Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name - 3

QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 08, 16:27)
biggrin.gif klausimas pasikeitė. Miegamuosiuose ir pagalbinėse patalpose rinkčiausi pigiausią variantą apvalūs balti difuzoriai. o svetainei jei yra poreikis galima ir kokius mandresnius susidėti. jei pvz planuojamas kanalinis kondicionierius, tai dėčiau linijinius, kaina nemaža, bet gražiai žiūrisi ir vėdinimui atitinkamus galima sudėti, tuomet gaunamas vientisumas. šiaip reikia vengti lygiose lubose tų sagų pribaksnojimo, nes dar dasideda davikliai signalizacijos dūmų, halogenai kokie ir gaunasi kaip orlaivyje... Nu čia juokas.
Papildyta:

Tai tame ir beda, kad jie visi apvalus ir balti, taciau kiek girdejau, kad ir jie gali buti "nekomfortabilus" - triuksmingi ar dar kokie neisdirbti, tik vaizdas panasus, ir gali buti pro kuri oras eina be jokio garso ir nesniokscia. Aisku aktualu ir pats vaizdas kaip minejote, kad nebutu koks sasas vos ne vidury lubu.
Siaip bus tik rekuperatorius, be jokiu kondicioneriu.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 09, 00:22)
P.S. Pasidarė įdomu. O kokie favoritai pas Giedruolę, Kirtiss ar kitus laisvus nuo įsipareigojimų kokiems tai konkretiems brendams?

NA žinokit prieš pora metų favoritais buvo REGO serijos įrenginiai, gamintojas čia pat, filtrai taip pat, patikimas, ne skystos konstrukcijos, ekonomiški varikliai įdiegti jau tikriausiai į visus modelius, pakankamai padori kaina. kas svarbu projektuotojui - įvairių išpildymų pasirinkimo galimybė.
Kai artėja laikas pačiai rinktis į savo namus, tai jaučiu didelį pasimetimą... Bet ką gali žinoti, gal ir liksiu prie faforito biggrin.gif

QUOTE(Vilienė @ 2010 11 09, 06:02)
Skaičiavimai yra praeitoj temoj, ten jie išnarstyti sukramtyti ir išspjauti keteto dalyvių. Jūs nenorite "pridėti rankos", profesionalios rankos? smile.gif

skaičiavimus jis siuntė tiems kas pageidavo. todėl ir sakau, jei jau nori šviesti liaudį, tai reikia surasti būdą tai daryti ryliai, įkelti į forumą tas lenteles ir kas norės tas pastudijuos.
jokios rankos aš pridėti nenoriu biggrin.gif nepatinka man įrodinėti. Kiekvienas atvejas yra skirtingas. dažnai kai klientas blaškosi reikia ar nereikia rekuperacinės, tai pasiūlau prasivedžioti ortakius, o įrangą slopintuvus ir skirtytuvus susimontuos jei pajus kad jam to reikia. ypač nepatinka įrodinėti pažįstamiems ax.gif išsakau savo nuomonę ir galimus sprendimus (jei yra klausytojų), o apsisprendžia kiekvienas sau
Papildyta:
QUOTE(zojux @ 2010 11 09, 10:46)
Tai tame ir beda, kad jie visi apvalus ir balti, taciau kiek girdejau, kad ir jie gali buti "nekomfortabilus"  - triuksmingi ar dar kokie neisdirbti, tik vaizdas panasus, ir gali buti pro kuri oras eina be jokio garso ir nesniokscia. Aisku aktualu ir pats vaizdas kaip minejote, kad nebutu koks sasas vos ne vidury lubu.
Siaip bus tik rekuperatorius, be jokiu kondicioneriu.

