QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 08, 10:31)
Prosal, kuriame mieste esate?
Esu Vilniuje, bet, jei neužtektų nuotolinio bendravimo, galiu atvykti kur sutartume. Turiu parinkęs rekuperatoriaus vietą bei primetęs preliminarias ortakyno išdėstymo schemų alternatyvas (ne projektus), kurios mano galva yra tinkamos.
Kaip suprantu medžagų pasirinkime jau jūs daugiau iškapstęs nei bet koks profesorius universitete
Realiai manau projektuotojas pamatęs jūsų namo situaciją gali pasiūlyti keleta sprendimų variantų, bet tikrai nebraižys jums abiejų su visom specifikacijom, nebent mokėsit kaip už du ar tris projektus
.
Kad užteko tik peržiūrėti 5 firmų ortakynams siūlomą produkciją
. Iš principo aš įsivaizduočiau, kad gali reikėti laiko aptarti prieš (kai būtumėte permetę akimis mano eskizus) ir po projekto pateikimo (praėjus dienai, per kurią išstudijuočiau pateiktą rezultatą). Būtent per pokalbį ir tikiuosi išsiaiškinti, kuo vienas ar kitas sprendimas būtų geresnis. Nors niekaip nesuprantu, kaip galite siūlyti vieną ar kitą variantą be informacijos/pagrindimo.
Šiaip iš patirties galiu pasakyti jei projektuotojas apkrautas darbais jam nėra kada gilintis į naujoves, kaip lankstūs ortakiai su lygiu paviršiumi ir pan. praktiškai perverčia lankstinukus paimtus iš litexpo parodų. Jei jau atsiranda užsakovo pageidavimas tik tuomet susižino kainas ar detalesnius techninius parametrus. Tiesiog gerai kad bent žinai kad toks daiktas egzistuoja. Prisipažinsiu daug naujo sužinojau SM šiame forume, abejoju ar tam aš būčiau turėjusi laiko būnant darbe. Ir kas dėl to kaltas?
Gamintojai, kurie nerengia seminarų, arba kviečia į tuos seminarus įmonių direktorius
darbdaviai kurie nesiunčia į seminarus, nes degantys projektai turėjo būti padaryti dar vakar, o jei projektų nėra tai kasgi apmokės kelionę, ar net dalyvio mokestį
Užjaučiu
užsakovai, kurie ateina su super pageidavimais, ir išeina su elementaria sistema (bet kad įsitikintų, kad jiems tai neįkandama turi paskaičiuot kaštus atsipirkimus ir pan. ne vienos sistemos) arba išvis nebepasirodo kai jau išsiaiškina kokia ta sistema bus, tiesiog pasiima montuotojų brigadą kurie jiems "suprojektuoja" šedevrą už dyką. Finale elementari sistema gaunasi triukšminga skervėjinga neefektyvi ir pan. Tada užsakovas gailisi kam neįsidėjo super duper ortakių, su super duper difuzoriais, netinkama įranga ir pan.
Šiaip tai tikrai nenorėčiau užsakovo, kuris mane pradėtų testuoti triukšmo, nuostolių klausimais per vienokius ar kitokius ortakius ir ypač kainos. nes toks jausmas turėtum susirinkti visas diagramas sėst prieš užsakovą įrodinėti galimus sprendimų varinatus ir projektuoti jam matant.
Vėdinimo projektavimą mes vadiname kūryba jei jo neįtakoja konstrukciniai šedevrai
Kažkaip sunku patikėti, kad "super duper" yra mano noras:
- sužinoti ortakyno sukuriamą slėgio kritimą dėl ortakių sistemos,
- pagal jį ir statinį slėgį parinkti konkrečiam oro srauto poreikiui tinkamą (sąnaudas minimizuojantį) rekuperatorių,
- sužinoti, koks bus triukšmo lygis.
O skirtingi ortakynai sudomino todėl, kad išvedžiojant ortakius į kiekvieną kambarį atskirai, turėtų mažėti triukšmo sklaidos galimybė, kaip ir naudojant plastikinius. Temoje minėtas pastarųjų trūkumas - elektrostatiniai krūviai ir dulkių pritraukimas, nors, pvz.,
http://www.aircotech...product_FR/.pdf mini antistatinį vidaus padengimą (7 p.). Galima būtų dėti izoliuotus aliuminius lanksčius, bet aktualu suprasti, koks dėl rifliuotumo atsiranda slėgio kritimas. Visa tai tiesiogiai lemia rekuperatoriaus galios parinkimą ir susijusias elektros energijos sąnaudas.
Keista, negi niekas nėra pasirašęs visa tai skaičiuojančios programėlės. Manau, kad jos galėtų sutaupyti daug laiko.
Nors įtariu, kad nieko nesuprasdamas čia tiesiog "priskaldžiau malkų", kaip kad minėjo ENVOY@. Greičiausiai taip ir bus. Bet kuriuo atveju, taika visiems projektuotojams, pardavėjams, montuotojams ir kitaip su vėdinimo sistemomis susijusiems