Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name - 3

QUOTE(EVOY© @ 2010 11 08, 00:29)
Atsiprašyti reikėtų greičiau man. Turiu sunkios formos alergiją PЄTRVS postams- o čia Jūs po dar neatvėsusią ranka pasitaikėte... Gal kiek perlenkiau lazdą- atsiprašau.

4u.gif
Atsakyti
Prosal, kuriame mieste esate?
Kaip suprantu medžagų pasirinkime jau jūs daugiau iškapstęs nei bet koks profesorius universitete biggrin.gif Realiai manau projektuotojas pamatęs jūsų namo situaciją gali pasiūlyti keleta sprendimų variantų, bet tikrai nebraižys jums abiejų su visom specifikacijom, nebent mokėsit kaip už du ar tris projektus smile.gif. Šiaip iš patirties galiu pasakyti jei projektuotojas apkrautas darbais jam nėra kada gilintis į naujoves, kaip lankstūs ortakiai su lygiu paviršiumi ir pan. praktiškai perverčia lankstinukus paimtus iš litexpo parodų. Jei jau atsiranda užsakovo pageidavimas tik tuomet susižino kainas ar detalesnius techninius parametrus. Tiesiog gerai kad bent žinai kad toks daiktas egzistuoja. Prisipažinsiu daug naujo sužinojau SM šiame forume, abejoju ar tam aš būčiau turėjusi laiko būnant darbe. Ir kas dėl to kaltas? biggrin.gif Gamintojai, kurie nerengia seminarų, arba kviečia į tuos seminarus įmonių direktorius smile.gif darbdaviai kurie nesiunčia į seminarus, nes degantys projektai turėjo būti padaryti dar vakar, o jei projektų nėra tai kasgi apmokės kelionę, ar net dalyvio mokestį biggrin.gif užsakovai, kurie ateina su super pageidavimais, ir išeina su elementaria sistema (bet kad įsitikintų, kad jiems tai neįkandama turi paskaičiuot kaštus atsipirkimus ir pan. ne vienos sistemos) arba išvis nebepasirodo kai jau išsiaiškina kokia ta sistema bus, tiesiog pasiima montuotojų brigadą kurie jiems "suprojektuoja" šedevrą už dyką. Finale elementari sistema gaunasi triukšminga skervėjinga neefektyvi ir pan. Tada užsakovas gailisi kam neįsidėjo super duper ortakių, su super duper difuzoriais, netinkama įranga ir pan.
Šiaip tai tikrai nenorėčiau užsakovo, kuris mane pradėtų testuoti triukšmo, nuostolių klausimais per vienokius ar kitokius ortakius ir ypač kainos. nes toks jausmas turėtum susirinkti visas diagramas sėst prieš užsakovą įrodinėti galimus sprendimų varinatus ir projektuoti jam matant.
Vėdinimo projektavimą mes vadiname kūryba jei jo neįtakoja konstrukciniai šedevrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 08, 10:31)
Prosal, kuriame mieste esate?

Esu Vilniuje, bet, jei neužtektų nuotolinio bendravimo, galiu atvykti kur sutartume. Turiu parinkęs rekuperatoriaus vietą bei primetęs preliminarias ortakyno išdėstymo schemų alternatyvas (ne projektus), kurios mano galva yra tinkamos.

Kaip suprantu medžagų pasirinkime jau jūs daugiau iškapstęs nei bet koks profesorius universitete biggrin.gif Realiai manau projektuotojas pamatęs jūsų namo situaciją gali pasiūlyti keleta sprendimų variantų, bet tikrai nebraižys jums abiejų su visom specifikacijom, nebent mokėsit kaip už du ar tris projektus smile.gif.