atsakiau į až.
šniokšti gali ir ne dėl difuzoriaus, bet dėl neteisingo ortakių sumontavimo, arba atšakų atstumo nuo pagrindinio ortakio arba nuo neteisingai parinkto dif. dydžio. tas apvalus labai jau elementarus, vien dėl jo kokybės kažkaip abejoju ar kyla triukšmas...
Papildyta:
QUOTE(chypsa @ 2010 11 09, 09:14)
Darom seno namo rekonstrukcija. Norim padorios, nepigios(proto ribose) vėdinimo sistemos, nes čia nepritaupysi smile.gif , bet problema lubų aukštis, o jų nesinorėtų žemint per visą jų plotą (mano vyro ūgis 1,95m. ) smile.gif , kuris šiuo metu yra 2,40m., kaip paslėpti ortakius, nes metaliniai ortakiai nelabai derėtų prie interjero. Patartumėt ką ir gal kokius kontaktus į PM. Veiksmas Klaipėdos mieste.

kad nežeminti lubų, priklausomai nuo situacijos, oro skirstytuvus galima montuoti išgkart sienoje, o gretimoj patalpoj ortakis praeitų kambario kraštais, kad galėtumėte juos apsiūti gipsu. Patarčiau susėst su projektuotoju ir išsiaiškint kur yra galimybė praeiti patalpose, kad nestukteltų vyras galvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 09, 11:21)
NA žinokit prieš pora metų favoritais buvo REGO serijos įrenginiai

Pamiršote apibrėžti kainų ribas orientacijai mirksiukas.gif . Pvz. šitos su PVM, ar be?
Atsakyti
čia jau su PVM.
Atsakyti
tai kas rimtai užsiima rekuperacija Klaipėdos kraštuose.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 09, 00:15)
Aš tai siūlau PЄTRVS surasti būdą įkelti savo skaičiavimus į šią temą ir nelaukti ovacijų. nes išvadas ir sprendimus kiekvienas daromės asmeniškai. Niekas jūsų nekaltins, kad nesugebėjote perkalbėti visų norinčių įsirengti rekuperacines sistemas. O gal jūs jaučiate didelę pareigą tai daryti nuolat...
Peace smile.gif

Giedruole, nuo to, kada pateikiau savo skaičiavimus ir iš to sekusias išvadas, tik VIENAS žmogus paprašė, kad atsiųsčiau savo skaičiuotę "ekspertizei". Visi kiti paskelbė verdiktą (kad tai nesąmonė) net nepažvelgę į ją. Antai Viliene rašo:
Skaičiavimai yra praeitoj temoj, ten jie išnarstyti sukramtyti ir išspjauti keteto dalyvių.

Man čia patiko apibūdinimas "išspjauti". Tik kažkodėl argumentų neišgirdau, todėl laikau, kad jie tiesiog apspjauti. Bet man vis tiek,... juk aš atstovauju tik vartotojams, todėl kita daugelio RVS tiekėjų nutylima tiesos pusė vartotojams labai nepalanki.
Perkalbėti aš nieko nesiruošiu, nes tiesiog neturiu tokio tikslo. Kai pasidalinau savo išvadomis, po atlikto tyrimo ir skaičiavimo išgirdau daug įžeidimų ir menkinimo (įtariu iš žmonių, kurie iš RVS pardavimų duoną valgo) , o aš jaučiu pareigą apginti savo poziciją. Tik tiek. Iš principo aš nesu prieš RVS, ir jeigu gaučiau tokį aparatą už tokią kainą kaip Vyckaju, nedvejočiau.
Ką pirkti yra kiekvieno asmeninis reikalas. Norite, galite pas save kieme nors ir po atominę elektrinę statytis, neskaičiuodami kada grįš investicija, bet aš paieškosiu optimalaus sprendimo. Kaip tik radau mini HRV modulį, kuris skirtas WC/Vonios kambario ventiliacijai su šilumos grąžinimu į 2...3 miegamus kambarius, kartu su šviežiu oru. Kaip tik man... :-) investicija nedidelė (800 Lt), atsipirkimas 3..4 metai.
Bet RVS už 13 k nepirksiu, nes idant didelių kaštų, paskui seka ir nemažos eksploatacinės išlaidos, kurios iš esmės ir suvalgo gaunamą ekonominę grąžą. Bet kaip ir minėjau,... kiekvienam Jurgiui sava kepurė. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 09, 12:26)
čia jau su PVM.

