Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas ant puoduko

QUOTE(Samarija @ 2010 10 01, 17:33)
Mums 1,5m.Zodziu scenarijus toks: maze zaidzia ir staiga suziura i mane ir sako KAKA,tada bega atsinesa puoduka ir seda ant jo.As greit nuimu sauskelne,bet ji jau buna padariusi viska.Zodziu pasako KAKA tada,kai jau daro,todel niekaip nespejam ant puodo.Bet svarbu,kad jau supranta.

maniskis metu penkiu menesiu, sunkiai sekas mum su tuo puodu, maniskis sugrieba uz klynuko ir sako sysi kol nubegam iki puoduko pempersiukas jau slapias sad.gif su kaku tai lengviau sugaudyti, nes jei susiruosia kakot atsistoja prie stalo, lovos isikimba - sakau begam ant puoduko, tai begom nulekiam ir dazniausiai spejam smile.gif
Atsakyti
Nu mes ir su triusikeliais bunam nuo ryto iki vakaro, tik miegant nedristu dar det, nes i pampi buna nekart pasisiota. Bet manau kad artimiausiu metu ir atsisakysim, o vakar nors uzdejau pampi ir isejom i lauka, po pardes pasivaiksciojom, tj grizom nekart nepasisioje i pampi, net nustebau biggrin.gif Sia sav i diena avariju pasitaiko vos po viena ir dazniausiai tada kai uzsiemus maisto ruosimu, nesuspeju sulakstyt prie jo ir prie maisto, bet stengiuos kiek galiu, nors ir kotletai kartais svyla keptuvej lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano dukrelei bus du rugseji. Jau antra sav kai be pampersu, dedu tik nakciai ir pietu miegeliui. Pirmas dienas net vilti buvau praradus, pradejau galvoti, kad gal dar peranksti, nes pasodinus ant puoduko tuoj nuo jo sokdavo ir uz keliu min pridarydavo i kelnytes, tai net pikta dares antroj dienoj, bet turiu kelias knygutes apie vaikus ir viena apie puodelio treniravima, kurias buvau seniau skaicius, tai teko vel atsiversti. Dvi pagrindines klaidos kurias daro tevai mokindami vaika sesti ant puoduko; arba per anksti pradeda, vaikas fiziskai tam dar nepasiruoses, arba padaro per dideli spaudima vaikui, ir gaunasi abipusis nusivilimas ( karas su puodeliu smile.gif. As pagalvojau kad ji lyg ir pasiruosu, nes rode daug zenklu, kad jau supranta kas ir kaip turi buti, bet tikrai kad per dideli spaudima dariau su nuolatiniu puodelio sodinimu ir aiskinimu, kad negerai padare, kad reikia i puodeli ir tt.... tai trecioj dienoj atsipalaidavau, susitaikiau su mintim, kad bus daug valymo, ir kad nebus viskas taip sklandziai ir greitai kaip planavau, o dukreliai pasisiavus ne i podeli tik pasakydau labai ramiu toniu, kad kita karta sysiuku darytu i podeli ir nesodinau dazniau negu kas valanda. ir zinokit, ledai pajudejo, nors ir palengva, bet pajudejo smile.gif) Tik su kakiuku dar vargstam, o sisiu i podeli beveik jau visada daro rolleyes.gif
O stai mano drauges sunelis, 2metai ir3 men ismoko ant podelio per dvi val. viena kart paaiskino jam mamyte ir jis iskart viska suprato, net naktim pampersu nebereikia, tai as tikriausiai ir tikejausi, kad ir mums panasiai bus, bet gavos atvirksciai smile.gif) Isvada aiski, visi vaikuciai skirtingi, vieni viska supranta anksciau kiti veliai, vienas vaikelis gali suprasti viska is karto, o kitam gali uztrukti savaites.
Dar paminesiu viena dalyka, mes gyvename kartu su mano tevais, tai labai erzino mano mamos nuolatinis spaudimas ir aiskinimas doh.gif kad vat geda vaikui tuoj du metai o dar i kelnes daro, kad cia apsileidimas(mano), kad abu as ir brolis jau nuo 1 metu i puodeli darem, kad seniau griestai be terlioniu ant puodelio sodino, o kiti ir i kaili dave jei neklause ir tt.. Na, man su mama siuo klausimu tai niekaip susitarti neisejo, jai neidomu, kad laikai pasikeite ir kai kurie dalykai daromi kitaip nei pries 30 metu, man asmeniskai sodinti vaika kol jis dar nepasiruosias, tai ne vaiko o mamos treniravimas, o apie barimus ir musimus net nebekalbu, man rodos tokiu opiu klausimu reikia kuo daugiau informacijos perskaityti patikimuose saltinuose, ir bus daug lengviau suprasti, kodel vaikelis elgiasi vienaip ar kitaip ir kuo maziau klausyti nusenusiu patarimu is aplinkiniu, kurie tik sudaro nereikalinga spaudima..
Na ir pripiskinau blush2.gif kantrybes visoms mamytems
Atsakyti
oi ne cia parasiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikaram: 20 liepos 2011 - 21:04
o mums niekaip neiseina su puodu susidraugaut doh.gif jo nebijo, issedi ilgiausiai, o kai nusibosta - nulipa (per prievarta laikyt ir klykint nenoriu), ir tada iskart viska i pampersa sudaro doh.gif bandziau pliku ruriuku laikyt, tai visus triusikelius ir pedkelnes per viena diena susisioja.bandziau ir ant puodo kas 10-20 min sodinti (na kad mazdaug suprast kada ji daro), be jokiu problemu atsiseda ir sedi, klausosi kai aiskinu ka daryt reikia, o kai vel nusibosta, nulipa, uzdedu pampersa o ji po keliu minuciu saukia kaka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2011 07 20, 23:30)
o mums niekaip neiseina su puodu susidraugaut  doh.gif  jo nebijo, issedi ilgiausiai, o kai nusibosta - nulipa (per prievarta laikyt ir klykint nenoriu), ir tada iskart viska i pampersa sudaro  doh.gif  bandziau pliku ruriuku laikyt, tai visus triusikelius ir pedkelnes per viena diena susisioja.bandziau ir ant puodo kas 10-20 min sodinti (na kad mazdaug suprast kada ji daro), be jokiu problemu atsiseda ir sedi, klausosi kai aiskinu ka daryt reikia, o kai vel nusibosta, nulipa, uzdedu pampersa o ji po keliu minuciu saukia kaka  doh.gif