Kad užteko tik peržiūrėti 5 firmų ortakynams siūlomą produkciją mirksiukas.gif . Iš principo aš įsivaizduočiau, kad gali reikėti laiko aptarti prieš (kai būtumėte permetę akimis mano eskizus) ir po projekto pateikimo (praėjus dienai, per kurią išstudijuočiau pateiktą rezultatą). Būtent per pokalbį ir tikiuosi išsiaiškinti, kuo vienas ar kitas sprendimas būtų geresnis. Nors niekaip nesuprantu, kaip galite siūlyti vieną ar kitą variantą be informacijos/pagrindimo.

Šiaip iš patirties galiu pasakyti jei projektuotojas apkrautas darbais jam nėra kada gilintis į naujoves, kaip lankstūs ortakiai su lygiu paviršiumi ir pan. praktiškai perverčia lankstinukus paimtus iš litexpo parodų. Jei jau atsiranda užsakovo pageidavimas tik tuomet susižino kainas ar detalesnius techninius parametrus. Tiesiog gerai kad bent žinai kad toks daiktas egzistuoja. Prisipažinsiu daug naujo sužinojau SM šiame forume, abejoju ar tam aš būčiau turėjusi laiko būnant darbe. Ir kas dėl to kaltas? biggrin.gif Gamintojai, kurie nerengia seminarų, arba kviečia į tuos seminarus įmonių direktorius smile.gif darbdaviai kurie nesiunčia į seminarus, nes degantys projektai turėjo būti padaryti dar vakar, o jei projektų nėra tai kasgi apmokės kelionę, ar net dalyvio mokestį biggrin.gif

Užjaučiu verysad.gif

užsakovai, kurie ateina su super pageidavimais, ir išeina su elementaria sistema (bet kad įsitikintų, kad jiems tai neįkandama turi paskaičiuot kaštus atsipirkimus ir pan. ne vienos sistemos) arba išvis nebepasirodo kai jau išsiaiškina kokia ta sistema bus, tiesiog pasiima montuotojų brigadą kurie jiems "suprojektuoja" šedevrą už dyką. Finale elementari sistema gaunasi triukšminga skervėjinga neefektyvi ir pan. Tada užsakovas gailisi kam neįsidėjo super duper ortakių, su super duper difuzoriais, netinkama įranga ir pan. 
Šiaip tai tikrai nenorėčiau užsakovo, kuris mane pradėtų testuoti triukšmo, nuostolių klausimais per vienokius ar kitokius ortakius ir ypač kainos. nes toks jausmas turėtum susirinkti visas diagramas sėst prieš užsakovą įrodinėti galimus sprendimų varinatus ir projektuoti jam matant.
Vėdinimo projektavimą mes vadiname kūryba jei jo neįtakoja konstrukciniai šedevrai biggrin.gif

Kažkaip sunku patikėti, kad "super duper" yra mano noras:
- sužinoti ortakyno sukuriamą slėgio kritimą dėl ortakių sistemos,
- pagal jį ir statinį slėgį parinkti konkrečiam oro srauto poreikiui tinkamą (sąnaudas minimizuojantį) rekuperatorių,
- sužinoti, koks bus triukšmo lygis.

O skirtingi ortakynai sudomino todėl, kad išvedžiojant ortakius į kiekvieną kambarį atskirai, turėtų mažėti triukšmo sklaidos galimybė, kaip ir naudojant plastikinius. Temoje minėtas pastarųjų trūkumas - elektrostatiniai krūviai ir dulkių pritraukimas, nors, pvz., http://www.aircotech...product_FR/.pdf mini antistatinį vidaus padengimą (7 p.). Galima būtų dėti izoliuotus aliuminius lanksčius, bet aktualu suprasti, koks dėl rifliuotumo atsiranda slėgio kritimas. Visa tai tiesiogiai lemia rekuperatoriaus galios parinkimą ir susijusias elektros energijos sąnaudas.

Keista, negi niekas nėra pasirašęs visa tai skaičiuojančios programėlės. Manau, kad jos galėtų sutaupyti daug laiko.