Pirma preke, kiek tik teko ieskoti, Lietuvoj pigesne nei PL- rekuperatoriai, ne tik lietuviski, bet ir lenkiski, olandiski, japoniski. Mitsubishi atsiunte kaina, kuri min 1.5k mazesne nei pl. Malonu, kad nors sioj srity esam nedurstomi, tiksliau, svelniau durstomi.
Paul atstovas pirmasis tvirtai pasiule buda isvengti skyles sienoj gartraukiui, neaisku kiek tai kainuos-gal kas jau susudure su anglies filtrais riebalams gaudyti?
Papildyta:
QUOTE(PTRVS @ 2010 11 09, 15:29)
Giedruole, nuo to, kada pateikiau savo skaičiavimus ir iš to sekusias išvadas, tik VIENAS žmogus paprašė, kad atsiųsčiau savo skaičiuotę "ekspertizei". Visi kiti paskelbė verdiktą (kad tai nesąmonė) net nepažvelgę į ją. Antai Viliene rašo:

Man čia patiko apibūdinimas "išspjauti". Tik kažkodėl argumentų neišgirdau, todėl laikau, kad jie tiesiog apspjauti. Bet man vis tiek,... juk aš atstovauju tik vartotojams, todėl kita daugelio RVS tiekėjų nutylima tiesos pusė vartotojams labai nepalanki.
Perkalbėti aš nieko nesiruošiu, nes tiesiog neturiu tokio tikslo. Kai pasidalinau savo išvadomis, po atlikto tyrimo ir skaičiavimo išgirdau daug įžeidimų ir menkinimo (įtariu iš žmonių, kurie iš RVS pardavimų duoną valgo) , o aš jaučiu pareigą apginti savo poziciją. Tik tiek. Iš principo aš nesu prieš RVS, ir jeigu gaučiau tokį aparatą už tokią kainą kaip Vyckaju, nedvejočiau.
Ką pirkti yra kiekvieno asmeninis reikalas. Norite, galite pas save kieme nors ir po atominę elektrinę statytis, neskaičiuodami kada grįš investicija, bet aš paieškosiu optimalaus sprendimo. Kaip tik radau mini HRV modulį, kuris skirtas WC/Vonios kambario ventiliacijai su šilumos grąžinimu į 2...3 miegamus kambarius, kartu su šviežiu oru. Kaip tik man... :-) investicija nedidelė (800 Lt), atsipirkimas 3..4 metai.
Bet RVS už 13 k nepirksiu, nes idant didelių kaštų, paskui seka ir nemažos eksploatacinės išlaidos, kurios iš esmės ir suvalgo gaunamą ekonominę grąžą. Bet kaip ir minėjau,... kiekvienam Jurgiui sava kepurė.  bigsmile.gif

Ok. Gal pradedam nuo pradziu? Jei netujinsit-pazadu buti ipatingai taktiskas smile.gif
Pabandykime pirmiausia issiaiskinti, ar galim aplamai atsisakyti rvs, ismest k ciortavai materi. Ka montuosim vietoj jos nekenkdami pastato sandarumui. Kol kas palikim litus visiskai nuosaly, prie ju grisim veliau. Taigi buti ar ne buti rvs aplamai ir kokios alternatyvos kad ir uz 50tukst eur.??? Ar galit pasiulyti alternatyva? Apsvarstom realias galimybes ir tada prie pinigu, ar tinka?
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 09, 08:30)
... jau net pradėjo tardyti Vyckajų dėl Alasca rekupo ...

