Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name - 3

QUOTE(LokysL @ 2010 12 19, 21:45)
Gal galit placiau pakomentuoti kokie pliusai ar minusai sujungiant nuo zidinio kapsules kameros einanti ortaki i rekuperatoriaus ismetimo ortaki. I ka reiktu atkreipti demesi, nebus tas oras per karstas rekuperatoriui? Kiek reliai tada susiltu paduodamas oras? Kazkaip apie sita sistema neradau info visai vedinimo temose, tik buvo uzhsiminta bet daugiau nediskutuota. Kodel?

Ar imanoma butu ziema su tokia sistema pasisildyti avariniu tveju (na tarkim turint kazkoki atsargini elektros saltini rekuperatoriaus gyvybei palaikyti) t.y pirma auksta prisildytu kapsule ir dar plius rekuperatoriius, o antras aukstas ir kitos pagalbines labiau nutolusios nuo zidinio patalpos butu daugiau nuo rekuperatoriaus ir plius dar nuo zidinio pritekancios silumos kazkiek?

Nes dabar kaip tik kyla klausimas, ar geriau darytis krosnele ar darytis zidini su ortakine sistema. Kazkaip pradine mintis ortakiai buvo, kaip avarinis sildymas, dabar jau praeina noras del tu ortakiu. Kazkaip nori kompleksinio sprendimo kad isnaudoti viena irengini.

Ir ar galima butu rudeni ar pavasari kad nekurti pagrindines sistemos sildytis tokiu budu?

Kazin ar kas taip daro ,nes is zidinio kameros paimama oro temperatura gali buti gerokai didesne nei 200 lc kas manu rekupui ne ,,labai patiktu''( cia jau pasakys vedinimo sistemu specai) . Pravestas ,,gyvatukas'' zidinio kameroje tai galimas -jis pasildytu ora ir apsaugotu rekuperatoriu nuo apledejimo .
Taip pat galima padaryti rekuperatoriaus reguliojama oro nutraukima lubose priesais is zidinio iseinances karsto oro groteles ,juk pertekline siluma,, kabes virsuje ir butu nusiurbiama ,tai irgi apsaugotu rekupa nuo apledejimo ir kartu pasildytų patalbas . Avariniu atveju ir ne tik juo tikrai ,kad pasisildytumete net jei pas jus ne pasyvus namas smile.gif .Galima dar nuvesti i virsutinius artimausius kambarius oro nutekejima naturalia konvekcija (nereikalauja didesniu investiciju) .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 20 gruodžio 2010 - 22:19
QUOTE(Grand @ 2010 12 20, 22:52)
Būtent tokia VILIENĖ, EVOY ir dauguma ir yra. Praktikšai nieko nėra išbandę, bet patars nuo A iki Z. Tokie ir yra Vasiukų kaimo asai, lietuviški benderiai.

O, man tai aukščiausias įvertinimas - būti didžiosiom raidėm įrašytam šalia EVOY. Na EVOY gali būti abrevietiūra, kaip ir priklauso didžiosiom rašyti, bet tiek pagarbos man smile.gif padlaižaujate? smile.gif
Po tokių jūsų išsišokimų rizikuojate likti vienišas - manau nei EVOY nei Paliukas nebenorės su jumis reikalų turėti.
"ir nereik čia man lia lia" - na ką gali protingo atsakyti į tokį geležinį argumentą???
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 20, 23:01)
1. Bandai žmogui paaiškint, parodai protingus veikalus kur lito tikslumu suskaičiuota elektros energijos sąnaudos - o atsakyme vistiek "ryja daug brangios elektros"

2. Ir vis dėlto jei forumas sureagavo teigiamai - gal tai ženklas, kad postas buvo teisingas?

3. Kas dėl tų profanų - jiems ranką reik bučiuot, kad informacija čia NEMOKAMAI su mumis, čiajnikais, dalijasi.

4. O diskutuoti galima ir reikia, tik ne tokiu kategorišku būdu - apdergt visuotinai priimtą nuomonę autorius išvadinant suinteresuotais kenkėjais ir reklamuotojais.

