Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas ant puoduko

QUOTE(Invincible @ 2010 10 16, 17:01)
Sveikutes,
Matau cia taip nyku, bet juk tema isties aktuali manau kiekvienai mamytei!
Mano dukrytei uz poros dienu sueis 2metai. Labai vargstame su puoduko reikalais. Buvo keli kartai kai dukryte rimta reikala padare i puodukair sysiuko padare kelis kart, bet paskutiniu metu niekaip nepavyksta ka nors ispesti. Sesuo sake, kad vos tik prabudusi vaika jau reikia sodinti ant puoduko  g.gif  Manoji prabunda, dar visa tokia mieguista, mane apsikabina ir zinoma pridaro pamperi... nespejam...  blush2.gif Diena tas pats, sodinu (ne visada daznai), bet ji nieko nedaro. Zodis "kaka" jai asociajuojasi su filmuku Kempiniukas  lotuliukas.gif  bet svarbiausia, kad kai ji nori rimto reikalo ji slepiasi uz uzuolaidu! nepraso manes pasodinti ant puoduko, o slepiasi! Ar dar kurios mamytes vaikiukas daro taip?
Nesivaizduoju kada mes atsikratysime tu bjauriu pampersu...  doh.gif

Mano berniukas jau visai didelis, jam du su puse, bet su sauskelnėm sad.gif Visada sodinu atsikėlusį, prieš einant miegoti ir t.t., bet nepadaro. Tik atsistoja nuo puoduko ir dažnai pridaro, o kakoti bėga slėptis. Jau susitariam, kad pasakys, kai norės ir sėsim ant puoduko, bet pamatau pasislėpusį ir darantį. Visaip kalbėjau su juo gražiai, bet nieko man nesigauna sad.gif
Atsakyti
Visai buvau pamiršusi apie tas "atprastukes". Pirksim ir mes ir bandysim rimtai dirbti smile.gif
Atsakyti
Labutis,
sunui nupirkau puoduka kai jam buvo 9 menesiai. Siaip buvau nuomones, kad aksti sodinti nereikia, nes naudos nebus. Bet kai jis po pietu miegelio lipdavo is lovos ir ant zemes padarydavo balute (vasara migdydavau be sauskelniu, nes labai karsta) nusprendziau, kad jau laikas. Kai noredavo kako visada lipdavo is lovos ir stovedamas kakodavo. Is pradziu jis ant puodo sedo ir kartais padarydavo, kartais ant zemes. Bet i lova daugiau nei karto neprisisiojo ir neprikakojo. Veliau buvo metas, kai ant puodo nebesedo, vos pasodinus rekdavo ir keldavau nuo jo. Niekada nesodinau prievarta ir nelaikiau ant puodo ilgiau 10min. Dabar mes kas ryta sedame ant puoduko ir jis pasisioja, kartais pakakoja kartu. Kada lipti nuo puodo parodo pats, o jei dar nori keliamas pradeda verkti ir sedasi atgal. Paskutinem naktim kai nubunda sodinu ant puodo, nors ir buna mieguistas, padaro. Kartais nubunda verkdamas neaisku ko, o padares ant puoduko nurimsta. Kelias naktis buvo ismiegojes sausas. Diena su puodu sunkiau sekasi draugauti. Sedame po pietu miego, kartais pries miega. Kakoja dazniausiai i sauskelnes. Nezinau kaip bus veliau, bet dabar prisidares vis rodo i sauskelnes, plesia jas. Gal pavyks ismokyti ant puoduko. Labai noreciau, kad vasara jau nebereiketu sutinti uzpakaliuko sauskelnese blush2.gif Bet kaip bus tik laikas parodys smile.gif O kita rudeni i darzeli, noreciau,kad jau moketu pasiprasyti ir sauskelniu nebereiketu
Atsakyti
Na nupirkau as vakar savajam puoduka, jam 1.1m - gydytoja sako jau seniai turi daryti i puoduka - nu galvoju atsilikom, bet paskaiciau cia atsiliepimus - ziuriu ne velnio mes neatsilike biggrin.gif , bet va su sedejimu ant jo jauciu bus sunkiau, po pietu ziuriu pradejo daryti kaka- na pasodinau ji ant puoduko, viskas verkia ir nebedaro nieko doh.gif na pameginsiu pasodinti kai atsibus po miegelio gal tada geriau reaguos, bet jauciu kad ir vel verks verysad.gif o gal dar geriau palaukti su tuo puoduku g.gif
Atsakyti
Maniškis (beveik 18 mėn.) su puoduku kol kas visai nedraugauja, jis ant jo net nesėdi doh.gif Nuimu sauskelnes, pasodinu, jis tą pačią sekundę atsistoja ir arba bando su puoduku žaist (atsistoja į jį, deda ką nors ir pan.) arba nubėga kuo toliau biggrin.gif Jokiu "kaka" "sisiu" ir pan. irgi nesako. Pagaut jo prieš darant rimtą reikalą irgi neįmanoma, kadangi jis akimirkai sustoja ir pampersas iš karto pilnas doh.gif Žodžiu, kol kas šitoj srity jokios pažangos... Įdomiausia, kad kai buvo kokių 9 mėn.ne kartą yra padaręs į puoduką, na tiesiog negalėjo taip greitai pabėgt biggrin.gif Pasodindavau, kokią knygutę duodavau, pasėdėdavo truputį ir dažniausiai rezultatas buvo puoduke.

