Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name - 3

Ką gi, bandysiu plasnojančią Giedruolę pagauti sietuku smile.gif. O dėl sekos tvarkos, - sunku man nabagui suprasti, kaip pirma reikia parinkti rekuperatorių be jokių parametrų (tik pagal m3), o paskui jau žiūrėti... unsure.gif Bet man įprasta, kad daug ko nesuprantu mirksiukas.gif

Taip, Giedruolės pastaba, jog ortakyno pasipriešinimas yra beveik niekinis lyginant su kitais dalykais yra labai svarbi (tikriausiai ne ten priveržinėju ax.gif ).

Dėkui EVOY (ir Vilienei smile.gif ) už naudingą nuorodą .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prosal: 08 lapkričio 2010 - 21:29
QUOTE(PЄTRVS @ 2010 11 08, 16:34)
Prieštaraučiau, nes pats varčiau jų price list'ą. Kainos panašios ~ 13000 LTL
Jei nenori, gali neskaičiuoti, bet inžinerijoje ekonominis projekto pagrindimas yra ko ne pagrindinė sąlyga.
Aš būtent ir skaičiuoju įdiegimo kainos ir gaunamo efekto (sutaupytos šilumos pinigine išraiška) santykį.

Kas liečia vėdinimą, jis nebūtinai turi būti tik mechaninis, net ir tuomet, kai nnamas yra sandarus.

P.S. Prieš rašant kritiką galėtum bent į skaičiuoklę pasižiūrėti :-)

Pradžioj - tamsta gal piemuo, kad į nepažįstamą kreipiatės TU? Kaip čia su "aukštuoju techniniu išsilavinimu" nesikerta?
13000: sutapimas. Jei jūs skambinot ir klausėt "daugiaskylio" kainos - atsiprašau. Mano poste 13k buvo už rekuperacine.
Skaičiuojate ir įrodinėjate, kad rekuperacinė niekad neatsipirks - tai tas pat, kaip skaičiuoti ar atsipirks ir kada jūsų pusryčiams išleisti keli litai, ar batams išleista suma. Sandariam (pasyviam) namui gravitacinė sistema? Visiška nesamonė.
Gal jau laikas įsiklausyti ką jums sako (rašo) aplinkiniai? Ar jaučiatės šių laikų Bruno ar Koperniku? Visi nusišneka tik jūs vienas teisus? Nekyla įtarimų? Nepamirškite, žmogui duota ne tik KALBĖTI bet ir KLAUSYTI, nepraradot šios funkcijos?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 08, 21:14)
Kaip tai viską padarėte sudėtingu ir sustatėte aukštyn kojomis. Problemą matau tame, kad pasirinkote nemažai info, išmokote naujų terminų- bet niekaip nesugebate viską surišti tarpusavyje, ir sudėlioti teisingą seką.

Dėkoju EVOY už visas pastabas. Tik taip sunku atpažinti tą "gražiausiąjį" rekuperatorių... verysad.gif Na ką, užsimerksiu ir dursiu pirštu. Juk koks gi skirtumas, jei vėliau vis tiek rūdys nenaudojamas kur nors garaže ar ant aukšto tongue.gif . Nebent Giedruolė dar atvestų į protą ax.gif .

Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 08, 22:00)
1deja tai tiesa  blush2.gif dėl to visiškai nesiekiu vadybininko etiketės, nes man tai nepatinka. Nors žinot kartais būna aiškini žmogui kodėl būtent taip, o ne kitaip arba bandai išsiaiškinti kas jam labiau patiktų (pvz apie difuzorius) arba tiktų (pvz apie rekupo išpildymą) ir matai kad jam visai neįdomu arba sunku perprasti, tai nelabai ir verta kažką ten agituoti, nes kai daromas projektas žmonės nesigilina, o kai jau reikia montuoti ir susipirkti pagrindines prekes, tuomet pradeda blaškytis ir būna dideliame pasimetime, nes nieko neprisimena...
2. Na jau jūs čia mane paglostėt avansu  smoke.gif

lotuliukas.gif esu tikra kad klystate.