1. Tai ne rekuperatorius gyvas vien nuo nuogos šeimininkės skleidžiamo grožio. Jam elektros nereikia.
2. Man ne forumo reakcijos reikia, o informacijos. Jūs jo suteikti negalite ir esate per daug kategoriškas.
3. Tai jūs ar aš čainikas, ar vis čia čia čaikinai. O gal bent vienas samavaras yra?
4. Tai ir diskutuokit, o ne derkit.

Atsakykit į mano pateiktą klausimą: kas geriau Aaereco ar rekuperatorius? Prašau pateikti bent šiek tiek asmeninės patirties, o ne kibirą papuvusių šprotų.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 20, 23:16)
Atsakykit į mano pateiktą klausimą: kas geriau Aaereco ar rekuperatorius? Prašau pateikti bent šiek tiek asmeninės patirties, o ne kibirą papuvusių šprotų.

Be abejo - rekuperatorius. Apie jo (būtent jūsų paimto pvz) elektros sąnaudas jau rašiau. Kodėl geriau? - todėl, kad sugražina šilumą, o Aereco - ne. Aereco gal pavež dviejų-trijų kambarių butą, bet dviaukštį namą - abejoju. Asmeninės patirties su Aereco, kaip matote, neturi niekas. Jei norite asmeninės apie rekuperatorius - atsiprašykite už "lia lia" ir klauskite Vyckajaus. Daugiau žmogaus aprašiusio savo rekuperatorių nežinau, gal ir nėra. Pats tai padarysiu kitų metų antroje pusėje. Bet iki aprašymo jį reikia išsirinkt - tam reikia žymiai daugiau žinių nei aprašyti.
Atsakyti
O kas nors skaiciavo, kiek tas zemes kolektorius duoda silumos? Kazkaip aksioma laiko kad tikrai bus pliusas.. bet skaiciu nieks nepateike..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 20, 23:51)
O kas nors skaiciavo, kiek tas zemes kolektorius duoda silumos? Kazkaip aksioma laiko kad tikrai bus pliusas.. bet skaiciu nieks nepateike..

PN temoj - pateikė Dario. Pas jį veikiantis. Perverskite paskutinius kokis 5 lapus tikrai surasite.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 20, 23:16)

Pas mane paprasčiausias gravitacinis vėdinimas. Kadangi ištraukimo kanalai geri, o žiemos sezonu ir šiaip trauka galinga, tai įsigijom pabandymui aerecco groteles vonios ištraukimo kanalui. Žiemą nuolatiniam vėdinimui reikia ištraukimo angas pridaryti, nes trauka per didelė. O po maudymosi norisi, kad staigiai vonią išdžiovintų. Pagal pradinį "dizainą" ant ištraukimo kanalų ir buvo planuotos hidrofobinės grotelės, bet dėl kainos (240 Lt vienetas) vis dar svarstėm, ar verta. Kol kas nusipirkom vienas. Pažiūrėsim, ar išsikaitinus vonioje nebereikės grotelių atidaryti ir ar nors kiek stabilizuoja santykinę drėgmę namuos.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2010 12 20, 23:05)
Kazin ar kas taip daro ,nes  is zidinio kameros paimama oro temperatura gali buti gerokai didesne nei 200 lc kas manu rekupui ne ,,labai patiktu''( cia jau pasakys vedinimo sistemu specai) . Pravestas ,,gyvatukas'' zidinio kameroje tai galimas -jis pasildytu ora ir apsaugotu rekuperatoriu nuo apledejimo .
Taip pat  galima padaryti rekuperatoriaus reguliojama oro nutraukima lubose priesais is zidinio iseinances karsto oro groteles  ,juk pertekline siluma,, kabes virsuje ir butu nusiurbiama ,tai irgi apsaugotu rekupa nuo apledejimo  ir kartu pasildytų patalbas  .  Avariniu atveju ir ne tik juo tikrai ,kad pasisildytumete net jei pas jus ne pasyvus namas  smile.gif .Galima dar nuvesti i virsutinius artimausius kambarius oro nutekejima naturalia konvekcija (nereikalauja didesniu investiciju) .