QUOTE(Keiti @ 2010 10 23, 10:44)
Mano berniukas jau visai didelis, jam du su puse, bet su sauskelnėm sad.gif Visada sodinu atsikėlusį, prieš einant miegoti ir t.t., bet nepadaro. Tik atsistoja nuo puoduko ir dažnai pridaro, o kakoti bėga slėptis. Jau susitariam, kad pasakys, kai norės ir sėsim ant puoduko, bet pamatau pasislėpusį ir darantį. Visaip kalbėjau su juo gražiai, bet nieko man nesigauna sad.gif

Mamyte, jaučiasi, kad labai išgyvenat, gal jūsų sūneliui dar ne laikas 4u.gif Paguodžiant galiu pasakyti, kad mano sūnėnas tokio amžiaus irgi buvo su sauskelnėms, o kai buvo be mėnesio 3 metukai staigiai jų atsisakė, nei dienai, nei miegui jau jų nereikėjo smile.gif

QUOTE(Aradija @ 2010 10 23, 18:46)
Na nupirkau as vakar savajam puoduka, jam  1.1m - gydytoja sako jau seniai turi daryti i puoduka - nu galvoju atsilikom, bet paskaiciau cia atsiliepimus - ziuriu ne velnio mes neatsilike  biggrin.gif , bet va su sedejimu ant jo jauciu bus sunkiau, po pietu ziuriu pradejo daryti kaka- na pasodinau ji ant puoduko, viskas verkia ir nebedaro nieko     doh.gif  na pameginsiu pasodinti kai atsibus po miegelio gal tada geriau reaguos, bet jauciu kad ir vel verks  verysad.gif  o gal dar geriau palaukti su tuo puoduku  g.gif

