na jau tikrai, kad 10 valymu su ricina, turint sausa oda, jau per daug man su misria - i riebuma - jau 4 buvo per akis, nes vietomis pasausino siek tiek.
QUOTE(bamba @ 2010 11 04, 13:49)
sezamo naudoju jau 2 metus (kartais vietoj kremo prieš miegą, arba tam pačiam valymui), tao veidui jis man labai gerai tinka, kiek pastebėjau...
mesk riciną
QUOTE(juste85 @ 2010 11 04, 14:41)
ricinos aliejus sausina, jei jusu oda linkusi i sausuma, patarciau atsisakyti ricinos. ja gali naudoti riebia oda turincios merginos, moterys ir tai nedideliais kiekiais.
mano mišri į riebumą, bet negaliu ricinos, per daug sausina. Darausi prausimus visai be jos ir esu patenkinta efektu
idomu, jeigu ricina turi savybe sausinti, ir dedama kaip kauke ant plauku - kazin, ar ju nesausina?
QUOTE(charisma2121 @ 2010 11 04, 14:59)
idomu, jeigu ricina turi savybe sausinti, ir dedama kaip kauke ant plauku - kazin, ar ju nesausina?
temoje apie plauku kaukes, buvau klausiusi merginu del ricinos aliejaus plaukams. tai gavau patarimu nenaudoti daznai, nes nors ir koks ricinu aliejus butu naudingas plaukams, jis visgi sausina pati plauka.
QUOTE(Langoza @ 2010 11 04, 17:45)
temoje apie plauku kaukes, buvau klausiusi merginu del ricinos aliejaus plaukams. tai gavau patarimu nenaudoti daznai, nes nors ir koks ricinu aliejus butu naudingas plaukams, jis visgi sausina pati plauka.
Per daug niekas negerai Retkarciais labai gerai pamaitinti plauka
QUOTE(Langoza @ 2010 11 04, 17:45)
iseina, kad geriu tuomet tepti saknis, o ne pati plauka, as darausi 1 karta/sav tokia kauke, bet jauciu, kd sausenis plaukas ir galvoju, kas cia ji sausina, dbar jau aisku
vat noreciau sumaisyti alieju misinuka "tipo" jaunystes eliksyra galvoju kokie cia aliejai tiktu - argano kaip pagrinda imciau gal, siek tiek ersketroziu, gal moringu? gal dar vit E ideti? ir gal kokiu EA ideti, tik nzn kokiu, kad tiktu 26metu merginai... ar dar kokiu alieju ideti?
QUOTE(Eve-line @ 2010 11 05, 09:10)
vat noreciau sumaisyti alieju misinuka "tipo" jaunystes eliksyra galvoju kokie cia aliejai tiktu - argano kaip pagrinda imciau gal, siek tiek ersketroziu, gal moringu? gal dar vit E ideti? ir gal kokiu EA ideti, tik nzn kokiu, kad tiktu 26metu merginai... ar dar kokiu alieju ideti?
Laba diena, na nezinau kokia konkreciai jusu oda, tai surasysiu bendrai, o jus jau atsirinkit:
- jaunystes eleksyrams tinka citofilaksiniai aliejai, t.y. kurie skatina nauju sveiku lasteliu augima. patys stipriaisi tokie aliejai yra nerolio ir levandu. jie geriausiai tinka senstanciai odai priziureti.
- nuo rauksliu ir suglebusios odos: bosveliju, santalu, jazminaiciu, roziu, taip pat levandu ir nerolio.
- jei oda sauseja, tuomet pagrindinis aliejus turetu buti riebesnis, toks kaip avokadu, persiku branduoliu ar simondsiju, imaisyti 25% kvieciu gemalu aliejaus. o is eteriniu alieju: pelargoniju, jazminaiciu, roziu, nerolio aliejai, pades atkurti naturalia pusiausvyra iki tam tikro lygio.
gera kauke senstansciai odai: sutrinti sviezia minksta avokada ir ideti truputi medaus.
jei jusu oda i riebuma, tuomet uztektu pasirinkti lengvesnius pagrindinius aliejus ir imaisyti nerolio ar /ir levandu EA. vitaminas E tinka. odai jo reikia.
ersketroziu ir moringu aliejai taipogi puiki priemone nuo rauksliu, senstanciai odai.
QUOTE(bobute369 @ 2010 11 02, 23:22)
Jeigu aliejus rafinuotas nieko gero is jo. Geriausiu atveju naudojamas blynams kepti ir tai aukstoje temperaturoje isskiria kenksmingas medziagas. Dar reiketu pasidometi ar Rudugio aliejai nera pagaminti is GMO. Kiek zinau ir sertifikatu jie nerodo. Kaip GMO aliejui tai kaina 2-3Lt uz 100gr butu normali.
Mane stebina toks išmanymas. Ar bent numanote, kas yra rafinavimas? Rafinavimo metu iš aliejaus pašalinamos laisvosios riebalų rūgštys, fosfolipidai, vitaminas E, kartu pašalinama skonio ir kvapo medžiagos. Kai kada ir kenksmingos medžiagos (jei tai spaudžiamų sėklų rūšiai kenksmingų medžiagų turėjimas yra būdingas). Rafinavimo tikslas yra pasiekti ilgesnį galiojimo laiką, nes dėl minėtų medžiagų nerafinuotas aliejus greičiau apkarsta. Jei jau rafinuotas aliejus jums aukštoje temperatūroje išskiria kenksmingas medžiagas, tai ir nerafinuotas išskirs garantuotai .
QUOTE(Burleska @ 2010 11 05, 11:58)
Mane stebina toks išmanymas. Ar bent numanote, kas yra rafinavimas? Rafinavimo metu iš aliejaus pašalinamos laisvosios riebalų rūgštys, fosfolipidai, vitaminas E, kartu pašalinama skonio ir kvapo medžiagos. Kai kada ir kenksmingos medžiagos (jei tai spaudžiamų sėklų rūšiai kenksmingų medžiagų turėjimas yra būdingas). Rafinavimo tikslas yra pasiekti ilgesnį galiojimo laiką, nes dėl minėtų medžiagų nerafinuotas aliejus greičiau apkarsta. Jei jau rafinuotas aliejus jums aukštoje temperatūroje išskiria kenksmingas medžiagas, tai ir nerafinuotas išskirs garantuotai .
pritariu Burleskai del klaidingo rafinuoto aliejaus supratimo.
daugiau apie rafinuota alieju galima paskaityti cia http://www.aromapara...inuotas-aliejus
arba cia http://moku.lt/darba...os-instrukcijos
QUOTE(juste85 @ 2010 11 05, 13:14)
pritariu Burleskai del klaidingo rafinuoto aliejaus supratimo.
daugiau apie rafinuota alieju galima paskaityti cia http://www.aromapara...inuotas-aliejus
vat i man idomu su tais rafinavimais kazkur radau toki sakini:jei naudojate odai rafinuota alieju,tai ja sendinate.tai vadinas nera jis jau toks prastas odai?ar ne taip supratau
QUOTE(Kristukas94 @ 2010 11 05, 22:46)
vat i man idomu su tais rafinavimais kazkur radau toki sakini:jei naudojate odai rafinuota alieju,tai ja sendinate.tai vadinas nera jis jau toks prastas odai?ar ne taip supratau
Sendina odą ir vadinasi nėra prastas? Įdomiai mąstot