TAIP. Ir as pastebejau, bevairuodamas siryt ilgai galvojau apie tai, manau issisuks sakydamas kad ne rekupo reikia su nuliniu pvm tarifu, bet ventiliatoriu i vent sachtas smile.gif
Klysti yra ne geda, visi mes ne sventieji, geda yra nepripazinti. Juk nieks del to nesmerks
Atsakyti
QUOTE(PЄTRVS @ 2010 11 09, 15:29)

Man atrodo, kad per daug jūs imate į širdį. Aš jūsų postus skaičiau ir pati kažkaa tokius skaičiavimus dariau. Dabar jie man neaktualūs, tai ir nerašiau nieko.
Savu laiku (prieš 8 metus, kai buvo projektuojamas namas ir prieš 7 metus, kai buvo daroma kapitalinė statyba) atsiskiau rekuperacinės dėl kelių priežasčių:
1. mano asmenine nuomone atviri langai ir lauko oras pusę metų yra didesnė vertybė sveikatai nei dirbtinių sistemų kuriamas idealus patalpos mikroklimatas visus metus;
2. mano asmeniniais skaičiavimais 6 žiemos mėn. per metus higieniniu požiūriu reikalingos oro kaitai užtikrinimui naudojant rekuperacinę sistemą, išlaidos rekuperatoriui atsipirks po kokių 15-20 metų (kas čia ruošiasi puolimui - galit nusiraminti, tada energetinia ištekliai kainavo gerokai mažiau, taip pat yra ivertinti mūsų realūs artimiausio 15 metų poreikiai, kai patalpose susirenkame tik vakarais).

Kadangi dėl teisinių niuansų statybos buvo sustabdytos 5 metams, namą įrenginėjam tik dabar. Daugelį sprendimų permąstėm šiandienos tendencijomis. Kaip ir Vyckaju, dėl kai kai kurių dalykų manau, kad šiandienine galva ir šiandienos kainomis projektuočiau ir daryčiau kitaip - pavyzdžiui sienų apšiltinimas, langų pasirinimas. Kiek buvo racionalu (vėlgi skaičiavau atsipirkimą kiekvienu atveju) - įrenginėdami darėm tam tikrus pakeitimus arba patobulinimus.
Rekuperacinės vėdinimo sistemos įrengimas buvo galimas be jokių perdarymų - galima buvo naudoti esamus ortakiu sienose, užteko patalpų aukščio sudėti ortakius po pakabinamomis lubomis (jos vis tiek visur buvo pakabinamos daromos), nešildomoje palėpėje pilnai užteko vietos rekuperatoriui. Svarstėm jos poreikį iš naujo ir vėl nusprendėm, kad dėl komforto mums jos nereikia. Mūsų užgrūdintai storai odai pilnai pakanka natūralaus vėdinimo suteikiamo komforto lygio. O ekonominiu požiūriu - yra vietų, kur tuos pinigus įdėjus į konkretų mūsų namą sutaupysime daugiau.
Kaip neretai pabrėžia EVOY, namo inžinerinės sistemos sudaro visumą ir jų kainą bei atsipirkimą taip pat reikia skaičiuoti bendrai, taip pat įvertinus ir visą namo šilumos poreikį ir kitus aspektus. Taip, pasyvaus namo atveju rekuperatorius yra būtinybė. Ir čia skaičiuojant kaštus reikia įvertinti, kad grąžinama šiluma tenkins šilumos poreikius ir nebus išlaidų šildymo sistemai.
Konkrečiai mano atveju, kiek aš betemčiau savo namuką link "pasyvumo", be pilnos rekonstrukcijos jis geriausiu atveju bus "šiltas namas". O pilnos rekonstrukcijos mūsų kišenė dar labai ilgai negalės sau leisti, nes šiaip ar taip dar tik statybas užbaiginėjam. Iskaitant židinio kaminą, savu laiku darant kapitalinę statybą nesudėjimą "akcentų" ant sandarumo (tais laikais iš viso apie tai šiuos kraštuos nešnekėjo niekas - sandarumo irgi neišpešim. Taigi rekuperacija dėl sutaupymo yra beviltiškas reikalas mano situacijoje. Kiek aš vėdinsiu, antra tiek gamta "pravėdins" per nesandarumus. Todėl jau geriau gamtai neprieštarauti ir išsiurbinėti centralizuotai, o jau pasitraukinėja tegul per ten, kur plyšiai vėdinimui palikti arba nedažiūrėta. Artimiausiu laiku planuoju pasidaryti sandarumo testus. Labai įdomu kiek pasisiurbsim mes per tuos nesandarumus - gal bus ankstinas kai kuriuos vėdinimo plyšius papildomai užsandarinti.

