Pagal Jus padidėjus T turėtų iš kažkur ore atsirasti daugiau CO2 molekulių
Gal būt Jūs mane neteisingai mane supratote, gal būt aš netikusiai išsireiškiau. CO2 koncentracija ore didėja su iškvepiamu oru. Veikiant kondicionieriui CO2 koncentracija mažėja, net neįleidžiant oro iš išorės. Pamėginsiu paaiškinti šį procesą: Tikiuosi, kad Jums ne naujiena, jog CO2 tirpsta vandenyje/garuose (agregatinė būsena nesvarbi, bet kokios būsenos medžiaga gali tirpti bet kokioje būsenoje) ir jo tirpumas didesnis žemesnėje temperatūroje. Oro kondicionavimo sistemų veikimo principas yra visada toks pats: šiluma absorbuojama vienoje vietoje ir išsklaidoma kitoje. Paprasčiausią oro kondicionavimo sistemą sudaro vidinis blokas, išorinis įrenginys ir variniai juos jungiantys vamzdeliai. Vamzdeliais šaltnešis teka iš vieno įrenginio į kitą. Būtent šaltnešis absorbuoja energiją viename įrenginyje ir išsklaido ją kitame. Vidiniame bloke esantis ventiliatorius pučia šiltą patalpos orą per šilumokaitį, kurios spiraliniame vamzdelyje teka šaltas šaltnešis. Šaltas šaltnešis sugeria šilumą iš oro, ir atvėsęs oras yra išpučiamas į patalpą. Šilumokaityje kondensuojasi vėsinamo oro drėgmė, kuri nudrenuojama kartu su ištirpusiu CO2. Štai kodėl kondicionuojamose patalpose CO2 koncentracija bus mažesnė.
Bet jei atsidarysit langą, bus paduodamas dar šiltenis oras.
Čia kažką supainiojote. Aš visai nesiruošiu atidarinėti lango veikiant kondicionieriui.
Pagalvokite logiškai kurioje pusėje susidarys kondensatas: išmetamo ar paduodamo oro?
Man nereikia Jūsų pagalbos. Kondensatas susidarys šiltesnėje pusėje. Žiemą kondensatas išsiskirs išeinančio oro sraute, vasarą atvirkščiai - įeinančio oro sraute.
Šiaip man atrodo Jūsų sugalvotus mitus jau ne kartą paneigė EVOY
Gal galite paminėti, kokius mano "mitus" EVOY paneigė?
Jeigu jau taip Jūs nenorite to rekuperatoriaus, tai ir nesidėkite, bet neskleiskite dezinformacijos
O kas yra dezinformacija? Skaitau tarptautinių žodžių žodyną: dezinformãcija [dez + informacija], klaidinančių žinių skleidimas propagandos sumetimais, karyboje siekiant suklaidinti priešą.
Gal galite pacituoti mano klaidinančias žinias?
P.S. Wikipedia negali būti objektyviu informacijos šaltiniu, nes ten informaciją gali įkelti kas tik nori.