Tikrai neatsilikot jūs dar mirksiukas.gif Jei verkia, siūlyčiau palaukt su tais puoduko mokslais, kam vaikučiui tas stresas, bijos paskui puoduko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanika: 24 spalio 2010 - 15:27
Pritariu... Mes 1m 2men. ir jau pradejom si "zaidima", bet ir nelabai sekasi, tai daug kas sako, kad dar permazas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga325: 26 spalio 2010 - 19:45
Musu dukrytei metukai ir 3 menesiai, ir jau kartais pasipraso ant puodo. Manau kad didele itaka daroma sauskelniu gamintoju uzsakomuju straipsniu, kad iki metu laiko vaiko pratinimas prie puodo daugeliui atrodo nesamone. Pradejom pratintis nuo 6 menesiu mazdaug, po miegelio ir po maitinimo pasodindavau ir padarydavo. Nelaikydavau ant puodo vaiko ilgiau nei pora minuciu - arba padaro arba ne. Pasodinus sakydavau "SSS". Na ir dabar ji pati jau pasako kartais "SS". Daznaiusiai jau sauskelnes buna slapios po sito jos pasakymo, o kartais ir suspejam.
Dar manau gera itaka padare mums medziaginiu sauskelniu naudojimas. Su jom vaikas jaucia, kada yra slapias, taip turbut lengviau su puodu susidraugaut.
Cia tik mano patirtis tokia, kiekvienam savo 4u.gif
Atsakyti
Kiek cia likimo draugu ax.gif
Mums irgi ne uz kalnu 2 metukai, bet kol kas pazangos - nera. Kaku pasako, tik kai padaro. Ar jis nesupranta, ar jam nesinori i puoduka, nes siaip atrodo, gal labai jau neblogai protauja. Ilgai ir nekankinu, laukiu kazkokios apvaizdos dabar lotuliukas.gif Labai tikiuos, kad per pora menesiu ismoksim unsure.gif
Atsakyti
Mes nuo 1 metukų pradėjom daryti ant puoduko( pati neprašydavo, bet palaikydavo iki kol nuvesiu ant puoduko, visi gyrė kokia šaunuolė ir t.t . visą vasarą nuo balandžio draugavo su puodu,nuo rugsėjo nedaro niekur išskyrus kelnes lotuliukas.gif aš ir subaru ji supranta, kad sisiu padarė rodo kur padarė nznau ka daryti, taip nebenoriu sauskelnių dėti, kad doh.gif Gal kam taip buvo blush2.gif
Atsakyti
O mes visada naudojome vienkartines sauskelnes. Pradejau rimčiau sodinti 1,1 m. Ant puoduko daro ir sako "si si", jei nori. Taigi, nemanau, kad tik ankstyvas pratinimas prie puoduko ir daugkartinės sauskelnės duoda teigiamų rezultatų. Daug kas priklauso nuo vaiko pojūčių ir suvokimo. 4u.gif
Atsakyti
Mums su puoduku irgi niekaip sekasi, nepatinka jam ir tiek, bet neseniai pamate kaip tetis gamtos reikalus atlikdavo ant suaugusiu klozeto tai pasiprase sestis. Nupirkom toki laipteli ir dangti ir pratinam, didelio reikalo nesigauna nes klykia KAK jau po, bet mazo reikalo tai su malonumu sedasi. Patarciau pabandyti toms pas kurias vaikuciai didesni. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geguziuke @ 2010 10 27, 15:24)
Mes nuo 1 metukų pradėjom daryti ant puoduko( pati neprašydavo, bet palaikydavo iki kol nuvesiu ant puoduko, visi gyrė kokia šaunuolė ir t.t . visą vasarą nuo balandžio draugavo su puodu,nuo rugsėjo nedaro niekur išskyrus kelnes  lotuliukas.gif aš ir subaru ji supranta, kad sisiu padarė rodo kur padarė nznau ka daryti, taip nebenoriu sauskelnių dėti, kad doh.gif Gal kam taip buvo  blush2.gif

ir mes taip rimciau nuo vasaros nuemem pampi, galvoju per vasara pavargsiu ir psio, ziemai bus liuksas, bet ne schmoll.gif buna dienu kad neimanoma isvis nutaikyti, buvo laikas kada graziai pasiprasydavo. ir pati nezinau ka daryti, atrodo tiek menesiu vargom, negi dabar vel deti pammpersa.. g.gif kaku jau buvo laikas kada niekada nebeprisidarydavo kol vyro mama nepadare meskos paslaugos... kelemes i kita buta, remontavomes tai vaikas beveik 4d isbuvo pas senelius, mes kaip ir sakiau nuo vasaros namie, visi pokaiciai ir pan be pampio, pampis tik laukas, sveciai ir naktis.o ten visas dienas isbuvo su pampersais, tai kai grizo visas mano puses metu darbas suniui ant uodegos, jau praejo savaite bet kaip sekmingai kakojam,sisiojam i kelnes taip ir tebedarom verysad.gif man kokie 4men niekada nebepridarydavo per pietu meiga, net paluciu nebededavau, o dabar verysad.gif net nezinau ka ir daryt, tikiuos kad vel iprasim...
Atsakyti