Šiam forume Petrvs dar niekada nebuvo teisus. Tikiuosi pradės pagaliau klausyti ausimis ne kitais organais kas jam sakoma.
Atsakyti
Vilienė, na nepykite jūs gi šitaip wink.gif aš galvoju kad visokių nuomonių ir skaičiavimų ir akibrokštų ir nusisvaičiojimų ir šiaip pablevyzgojimų reikia temose, kitaip būtų nuobodoka smile.gif tik išsakant savo nuomonę visada reikia tikėtis oponentų ir ne visada reikia stengtis juos pavergti savo pusėn. geriau jau likti oriam su savo tiesom, nes gaila vat į lauką išeit pasikalbėt mūsų visų atveju nelabai gaunasi biggrin.gif tai ko čia rietis. kiekvienas užsidedam ant savo niko kaip ir etiketę. nesistenkim jos nuplėšt per prievartą jei ji jums nepatinka.
Nu pavariau aš čia metaforiškai biggrin.gif
Aš tai siūlau PЄTRVS surasti būdą įkelti savo skaičiavimus į šią temą ir nelaukti ovacijų. nes išvadas ir sprendimus kiekvienas daromės asmeniškai. Niekas jūsų nekaltins, kad nesugebėjote perkalbėti visų norinčių įsirengti rekuperacines sistemas. O gal jūs jaučiate didelę pareigą tai daryti nuolat...
Peace smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prosal @ 2010 11 08, 23:10)
Dėkoju EVOY už visas pastabas. Tik taip sunku atpažinti tą "gražiausiąjį" rekuperatorių...  verysad.gif  Na ką, užsimerksiu ir dursiu pirštu. Juk koks gi skirtumas, jei vėliau vis tiek rūdys nenaudojamas kur nors garaže ar ant aukšto  tongue.gif . Nebent Giedruolė dar atvestų į protą  ax.gif .

Visi čia turi savo „numylėtinius“. Mano favoritas be abejo REC („spinta“ prikrauta aliuminio). Giedruolė turi savo, Kirtiss savo ir t.t. Gal iš visų tų variantų ir verta rinktis- bent jau gerokai susiaurintumėte paiešką, ir garantuotai neprašautumėte pro šalį.

P.S. Pasidarė įdomu. O kokie favoritai pas Giedruolę, Kirtiss ar kitus laisvus nuo įsipareigojimų kokiems tai konkretiems brendams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 08 lapkričio 2010 - 23:24
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 09, 00:15)
Vilienė, na nepykite jūs gi šitaip wink.gif aš galvoju kad visokių nuomonių ir skaičiavimų ir akibrokštų ir nusisvaičiojimų ir šiaip pablevyzgojimų  reikia temose, kitaip būtų nuobodoka smile.gif tik išsakant savo nuomonę visada reikia tikėtis oponentų ir ne visada reikia stengtis juos pavergti savo pusėn. geriau jau likti oriam su savo tiesom, nes gaila vat į lauką išeit pasikalbėt mūsų visų atveju nelabai gaunasi biggrin.gif tai ko čia rietis. kiekvienas užsidedam ant savo niko kaip ir etiketę. nesistenkim jos nuplėšt per prievartą jei ji jums nepatinka.
Nu pavariau aš čia metaforiškai biggrin.gif
Aš tai siūlau PЄTRVS surasti būdą įkelti savo skaičiavimus į šią temą ir nelaukti ovacijų. nes išvadas ir sprendimus kiekvienas daromės asmeniškai. Niekas jūsų nekaltins, kad nesugebėjote perkalbėti visų norinčių įsirengti rekuperacines sistemas. O gal jūs jaučiate didelę pareigą tai daryti nuolat...
Peace smile.gif

Su pykčiu čia viskas ok, "under control" smile.gif
Skaičiavimai yra praeitoj temoj, ten jie išnarstyti sukramtyti ir išspjauti keteto dalyvių. Jau lyg Petrvs buvo po truputi atlyžęs, lyg pradėjo suprast, kad vienas prieš minią - kaip prieš traukinį su šakėm, bet pasirodo ne - vis dar užsiciklinęs ant nuomonės, kad rekuperacinė niekada neatsiperkanti(tiksliau - per 23m). Diskusija eilinį kartą įeina į tupiką - išvadų nulis tik griežtas savo tiesos laikymasis. Rekuperatoriaus kaina palyginama su dujom ir gaunami apsurdiškos išvados, o kad rekupas - dalykas neišvengiamas niekas nesugeba petrvs įrodyt...
Jūs nenorite "pridėti rankos", profesionalios rankos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 09, 06:02)
Jau lyg Petrvs buvo po truputi atlyžęs, lyg pradėjo suprast, ...

