Vėl visa diena diena prabėgo kaip akimirka Vaikas pareiškia, kad net nesvajotume, kd iki stoties plauksime laiveliu - jo planas nuo Rialto tilto pėstute grįžti iki stoties
Sudie, pasakų mieste, dabar jau galiu sakyt, kad tave pamatėme Šiandien grįžtame į kempingą visai kita nuotaika negu vakar
QUOTE(Jurzole @ 2010 10 22, 19:48)
Aidluka, fantastiskas reportazas! Daugumoje jusu aplankytu vietu teko pabuvoti, ir labai smagu buvo vel po jas pasidairyti. Tik mums prireike daugybes kelioniu, kad visa tai pamatyti, o jus per viena kelione sitiek aplanket Marsrutas labai ispudingas,)
Ačiū, ačiū Mes irgi šiųmete kelione esam labai patenkinti ir džiaugiamės įgyvendinę savo svajones, manau, kad toks intensyvus maršrutas įmanomas tik kelionėje su savo automobiliu Po šios kelionės visiškai pamišom dėl kalnų (buvom pamišę ir nuo Tatrų, bet dabar tapom visiški ligoniai ), kelis kartus perskaičiau jūsų fotoreportažą iš Grenoblio ir jau turiu įtarimą, kad mes vėl trauksim link Alpių , o be to širdis skauda dėl kai kurių mūsų neaplankytų vietų
... tikrai esate, kaip sakete, pamisusi del fotografavimo (Beje, mano vyras lygiai ta pati galvoja apie mano fotografavimo iprocius, kaip ir jusiskis apie jusu - tokie jau matyt tie vyrai )
Manau, mes visos esam dėl fotografavimo savaip "pamišusios" - vienos daugiau, kitos mažiau - juk smagu tokais niūriais vakarais kaip šis prisimint nuostabias atostogų akimirkas O vyrai Mes juos girdim , bet nebūtinai klausom Jie juk mus vistiek myli , o tam mūsų "silpnybė" fotografavimui tikrai įtakos neturi
Norėjos, dar ir kaip norėjos , bet ten, man atrodo, buvo prižiūrėtojai , kurie žiūrėjo, kad tokie "turistai su kedukais" kaip mes (o tokių ten buvo dauguma ) nebandytų "įveikt" Alpių Beje, Aguille du Midi mes matėm sniego griūtį Išgirdę tą duslų garsą puolėm į tą pusę iš kurios jis sklido ir visi labai apsidžiaugėm, kad nei vieno turisto-alpinisto ten nebuvo Pagalvojom, gal tai netikra sniego griūtis , gal tai bandymas specialiai turistams adrenalino "pakraut"
QUOTE(Aidluka @ 2010 10 23, 21:39)
Beje, Aguille du Midi mes matėm sniego griūtį Išgirdę tą duslų garsą puolėm į tą pusę iš kurios jis sklido ir visi labai apsidžiaugėm, kad nei vieno turisto-alpinisto ten nebuvo Pagalvojom, gal tai netikra sniego griūtis , gal tai bandymas specialiai turistams adrenalino "pakraut"
Oho! Man tokiu ekstrymu neteko patirti Beje, i Aguille du Midi as kilau viena - vyras pazvelge i keltuvo kabina ir pareiske, kad jis apacioj palauks (jis pas mane siek tiek aukscio bijantis). Laukti jam teko labai ilgai...
Kalnu liga serganciu tai tikrai cia pilnas forumas musu As dabar brandinu toki plana-chuligana: surinkti graziausius matytus kalnu vaizdus i viena reportaza. Pabaigsiu Egipta ir, ko gero, imsiuosi sio projekto - jei tik entuziazmas per ta laika neisbles
O gondolos Venecijoje, ziuriu, vos ne trigubai pabrango... Mes 2002 m. buvom, ir jau tada kaina atrode baisiai didele, tai mes irgi vaporetto plaukem, kaip ir jus.
