Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į pasaką arba automobiliu po Europą 2010

QUOTE(_|ingute|_ @ 2010 10 27, 23:00)
Beje kalnai mus ir zavi, bet 80% to zavesio lemia geras oras, pernai mes buvom suplanave, Grosglokneri, Sveicarija su Jungfrau, bei Montblana.
Iveikem tik Grosgloknerio kelia, ir tai puse dienos sukom per lietu ir mastem ar vaziuot ar ne, puse kelio pakile ivaziavom i toki ruka, kad svarstem apsisukt atgal. Galiausiai pakilus i virsune oras trumpam pasitaise, tai pusdieni galejom grozetis kalnais...
Kita diena vaziavom i Dolomitines alpes Italijoj, ryte oras buvo grazus, pakilus +5 slapdriba ir rukas, bendrakeleiviai persalo, teko leistis zemyn prie Gardos ezero.

Pritariu visu 100 proc - svarbiausia kalnuose yra "užtaikyt ant gero oro" drinks_cheers.gif
Deja, mes galim susiplanuot nuostabiausią maršrutą, o oras gali viską sugadint doh.gif Kaip aš laukiau, kad Aguille su Midi išauštų graži diena, kaip džiaugiaus kai ryte išvydau saulėtą ir giedrą dangų thumbup.gif O oras buvo labai permainingas - vos tik spėjom nusileist į apačią - žemė su dangum pradėjo maišytis doh.gif Gerai, kad netingėjom keltis, ir vos ne su pirmuoju keltu, ar kaip ten jis vadinas - tikriausiai funikulierius, pakilom thumbup.gif o jei būtume ilgiau užtrukę, tai tikriausiai tiesiog į košmarą būtų tekę išgyvent - jei apačioj vos ne audra prasidėjo tai kaži kas ten viršuj dėjos, baisu pagalvot doh.gif

QUOTE(_|ingute|_ @ 2010 10 27, 23:00)
Paziureje prognozes, jos rode kad kalnuose pranesa ne koki ora, teko Šveicariją ir Montblana atidėt ateičiai.
Kalnai sužavi, bet kartu ir gali nuvilti...

Manau antras kartas "nemeluos" - susiplanuosit kitą savo kelionę neaplenkiant šių nuostabių vietų ir viskas bus super thumbup.gif Linkiu to iš visos širdies 4u.gif
Atsakyti
Net nustebau, kiek cia daug keliaujanciu "senoviskai", su zemelapiais smile.gif Mes jau keli metai beveik tik su GPS keliaujam, nors zemelapis visada yra masinoje, ranka pasiekiamas, jei prireiktu. Bet maltis po miestus be GPS, ieskant reikalingos gatves, o dar jei vienpusio eismo sistema... ne uz ka nebenoreciau! Ir ilgus atstumus vaziuojant GPS pravercia, zinai, kiek nuvaziuota, kiek dar laiko, ir apie eismo problemas pranesa, jei pvz autostradoj kamstis, gali laiku pamatyti ir pasirinkti kita marsruta... zodziu, as tai labai dziaugiuosi siuo navigacijos isradimu thumbup.gif Tiesa, musu GPS Lietuvoje kazkodel daznai "grybauja". (Nesistebekit, mes i Lietuva kaip turistai atvaziuojam, tai mums ir GPS prireikia blush2.gif biggrin.gif)

Bet va simet kaledinems atostogoms susiruosem pasivazineti po pietini Tunisa, tai zemelapiu, tinkamu musu GPS, nepavyksta rasti. Teks man vel sturmanu dirbti... doh.gif mirksiukas.gif

O stai veidu nuotraukose man kazkaip netruksta... g.gif Ypac jei gamtos nuotraukos, tai beveik geriau, kai veidai demesio neblasko... ax.gif smile.gif
Atsakyti
Nepatikėsit lotuliukas.gif Specialiai užsiregistravau šiame forume, kad galėčiau pasakyti, kad visa mūsų šeima yra sužavėta jūsų kelione ir jūsų sugebėjimu savo pasakojimu prikaustyti dėmesį - patikėkite, tikriausiai pirmą kartą gyvenime su didžiausiu nekantrumu taip nuoširdžiai kiekvieną vakarą laukdavau jūsų pasakojimo pratęsimo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Mes irgi mėgstam intensyvias keliones automobiliu, bet jūsų maršrutas ir įspūdžiai - tiesiog žodžių trūksta wub.gif wub.gif wub.gif Visa ką perskaitėme galėtume apibūdinti vieninteliu žodiu
N thumbup.gif u thumbup.gif o thumbup.gif s thumbup.gif t thumbup.gif a thumbup.gif b thumbup.gif u 4u.gif
Atsakyti
Atsiprašau labai už įkyrumą blush2.gif Jūsų aprašytas maršrutas sužavėjo be galo, bet jūs minėjote, kad tai ne pirma jūsų kelionė automobiliu, gal galėtumėte trumpai parašyti prieš tai buvusių maršrutus LT-...-LT ax.gif Mano kelionės automobiliu buvo labai trumpos - toliausiai esam nuvažiavę iki Slovakijos, tai galiu sakyti kad mes esam tik pradžiamoksliai šitoje srityje blush2.gif O viskas taip domina ax.gif

