Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai plaukams, veidui, kūnui

QUOTE(Shiwa @ 2010 11 11, 10:08)
Produkto aprašymas:

prie savo produkto aprasymo patarciau irasyti, kad levandu eterinis aliejus yra vienas is stipriausiu citofilaksiniu alieju. tai reiskia, kad citofilaksinis aliejus skatina nauju sveiku lasteliu augima. patarimas butu, ne vien skaitinetis internete, bet ir knygas, kuriose daugiau naudingos informacijos. Taigi naudojant levandu ir nerolio ea reguliariai, sie aliejai gali padeti islaikyti toki lasteliu dauginimosi lygi, koks yra jaunysteje.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 11 11, 02:45)
levandos nėra fototoksiškos smile.gif

Mano kosmetinių ingredientų žodymas su jumis nesutinka ax.gif Cituoju:
The volatile oil from the fresh flowering tops of lavender. It can cause allergic reactions and has been found to cause adverse skin reactions when the skin is exposed to sunlight.

Konkrečiau, levandos kvapiosios medžiagos linalool ir linalyl acetate gali būti problematiškos odai. http://onlinelibrary...1262.x/abstract čia trumpa studijos apžvalga.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 11 11, 10:10)
Mano kosmetinių ingredientų žodymas su jumis nesutinka ax.gif

himalaia, apskritai paskaičius tamstos postus galima susidaryti įspūdį, kad aliejai ir eteriniai aliejai yra totalus blogis. Viskas kenkia, dirgina, alergizuoja, nieko negalima naudoti, ypač grynų.

aš iš kitos mokyklos. Mano užrašai rodo, kad fotoksinį rezultatą duoda ultravioletinių spindulių sąveika su laktonais arba kumarinais, kurias pasižymi citrusai. Ir jeigu šių medžiagų turintis produktas yra užtepamas ir patenka po saulės spinduliais. Be to, kenkimas arba nekenkimas priklauso ir nuo to, kokiu būdų išgautas eterinis aliejus, ar jis kokybiškas, saugus, neskiestas, nefalsifikuotas. Taigi, turi būti ne viena sąlyga nepageidautinų reakcijų pasireiškimui, taip pat tai lemia individuali organizmo reakcija.

levandose esantis levandulolis skyla greitai, priešingai negu pavyzdžiui čiobrelio tymolis, kuris neskyla ilgai ir gali sukelti kontaktinį dermatitą.

kokybiškas, patikimas levandų eterinis aliejus yra vienas iš pačių švelniausių ir saugiausių aromaterapijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 11 11, 11:10)
Mano kosmetinių ingredientų žodymas su jumis nesutinka ax.gif Cituoju:
The volatile oil from the fresh flowering tops of lavender. It can cause allergic reactions and has been found to cause adverse skin reactions when the skin is exposed to sunlight.

Konkrečiau, levandos kvapiosios medžiagos linalool ir linalyl acetate gali būti problematiškos odai. http://onlinelibrary...1262.x/abstract čia trumpa studijos apžvalga.

idomiai cia.... turiu knyga The encyclopeadia of essential oils, Julia Lawless. ten prie levandu yra nurodyta : non-toxic, non-irritant, non-sensitizing. isvertus reikstu: netoksiškas, nedirgina, nejautrina. o prie gydomuju savybiu nurodytas dermatitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste85: 11 lapkričio 2010 - 10:44
Sakykite, o kai ea yra fototoksiškas ir patartina vengti saulės spindulių, ar tai galioja tik grynam ea ar ir tuomet, kai jis įeina į sudėtį, pvz. veido kremo, kūno losjono ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(bugyte @ 2010 11 11, 13:10)
Sakykite, o kai ea yra fototoksiškas ir patartina vengti saulės spindulių, ar tai galioja tik grynam ea ar ir tuomet, kai jis įeina į sudėtį, pvz. veido kremo, kūno losjono ir pan.?

nei gryno, nei ieinancio i produkto sudeti nenaudoti. geriausia tokius naudoti vakare pries miega. o is ryto, kai sauleta diena, naudoti kitus produktus.
Atsakyti
noriu paklausti o geras nerafinuotas jaigu aliejus tai turi rasyti cold presed?
o kaip arganu aliejus? kaip plaukam ir veidui? gal kokiu atsiliepimu yra is naudojanciu? 4u.gif
prisiskaiciau uzsienio forumose, kad labai thumbup.gif
tai uzsimaniau isbandyt, bet, kad velnias nepigus jis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 11 11, 01:28)
gerai, kad parašei - štai ir išsiaiškinsim smile.gif Mano oda mišri, bet Kvapų namuose rekomendavo būtent mišinį brandžiai odai. Man atrodo, kad tas mišinys riebiai odai gali vos pasausinti, poras sutraukti šiek tiek. Jei norėtum švelnesnio efekto, reiktų būtent "brandaus" mišinio biggrin.gif

kita vertus, ten gal vietoje į tave gyvai pažiūrėjo ir turėjo savų argumentų, kodėl pasiūlyti aliejų mišinį riebiai odai. Visai gali būti, kad jis tau tinkamiausias  4u.gif

na taip, mane apžiūrėjo gyvai. Kol kas šitą naudoju ir nesiskundžiu, tikrai tinka mano odai smile.gif
Atsakyti
jaigu raso extra virgin arba 100%pure tai ce nerafinuotas skaitos? g.gif
sorry jai kvailai klausiu, bet mano patirtis aliejuose dar nekokia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(shemsa @ 2010 11 11, 14:15)
o kaip arganu aliejus? kaip plaukam ir veidui? gal kokiu atsiliepimu yra is naudojanciu?  4u.gif
prisiskaiciau uzsienio forumose, kad labai  thumbup.gif
tai uzsimaniau isbandyt, bet, kad velnias nepigus jis  doh.gif

Aliejus kaip aliejus. Brangus, nes tik Maroke išgaunamas iš ten augančių argano vaisių kauliukų, kurių reikia be galo daug, kad išspaustum mažą aliejaus kiekį...
Atsakyti
O stai as vakar radau intike, kad rafinuotas aliejus yra geresnis, nes jau valytas. Ir vel painiava..... nes pries tai SM rase, kad geriausias NERAFINUOTAS. O tai kaip is tikruju? g.gif
Atsakyti
aliejus valo, rafinuoja, kalbant apie kosmetiką, dėl pagrindinės priežasties - kad jų vartojimas būtų "patogesnis" žmogui, ilgiau galiotų. Pavyzdžiui, neturėtų specifinio kvapo kaip mangai, kokosai, būtų skystesni ar vientisos tekstūros. Bet rafinuojant aliejų prarandama daug gerųjų medžiagų, kurios veikia odą ir lieka daugiausiai riebalas. Koks tikslas tada juo tepti odą? Jokio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 11 lapkričio 2010 - 17:49