Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai plaukams, veidui, kūnui

QUOTE(himalaia @ 2010 11 08, 23:44)
Kad sausai odai būtų geriau, aliejus reiktų derinti su kokiu nors humektantu, t.y. drėgmę į odą pritraukiančiu (glicerinu, hialuronu, alijošium). Nes aliejus pats iš savęs drėgmės odai nesuteikia, tik sulaiko jos praradimą, veikia kaip emolientas (odą minkštinantis, raminantis ir t.t.). Taip pat juos reiktų tepti ant drėgnos odos.

o ar galima aliejų tiesiog maišyti su glicerinu? ar jie maišosi tarpusavyje ?
Atsakyti
Pasimeciau tarp zinuciu ir atsakymu.
Ar galima naturalu eterini aliejuka ilasinti i mano megstamus sampunus, kaukes?

Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gira @ 2010 11 08, 16:50)

Ar maišosi nepasakysiu, savos kosmetikos kol kas negaminu. Bet galima juk ir nemaišant į odos priežiūros rutiną įtraukt. Pvz., įlašinant glicerino į kokį hidrolatą ar naudojant toniką ir pan.

QUOTE(Jogurtine @ 2010 11 08, 16:55)
Aciu. 4u.gif

Galima, tik nepadauginkit, kad odos nesudirgintų.
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 08, 13:33)
Tai kad daugelis aliejų rūšių tinkamos tepti esant nudegimams saulėje, sergant žvyneline, dermatitu, suskeldėjusiai rankų, kojų, alkūnių, kelių odai.

Aišku, dermatologams iš to naudos jokios, neišrašys receptuko - negaus atkato. Juk aliejus toks pigus ir kiekvienam prieinamas gydymo būdas.  ax.gif

ir? kaip tau susiję su drėkinimu? biggrin.gif
aš nesakau, kad aliejai blogai. Bet būtent drėkinimui aliejai ne pats geriausias pasirinkimas

nu taip aišku, dermatologai nori pacientui kaip blogiau ax.gif aliejus pigus, visiem prieinamas, bet ne visiem tinkamas mirksiukas.gif

QUOTE(bugyte @ 2010 11 08, 14:35)
O tai kaip tada yra su tais aliejais, kurie rekomenduojami sausai odai, pvz.  Sausa veido oda - Nerafinuoti aliejai: Čampakų pomada, Monoi, Argano aliejus, Mango sviestas, Sviestmedžių aliejus (šaltinis: Kvapu namai)? Negi jie dar labiau ją nudehidratuoja  g.gif

su aliejais kaip ir su visa kita kosmetika, neišbandęs nesužinosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gira @ 2010 11 08, 23:50)

tikrai nesimaišo schmoll.gif

QUOTE(Jogurtine @ 2010 11 08, 23:55)

veidui vos lašiuką ir tai geriausia iš anksto pabandyti ant mažo odos lopinėlio, nes yra EA, kur oda gali sureaguoti stipriai. Į šampūnus pati kasdien lašinu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bugyte @ 2010 11 08, 14:15)
O aš noriu pasiteirauti, kokius eterinius aliejus dažniausiai dedate į rankų kremą? Vakar pasigaminau balzamą su levandom, bet man kažkaip nelabai kvapas, norėčiau kitokio. Tai vat ir galvoju, kas dar labai tiktų rankytėms?  4u.gif

Vistik supratau, kad ne levandu ea mane erzina, o sviestmedzio kvapas, kuri pirkau is Rudugio. Gal galite pasakyti, ar ir kitur parduodami sviestmedžiai turi toki specifini kvapa? 4u.gif
Atsakyti
maloniai kvepia nilinis sviestmedis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bugyte @ 2010 11 09, 10:05)
Vistik supratau, kad ne levandu ea mane erzina, o sviestmedzio kvapas, kuri pirkau is Rudugio. Gal galite pasakyti, ar ir kitur parduodami sviestmedžiai turi toki specifini kvapa?  4u.gif

Man atrodo sviestmedžio sviestas turi visur savitą kvapą, kuris tikrai ne visiems patinka. Nebandžiau pirkti iš Rudugio, bet perku iš love-eco tai irgi toks idomus kvapas, bet manęs jis neerzina...na žinant poveikį tikrai pakenčiamas ir kvapas. Pabandyk Nilinį sviestmedį, jis švelniau ir maloniau kvepia.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 11 09, 01:29)
ir? kaip tau susiję su drėkinimu?  biggrin.gif

Aš atsakiau į klausimą ne apie aliejų drėkinimo savybes, o apie sausinimą. Kaip jie gali sausinti jei skirti maitinti sausą odą?
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 09, 11:36)
Aš atsakiau į klausimą ne apie aliejų drėkinimo savybes, o apie sausinimą. Kaip jie gali sausinti jei skirti maitinti sausą odą?

mano galva, tu parašei, kam aliejus gali būti naudojamas ir koks jis gali būti naudingas. Su tuom aš nesiginčiju.
matinimas ir drėkinimas, tai tikrai ne vienas ir tas pats smile.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 09, 12:36)

Gali sausinti, pati neseniai tai patyriau. kai nebeturėjau drėkinančio veido kremo ir visą savaitę ryte ir vakare tepiau tik aliejus (kokosų ir sviestmedžio), nes irgi maniau kad jei maitina tai ir drėkina tuo pačiu... bet pasirodo, kad mano sausa oda negavusi vandens, o tik tepama aliejais ėmė irzti, ta prasme atsirado tempimo efektas net po užteptu ant veido aliejaus sluoksniu, o nuvalius perteklių tiesiog tapdavo tokia sausa kaip popierius. Nezinau ar čia pas mane tik toks jautrumas yra...dabar ryte tepu kremu vakare aliejumi ir oda susitvarkė. Nuosprendis - sausai odai maitinimo nepakanka, jai reikia dar ir vandens normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Shiwa @ 2010 11 09, 13:22)
Gali sausinti, pati neseniai tai patyriau.

O tai ant drėgno veido tepėt ar ant sauso?
Atsakyti