Mano vyrukas pirmom dienom būdamas be pampio myžiojo labai daug ir labai dažnai. Vėliau po truputį pradėjo sysioti rečiau ir po daugiau. Tad tik kantrybės. Ir manau, kad kol tokie šilti orai, bent jau namuose netingėkit vaikučius laikyti be pampių.. Aišku, čia tik mano nuomonė. Tačiau vaikas visai kitaip jaučiasi būdamas su triusikėliais ar nuogu rūriuku. Gal tiesiog kitaip suvokia kada sisioja ant grindų ar į kelnes, ir kai sisioja i pampį. Juk kai jauti sausumą - gali sau ir myžioti kas 5 min., vistiek nieko nejauti..
Aš šianakt užėjau vaikui pampį, nes pakilo temp.daviau daug gerti - ir nenorėjau, kad gulėtų slapias, ar tiesiog, dėl to nubudęs vėl kankintųsi negalėdamas užmigti (prasimalė naktį 2,5 val.). Tai ryte jis nubudęs stovėjo ir žiūrėjo į tą pampį ir vis į mane.. Nuėmiau.. Tai net maloniau jam pasidarė, išsišiepė ir nulėkė nuogu rūriuku.
Papildyta:
QUOTE(biskidaug @ 2011 07 20, 18:02)
Dar paminesiu viena dalyka, mes gyvename kartu su mano tevais, tai labai erzino mano mamos nuolatinis spaudimas ir aiskinimas  doh.gif  kad vat geda vaikui tuoj du metai o dar i kelnes daro, kad cia apsileidimas(mano), kad abu as ir brolis jau nuo 1 metu i puodeli darem, kad seniau griestai be terlioniu ant puodelio sodino, o kiti ir i kaili dave jei neklause ir tt..