Nors įtariu, kad nieko nesuprasdamas čia tiesiog "priskaldžiau malkų", kaip kad minėjo ENVOY@. Greičiausiai taip ir bus. Bet kuriuo atveju, taika visiems projektuotojams, pardavėjams, montuotojams ir kitaip su vėdinimo sistemomis susijusiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prosal @ 2010 11 08, 14:32)
- pagal jį ir statinį slėgį parinkti konkrečiam oro srauto poreikiui tinkamą (sąnaudas minimizuojantį) rekuperatorių,
Galutinis variantas visada pagrindžiamas ir visi sprendimai turi būti logiški suderinti su statytoju ir nekenkti konstrukcijoms, tiesiog kai ką reikia aptarinėti vietoj, pamatyti situaciją, aiškintis kur kaip galima praeiti, kaip išdėstyti difuzorius, kad nesupyktų dizaineriai biggrin.gif bet tokie dalykai kaip nuostoliai ir triukšmas sumuojami, pvz ortakyno nuostoliai dažniausiai būna mizeris palyginus su nuostoliais oro paėmimo grotelėse ir difuzoriuose, o jei dar sugalvotumėt primontuoti papildomą filtrą... Sistemos pasipriešinimas visada bus pasakomas suprojektavus suskaičiavus sistemą. Triukšmo klausimai svarbūs renkantis įrangą ir difuzorius, taip pat galima ir ortakyne ką nors pridubliuoti (pvz jei rekuperatorius triukšmingas, tai ant ortakio į miegamą statyti papildomą triukšmo slopintuvą ir pan.)
Keista, negi niekas nėra pasirašęs visa tai skaičiuojančios programėlės. Manau, kad jos galėtų sutaupyti daug laiko.

yra programėlės, bet dažnai tai nuostoliai tiesiniame metre, o ne alkūnėse ar perėjimuose, pvz braižymo programėlės t.p. pateikia skaičiavimus, įvertinant alkūnes perėjimus, bet visų produktų atsirandančių rinkoje ten nėra sad.gif įtariu, kad nieko nesuprasdamas čia tiesiog "priskaldžiau malkų", kaip kad minėjo ENVOY@. Greičiausiai taip ir bus. Bet kuriuo atveju, taika visiems projektuotojams, pardavėjams, montuotojams ir kitaip su vėdinimo sistemomis susijusiems  4u.gif

Viskas gerai čia su jumis. Jūs jau tiek žinote, kad pats ir susimontuosite tą sistemą spėju biggrin.gif projektuotojai pvz. tvirtinimo detalių lipnios juostos ir kitų montažinių dalykų paprastai neskaičiuoja (dažnai tų pačių alkūnių neskaičiuoja, nes kai pradeda ortakiai vingiuoti atkartojant lubų išraitymus ar apeidinėti atsiradusius kitų sistemų vamzdynus, tai jau tampa nebetiesa), nes kaip taisyklė 100proc. sistema iš popieriaus į namą neperteikiama smile.gif dažniausiai, jei yra susitarimas, pataisoma pagal poreikį darbų eigoje, bet gyvenamajam namui, manau užtenka techninio projekto su principine schema, ir medžiagų žiniaraščiu, kad statytojas galėtų atlikti lygiavertį konkursą darbams atlikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 08 lapkričio 2010 - 15:17
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 26, 09:33)
lengvatinis PVM, tai kai ateini i imone ir  si gali tau pasiulyti ta pati tik be PVM unsure.gif , negrazu, bet toks siuolaikinis gyvenimas, ypac tai buvo rysku pries metus dabar manau jau taip neprasisukciau. Pats rekupas kainavo lygiai 3000

Ar gali patikslinti, kokios markės gavai? Ir dar... ar galėtum tarpininkauti įsigyjant su "lengvatiniu" PVM? Čia man asmeniškai...
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 07, 16:44)
13k kaina buvo už centrinę rekuperacinę sistemą, todėl jūsų skaičiavimai neturi realaus pagrindo, kažkaip nesusišnekėjome.

Prieštaraučiau, nes pats varčiau jų price list'ą. Kainos panašios ~ 13000 LTL

Pati idėja skaičiuoti sistemos atsiperkamumą yra bloga - kam skaičiuoti neišvengiamą faktą.