Na cia jau minejo kad del tosauksto temperaturos nereiktu jaudintis nes ji susimaisytu su simetamu oro kuris pasildo ieinanti, tai tas ismetamas pasidarytu kazkiek siltesnis ir tiek, bet cia tik teorija kiek supratau, nes kolkas niekas nepasake kad mate pas kazka tokia sistema irengta. Ar imanoma butu kazka galvoti su krosnele del tokio nutraukimo, t.y jei krosnele butu kampe tai kaip ir silumos daugiau butu virsutiniam kampe, ir speju galima butu padaryti toki pati nutraukima. As aplamai galvoju kad turbut kapsule detis butu universalesnis sprendimas, is jos galima daugiau isspausti nei is krosneles, t.y visokiu upgradu pasidaryti reikalui esant ar laikui begant kol vyksta statybos, o kaina tai panasi kaip ir kapsules netgi daznu atveju vienoda. Nes cia tokiu minciu kiti kai uzmeta tai konkreciai pradedi keisti nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 20, 23:50)
Be abejo - rekuperatorius. Apie jo (būtent jūsų paimto pvz) elektros sąnaudas jau rašiau. Kodėl geriau? - todėl, kad sugražina šilumą, o Aereco - ne. Aereco gal pavež dviejų-trijų kambarių butą, bet dviaukštį namą - abejoju. Asmeninės patirties su Aereco, kaip matote, neturi niekas. Jei norite asmeninės apie rekuperatorius - atsiprašykite už "lia lia" ir klauskite Vyckajaus. Daugiau žmogaus aprašiusio savo rekuperatorių nežinau, gal ir nėra. Pats tai padarysiu kitų metų antroje pusėje. Bet iki aprašymo jį reikia išsirinkt - tam reikia žymiai daugiau žinių nei aprašyti.

Už "lia lia" ir visą kitą atsiprašau visų. Bet juk esmė ta, kad jūs viską pakartojote, ką ir aš sakiau: aereco negrąžina šilumos, o rekuperatorius gražina ir t.t. Aš vadovaujuosi esminė taisykle: tobulų daiktų nėra, todėl noriu žinoti, kiekvieno privalumus ir trūkumus. O juos (privalumus ir trūkumus) turi kiekvienas daiktas.

Pvz., iš rimtų firmų (ABB ir pan.) esu girdėjęs, kad įrengiant rekuperatorius niekas nepagalvoja, kaip reikės valyti ortakius. Todėl realiai jų išvalyti neįmanoma (beje, ABB už vienos firmos ortraukių išvalymą prieš krizę paėmė 7000 Lt) , o jei įmanoma - tai kainuoja labai brangiai. Realiai neteko girdėti, kad kažkokia firmą tuo užsiimtų, o juk anksčiau ar vėliau ortakius teks pravalyti. Tai yra didelė dar projektavimo klaida, kurios niekas nesprendžia. Yra ir daugiau, bet vis tiek niekas nenori girdėti, ką sakau, nes mato tik rožines rekupo spalvas.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 21, 11:16)
Už "lia lia" ir visą kitą atsiprašau visų. Bet juk esmė ta, kad jūs viską pakartojote, ką ir aš sakiau: aereco negrąžina šilumos, o rekuperatorius gražina ir t.t. Aš vadovaujuosi esminė taisykle: tobulų daiktų nėra, todėl noriu žinoti, kiekvieno privalumus ir trūkumus. O juos (privalumus ir trūkumus) turi kiekvienas daiktas.