As tai jungiuosi ne prie miestu myletoju, o gamtos Tikrai, kur kalnai-ten liezuvi iskisus vepsojau, kur miestai-perverciau be jokio susidomejimo
Venecijoj mes buvom, nesuzavejo manes visai, zalias murzinas vanduo ir daug daug muru, kai kur mes net pastrigom siaurose gatvelese(neplaukiojom gondoloj, emem zemelapi ir ismaisem Venecija pesciomis ), isdziauti, atsiprasant, triusikai virs galvos(cia irgi maciau nuotrauka su skalbiniais isdziautais per langa), niekur jokios gamtos, jokios gelytes Buvo didelis karstis, tai vanduo man smirdejo, tarp muru kepino kaip keptuvej, Venecijoj jauciausi kaip didelej kanalizacijoj. Gal jei butume plaukioje laivais-kitas ispudis butu susidares, gal virs vandens nebutu karsta, gaivu. Bet is kitos puse patenkinti, nes Venecijoj pasiklydom ir noredami rasti kelia link SanMarko aikstes, pamatem tokias gatveles, kurios buvo turistu nenuciuoztos
Venecijoj mes buvom, nesuzavejo manes visai, zalias murzinas vanduo ir daug daug muru, kai kur mes net pastrigom siaurose gatvelese(neplaukiojom gondoloj, emem zemelapi ir ismaisem Venecija pesciomis ), isdziauti, atsiprasant, triusikai virs galvos(cia irgi maciau nuotrauka su skalbiniais isdziautais per langa), niekur jokios gamtos, jokios gelytes Buvo didelis karstis, tai vanduo man smirdejo, tarp muru kepino kaip keptuvej, Venecijoj jauciausi kaip didelej kanalizacijoj. Gal jei butume plaukioje laivais-kitas ispudis butu susidares, gal virs vandens nebutu karsta, gaivu. Bet is kitos puse patenkinti, nes Venecijoj pasiklydom ir noredami rasti kelia link SanMarko aikstes, pamatem tokias gatveles, kurios buvo turistu nenuciuoztos
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 10 24, 06:22)
Venecijoj mes buvom, nesuzavejo manes visai, zalias murzinas vanduo ir daug daug muru, kai kur mes net pastrigom siaurose gatvelese(neplaukiojom gondoloj, emem zemelapi ir ismaisem Venecija pesciomis ), isdziauti, atsiprasant, triusikai virs galvos(cia irgi maciau nuotrauka su skalbiniais isdziautais per langa), niekur jokios gamtos, jokios gelytes Buvo didelis karstis, tai vanduo man smirdejo, tarp muru kepino kaip keptuvej, Venecijoj jauciausi kaip didelej kanalizacijoj. Gal jei butume plaukioje laivais-kitas ispudis butu susidares, gal virs vandens nebutu karsta, gaivu.
Man is pradziu Venecija irgi siaip sau pasirode - karsta, vanduo smirda, zmoniu be proto daug, viskas baisiai brangu... Bet paskui vandens taksi praplaukem Didziuoju kanalu, dar pasivaiksciojom siaurutem gatvelem, pasigrozejom neriniuotais apgriuvusiu rumu balkoneliais ir lauke plevesuojanciais triusikais (mums jie kazkaip romantiski pasirode) ir jau i pacia pabaiga, kai reikejo isvykti, Venecija man eme patikti. Nors sugrizti dar karta netraukia...
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 10 24, 07:22)
QUOTE(Jurzole @ 2010 10 24, 11:08)
Man is pradziu Venecija irgi siaip sau pasirode - karsta, vanduo smirda, zmoniu be proto daug, viskas baisiai brangu... Bet paskui vandens taksi praplaukem Didziuoju kanalu, dar pasivaiksciojom siaurutem gatvelem, pasigrozejom neriniuotais apgriuvusiu rumu balkoneliais ir lauke plevesuojanciais triusikais (mums jie kazkaip romantiski pasirode) ir jau i pacia pabaiga, kai reikejo isvykti, Venecija man eme patikti. Nors sugrizti dar karta netraukia...
Na, aš noriu apgint Veneciją Nežinau kodėl, bet man Venecijos "smarvė" kažkodėl neužsifiksavo Gal dėl to, kad daug plaukiojom laiveliu Vaporetto (buvau užmiršus kaip jis vadinas ) Vėjelis taip maloniai vėsindavo, kad net nenorėjos iš jo išlipt Per tą plaukiojimą, pirmą dieną tik pagrindines turistų lankomiausias Venecijos vietas ir tepamatėme Todėl ir buvo labai didelis noras pasilikti dar vieną dieną ir palandžiot po Venecijos gatveles Beje, mes antrą dieną pėstute nuėjom beveik nuo autobusų stoties iki pat San Marko aikštės ir dar toliau - koks vaikui buvo džiaugsmas po gatvelių labirintus paklaidžiot Aišku, ir paklydom, ir į ne vieną akligatvį pataikėm, užeidavom vietų kur nė vieno turisto nesimatė Mes net žemėlapio neturėjom, nes iš turistų lankomiausių vietų tik du objektus norėjau pamatyt - tai Rialto tiltą ir San Marko aikštę (o jų praeit neįmanoma ir jiems žemėlapis nereikalingas )
Iš pradžių dar labai blaškiaus dėl pasiplaukiojimo gondola Buvau prisiskaičius, kad atsisakę šio malonumo žmonės vėliau labai gailisi, bet aš visiškai nesigailiu savo pasirinkimo - tikrai smagu buvo Vaporetto paplaukiot Iš visos šios kelionės aš labiausiai gailiuos, kad Marselyje su laivu neplaukėm palei Calangues nacionalį parką, kad Italijoj per mažai laiko skyriau Cinque Terre - dėl šitų vietų tai širdį po šiai dienai skauda...
