Lietuvoje - ten labai didelis žemėlapių pasirinkimas net su lankytinomis vietomis thumbup.gif Netgi jų puslapyje galite pagal šalį pažiūrėt kokius žemėlapius jie gali pasiūlyt smile.gif
http://www.gis-centr....php?pageid=180
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 01 sausio 2011 - 15:28
QUOTE(green_tea @ 2010 12 28, 19:26)
Tai priklauso nuo to, kokį žemėlapį turite - aš turiu Marco Polo Europos Atlasą, jame pažymėta ne tik keliai ir miestai, tačiau ir žvaigždutėmis įvertinti kultūriniai bei gamtiniai paminklai. Taigi belieka pasiimti žemėlapį ir važiuoti nuo žvaigždutės prie žvaigždutės - kol kas neteko nusivilti  thumbup.gif

Aš turiu Kunth Alpių šalių atlasą, kuriame yra sužymėtos lankytinos vietos - tai taip pat esu labai patenkinta - labai palengvino planuojantis šią kelionę ir manau dar ne kartą pagelbės thumbup.gif Jis turi tik vieną, bet labai didelį trūkumą - jame nėra sužymėti kempingai doh.gif Net kelias dienas vargau kol savo numatytame maršrute kempingus susižymėjau PATI doh.gif
Šiaip prieš kelionę aš visada stengiuos bent per googlą pažiūrėt kas slepiasi po pažymėta lankytina vieta smile.gif Keliaujant laikas labai brangus, tai iškart apsispendžiu ko maždaug galėtumėm atsisakyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai ačiū už nuostabų pasakojimą 4u.gif likau sužavėta thumbup.gif skaičiau neatsitraukdama, galima sakyti manęs du vakarus nebuvo namie blush2.gif .... Esu perskaičius daugumą road kelionių reportažų, kai netikėtai aptikau šį Supermamose smile.gif , nesusilaikiau ir užsiregistravau, kad galėčiau padėkoti už nuostabius vakarus praleistus keliaujant su Jumis ir galiu drasiai sakyti, kad tai tapo mano svajonių kelione ax.gif
Esame dar tik pradedantys keliautojai, todėl normalu, kad iškilo klausimų... jau skaiciau patarimus dėl vaikų užimtumo, sutinku jie labai pagrįsti ir mes pakeliui į tikslą numatom įdomesnių sustojimų, bet pasakykit Aidluka, ar Jūsų vaikinukas nepavargsta šitokiu tempu keliauti, ar jam taip pat kaip ir Jums smagu dairytis į gamtos stebuklus ir miestų architektūrą? Mes šiek tiek pykomės šią vasarą, nes nuvažiavus daugybę kilometrų gaila laiko kiurksoti vienoje vietoje, o vaikai pavargta ir nori arba į kavinę (kas būna gana brangu) arba vaikšto nuo kiosko prie kiosko.... g.gif o mum su vyru taip daug norisi pamatyti...
Kadangi keliaudami ir taip prisikrauname pilną bagažinę, tai net neįsivaizduoju, kaip galima dar sutalpinti palapinę ir 4 miegmaišius, todėl keliaudami kempingus aplenkiam blush2.gif , bet tai iškelia kainą (nors kai kur kempingai kainuoja ne ka pigiau nei apsistoti pas žmones ar pensionuose) todėl maršrutai nėra tokie įspūdingi... sakykit ar įmanoma kempinguose gauti "nameli" ar kambariuką ar ką nors panašaus, kad būtų galima nusiprausti ir pasigaminti valgyti? Jei taip, tai ar tai daug brangiau nei miegoti palapinėje? ar būna laisvų vietų ir pan...
Atsakyti