Gal galėtumėte išduoti, kur planuojate pasukti kitą vasarą smile.gif
Atsakyti
Nuostabus pasakojimas, nuostabūs vaizdai , nuostabi kelionė wub.gif wub.gif Be galo sužavėjo , vienu ypu viską perskaičiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ARDUTE @ 2010 11 07, 18:09)
... gal galėtumėte trumpai parašyti prieš tai buvusių maršrutus LT-...-LT ax.gif Mano kelionės automobiliu buvo labai trumpos  - toliausiai esam nuvažiavę iki Slovakijos, tai galiu sakyti kad mes esam tik pradžiamoksliai šitoje srityje blush2.gif O viskas taip domina ax.gif

Šių metų mūsų kelionė mums buvo pati ilgiausia ir nuostabiausia iš visų mano suplanuotų wub.gif

2009m. liepa:
Lietuva - Lenkija - Vokietija - Danija - Švedija - Danija - Vokietija - Olandija - Belgija - Prancūzija - Liuksemburgas - Vokietija - Lenkija - Lietuva (atrodo nieko nepraleidau ax.gif ) Kelionė truko 18 dienų, pravažiavom 7300km smile.gif

2008m. liepa:
Lietuva - Lenkija - Slovakija - Vengrija - Kroatija - Bosnija ir Hercegovina (vos vos) - Kroatija - Juodkalnija - Serbija - Vengrija - Slovakija - Lenkija - Lietuva smile.gif Kelionė truko 14 ar 15 dienų, tiksliai nebeprisimenu, pravažiavom 5000 km. smile.gif

Beje, pirma mūsų ilgesnė kelionė irgi buvo į Slovakiją ir truko nepilną savaitę, bet nuo jos įsimylėjom kalnus lotuliukas.gif

QUOTE(ARDUTE @ 2010 11 07, 18:09)
Gal galėtumėte išduoti, kur planuojate pasukti kitą vasarą smile.gif

Nepykit, bet kol planai netampa realybe, aš apie juos nelinkus kalbėti blush2.gif Žinau tik viena, kad ir į kurią pusę pasuktų mano maršrutas - jis būtinai eis per kalnus, nebūtinai per Alpes, bet svarbu, kad per kalnus thumbup.gif Šiemet galutinai supratom ko taip trūko mūsų 2009 metų kelionėje - paprasčiausiai nebegalim be kalnų gyvent blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 08 lapkričio 2010 - 19:59
Aidluka, na sužavėjote savo pasaka nerealiai 4u.gif Jūsų fanų gretos auga thumbup.gif Dabar ne tik mus, bet dar dvi mūsų draugų šeimas užbūrė jūsų pasakojimas su nuostabiais vaizdais drinks_cheers.gif Susirinkome į vakarėlį, o viskas baigėsi jūsų fotoreportažo peržiūra ir noru bent iš dalies pakartoti jūsų pasaką wub.gif Šiandien net nusipirkau Šveicarijos žemėlapį, kad galėčiau realiai įsivaizduoti kur jūs važiavote lotuliukas.gif Po truputį gimsta planas 3 automobiliais aplankyti bent Šveicariją thumbup.gif Kai pradėjome labiau gilintis, pamatėme kad reikia jūsų konsultacijų ax.gif Gal labai nesupyksite, jei kartais patrukdysiu savo klausimais blush2.gif
Minėjote, kad Šveicarijoje pirkote kelių lipduką, gal prisimenate kiek jis kainavo, ar ten papildomai dar reikia mokėti už kelius smile.gif
Kaip manote, ar mūsų planas važiuoti keliomis mašinomis yra įmanomas g.gif , nes dabar kažkaip nelabai įsivaizduojame kaip visa tai turėtų vykti, gal geriau mikroautobusiuką išsinuomoti g.gif

Tiesa, visiems mums dar iškilo klausimas, su kokia čia stebuklinga "muiline" tokius nuostabius vaizdus išgaunate thumbup.gif Gal galėtumėte išduoti modelį ax.gif
Atsakyti
Tiesa, visiems mums dar iškilo klausimas, su kokia čia stebuklinga "muiline" tokius nuostabius vaizdus išgaunate thumbup.gif Gal galėtumėte išduoti modelį ax.gif
[/quote]

Tikrai, labai būtų miela sužinoti, nes kaip tik ruošiamės pirkti. Pažiūrėjus kitų nuotraukas, jos nelabai kokybiškos palyginus su Jūsų.
Jūs mokate taip pateikti savo pasakojimą, kad visi lieka sužavėti. Padėka visai šeimai, šturmanui, vairuotojui ir vertėjui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wyšnia @ 2010 11 08, 03:42)
Nuostabus pasakojimas, nuostabūs vaizdai , nuostabi kelionė  wub.gif  wub.gif  Be galo sužavėjo , vienu ypu viską perskaičiau  wub.gif