Pvz., iš rimtų firmų (ABB ir pan.) esu girdėjęs, kad įrengiant rekuperatorius niekas nepagalvoja, kaip reikės valyti ortakius. Todėl realiai jų išvalyti neįmanoma (beje, ABB už vienos firmos ortraukių išvalymą prieš krizę paėmė 7000 Lt) , o jei įmanoma - tai kainuoja labai brangiai. Realiai neteko girdėti, kad kažkokia firmą tuo užsiimtų, o juk anksčiau ar vėliau ortakius teks pravalyti. Tai yra didelė dar projektavimo klaida, kurios niekas nesprendžia. Yra ir daugiau, bet vis tiek niekas nenori girdėti, ką sakau, nes mato tik rožines rekupo spalvas.

As noriu isgirsti apie valyma. Kaip tas valymas vyksta, kokios irangos reikia?, kuo jis problematiskas kai nera irengtu vietu priejimui ir kuo problematiskas kai jos yra? Kodel ten atsiranda dulkes ir is kur?, turiu galvoje paduodamuose ortakiuose?
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2010 12 21, 08:48)
Na cia jau minejo kad del tosauksto temperaturos nereiktu jaudintis nes ji susimaisytu su simetamu oro kuris pasildo ieinanti, tai tas ismetamas pasidarytu kazkiek siltesnis ir tiek, bet cia tik teorija kiek supratau, nes kolkas niekas nepasake kad mate pas kazka tokia sistema irengta. Ar imanoma butu kazka galvoti su krosnele del tokio nutraukimo, t.y jei krosnele butu kampe tai kaip ir silumos daugiau butu virsutiniam kampe, ir speju galima butu padaryti toki pati nutraukima. As aplamai galvoju kad turbut kapsule detis butu universalesnis sprendimas, is jos galima daugiau isspausti nei is krosneles, t.y visokiu upgradu pasidaryti reikalui esant ar laikui begant kol vyksta statybos, o kaina tai panasi kaip ir kapsules netgi daznu atveju vienoda. Nes cia tokiu minciu kiti kai uzmeta tai konkreciai pradedi keisti nuomone.

Tai juk jus klauset :,,kokie pliusai ar minusai sujungiant[SIZE=7] nuo zidinio kapsules kameros einanti ortaki i rekuperatoriaus ismetimo ortaki''- jei tap tai tikrai ,kad reiktu jaudintis del tokio pajungimo ,nes zidinio vidaus kameroje ne ,,vaikiskos'' temperaturos ... ir kaip kazin i tai sureguotu rekups ? . Ar jus tik turejot mintyje susikaupusio silto oro nusiurbima nuo palubes smile.gif ? Nuo krosneles lygiai taip pat silciausias oras ,,kabetu'' palubeje ir irengus salinamo oro nusiurbima turetume ta pati efekta ...

Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2010 12 21, 11:32)
As noriu isgirsti apie valyma. Kaip tas valymas vyksta, kokios irangos reikia?, kuo jis problematiskas kai nera irengtu vietu priejimui ir kuo problematiskas kai jos yra? Kodel ten atsiranda dulkes ir is kur?, turiu galvoje paduodamuose ortakiuose?

Man daugelis firmų minėjo, kad žmonės įsirengdami rekuperatorius visiškai negalvoja ir nenumato būdų, kaip bus valomi ortakiai. Maždaug: pakeisiu filtrą ir visa problema išspręsta. Pažiūrėkit ir paskaitykit suomių ar kitų šalių patirtų apie ortakius: juose per 15-20 ar 30 metų susikaupia N skaičius visokiausių bacilų, kurias reikia pašalinti. Tai vat ir turi būti numatytas priėjimas kaip į ortakį (kanalą) įkišti valymo įrangą. Dažniausiai toks dalykas nebūna numatytas, o už tokio dalyko numatymą tikriausiai teks papildomai pakloti ir projektuotojui ir įrengėjui.
Atsakyti