Sveikutes, mano dukrelei bus du rugseji. Jau antra sav kai be pampersu, dedu tik nakciai ir pietu miegeliui. Pirmas dienas net vilti buvau praradus, pradejau galvoti, kad gal dar peranksti, nes pasodinus ant puoduko tuoj nuo jo sokdavo ir uz keliu min pridarydavo i kelnytes, tai net pikta dares antroj dienoj, bet turiu kelias knygutes apie vaikus ir viena apie puodelio treniravima, kurias buvau seniau skaicius, tai teko vel atsiversti. Dvi pagrindines klaidos kurias daro tevai mokindami vaika sesti ant puoduko; arba per anksti pradeda, vaikas fiziskai tam dar nepasiruoses, arba padaro per dideli spaudima vaikui, ir gaunasi abipusis nusivilimas ( karas su puodeliu

. As pagalvojau kad ji lyg ir pasiruosu, nes rode daug zenklu, kad jau supranta kas ir kaip turi buti, bet tikrai kad per dideli spaudima dariau su nuolatiniu puodelio sodinimu ir aiskinimu, kad negerai padare, kad reikia i puodeli ir tt.... tai trecioj dienoj atsipalaidavau, susitaikiau su mintim, kad bus daug valymo, ir kad nebus viskas taip sklandziai ir greitai kaip planavau, o dukreliai pasisiavus ne i podeli tik pasakydau labai ramiu toniu, kad kita karta sysiuku darytu i podeli ir nesodinau dazniau negu kas valanda. ir zinokit, ledai pajudejo, nors ir palengva, bet pajudejo

) Tik su kakiuku dar vargstam, o sisiu i podeli beveik jau visada daro
O stai mano drauges sunelis, 2metai ir3 men ismoko ant podelio per dvi val. viena kart paaiskino jam mamyte ir jis iskart viska suprato, net naktim pampersu nebereikia, tai as tikriausiai ir tikejausi, kad ir mums panasiai bus, bet gavos atvirksciai

) Isvada aiski, visi vaikuciai skirtingi, vieni viska supranta anksciau kiti veliai, vienas vaikelis gali suprasti viska is karto, o kitam gali uztrukti savaites.
Dar paminesiu viena dalyka, mes gyvename kartu su mano tevais, tai labai erzino mano mamos nuolatinis spaudimas ir aiskinimas

kad vat geda vaikui tuoj du metai o dar i kelnes daro, kad cia apsileidimas(mano), kad abu as ir brolis jau nuo 1 metu i puodeli darem, kad seniau griestai be terlioniu ant puodelio sodino, o kiti ir i kaili dave jei neklause ir tt.. Na, man su mama siuo klausimu tai niekaip susitarti neisejo, jai neidomu, kad laikai pasikeite ir kai kurie dalykai daromi kitaip nei pries 30 metu, man asmeniskai sodinti vaika kol jis dar nepasiruosias, tai ne vaiko o mamos treniravimas, o apie barimus ir musimus net nebekalbu, man rodos tokiu opiu klausimu reikia kuo daugiau informacijos perskaityti patikimuose saltinuose, ir bus daug lengviau suprasti, kodel vaikelis elgiasi vienaip ar kitaip ir kuo maziau klausyti nusenusiu patarimu is aplinkiniu, kurie tik sudaro nereikalinga spaudima..
Na ir pripiskinau

kantrybes visoms mamytems