O pinigus, kuriuos sutaupėm nedarydami rekuperacinės vėdinimo sistemos, panaudojom modernesnės šildymos sistemos įrengimui. Dėl efektyvaus reguliavimo šildymo sistema jau dabar taupo mums tai, ką prarandam dėl vėdinimo. Jei liks pinigų po baldų ir aplinkos sutvarkymo - planuos dar turim ką įsigyti biggrin.gif

Ką sau jau pasidarėm.
Visur grindinis šildymas; grindinį šildymą projektavom patys.
Šildymo reguliavimui panaudotas greito reakcijos laiko reguliavimas keičiant paduodamo vandens temperatūrą (o ne pridarinėjant srautą, kaip dažniausiai projektuoja projektuotojai). Kažkada tikrinom parametrus - prie lauko temperatūros +3, paduodamas vanduo +21,5 laipsnio, kambariuos +20.
Būtent dėl tokio reguliavimo, kai srautas yra maksimalus ir visi kontūrai visada atiduoda maksmalią galią prie duotos temperatūros, pikiniam mūsų namo šilumos poreikiui patenkinti reikalinga maksimali paduodamo vandens temperatūra yra apie +28 laipsniai. Čia matuota pernai žiemą per didžiuosisu šalčius, plius dar nebuvo pilnai atlikta angokraščių apdaila ir nebuvo išdžiuvęs po šlapiųjų darbų.
Šiluma iš šiltosios pusės "sirenkama" ir pernešama į šaltąją (šiaurinę) pusę - t.y. be jokio papildomo reguliavimo ir kol kas be jokios apsaugs nuo saulės prikaitinimo per langus pietinėje pusėje saulėtomis dienomis temperatūra pakyla maksimum 2 laipsniais daugiau, nei šiaurinėje pusėje;
Pastatyta akumuliacinė talpa, paruoša vieta saulės kolektoriaus pastatymui ir šilumos siurbliui. Kadangi mūsų namo pikiniam šilumos poreikiui patenkinti reikia paduodamo vandens ne daugiau +28, žematemparatūriniai šilumos šaltiniai (ŠS) ruošia tokį vandenį su labai neblogu COP'u, o iš saulės kolektoriaus tokį galima gauti maždaug pusę viso lietuvos šildymo sezono.

Būtent dėl sprendimo taip projektuoti ir pasirinkto reguliavimo sutaupėm ant balansavimo, temperatūrinių galvų, už nepirktos reguliavimo armatūros kainą išėjo akumuliacinė talpa. Projektavom patys, kadangi išsakius norus projektuotojai, kur grubesni, pirštu prie smilkinio pasiukodavo, o kur labiau labiau kultūringi, mandagiai paaiškindavo, kad tai vos ne mokslinis darbas, duodavo keletą patarimų/pastabų ir metodinės medžiagos kopijas. Taigi galiu tik patvirtinti, kaip čia buvo kažkuriam dalyviui išsakyta, kad viskas, kas nutolsta nuo standartizuoto sprendimo, vertintina kaip autorinis kūrinys arba mokslinis darbas - ten darbo sąnaudos kitos, o kai paskaičiuoja pagal standartinio projekto valandinį įkainį, tai kainos tikriausiai kosminės gaunasi.

