QUOTE(sena pažįstama @ 2010 10 24, 07:22)
Venecijoj mes buvom, nesuzavejo manes visai, zalias murzinas vanduo ir daug daug muru, kai kur mes net pastrigom siaurose gatvelese(neplaukiojom gondoloj, emem zemelapi ir ismaisem Venecija pesciomis

), isdziauti, atsiprasant, triusikai virs galvos(cia irgi maciau nuotrauka su skalbiniais isdziautais per langa), niekur jokios gamtos, jokios gelytes

Buvo didelis karstis, tai vanduo man smirdejo, tarp muru kepino kaip keptuvej, Venecijoj jauciausi kaip didelej kanalizacijoj. Gal jei butume plaukioje laivais-kitas ispudis butu susidares, gal virs vandens nebutu karsta, gaivu. Bet is kitos puse patenkinti, nes Venecijoj pasiklydom ir noredami rasti kelia link SanMarko aikstes, pamatem tokias gatveles, kurios buvo turistu nenuciuoztos
QUOTE(Jurzole @ 2010 10 24, 11:08)
Man is pradziu Venecija irgi siaip sau pasirode - karsta, vanduo smirda, zmoniu be proto daug, viskas baisiai brangu... Bet paskui vandens taksi praplaukem Didziuoju kanalu, dar pasivaiksciojom siaurutem gatvelem, pasigrozejom neriniuotais apgriuvusiu rumu balkoneliais ir lauke plevesuojanciais triusikais (mums jie kazkaip romantiski pasirode) ir jau i pacia pabaiga, kai reikejo isvykti, Venecija man eme patikti. Nors sugrizti dar karta netraukia...
Na, aš noriu apgint Veneciją

Nežinau kodėl, bet man Venecijos "smarvė" kažkodėl neužsifiksavo

Gal dėl to, kad daug plaukiojom laiveliu Vaporetto (buvau užmiršus kaip jis vadinas

) Vėjelis taip maloniai vėsindavo, kad net nenorėjos iš jo išlipt

Per tą plaukiojimą, pirmą dieną tik pagrindines turistų lankomiausias Venecijos vietas ir tepamatėme

Todėl ir buvo labai didelis noras pasilikti dar vieną dieną ir palandžiot po Venecijos gatveles

Beje, mes antrą dieną pėstute nuėjom beveik nuo autobusų stoties iki pat San Marko aikštės ir dar toliau - koks vaikui buvo džiaugsmas po gatvelių labirintus paklaidžiot

Aišku, ir paklydom, ir į ne vieną akligatvį pataikėm, užeidavom vietų kur nė vieno turisto nesimatė

Mes net žemėlapio neturėjom, nes iš turistų lankomiausių vietų tik du objektus norėjau pamatyt - tai Rialto tiltą ir San Marko aikštę (o jų praeit neįmanoma ir jiems žemėlapis nereikalingas

)
Iš pradžių dar labai blaškiaus dėl pasiplaukiojimo gondola

Buvau prisiskaičius, kad atsisakę šio malonumo žmonės vėliau labai gailisi, bet aš visiškai nesigailiu savo pasirinkimo

- tikrai smagu buvo Vaporetto paplaukiot

Iš visos šios kelionės aš labiausiai gailiuos, kad Marselyje su laivu neplaukėm palei Calangues nacionalį parką, kad Italijoj per mažai laiko skyriau Cinque Terre - dėl šitų vietų tai širdį po šiai dienai skauda...
Mūsų visa šeima yra labiau gamtos megėjai

ir pamatyti gamtos stebuklai tikrai mums daug didesnį įspūdį palieka nei miestai

Bet juk yra miestų, kuriuos tikrai verta vieną kartą gyvenime pamatyti

Venecija, bent po kol kas, yra vienas iš labiausiai mus sužavėjusių miestų - net ilgai "lyderiavusius" Paryžių su Dubrovniku pastūmė žemiau

Bet antrą kartą grįžti kad ir į labai sužavėjusius miestus tai tikrai visai nenoriu - gyvenimas tam per trumpas, juk kiek daug visko dar nepamatyta...