dehidratuotą odą tikrai netepčiau aliejumi juk aliejus vis dėl to odą labiau maitina nei drėkina
O tai kaip tada yra su tais aliejais, kurie rekomenduojami sausai odai, pvz. Sausa veido oda - Nerafinuoti aliejai: Čampakų pomada, Monoi, Argano aliejus, Mango sviestas, Sviestmedžių aliejus (šaltinis: Kvapu namai)? Negi jie dar labiau ją nudehidratuoja
O man irgi įdomu dėl aliejų ir sausos odos. Gal galima pridėti kažkokių priedų į aliejus tada, kad ne tik maitintų, bet ir drėkintų. Mano kūno oda be galo sausa, galvojau, kad aliejus vienintelis išsigelbėjimas jai
O man irgi įdomu dėl aliejų ir sausos odos. Gal galima pridėti kažkokių priedų į aliejus tada, kad ne tik maitintų, bet ir drėkintų. Mano kūno oda be galo sausa, galvojau, kad aliejus vienintelis išsigelbėjimas jai
O koks aliejus ar jų mišinys, tiktų kūnui, celiulito, strijų profilaktikai? Kad stangrintų šiek tiek odą ir lengvai susigertų? Papildyta: Beje gal kažkokį aliejų specialiai krutinei naudojat?
Mano oda tikrai sausa, pleiskanoja. Ir tepk netepus ją aliejais, geriau nebūna, situacija nesitvarko. Geriau tampa, kai jau ant tiesiog varvančios šlapios odos tepuosi aliejų. Bendra odos būklė perėjus prie aliejų pasitvarkė, pranyko mimikos raukšlelės aplink lūpas (nuo išsišiepimų), bet dar neatradau, ką daryti, kad viskas būtų tik labai gerai.
Kad sausai odai būtų geriau, aliejus reiktų derinti su kokiu nors humektantu, t.y. drėgmę į odą pritraukiančiu (glicerinu, hialuronu, alijošium). Nes aliejus pats iš savęs drėgmės odai nesuteikia, tik sulaiko jos praradimą, veikia kaip emolientas (odą minkštinantis, raminantis ir t.t.). Taip pat juos reiktų tepti ant drėgnos odos.