QUOTE(mamutas @ 2010 10 27, 19:23)
Beje, pas mus MB irgi superinis vairuotojas, o aš būnu GPS
(to "tikrojo" GPS niekada nenaudojam), sėdžiu kaip šturmanas apsikarsčiusi popieriniais žemėlapių atlasais, visokiomis knygutėmis ir vadovauju kur sukti
Man patinka, tad tik retkarčiais iš MB perimu vairą, kai jis būna pavargęs.
Ačiū dievui, radau bendraminčių
, o jau buvau pagalvojus, kad esu likęs vienintelis "dinozauras" keliaujantis su žemėlapiais
Aš visą kuprinę kelionei reikalingos amunicijos vežuos - ir susikonspektuotus kelionės aprašymus , ir kelionių vadovus, ir žemėlapius - "šturmanavimas" mano mėgstamiausias darbas ir didžiausia aistra keliaujant
Tikro GPS neperku specialiai, kad "nedegraduočiau"
Gal per žiauriai pasakiau, bet man taip patinka žemėlapius studijuot, kartais juokauju, kad žemėlapiai yra mano mėgstamiausios knygos
Beje, jau iki išvažiavimo, planuodama maršrutą, aš taip sugebu žemėlapius "sudrožt"
, kad kas nors juos paėmęs galėtų pagalvot, kad jie jau ne vienoj kelionėj pabuvojo
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2010 10 27, 19:23)
Paskaičiau apie sunkumus statant palapines ir galvoju, ar ne geriau keliauti nuomuotu kemperiu. Tuomet stoji bet kur ir iškart miegi
daiktų kilnot niekur nereikia, dantų šepetukas visada vietoj, plius kemperyje yra šaldytuvas, viryklė ir visa kita... Kemperio nuomos kaina kaip pasiseka - apie 150-200 lt parai normalesnis, dyzeliu už kurą nebrangiai išeitų, panašiai kaip lengva benzininė mašina... Didesnei šeimai, pvz. kokių 5 asmenų, atpuola daug nakvynės ieškojimo ar palapinių statymo problemų.
Suprantu, kad kemperis kelionėje labai didelis privalumas
, bet mūsų finansinės galimybės yra labai ribotos, todėl negalim sau leist tokio malonumo
Patikėkit, aš TOKĮ taupymo rėžimą visus metus esu "įjungusi", kad dėl kelionės praktiškai visko, kas nebūtina, be jokios graužaties galiu atsisakyt
Be to, juk vieną mėnesį per metus galima ir pasiaukot - ta "auka" tikrai verta to ką pamatai ir patiri