Jei nenori, gali neskaičiuoti, bet inžinerijoje ekonominis projekto pagrindimas yra ko ne pagrindinė sąlyga.

Skaičiavimai būtų logiški, jei skaičiuotumėt kainos ir efektyvumo santykį

Aš būtent ir skaičiuoju įdiegimo kainos ir gaunamo efekto (sutaupytos šilumos pinigine išraiška) santykį.

Kas liečia vėdinimą, jis nebūtinai turi būti tik mechaninis, net ir tuomet, kai nnamas yra sandarus.

P.S. Prieš rašant kritiką galėtum bent į skaičiuoklę pasižiūrėti :-)
Atsakyti
Kokius difuzorius siulytumete detis rekoperacinei sistemai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 08 lapkričio 2010 - 16:08
Aš už apvalius cinkuotos skardos ortakius ir kur labai reikia lankstūs.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 08, 17:10)
Aš už apvalius cinkuotos skardos ortakius ir kur labai reikia lankstūs.

Net jei kampų tokiu atveju sistemoje gaunasi daug daugiau?
Atsakyti
biggrin.gif klausimas pasikeitė. Miegamuosiuose ir pagalbinėse patalpose rinkčiausi pigiausią variantą apvalūs balti difuzoriai. o svetainei jei yra poreikis galima ir kokius mandresnius susidėti. jei pvz planuojamas kanalinis kondicionierius, tai dėčiau linijinius, kaina nemaža, bet gražiai žiūrisi ir vėdinimui atitinkamus galima sudėti, tuomet gaunamas vientisumas. šiaip reikia vengti lygiose lubose tų sagų pribaksnojimo, nes dar dasideda davikliai signalizacijos dūmų, halogenai kokie ir gaunasi kaip orlaivyje... Nu čia juokas.
Papildyta:
QUOTE(prosal @ 2010 11 08, 17:20)
Net jei kampų tokiu atveju sistemoje gaunasi daug daugiau?

tai ir sakau viskas priklauso nuo situacijos, galima jei piniginė leidžia ir lygiasienius lanksčius, bet stangčiausi lygius skardinius išnaudoti maksimaliai. pvz jei galvoju apie tai ką ir jūs biggrin.gif tai iki paskirstymo dėžės bent jau eičiau su skardiniais, o už jos pagal situaciją.
Atsakyti
QUOTE(prosal @ 2010 11 08, 14:32)

Kaip tai viską padarėte sudėtingu ir sustatėte aukštyn kojomis. Problemą matau tame, kad pasirinkote nemažai info, išmokote naujų terminų- bet niekaip nesugebate viską surišti tarpusavyje, ir sudėlioti teisingą seką.

1. Tai ką Jūs čia vardijate ištisais stulpeliais atskirų punktų- paprastai nusakoma standartiniu terminu „vėdinimo projektas“. Koks tikslas išradinėti naują terminologiją, ir iš skiedros skaldyti vežimą malkų? Be jokios naudos sau- kraupinate projektuotojus. Projektuotojai nusisuks ne dėl to, kad nič nieko nesupranta. Jie spjaus į tas kelias Jūsų šimtines- nes tai per maži pingai, dėl kurių vertėtų veltis į visiškai beprasmes diskusijas (trumpinti sau gyvenimą). Jums gal išvardyti punktai atrodo be galo krašto svarbiais- projektuotojams tik užsakovo keistenybės.

