Įkraunama...
Įkraunama...

Šiurkšti oda

Sveiki. Turime dar vieną problemą, kurios anksčiau nebuvo(bedantis metinukas su pagalvyte) biggrin.gif . Staiga vaiko kojų oda (šiek tiek ir veido) pasidarė šiurkšti lyg suskirdusi. Pradėjo atsirasti ir spuogeliai. Tepu drėkinamuoju ESSEX losjonu - rėkia baisiai, nes graužia. Įdomu, kas dažniausiai būna kaltas - maistas ar išoriniai aplinkos veiksniai? Ar jau reikėtų skubėti pas alergologus ieškoti priežasties? Kuo galėčiau patepti kojytes, mat gydytojai galėsim pasirodyti kai atšils orai (tolimas kelias) verysad.gif Gal kas tiktų iš mano namų vaistinėlės?
Namuose turiu: ESSEX drėkinamąjį losjoną, AVENT spenelių kremą, DERMILON PASTE, JOHNSONS aliejuką. Labai ačiū!
Atsakyti
Jeigu tai tik kojyčių oda- tai tikriausia kalti išoriniai veiksniai. Jeigu odelė sutrūkusi, keletą kartų galite patepti AVENT spenelių kremu. Kai suminkštės, tuomet dažnai- 3-4-5( ar net dažnia) kartus per parą tepkite drėkinančiu Essex losjonu (tepti reikia, kai tik pamatote, kad oda vėl pradeda pleiskanoti).
Jeigu bėrimai plėsis (veido, rankų srityje), panašu, kad gali būti alergija į maisto produktus. Bet odai vis tiek reikalingi drėkinantys kremai (tik negalima tepti žiemą prieš einant į lauką veiduko). Bet problema nepranyks, jei vaikas valgys alergizuojančius produktus. Todėl reikia nustatyti, kas jam netinka.
Atsakyti