QUOTE(Satura @ 2010 11 11, 03:31)
himalaia, apskritai paskaičius tamstos postus galima susidaryti įspūdį, kad aliejai ir eteriniai aliejai yra totalus blogis.
Aš nesakau, kad viskas dirgins ir yra blogis. Tik įspėju, kad eteriniai aliejai GALI dirginti. Juk pati anksčiau sakėte, kad su kai kuriais eteriniais reikia atsargiai. O aš sakau, kad su visais reikia atsargiai, nes praktiškai bet kuris eterinis gali dirginti. Taip, daug kas priklauso nuo individo odos ir nuo konkretaus aliejaus, tačiau net ir aukščiausios kokybės aliejai gali dirginti.
Jau prieš renkantis aliejų jautrios odos savininkas privalo žinoti, kad jis turi potencialą dirginti. Ar dirgins iš tiesų- čia jau kitas klausimas.
Manau, prieštaringos nuomonės- sveika, tada žmogus yra informuotas ir gali pats padaryti sprendimą, naudoti jam kažką ar ne.
Dar toks subtilus dalykas su eteriniais aliejais ar apskritai, dirgikliais, yra tas, kad jautrumas nebūtinai pasireiškia odos paviršiuje. Bet jei plika akim nematoma, nereiškia, kad to nėra.
QUOTE(juste85 @ 2010 11 11, 03:35)
idomiai cia.... turiu knyga The encyclopeadia of essential oils, Julia Lawless. ten prie levandu yra nurodyta : non-toxic, non-irritant, non-sensitizing. isvertus reikstu: netoksiškas, nedirgina, nejautrina. o prie gydomuju savybiu nurodytas dermatitas.
Daug kas priklauso nuo to, kokiais tyrimais remiasi autorius. Skirtingi mokslininkai- skirtingos ir nuomonės. Jei knyga sensenio leidimo, kai kas nuo to laiko gali būti ir pasikeitę.
Mano anksčiau įdėtoje nuorodoje rašoma "We have in previous studies shown that linalool, present in lavender oil, autoxidizes on air exposure, forming allergenic oxidation products. Oxidized linalool was found to be a frequent cause of contact allergy in a patch test study on consecutive dermatitis patients." Ir tai rašoma moksliniame straipsnyje, išspausdintame žurnale "Contact Dermatitis".