Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai plaukams, veidui, kūnui

QUOTE(Satura @ 2010 11 06, 20:44)

O as turiu KN kokosu alieju, tai itariu galite palyginti kvapus, kuris skanesnis? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 06 lapkričio 2010 - 20:33
kurį? Iš šviežių ar iš džiovintų kokosų? smile.gif

Akamuti kvepia taip pat, kaip KN iš šviežių kokosų, na gal kvapas vos silpnesnis smile.gif Bet šiaip daugiau panų tikriausiai bendrai išgirtų būtent KN variantą wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 06 lapkričio 2010 - 20:50
QUOTE(Satura @ 2010 11 06, 21:49)
kurį? Iš šviežių ar iš džiovintų kokosų? smile.gif

Akamuti kvepia taip pat, kaip KN iš šviežių kokosų, na gal kvapas vos silpnesnis  smile.gif Bet šiaip daugiau panų tikriausiai bendrai išgirtų būtent KN variantą wink.gif

Ot ir nezinau, kuri turiu, etiketeje kilmes salis - PAR. Tai cia is kokiu kokosu, moraliskai pasenusiu, ar ne? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juste85 @ 2010 11 06, 15:52)
gerbiamoji, jau per daug pezat i lankas. cia tema apie naturalius aliejus, o ne apie jusu isprusima verslo valdyme. neterskit temos, paistalais. Dekui

Labai malonu, kad diskutuojat, bet jeigu sekat tema tai pastebejot, kad as tik pasiteiravau visu nuomones apie vieno prekybininko Rudugio parduodamus aliejus ir ju kokybe. Vat ties kokybe man ir kilo klausimu. Tuo labiau, kad buvo ir nekokiu atsiliepimu, kas tik ir patvirtino mano nuomone, kad geras produktas pigus nebuna. O jeigu jums tas pats kokius produktus perkat ir naudojat kam tada diskutuoti is viso.
smile.gif smile.gif smile.gif

Taip pat man labai keistas auksciau pasisakiusios dermatologes postas, kad labai gerai jog mineralinis aliejus padengia oda apsaugine plevele ir neleidzia odai kvepuoti. Tai gerbiama dermatologe gali oda apsisupti maistine plevele nereikes pirkti net aliejaus.
smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 11 05, 18:47)
Mano, kaip ir daugelio dermatologų nuomone, mineralinis aliejus, kaip ir vazelinas yra vieni geresnių barjerą sudarančių drėkiklių, emolientų ypatingai sausai odai, prakriškai nesukeliantys dirglumo, nekemšantys porų, "nedusinantys odos" ir nesukeliantys vėžio, kaip visur yra skalambijama. Būtent dėl apsauginio barjero ir nedirginimo mineralinis aliejus yra tinkamas ypatingai jautriai, alergiškai odai, dėl to ir kūdikiams tinkamas.

QUOTE(bobute369 @ 2010 11 07, 04:47)
Taip pat man labai keistas auksciau pasisakiusios dermatologes postas, kad labai gerai jog mineralinis aliejus padengia oda apsaugine plevele ir neleidzia odai kvepuoti. Tai gerbiama dermatologe gali oda apsisupti maistine plevele nereikes pirkti net aliejaus.
smile.gif  smile.gif  smile.gif

Prieš ironizuojant rekomenduoju paskaityti apie sausos odos problemas, jos veikimo principus, TEWL ir "occlusive" tipo drėkiklius.
Kadangi neteisingai interpretavote mano žodžius, pacitavau jums ir savo senesnę žinutę. Tad...
1. Nesakiau, kad esu dermatologė, tik kad pritariu jų nuomonei. Teisingumo dėlei išsiplėsiu truputį. Iš Leslie Baumann knygos "Cosmetic Dermatology Principles and Practice", 2nd Edition, 2009, psl. 273-274: An occlusive is one of the best choices to treat dry skin because it provides an emollient effect as well as decreases TEWL. Two of the best occlusive ingredients currently available are petrolatum and mineral oil. [...] Nearly 20 years ago, investigators found that an emulsion containing mineral oil was more effective than several linoleic acid emulsions in diminishing skin vapor loss induced in volunteers by the topical application of the surfactant sodium lauryl sulfate. In 2004, a randomized, double-blind, and controlled trial showed that mineral oil and extra virgin coconut oil were equally efficacious and safe as moisturizers in treating mild-to-moderate xerosis in 34 patients, with surface lipid level and skin hydration significantly enhanced in both groups. Because of its source, though, several criticisms, and some myths, have emerged regarding mineral oil. [...] Cosmetic grade mineral oil has never been associated with cancer etiology. Furthermore, a recent study suggested that even though industrial grade mineral oil may be comedogenic, cosmetic grade mineral oil patently is not, and, consequently, should not be excluded from appropriate cosmetic formulations because of lingering myths or extrapolations from industrial grade mineral oil regarding comedogenicity.

2. Kaip tik rašiau, kad mineralinis aliejus nedusina odos. Barjero sudarymas ir jos dusinimas yra skirtingi dalykai. Alyvuogių aliejus, pvz., veikia tokiu pačiu principu, tik tiek, kad jis turi papildomų odai naudingų medžiagų.

Atsiprašau už off topic, išsakiau savo nuomonę, daugiau šita tema nesiplėsiu. Jei norite diskutuoti- kviečiu kraustytis į kosmetikos mitų temą, kur šitą diskusiją ir pacitavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 07 lapkričio 2010 - 20:17
QUOTE(bobute369 @ 2010 11 07, 11:47)
smile.gif  smile.gif  smile.gif

mano dermatologe pasake man, kad aliejaus jokiu budu nenaudociau nes issausina oda.
Kol kas bandziau tik kokosu alieju, po to kai isigere, dar ant virsaus tepiau iprasta krema kunui (kremas del lengvo neurodermito). Kita diena pajutau, kad oda tempia, nors palietus tokia svelni wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsimas2002: 08 lapkričio 2010 - 13:02
Laba,norejau pasiteirauti, kai nakciai issitepate aliejumi plaukus, kuo apsaugote pagalves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2010 11 08, 12:09)
Laba,norejau pasiteirauti, kai nakciai issitepate aliejumi plaukus, kuo apsaugote pagalves smile.gif

storu frotiniu ranksluosciu 4u.gif
Atsakyti
O aš noriu pasiteirauti, kokius eterinius aliejus dažniausiai dedate į rankų kremą? Vakar pasigaminau balzamą su levandom, bet man kažkaip nelabai kvapas, norėčiau kitokio. Tai vat ir galvoju, kas dar labai tiktų rankytėms? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simsimas2002 @ 2010 11 08, 14:02)
mano dermatologe pasake man, kad aliejaus jokiu budu nenaudociau nes issausina oda.

Keistokas dermatologės pasisakymas. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 08 lapkričio 2010 - 13:26
QUOTE(NIDCKA @ 2010 11 08, 15:13)
storu frotiniu ranksluosciu 4u.gif

aciukas 4u.gif o kaip priklijuojat, kad nenukristu? Ar su dideliu dideliu ranksluosciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 08, 13:25)
Keistokas dermatologės pasisakymas.  ax.gif

kodėl?
skaičiau senas temas ir buvo kilus diskusija, kad aliejus sausina odą
galbūt ne visi, galbūt ne visom, bet taip gali būt
dehidratuotą odą tikrai netepčiau aliejumi
juk aliejus vis dėl to odą labiau maitina nei drėkina ax.gif
Atsakyti