Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name - 3

QUOTE(korida @ 2011 03 11, 20:48)
O kodel  negalima jungti isfiltruota ora nuo virykles i rekupo istraukimo sistema ?

Dėl galimo sistemos užteršimo riebalais. Jei kada teks išplauti 3m vamzdžio ir kanalinį ventiliatorių tai bus juokų darbas palyginus su rekuperatoriaus valymu.
Atsakyti
Na tai ir yra galimas riebalu ismetimas ir i patalpas...
Atsakyti
Tai kaip tada daryt su viryklės ištraukėju, negi vienintelis kelias yra skylė sienoje, nes rekupą galima sudirbti taip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chypsa: 20 kovo 2011 - 19:17
QUOTE(chypsa @ 2011 03 20, 20:15)
Tai kaip tada daryt su viryklės ištraukėju, negi vienintelis kelias yra skylė sienoje, nes rekupą galima sudirbti taip

Nesenai aptarėm.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 03 20, 20:52)

Ar skaiciavot kiek silumos galima teoriskai prarasti jei tiesiogiai daryt ismetima i lauka? gal visgi nuostoliai nera milziniski kad atpirktu papildomu filtru kainas.

Beto pats minejote kad kvapus ir riebalus visus galima sulaikyti tik filtru kainos skyriasi:D tai jie gu kas puse metu reiktu filtrus po koki 200 lt keiti tai vargu ar ne pigiau tiesiog gartraukio ismetima daryti tiesiogiai.
Nebent tikslas yra sutaupyti KW nepaisant priemoniu ri ju kainu :0 tada suprantama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gudas: 21 kovo 2011 - 08:45
QUOTE(gudas @ 2011 03 21, 09:45)
Ar skaiciavot kiek silumos galima teoriskai prarasti jei tiesiogiai daryt ismetima i lauka? gal visgi nuostoliai nera milziniski kad atpirktu papildomu filtru kainas.

Viryklė yra labai ženklus šilumos šaltinis, ypač mano name tai gali sudaryti 50proc. šildymo poreikio. Tuomet skaičiuojame truputi kitaip - ar įrenginėjame galingesnę šildymo sistemą, ar taupome nemokamai gaunamus pritekėjimus.
Filtrų kainas sužinosiu, jei kam bus įdomu - galės pasidomėti.
Papildoma skylė per sieną - papildomi šilumos nuostoliai net nesinaudojant gartrauliu, papildoma rizika pastato sandarumui - reikės įrengti hermetišką sklendę. Taip kad nėra taip paprasta kaip jums atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 03 21, 11:06)

Filtrų kainas sužinosiu, jei kam bus įdomu

Idomu ,idomu smile.gif
Atsakyti
[quote=Vilienė,2011 03 21, 10:06]
Viryklė yra labai ženklus šilumos šaltinis, ypač mano name tai gali sudaryti 50proc. šildymo poreikio.

Nu idomiai,
gal as nieko ir neismanau bet virykle juk ne dirbs nuolat nu max 3 val gaminant super duper patiekala. Ir per gartrauki juk ne visa siluma iseina, didzioji dalis jos atiduodama puodui ir jos turinio sildymui, per gartrauki turi iseiti kvapai, riebalai ir garai(sutinku kad silti). Kad ir savo 60 kv bute galiu pasakyt kad gaminant temperatura palkyla, bet kad kiekviena diena ir su ja sildyt 50 proc namo sildyt kazkaip nelabai realu man atrodo.
bet manau po pirmo sezono bus aisku, linkiu Vilienei kuo greiciau atsvesti ikurtuves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 03 21, 17:28)
Viryklė yra labai ženklus šilumos šaltinis, ypač mano name tai gali sudaryti 50proc. šildymo poreikio.

bet kad kiekviena diena ir su ja sildyt 50 proc namo sildyt kazkaip nelabai realu man atrodo.
bet manau po pirmo sezono bus aisku, linkiu Vilienei kuo greiciau atsvesti ikurtuves smile.gif

Esu labai laimingas - MB labai mėgsta gaminti, diiidelius, iilgai trunkančius patiekalus smile.gif taip kad viryklė pas mus nenuobodžiauja ir nenuobodžiaus.
Projektinis namo šildymo poreikis (šilumos nuostoliai) yra 3,4kW, čia prie -23C lauke ir +20C viduje. Jei lauke bus ~-5C tai nuostoliai bus apie 1,7-1,9kW, iš čia labai didelės viltys į viryklę, 50proc ne iš piršto laužta.
Išmetimo vamzdis sudarys realią skylę sienoje su nykstamai maža šilumine varža (tokia vieta vadinama šalčio tiltu) per kurią turėsime nuostolius net ir nieko neverdant.
Filtrai: ne už ilgo realiai sužinosiu kiek tai atsieis, pasidomėti galite čia.
Jei pavyks kas yra sumanyta (PN) tai trys viryklės darbo valandos visiškai negasdina - visiškai atjungus šildymą temperatura neturi kisti daugiau nei 1C per parą. Bet realiai viryklė pasiplėšo ilgiau.
Už palinkėjimus - labai ačiū smile.gif bet be rudens abejoju, kad pavyks. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 21 kovo 2011 - 21:09
QUOTE(Vilienė @ 2011 03 11, 11:54)
Aš riebalų problemą sprendžiu recirkuliacija į patalpas: iš gaubto per filtrus, esančius san mazge, ne gaubte,  ir vėl į patalpą, iš kur rekuperacinė pasiims. Jokiu būdu ne per sieną/stogą.  Ventiliatorių irgi san mazge - kad neūžtų šeimininkei po ausim smile.gif

Kaip išsprėndei san. mazgo patalpos oro padavimo iš virtuvės ir ištraukimo iš san.mazgo slėgių skirtumus. Juk, gali būti toks atvejis, kad virtuvės ištraukimo ventilaitorius, kai dirbs maksimaliu galingumu, tieks dalį savo oro į gretimą patalpą, nebent tiksliai suprojektuota, kad ištraukimas iš sanmazgo bus visada didensnis, nei padavimas.
Atsakyti
QUOTE(Laimorone @ 2011 03 23, 13:21)
Kaip išsprėndei san. mazgo patalpos oro padavimo iš virtuvės ir ištraukimo iš san.mazgo slėgių skirtumus. Juk, gali būti toks atvejis, kad virtuvės ištraukimo ventilaitorius, kai dirbs maksimaliu galingumu, tieks dalį savo oro į gretimą patalpą, nebent tiksliai suprojektuota, kad ištraukimas iš sanmazgo bus visada didensnis, nei padavimas.

Recirkuliuojamas oras gražinamas atgal į virtuvės erdvę(žiemą) ne į san mazgą, ir šalinamas į išmetimo magistralę už rekupo(vasarą). Taip išbalansuojame.
Atsakyti
Vilienei klausimas
kaip padaret kondensato nubegima 'stebuklingama vamzdyje"? ar sulinelis koks surenkamas ar kaip? jei imanoma kaip nors paaiskinkit paprastam vartotojui suprantama kalba biggrin.gif

Aciu
Atsakyti