... jau net pradėjo tardyti Vyckajų dėl Alasca rekupo ...
Atsakyti
Darom seno namo rekonstrukcija. Norim padorios, nepigios(proto ribose) vėdinimo sistemos, nes čia nepritaupysi smile.gif , bet problema lubų aukštis, o jų nesinorėtų žemint per visą jų plotą (mano vyro ūgis 1,95m. ) smile.gif , kuris šiuo metu yra 2,40m., kaip paslėpti ortakius, nes metaliniai ortakiai nelabai derėtų prie interjero. Patartumėt ką ir gal kokius kontaktus į PM. Veiksmas Klaipėdos mieste.
Atsakyti
QUOTE(PЄTRVS @ 2010 11 08, 16:34)
Ar gali patikslinti, kokios markės gavai? Ir dar... ar galėtum tarpininkauti įsigyjant su "lengvatiniu" PVM? Čia man asmeniškai...

Del kainu tokiu jau tikrai nebus nes tuo metu buvo -30 proc. nuolaida gamintojo ir dar nuo saves pasiderejus "drebtelejo" todel tie 3000 ir gavosi smile.gif . Pas mane R500 premium su EC varikliais, t.y. ekonomiskesniais ju bendras galingumas nuo ~50W pirmu greiciu iki 220W maximaliu ketvirtu. Taigi naudodamas 50W/h jis tampa juokinga menesio islaidu eilute.Dirbdamas visa menesi, kiaura para sunaudoja 36KWh elektros. Pas mus jis dirba ~1/2 paros tai sanaudos teorines ~18KWh. tai butu link 10 litu per menesi.
ir cia lietuviskas produktas ne kazkoks superbrendas, o popierini(taip ji vadina nors ten sudetis ne vien popierius) sislumokaiti naudoja ne jie vieni... smile.gif Aisku Alasca gamina ir prastesniu modifikaciju gaminius.
Atsakyti
QUOTE(prosal @ 2010 11 08, 23:10)
Dėkoju EVOY už visas pastabas. Tik taip sunku atpažinti tą "gražiausiąjį" rekuperatorių...  verysad.gif  Na ką, užsimerksiu ir dursiu pirštu. Juk koks gi skirtumas, jei vėliau vis tiek rūdys nenaudojamas kur nors garaže ar ant aukšto  tongue.gif . Nebent Giedruolė dar atvestų į protą  ax.gif .

o Jums tikrai reikia geriausio ir graziausio?
Pirmiau reikia pradeti nuo savo busto ivertinimo ir jei jis eilinis pakankamai sandarus paskutiniu metu statybos namas ar jums superbrendas pades kazka sutaupyti daugiau nei eilinis rekuperatorius.
jeigu su savo namu planuojate isipaisyti i pasyviu namu gretas tuomet galima ir apie superbrendus tinkacius pasyviems namams pagalvoti. Svarbu neperlenkit tarp ekonomijos ir rezultato. jei bent kiek daugiau draugaujat su matematika elementaru rekuperatoriu kainos ir ekspotacijos palyginima galite pasiskaiciuoti pats.

Pries 5 metuis kai staciau nama tai 20cm sienu apsiltinimas daug kam atrode kosmosas smile.gif ir EVOY tuo metu tikrai ne pasyvius namus propagavo, klausimas ar aplamai kas Lietuvoje apie tai net maste. praejo 5 metai ir mes sedim ir diskutuojam apie pasyvu nama kaip apie priimtina galimybe. taip ir rekuperacija yra privalumas siandien, o dar po 5 metu bus butinybe nes zmones supras, kad aprasoje ir apipelije namai ju netenkina.
Dabar pavyzdziui galvoju kaip ta nelemta nama uzpasyvint maximum, bet zinau , kad maximum ka galiu padaryti, lubu apsiltinima pagerinti, langus pakeisti kai atsiras kazkas tobulesnio na gal dar lauko duris, o kitur nei po grindim nei i siena nelysi. dabar apsistoju ties mintim vasara saules kolektoeriu pora bloku pastatyti ir gal kokia vertikalia vejo jegaine.
todel su mielu noru siai dienai pasistatyciau pasyvu nama, nera tai taip brangu, bet sis namas stovi tikrai geroje vietoje kurios taip lengvai nepaliksim smile.gif
taigi nuo ventiliacijos prie pasyvaus namo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 11 09, 10:05)
Pirmiau reikia pradeti nuo savo busto ivertinimo ir jei jis eilinis pakankamai sandarus paskutiniu metu statybos namas ar jums superbrendas pades kazka sutaupyti daugiau nei eilinis rekuperatorius.

ir EVOY tuo metu tikrai ne pasyvius namus propagavo...

Tame yra ekonominės logikos ir netgi dalis tiesos.

Prašome nekaltinti manęs: tuo metu atlikau kelių metų reabilitacijos kursą stambesniuose objektuose- privatūs užsakovai buvo visai pagadinę sveikatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 09 lapkričio 2010 - 09:31