QUOTE(Giedruolė @ 2010 12 22, 15:10)
Truputį neteisingai suprantate. Jei rekupe sumontuotas 0,5kW el šildytuvas tai nereiškia kad tik tiek jam ir reikės. Tokiam oro kiekiui šitoks galingumas sugebės pakelti oro temperatūrą tik 4C. tarkim mažinam tokioj situacijoj oro kiekį iki 150m3/h tai sugebės pakelti 10C. Esmė tame, kad sumontuotas šildytuvas 1kW jums suteikia daugiau garantijų kad prie -20C gausite 150m3/h oro. Iš kitos pusės susiprogramuokite ypatingai šaltomis dienomis kitokius veikimo režimus (minimalius) ir išsiversite su 0,5kW suvartojimu nors sumontuotas bus 1,5kW. Jei rekupai išvis be pradinio pašildymo, tai yra kiti priešužšaliminiai sprendimai, kaip pvz. sumažinti ar išvis atjungti oro tiekimą kol ištraukimas atitirpins šilumokaitį; by-pass oro padavimas, kol vykta atitirpinimas šilumoaityje; žinoma žemės šilumokaičiai.
Dėl pačio šilumokaičio efektyvumo vaikymosi. >90proc efektyvumai pateikiami prie palankių sąlygų. Jei įvertinsime suveikusias priešužšalimines priemones per metus jo efektyvumas krenta iki 50proc. Žodžiu gal žemas efektyvumas prie palankių sąlygų nėra blogai jei šilumokaitis dirbs prie kuo mažesnių temp.
Grand labai keistai jūs čia viską pradėjote. pats viską skaičiuojate ir vertinate, bet kai pvz. Vilienė pateikė el. sąnaudų ir filtrų ir šilumokaičių kainų analizę surastiems brandams - nepatinka... Ką noriu pasakyti, jei pasisakys tik nusivylę RVS turėtojai, tai nereiškia kad RVS blogai, galbūt pas juos buvo priimtas klaidingas sprendimas.
Dėl pačio šilumokaičio efektyvumo vaikymosi. >90proc efektyvumai pateikiami prie palankių sąlygų. Jei įvertinsime suveikusias priešužšalimines priemones per metus jo efektyvumas krenta iki 50proc. Žodžiu gal žemas efektyvumas prie palankių sąlygų nėra blogai jei šilumokaitis dirbs prie kuo mažesnių temp.
Grand labai keistai jūs čia viską pradėjote. pats viską skaičiuojate ir vertinate, bet kai pvz. Vilienė pateikė el. sąnaudų ir filtrų ir šilumokaičių kainų analizę surastiems brandams - nepatinka... Ką noriu pasakyti, jei pasisakys tik nusivylę RVS turėtojai, tai nereiškia kad RVS blogai, galbūt pas juos buvo priimtas klaidingas sprendimas.
Kaip tai neteisingai supratau? Aš gi ir rašau, kiek maksimaliai rekūpo kaloriferis prisuktų elektros (beje, net ir pati firmą rekomenduoja vertinti sustemos našumą esant -21 laiko oro temperatūrai, t.y. niekas neima Afrikos klimato), bet nuo maksimumo numetu net 50 proc. ir vis tiek suma su filtrais siekia apie 150 Lt per mėnesį. Tai kur čia blogai: jei nuo maksimalių sąnaudų (693 W - rekūpas ir kaloriferis drauge per 1 val.) aš minusuoju net 50 proc. ir vis tiek išeina didelė suma. Be to, skaitykit atidžiau - aš neskau, kad rekūpas neapsimoka, yra blogis ir aš jo nedarysiu. Gal aš kaip tik jį žadu daryti, tačiau visuomet noriu viską suskaičiuoti ir užmesti maksimumą, nes jei praktikoje gausiu daug mažiau, manysiu, kad viskas gerai. Daug blogiau kai suprojektuoja minimumui, o praktikoje išeina maksimumai.