Planuos, jei liks pinigų, arba kai jų atsiras, saulės kolektorius ir ŠS susirinkti šilumą iš ištraukiamo oro ir nuostolių per pamatą (oro kanalas ir vamzdis aplink pamatą parengti).

Čia lyg ir Vyckaju bvo išsakęs pastebėjimą, kad dėl neadekvataus puolimo, protinimų ir visiško sudirbimo, labai retai šiame forume žmonės dalinasi savo sprendimais. Tai pasidalinau - nesidariau mechaninės vėdinimo ir kol kas nesigailiu. O kad nebūtų tik idėjinis "už" arba "prieš" išsiplėčiau su paaiškinimu, kodėl taip rinkomės. Gal kam bus naudinga. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 11 09, 10:05)

Pries 5 metuis kai staciau nama tai 20cm sienu apsiltinimas daug kam atrode kosmosas smile.gif ir EVOY tuo metu tikrai ne pasyvius namus propagavo, klausimas ar aplamai kas Lietuvoje apie tai net maste. praejo 5 metai ir mes sedim ir diskutuojam apie pasyvu nama kaip apie priimtina galimybe. taip ir rekuperacija yra privalumas siandien, o dar po 5 metu bus butinybe nes zmones supras, kad aprasoje ir apipelije namai ju netenkina.
Dabar pavyzdziui galvoju kaip ta nelemta nama uzpasyvint maximum, bet zinau , kad maximum ka galiu padaryti, lubu apsiltinima pagerinti, langus pakeisti kai atsiras kazkas tobulesnio na gal dar lauko duris, o kitur nei po grindim nei i siena nelysi. dabar apsistoju ties mintim vasara saules kolektoeriu pora bloku pastatyti ir gal kokia vertikalia vejo jegaine.
todel su mielu noru siai dienai pasistatyciau pasyvu nama, nera tai taip brangu, bet sis namas stovi tikrai geroje vietoje kurios taip lengvai nepaliksim smile.gif
taigi nuo ventiliacijos prie pasyvaus namo doh.gif

sakyciau kad tik is vyckaju lupu i petrvs ausis...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 10, 00:14)
Ok. Gal pradedam nuo pradziu? Jei netujinsit-pazadu buti ipatingai taktiskas smile.gif
Pabandykime pirmiausia issiaiskinti, ar galim aplamai atsisakyti rvs, ismest k ciortavai materi. Ka montuosim vietoj jos nekenkdami pastato sandarumui. Kol kas palikim litus visiskai nuosaly, prie ju grisim veliau. Taigi buti ar ne buti rvs aplamai ir kokios alternatyvos kad ir uz 50tukst eur.??? Ar galit pasiulyti alternatyva? Apsvarstom realias galimybes ir tada prie pinigu, ar tinka?
Papildyta:

Suprantu, kad kištis į svetimą pokalbį netaktiška, bet jei kreipsiuosi mandagiai "Jūs" - gal bus man atleista 4u.gif .

Yra žmonių, kurie mato alternatyvas. Ar gali jas pasiūlyti Jums. Deja ne. Jūsų per siauras mastymas alternatyvai - būtinai pasyvus, būtinai užsandarintas iki negalėjimo nuo atšiaurių lietuviškų vėjų. Prie tokio mastymo aišku, kad Jums nėra jokios kitos alternatyvos, tik rvs.

O man alternatyva yra kad ir kas nors tokio - jokio sandarumo ir nuostabus malonumas mėgautis švelniu okeano dvelksmu savo namuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 09 lapkričio 2010 - 23:53
QUOTE(pagyvenus @ 2010 11 10, 00:23)
Man atrodo...

