23 - 25 dienos.
Rytas išaušo tiesiog tragiškas - lietus pila kaip iš kibiro

Matau, kad mano išsvajotos Italijos Dolomitinės Alpės ir Didysis Alpių kelias lieka kitai kelionei

Keičiu maršrutą - nuo Balzano važiuojam link Insbruko, o iš ten į Bavariją - beveik be jokio tikslo trankaus po parduotuves, vis žiūriu į dangų ir tempiu laiką, vis dar tikiu stebuklu - juk visai netoli Hitlerio buveinė - erelio lizdas

Bet, deja, stebuklas neįvyksta

Vyras bando ramint ir primena, kad gismeteo prognozavo lietų ir škvalus visos kelionės metu, o dabar kai jau tiek pamatėm

, tai nieko blogo - bus proga dar sugrįžti

Ką darysi, pritariu jam - grįšim čia tikrai

O dabar , kad ir kaip gaila, traukiam link namų

Čekijoj oras šiek tiek pagerėja, nors saulė nešviečia bent lietus nelyja - stojam nakvynei kempinge netoli Prahos - jaučiamės labai pavargę - truputį sudėtinga tokiom oro salygom važiuoti...
Ryte dar truputį pasivažinėjam po Prahą

, nesam dar joje buvę

, nes ji vis lieka "zapasnym variantom"

, bet ir šį kartą nutariam nestot - nebėra jokio noro trankytis po miestus

Važiuojam toliau link Kutna Hora - vaikas labai nori pamatyt Kaulų bažnyčią Kostnice

Pasirodo prieš išvažiuodamas matė kažkokią laidą, kurioje buvo pasakojama apie šią bažnyčią, o kai užsiminiau, kad ji visai šalia, tai nedvejodamas pareiškė norą ją aplankyt

Nepykit, nuotraukų nedėsiu, nes man ten buvo labai nejauku - niekada nenorėčiau į tokią vietą sugrįžt

Kažkaip keista buvo į pozuojančius turistus prie kaulų žiūrėt - tikrai nenorėčiau tokių nuotraukų turėt
Na ir ką gi, artėja mūsų kelionės pabaiga - dabar jau praktiškai niekur nestodami važiuojam namo

Pavargę dar valandžiukei sustojam Lenkijoj degalinėj kartu su furistais trumpam pamiegot, po pietų kertam Lietuvos sieną - taigi mes praktiškai jau namie
Taigi, nors kelionės pabaiga buvo visai nepasakiška, net praėjus trims mėnesiams po jos, mes visi trys galim ranką prie širdies pridėję pasakyt, kad visgi tai buvo mūsų kelionė į pasaką

Tas kelionės pabaigoje lydėjęs lietus dabar toks nereikšmingas atrodo... Juk tiek daug visko pamatėm
...Kalnus sapnavau tris mėnesius iki kelionės, po kelionės jau praėjo trys mėnesiai, o aš juos vis dar tebesapnuoju...