QUOTE(ARDUTE @ 2010 11 18, 21:28)
Aidluka, na sužavėjote savo pasaka nerealiai 4u.gif Jūsų fanų gretos auga  thumbup.gif Dabar ne tik mus, bet dar dvi mūsų draugų šeimas užbūrė jūsų pasakojimas su nuostabiais vaizdais  drinks_cheers.gif

QUOTE(k** @ 2010 11 20, 13:58)
Jūs mokate taip pateikti savo pasakojimą, kad visi lieka sužavėti. Padėka visai šeimai, šturmanui, vairuotojui ir vertėjui smile.gif

aciuks.gif

Atsakyti
QUOTE(k** @ 2010 11 20, 13:58)

Tikrai, labai būtų miela sužinoti, nes kaip tik ruošiamės pirkti. Pažiūrėjus kitų nuotraukas, jos nelabai kokybiškos palyginus su Jūsų.

Mano fotoaparatui jau 4 metai ir jis seniai nebegaminamas Sony H9

http://www.fotofabri...ony-DSC-H9.html

Manau, kad per tiek laiko fotikai labai patobulėjo ir dabar yra dar geresni thumbup.gif , kartais pagalvoju, kad man savajį reiktų pakeist, bet vis nerandu didelių jo trūkumų dėl ko tai turėčiau daryt lotuliukas.gif Be to, turiu du akumuliatorius, kelias atminties korteles, tai labai praverčia kelionėse - nebereikia pergyvent, kad fotoaparatas išsikraus doh.gif ar atminties kortelėj trūks vietos doh.gif
Papildyta:
Susirinkome į vakarėlį, o viskas baigėsi jūsų fotoreportažo peržiūra ir noru bent iš dalies pakartoti jūsų pasaką wub.gif Šiandien net nusipirkau Šveicarijos žemėlapį, kad galėčiau realiai įsivaizduoti kur jūs važiavote lotuliukas.gif  Po truputį gimsta planas 3 automobiliais aplankyti bent Šveicariją thumbup.gif

Geras pasirinkimas drinks_cheers.gif Įtariu, kad ir mes "kartosim", nes tiek daug dar liko nepamatyta wub.gif wub.gif wub.gif

Kai pradėjome labiau gilintis, pamatėme kad reikia jūsų konsultacijų ax.gif Gal labai nesupyksite, jei kartais patrukdysiu savo klausimais blush2.gif

Ko čia pykti, klauskite kiek širdis geidžia smile.gif
Papildyta:
Minėjote, kad Šveicarijoje pirkote kelių lipduką, gal prisimenate kiek jis kainavo, ar ten papildomai dar reikia mokėti už kelius smile.gif

Šveicarijos lipdukas yra metinis ir jis kainuoja 40 frankų arba 30 Eur. Papildomai mokėti reikės už 2 tunelius Munt La Schera ir Sankt Bernhard, aišku, jei per juos važiuosite smile.gif
Atsakyti
Kaip manote, ar mūsų planas važiuoti keliomis mašinomis yra įmanomas g.gif , nes dabar kažkaip nelabai įsivaizduojame kaip visa tai turėtų vykti, gal geriau mikroautobusiuką išsinuomoti g.gif

Na šituo klausimu nelabai galiu patart, nes mes VISADA thumbup.gif keliaujam vieni ir atostogos mums yra galimybė visai šeimai pabūt kartu thumbup.gif Net neįsivaizduojam ir nenorim kitokio keliavimo būdo smile.gif Mano manymu, keliauti didelei kompanijai yra smagu, kai visų poreikiai yra vienodi, bet man kažko atrodo, kad tai suderinti nėra labai lengva ar net tai misija neįmanoma schmoll.gif Galiu pasakyt, kad ir maniškiai vis bandydavo ką nors iš maršruto išmest, kad galėtų greičiau jūrą pasiekt, bet aš jų įkalbinėjimams nepasidaviau lotuliukas.gif Taip bandyta buvo atsisakyt ir Verdono kanjono, ir Roussiliono smėlynų, ir Cinque Terre doh.gif Aišku, po to džiaugėsi, kad kad aš parodžiau tokias gražias vietas (kaip minėjau prieš kelionę jie nelabai žino ką pamatys schmoll.gif ) - užteko visko ir maudynių ir įspūdžių lotuliukas.gif

Man atrodo, kad jūsų atveju geriau nuomotis autobusiuką - vien ką reiškia kuras ir kelių mokesčiai trims automobiliams doh.gif , bet čia gal geriau galėtų atsakyti tie, kas keliauja keliomis šeimomis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 21 lapkričio 2010 - 11:22
QUOTE(Aidluka @ 2010 11 21, 11:51)
Šveicarijos lipdukas yra metinis ir jis kainuoja 40 frankų arba 30 Eur. Papildomai mokėti reikės už 2 tunelius Munt La Schera ir Sankt Bernhard, aišku, jei per juos važiuosite smile.gif

Šveicarijoje galima pirkti ir lipduką 10 dienų, kainuoja apie 8 Eur, jei gerai pamenu smile.gif bent jau mes tokį pirkom keliaudami smile.gif
Atsakyti