Gal be reikalo ginate tuos PЄTRVS skaičiavimus... Visokiausios programinės įrangos esu peržiūrėjęs masę. Kad nešvaistyti laiko, seniai nusistačiau taisyklę: atradai klaidą- iš karto uždaryk, ir trink iš kompo. PЄTRVS skaičiuoklė kaip tik iš tokių variantų. Skirtumas tik tas, kad ten vien tik klaidos.

Nemanau, kad SM kas tai puola pasistačiusius. Geriausiu to patvirtinimu gali pasitarnauti tema „Klaidų skrynelė“ (berods taip vadinasi). Niekas ten prie nieko nesikabinėja, ir niekas nieko neprotina. Taip kad greičiausiai viskas atvirkščiai: erzelį „alternatyviose“ temose dažniausiai sukelia pasistatę, ar visiškai temoje nesiorientuojantys.

Klausimas. Jūsų poste tai ir nėra tiksliai apibrėžta- vis užuolankom ir ratais. Šiandien statytumėtės Standartą ar Pasyvų?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 10, 00:23)
sakyciau kad tik is vyckaju lupu i petrvs ausis...

Viliene, nors namo apšiltinimui lėšų netaupėme, bet į pasyvaus namo standartus netilpsime jau vien dėl langų. Pas mus yra didelis plotas langų, svetainėje praktiškai visoje sienoje iki žemės, o tai visiškai nesuderinama su pasyvaus namo koncepsija. Na bet mes norėjome gražaus vaizdo ir daug šviesos. Vatos gali krauti nors ir metrą, šilumos nuostoliai susidarys per langus, bet užtat dieną pietinė saulė prišildo patalpas. O kalbėdami apie apipelijusius namus nespekuliuokite. Kai kalbate apie ventiliaciją, dažnas nubrenda į fantazijas, kad jei neturi RVS gyveni arba polietileniniame maiše, arba malkinėje, kur pro lentų plyšius pirštus gali prakišti... Taip nėra, štai ir Vyckaju prasitarė, kad jo sistema naudoja tik 50 W. Tai reiškia, kad jis protingai daro ir našumą naudoja minimalų ~ 100 kub.m./val., nors STR normos reikalauja 4 x tiek. Na ir paklauskite dabar jo, ar grybai ant sienų dar neauga?
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 10, 01:17)
Gal be reikalo ginate tuos PЄTRVS skaičiavimus... Visokiausios programinės įrangos esu peržiūrėjęs masę. Kad nešvaistyti laiko, seniai nusistačiau taisyklę: atradai klaidą- iš karto uždaryk, ir trink iš kompo.  PЄTRVS skaičiuoklė kaip tik iš tokių variantų. Skirtumas tik tas, kad ten vien tik klaidos.

Ar tamsta ir gyvenime esi toks nenuoseklus: kritikuoji knygos autorių, knygos net neskaitęs, o filmo kūrėją net nematęs filmo? Juk tu net nesi matęs mano skaičiavimų, net nežinai pagal kokias formules ir algoritmą yra sudaryta skaičiuoklė, o kalbi, kad ten vien tik klaidos. Be to jei matai klaidas, korektiška būtų jas detalizuoti ir pateikti savo skaičiavimo alternatyvą. Kiek pamenu, pats nesutikai tik dėl mano daikto atsipirkimo skaičiavimo. Bet tai tik filosofinio požiūrio skirtumas kaip suprasti atsipirkimą. Mano požiūriu, jei tu daikto nenaudoji ne todėl, kad jo tau dabar nereikia, bet taupymo sumetimais (kad elektros skaitliuko neprisuktų), tuomet daikto atsipirkimo laiką pratęsiu proporcingai jo nenaudotam laikui. Jei tu turi kitokį požiūrį, tai tavo valia, bet vienašališkai teigti, kitoks požiūris yra klaida unsure.gif manau neteisinga.
Atsakyti