sakykit, Aidluka, o kokia mašina važiavot, kaip ji atlaikė tokią ilga kelionę, ar turėjot kokių stresų ( neduok die
)susijusiu su auto?

Mūsų automobilis - pakankamai pagyvenusi 2000m. Mazda 626, universalas

sakykit, Aidluka, o kokia mašina važiavot, kaip ji atlaikė tokią ilga kelionę, ar turėjot kokių stresų ( neduok die
)susijusiu su auto?
Ar maista vežėtės daugiau savo, ar daugiau ten vietoj pirkdavot( kai pamenu Šveicarija- tai o mamamia kokios kainos
), aš suprantu kad tai labai individualu, bet jau dabar, mieloji, gausi atlaikyt visą virtinę klausimų, kurie gal ir nelabai tau patiks
![]()
Šiaip mes visada dar vežiojamės mažutę palapinę - vyras labiau mėgsta joje ištiest kojas, nei jungtis prie mūsų su vaiku
Beje, pas mus MB irgi superinis vairuotojas, o aš būnu GPS
(to "tikrojo" GPS niekada nenaudojam), sėdžiu kaip šturmanas apsikarsčiusi popieriniais žemėlapių atlasais, visokiomis knygutėmis ir vadovauju kur sukti
Man patinka, tad tik retkarčiais iš MB perimu vairą, kai jis būna pavargęs.
Paskaičiau apie sunkumus statant palapines ir galvoju, ar ne geriau keliauti nuomuotu kemperiu. Tuomet stoji bet kur ir iškart miegi
daiktų kilnot niekur nereikia, dantų šepetukas visada vietoj, plius kemperyje yra šaldytuvas, viryklė ir visa kita... Kemperio nuomos kaina kaip pasiseka - apie 150-200 lt parai normalesnis, dyzeliu už kurą nebrangiai išeitų, panašiai kaip lengva benzininė mašina... Didesnei šeimai, pvz. kokių 5 asmenų, atpuola daug nakvynės ieškojimo ar palapinių statymo problemų.
ir butinai parasykite kaip Jus surinkote toki ispudinga marsruta. Nes as kai planuoju, tai pagrinde, pagal kelioniu organizatoriu vykdomas programas, o jos jau daugmaz vienodos.
Man irgi labai idomu,kaip zmones deliojasi marsrutus
Ar iesko internete informacijos,ar kelioniu vadovuose ar dar kaip? Niekada nesu nieko panasaus planavusi,bet paskaicius siuos fotoreportazus ir paziurejus nuotraukas,tai oi kaip norisi visur nuvaziuoti.Tai kita vasara ir planuojam kur nors lekti,tai net nezinau nuo ko pradeti
Ačiū už puikų reportažą
, kelionės iš mūsų šitam forume daugelio aistra, bet taip puikiai perduoti įspūdžius sugeba nedaugelis
![]()
Buvo malonu prisiminti matytas vietas
valio, reportažo autorei. Ką tik baigiau viską perskaityti , ai neturiu žodžių parašyt kaip jaučiuosi, galvojau Tatrai jėga, o čia.... pavydžiu, net rėkt norisi.....
Vienoj nuotraukoj šunelis buvo, gal jūsų?
Džiugiuos kad priminiau matytas vietas (beje, kai kurias aplankytas beveik tuo pačiu metu, ar ne
) Kai pamačiau jūsų fotoreportažą, norėjau išvis nerašyti savojo - juk daug kas kartojosi
Kad vis dėlto ryžausi rašyt, nugalėjo meilė Alpėms - jos sužavėjo be galo
![]()
![]()
Ačiū dievui, radau bendraminčių
![]()
![]()
, o jau buvau pagalvojus, kad esu likęs vienintelis "dinozauras" keliaujantis su žemėlapiais
Aš visą kuprinę kelionei reikalingos amunicijos vežuos - ir susikonspektuotus kelionės aprašymus , ir kelionių vadovus, ir žemėlapius - "šturmanavimas" mano mėgstamiausias darbas ir didžiausia aistra keliaujant
Tikro GPS neperku specialiai, kad "nedegraduočiau"
Gal per žiauriai pasakiau, bet man taip patinka žemėlapius studijuot, kartais juokauju, kad žemėlapiai yra mano mėgstamiausios knygos
Beje, jau iki išvažiavimo, planuodama maršrutą, aš taip sugebu žemėlapius "sudrožt"
, kad kas nors juos paėmęs galėtų pagalvot, kad jie jau ne vienoj kelionėj pabuvojo
Papildyta:
Suprantu, kad kemperis kelionėje labai didelis privalumas, bet mūsų finansinės galimybės yra labai ribotos, todėl negalim sau leist tokio malonumo
Patikėkit, aš TOKĮ taupymo rėžimą visus metus esu "įjungusi", kad dėl kelionės praktiškai visko, kas nebūtina, be jokios graužaties galiu atsisakyt
Be to, juk vieną mėnesį per metus galima ir pasiaukot - ta "auka" tikrai verta to ką pamatai ir patiri