Na, o dabar svarbiausios išlaidos, be kurių neįmanomos kelionės
Tikrai nesistengiau kelionės metu viską labai smulkiai skaičiuot

, svarbiausias išlaidas buvau suskirsčius į kelis pagrindines grupes
1. Kuras - beveik 2000 Lt. Mūsų automobilyje yra įmontuotos dujos - visose aplankytose šalyse jokių problemų dėl dujų nebuvo - vienintelėje gal tik Šveicarijoje (galbūt ir Austrijoje, bet ten mums nebuvo poreikio) jų nėra, bet benzino kaina pas juos tokia kaip Lietuvoje

O kai pagalvoji kokie jų atlyginimai, tai taip gaila lietuvių pasidaro
2. Kempingai - truputį daugiau nei 2000 Lt. Paskaičiavau, kad vidurkis gaunasi truputį daugiau nei 30 EUR už naktį. Nuvažiuojant ir grįžtant po kelias valandas numigom Lenkijos degalinėse kartu su furistais

Patikėkit, tokiose kelionėse labai nervina kasdienė palapinės pastatymo ir surinkimo procedūra

Dėl tos priežasties kelis kartus miegojom tiesiog "belekur", t.y. gražiose vietose ir degalinėse

Dar dabar akyse stovi Italijoje pamatytas vaizdas: po Monako jau gana vėlai įvažiavom į Italiją, tai ji, po Prancūzijos ir Monako prabangos tokia vargana pasirodė

, pakrantė visa užstatyta - apie kempingą tik pasvajot beliko

, ką gi galvojam, traukiam į "autostradą" užsipilt dujų ir ieškosim kur pamiegot

Žodžiu atvažiuojam į degalinę, o aš nebesuprantu kas aplinkui daros - visur ant pievelių miegmaišiai ir čiužiniai - pasirodo taip turistai ir furistai ilsisi

Na mano vyrams tiek ir tereikėjo - buvo labai pavargę, tai tuoj išsitraukė savo čiužinį ir akimirksniu prisijungė prie jų

Beje, taip ilsėjosi turistai ne tik iš Lietuvos, t.y. mes, bet ir prancūzai, ir vokiečiai, ir austrai

Galiu pasakyt, kad tokie nuotykiai kažkiek egzotiką primena

Be to, vyras, po bendravimo su italais, net itališkai pradėjo kalbėt

3. Kelių mokesčiai - apie 550 Lt - labai netaupėm, nes paprasčiausiai norėdami sutaupyt laiko kai kada važiavom "autostradom", ypač Italijoje

Atrodo brangu, bet kai pagalvoji ir pamatai kokios ten ""autostrados" per kalnus įrengtos, supranti, kad ne veltui už šį komfortą turi susimokėti