2. Iš kelių frazių galima suprasti, kad „super duper“ ortakiais ir pan. bandote išspręsti problemas, kurių prisidarysite rinkdamasis rekupą. Kam taip sudėtingai? Gal vis tik ne ten ieškote problemų sprendimo? Gal viską vienu ėjimu galima išspręsti tinkamai pasirinkus rekupą? Pirmiausia pasistenkite atsikratyti to „efektyvumo“ kulto. 99,99 % atvejų- šie superprocentai išgaunami brangesnio įrengimo arba mažesnio komforto, ir padidintų eksploatacinių kaštų sąskaita. Jei atidžiai pastudijuotumėte Vilienė's pateiktą lentelę, greičiausiai prieitumėte elementarios išvados: skiriamasis abejotino rekupo požymis- dažniausiai bus kaip tik tie superprocentai. O jei jau esate toks jautrus triukšmui- teisingas rekupo pasirinkimas taps sprendimu Nr.1.

Žinoma: egzistuoja šiokia tokia problema su projektuotojais. „Kuo pigiau“ jiems jau tapo rutina, ir norint ko tai rimtesnio/kokybiškesnio- teks kelis kart priminti. Taip kad: gaudykite kol dar nepabėgo Giedruolę, ir atiduokite viską į jos rankas. Garantuoju, kad labai nustebtumėte, pamatęs ką sugeba projektuotojai, kai jiems tinkamai sumokama ir netrukdoma keistai klausimais. O jei manote, kad visi projektuotojai sukčiai ir nemokšos- čia jau niekas Jums nebepadės.

P.S. Gal taip ir nepasirodys- vis tik tekstas 100 % buvo geranoriškas. Kažkodėl tai susidaro įspūdis (gal klaidingas), kad pasirinktu sudėtingu keliu pasieksite lygiai tą patį rezultatą, kaip ir įsirengę „papigintas“ sistemas. Rekuperacinė stovės išjungta, o pati investicija- taps tik į balą išmestais pinigais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 08 lapkričio 2010 - 20:37
EVOY© dabar supratau, kodėl tave taip erzina mano pateikti skaičiai. Tu greičiausiai esi vėdinimo sistemų prekiautojas ir/arba montuotojas thumbup.gif suprantu tave,...
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 08, 21:14)
1Projektuotojai nusisuks ne dėl to, kad nič nieko nesupranta. Jie spjaus į tas kelias Jūsų šimtines- nes tai per maži pingai, dėl kurių vertėtų veltis į visiškai beprasmes diskusijas (trumpinti sau gyvenimą). Jums gal išvardyti punktai atrodo be galo krašto svarbiais- projektuotojams tik užsakovo keistenybės.
2Žinoma: egzistuoja šiokia tokia problema su projektuotojais. „Kuo pigiau“ jiems jau tapo rutina, ir norint ko tai rimtesnio/kokybiškesnio- teks kelis kart priminti. Taip kad: gaudykite kol dar nepabėgo Giedruolę, ir atiduokite viską į jos rankas. Garantuoju, kad labai nustebtumėte, pamatęs ką sugeba projektuotojai, kai jiems tinkamai sumokama ir netrukdoma keistai klausimais. O jei manote, kad visi projektuotojai sukčiai ir nemokšos- čia jau niekas Jums nebepadės.

1deja tai tiesa blush2.gif dėl to visiškai nesiekiu vadybininko etiketės, nes man tai nepatinka. Nors žinot kartais būna aiškini žmogui kodėl būtent taip, o ne kitaip arba bandai išsiaiškinti kas jam labiau patiktų (pvz apie difuzorius) arba tiktų (pvz apie rekupo išpildymą) ir matai kad jam visai neįdomu arba sunku perprasti, tai nelabai ir verta kažką ten agituoti, nes kai daromas projektas žmonės nesigilina, o kai jau reikia montuoti ir susipirkti pagrindines prekes, tuomet pradeda blaškytis ir būna dideliame pasimetime, nes nieko neprisimena...
2. Na jau jūs čia mane paglostėt avansu smoke.gif
QUOTE(PЄTRVS @ 2010 11 08, 21:46)
EVOY© dabar supratau, kodėl tave taip erzina mano pateikti skaičiai. Tu greičiausiai esi vėdinimo sistemų prekiautojas ir/arba montuotojas  thumbup.gif  suprantu tave,...

lotuliukas.gif esu tikra kad klystate.
Atsakyti