Galiu pasakyti mano mamos tokia pati nuomonė. Bet.. Kaip jau kažkada rašiau šioje temoje, ji 6 mėn.padėjo brolio šeimai auginti jų dukrytę. Pradėjo ją sodinti nuo 6 mėn., būdama 9mėn. ji jau prašėsi ant puoduko (aišku nesakė, kad kaku ir sysiu), bet stenėdavo kai norėdavo sysiu ar kaku. Nuo 9 mėn. ją prižiūrėjo auklė, bet ji irgi buvo tų "senų" pažiūrų, tad tęsė mano mamos pradėtą darbą ir mergina būdama 1 metukų jau apsieidavo be pampių, netgi ištvėrė 3val. skrydį lėktuvu. Tad nemanau, kad toks požiūris yra blogas. Viskas priklauso nuo tėvų požiūrio ir paties vaiko. smile.gif Tad tik sėkmės ir didelės kantrybės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(neri25 @ 2011 07 20, 12:09)
maniskis metu penkiu menesiu, sunkiai sekas mum su tuo puodu, maniskis sugrieba uz klynuko ir sako sysi kol nubegam iki puoduko pempersiukas jau slapias sad.gif su kaku tai lengviau sugaudyti, nes jei susiruosia kakot atsistoja prie stalo, lovos isikimba - sakau begam ant puoduko, tai begom nulekiam ir dazniausiai spejam smile.gif

O jūs nedėkit to pampersiuko. Juk mažiukas supranta kad nori sysiu, tik gal jam sunkiau suprasti kada prašytis, juk vistiek pasisioja ir jaučiasi sausas.. Gal jis nelabai supranta, kad reikia prašytis tada kada dar nesisioji, o ne tada kai pradedi sysioti..
g.gif
Atsakyti
QUOTE(neri25 @ 2011 07 20, 12:09)

pirtariu anksciau rasiusiai - nedekit pampersiuko, jei nespeja atbegt iki puoduko, tai bent pamatys ta balute ir ji jam pades suprast, kad cia isbego is jo, pades suvokt, kad va jis nori ir negt iki puoduko bus aisku del ko, nes jis bega bega, padaro i pampersa ir nezino net kad padaro, nieko nejaucia gi, per kojytes nebega, pampersiuke sausa... as saviske isvis nuoga laikau ai kam man tie skalbimai, bet turbut triusikiuku nusiimt nemokes, nes dabar tai ji nesipraso, o eina ir daro pati sau savarankiskai, nors tiesa kartais pasako "kaka" smile.gif

gal kvailokai paklausiu bet ax.gif kai miega be pamperso kaip su pataliukais? dedat Tena ant pakoldeles ar po, kad ciuzinukas neperslaptu ar dar ka darote? Nes migdau su pampiu, o ateinu, kai isgirstu, kad pabudo, tai ji jau vakar buvo pakakojusi i papmi, ji nuemusi ir sako man "kaka" kai ta kaka jau is pampio ant pagalves pataskyta gulejo doh.gif doh.gif jai jau nebepatinka pampersas ir nuolat ji nusiimineja, nors ir lauke ir nakti tas pampis nuolat pilnas buna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikaram: 21 liepos 2011 - 11:39
QUOTE(Tikaram @ 2011 07 21, 12:37)
gal kvailokai paklausiu bet  ax.gif  kai miega be pamperso kaip su pataliukais? dedat Tena ant pakoldeles ar po, kad ciuzinukas neperslaptu ar dar ka darote? Nes migdau su pampiu, o ateinu, kai isgirstu, kad pabudo, tai ji jau vakar buvo pakakojusi i papmi, ji nuemusi ir sako man "kaka" kai ta kaka jau is pampio ant pagalves pataskyta gulejo  doh.gif  doh.gif jai jau nebepatinka pampersas ir nuolat ji nusiimineja, nors ir lauke ir nakti tas pampis nuolat pilnas buna  g.gif