Mūsų visa šeima yra labiau gamtos megėjai ir pamatyti gamtos stebuklai tikrai mums daug didesnį įspūdį palieka nei miestai Bet juk yra miestų, kuriuos tikrai verta vieną kartą gyvenime pamatyti Venecija, bent po kol kas, yra vienas iš labiausiai mus sužavėjusių miestų - net ilgai "lyderiavusius" Paryžių su Dubrovniku pastūmė žemiau Bet antrą kartą grįžti kad ir į labai sužavėjusius miestus tai tikrai visai nenoriu - gyvenimas tam per trumpas, juk kiek daug visko dar nepamatyta...
22 diena.
Šios dienos planas - nuostabusis Garda ežeras Norim paskutinį kartą per šią kelionę pasimėgauti krištoliniu ežero vandeniu, vėl pasigėrėt Alpėmis - jau spėjom jų pasiilgti Taigi pakuojamės daiktus ir traukiam link Gardos Kelias netolimas, tik truputį daugiau nei 100 km nuo Venecijos, tik man kažko neramu labai daros - saulėtą rytą pamažu keičia juodi debesys Kuo tolyn, tuo oras vis labiau prastėja Pagaliau pasiekiam ežerą - niūrus vaizdas nė iš tolo neprimena to ką tikėjaus pamatyt - įsivaizduoju kaip gražu čia turėtų būti saulėtą dieną
Pasirodo, kad tas mano "niūrusis" vaizdas ne toks ir niūrus buvo , čia tik pradžia - dar matosi mažas šviesos ruoželis Bet ir jis nenumaldomai mažėja
O netrukus viskas atrodo taip
Ir dar baisiau - turim stot - net kelio per lietų nebesimato Negana to, dar pasipila kruša
Šios dienos planas - nuostabusis Garda ežeras Norim paskutinį kartą per šią kelionę pasimėgauti krištoliniu ežero vandeniu, vėl pasigėrėt Alpėmis - jau spėjom jų pasiilgti Taigi pakuojamės daiktus ir traukiam link Gardos Kelias netolimas, tik truputį daugiau nei 100 km nuo Venecijos, tik man kažko neramu labai daros - saulėtą rytą pamažu keičia juodi debesys Kuo tolyn, tuo oras vis labiau prastėja Pagaliau pasiekiam ežerą - niūrus vaizdas nė iš tolo neprimena to ką tikėjaus pamatyt - įsivaizduoju kaip gražu čia turėtų būti saulėtą dieną
Pasirodo, kad tas mano "niūrusis" vaizdas ne toks ir niūrus buvo , čia tik pradžia - dar matosi mažas šviesos ruoželis Bet ir jis nenumaldomai mažėja
O netrukus viskas atrodo taip
Ir dar baisiau - turim stot - net kelio per lietų nebesimato Negana to, dar pasipila kruša
QUOTE(Aidluka @ 2010 10 24, 12:21)
Na, aš noriu apgint Veneciją
Tai kad nereikia jos ginti Grazus ir idomus miestas, tik turistu jame smarkiai per daug, kaip ir turizmo industrijos Jei ir noreciau dar kada ten sugrizti, tai ne sezono metu, kad nebutu tokios grusties - tik kazi, ar buna Venecijoj kada nors ne sezonas?
Del Cinque Terre pritariu - mums irgi ten laiko pritruko. Bet paziurekim i tai is gerosios puses - dar ne viskas apziureta, vadinasi, bus proga sugrizti, ar ne?
QUOTE(Jurzole @ 2010 10 24, 18:06)
Tai kad nereikia jos ginti Grazus ir idomus miestas, tik turistu jame smarkiai per daug, kaip ir turizmo industrijos Jei ir noreciau dar kada ten sugrizti, tai ne sezono metu, kad nebutu tokios grusties - tik kazi, ar buna Venecijoj kada nors ne sezonas?
Del Cinque Terre pritariu - mums irgi ten laiko pritruko. Bet paziurekim i tai is gerosios puses - dar ne viskas apziureta, vadinasi, bus proga sugrizti, ar ne?
Na, aš irgi manau, kad Venecijoje ne sezono nėra Ir sugrįžt kaži ar norėčiau - išvažiuodama pasakiau - sudie, pasakų mieste , o ne iki pasimatymo O Cinque Terre tikrai į maršrutą dar kada nors įtrauksiu - tai tikrai viena iš vietelių kur noris sugrįžti
Papildyta:
Na, tęsiu pasakojimą Sėdžiu mašinoj, vos neverkiu Vyras dar bando juokaut, kad čia dievas nusprendė, kad per šią kelionę pakankamai pamatėm ir mums siūlo dar kartą atvažiuot Man iš vis nervas ima - visai ne juokai galvoj - aš taip noriu dar Alpes pamatyt Dangus šiek tiek prasigiedrija
Papildyta:
Koks grožis O jei dar saulė išlystų
Atrodo, dievas išgirdo mano norus - saulė išlindo
Labai draugiška "manekenė"
Po valandžiukės vėl aplink aptemo
Labai draugiška "manekenė"
Po valandžiukės vėl aplink aptemo