Klausimas nėra kvailas. Aš kadangi nelabai galiu sau lesit pirkti tų vienkartinių Tena paklotėlių, tai turiu tokį ale ceratinį. Dedu jį tarp čiužinuko ir paklodės. Be to paskutiniu metu mažai paklodes naudoju, turiu nemažai palučių, jos šiek tiek trumpesnės nei paklodė ir daug greičiau ir paprasčiau pakeisti. Šiuo metu kaldrytės nebevelku pataliukais, nes kaldrytė ir be jų švelni, be to kai pasitaiko avarijų, nelabai norisi ir kaldrytę, ir patalėlius skalbti rankomis (skalbiankė sugedo pas mane sad.gif )
Atsakyti
Sveikos, mums 1,2 men. Puoduka isigijome senokai, po miegelio ir pries miegeli visada sodindavau, kai ka nors padarydavo, pagirdavau. Sulaukus 1 m. puodas tapo priesu, tik pasodinus verkia, stojasi ir tiek. Nekankinau labai, per karscius pampersa keisdavau triusikeliais, padarius balute aiskinau, kad reikia i puoduka daryt. Siandien galutinai isitikinau, jog puikiai supranta kam tas puodukas. Prikakojus i pampersa paklausiau jos, kur reikia kaku daryt, ji nubego ir atnese puoduka. Uzejau i sia tema paskaityti mamyciu patarimu ir patirciu, nes labai noreciau iki rudens pripratinti daryti reikalus i puoduka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Draugeliuke: 21 liepos 2011 - 16:32
QUOTE(Draugeliuke @ 2011 07 21, 17:29)
Sveikos, mums 1,2 men. Puoduka isigijome senokai, po miegelio ir pries miegeli visada sodindavau, kai ka nors padarydavo, pagirdavau. Sulaukus 1 m. puodas tapo priesu, tik pasodinus verkia, stojasi ir tiek. Nekankinau labai, per karscius pampersa keisdavau triusikeliais, padarius balute aiskinau, kad reikia i puoduka daryt. Siandien galutinai isitikinau, jog puikiai supranta kam tas puodukas. Prikakojus i pampersa paklausiau jos, kur reikia kaku daryt, ji nubego ir atnese puoduka. Uzejau i sia tema paskaityti mamyciu patarimu ir patirciu, nes labai noreciau iki rudens pripratinti daryti reikalus i puoduka.

Paskaiciau Jusu komentara, tai lyg butumet apie mano mergicka parase. biggrin.gif Viskas taip pat ir mums buvo. Tik mums jau 1,7men, o su puodu is naujo taip ir nepavyksta susidraugaut sad.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2011 07 21, 13:13)
Klausimas nėra kvailas. Aš kadangi nelabai galiu sau lesit pirkti tų vienkartinių Tena paklotėlių, tai turiu tokį ale ceratinį. Dedu jį  tarp čiužinuko ir paklodės. Be to paskutiniu metu mažai paklodes naudoju, turiu nemažai palučių, jos šiek tiek trumpesnės nei paklodė ir daug greičiau ir paprasčiau pakeisti. Šiuo metu kaldrytės nebevelku pataliukais, nes kaldrytė ir be jų švelni, be to kai pasitaiko avarijų, nelabai norisi ir kaldrytę, ir patalėlius skalbti rankomis (skalbiankė sugedo pas mane sad.gif )

tikrai labai puikiai isssukate thumbup.gif pasinaudosiu jusu patarimu, turiu as irgi "certaka" ir paluciu, bent jau kai miega diena sauskelniu nedesiu, nes siandien vel ateinu, o ji pries uzmiegant vel nusiemusi jas rodo pirstu sako kaka doh.gif nenori jinai su jom but. adijaliuko irgi nevelku, nes karsta, kartais visai nekloju, tai manau diena puiku bandyt migdyt nuoga dupce smile.gif prisiruosiau kruva paluciu thumbup.gif
Atsakyti
manovaikui 1.4menbet mesdar nesedim ant puodo pasodinu zviegti pradeda ir nulipa jam puodas tik zaidimas nzn nuo rugsejo zadu i darzeli leisti nzn kaip ten bus smile.gif
Atsakyti