Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas ant puoduko

maniskiui 1.5 metuku ax.gif ir jau nuo metuku pradejau pratint prie puoduko is pradziu kaip savotiska zaidima,nes buvo anciukas nupiestas ant jo,ai visad budavo pareiskimas" noju krekre" tai kad ir lasiukas buvo pirmaus kartus ir tai saunu,po to kazkaas persiverte ir nebenorejo,dabar jau vel nori pas krekre daryt kaku blush2.gif tai vel jau antra menesiuka diena jei niekur neiname tai jau ir be pamperso lakstom..Ir dar tebegaudau blush2.gif ,nes kai uzsiszaidzia ir uzmirsta kad reik eit ant puoduko.Bet nieko ismoks darzely,kai visi vaiaki bus sodinami ir musu ismoks kartu mirksiukas.gif
Atsakyti
1,8MEN.Pradejom mokintis,nes tik vasaros laike pamaniau bus idealiausia pratinti,kitaip jei po metu jau per velu.tad spora savaiteliu pavargom ir rezultatas buvo thumbup.gif
Gal kad mergaite nzn.tik man nebuvo didelio vargo o ir vaikui tik pirmas dienas sunkiau suvoke ko is jos norima,juokingai skambetu bet mes tik dviese eidavom reikalu atlikti ir tai jai buvo pavyzdys tongue.gif
Atsakyti
pas mus namuose silta, po truputi bandau sodinti ant puodo, bet o vargeli, ji pas mane isvis nepasedi vienoj vietoj doh.gif pasodinu ir atsistoja is karto sakyk kiek nori, kad cia reikia pasedeti. ji net multiko negali ziuret, nes neissedi... hiperaktyvumo tikrai nera, tiesiog ji tokia - eina eina ir eina. ir nuo puodo iskart eina. nebezinau, kaip islaikyt nors 5 sek ant puoduko? ar veliau bandyt ir pripras? g.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 04 19, 03:56)
maniškei du metai ir keturi mėnesiai. Pasiekimas - kad pasėdi penkias sekundes ant puoduko ar ant klozeto dangčio su drabužėliais.

aprasei atrodo mano vaika, maniske irgi pridususi gime ir visos bedos tos pacios, dantu nesivalymas ir tt, bet as tave nukritikuot noreciau... reikia ismones ir 1001 budo, kad isvalyt dantis, o tamsta lengviausia buda pasirinkote - nevalyt dantu... taip ir su puodu, zinau, manes laukia tas pats, nes jau rasiau, kad sedi 5 sek. bet as zinau, kad rasiu ta 1001 buda ir viskas bus ok. su ispuvusiais dantimis irgi nevaikstom. geriau klykia nei supuve dantys ir ju taisymas, nes dar daugiau bedos. taip odontologe pataria irgi. nereikia cia nei saves kaltint nei ko prisigalvot apie paveldimuma, o reikia stengtis ir grieztumu ir grazumu ir visa vaizduote pagalbon paemus. man isvis baisu skaityt, kai vaikai maklinais dantim vaiksto, nes gi rekia! o paciai koks malonumas, kai kelias dienas neisvalai? o cia net ispuvo doh.gif ir subine zaizdota nuo 10 min pampio nekeitimo? kokias cia pasakas sekat? man atrodo, gal labiau rupitnis reikia savo vaiku? ar myzaluose palaikymas nuo galvos iki koju, kaip pati raset?
kazko jumyse truksta is viso to posto ir jo stiliaus matosi.
kartoju, kad mano vaikas toks pat is aprasymo, bet bandymu palaikyt ziauriai slapia ir tt kad priprastu as nedarau. o kai paciai ko nors reikia ar taikot sau kazkokius debiliskus prisipratinimo budus? sadizmas kazkoks.
atsiprasau, kad uzsipuoliau, bet kiekviena mama randa buda kaip susitart, susikalbet, o tokiu kaip jus vienetai. kazko truksta tokia mamai. elementaraus supratimo, kokius budus rinktis pratinant vaika prie puodo ar dantu sepetuko doh.gif
kai kitakart noresis panasia nesamone padaryt, pagalvokit ar jums paciai tie budai vaiko vietoje butu malonus!!!

aplinka kalta, ne as, gime pridusus, giminej dantys puna ir tt... kad viskas veluos, raida ir tt, viskas pas mane situacijoj tas pats. ir nieko! nereikia uzsiciklinti. as visai nemanau, kad visos bedos del pridusimo, raidos ir tt. ir nereikia saves taip gailet, ieskot 100 bedu vaike ir tt. as visai net neatsimenu, kad ji gime pridusus ir zadetas raidos velavimas man negalvoj. kai negalvoji tai ir nepastebi, kad oi cia viskas del to. masazistei, kuri per daug plepa isvis galva nuimciau, pasimasazavom ir viskas ok. jos per daug profes vaidina. ir siaip kuo vaikas didesnis, tuo pridusimo bedos ir liekamieji reiskiniai mazesni. nesijaudink mama ir nustok galvot apie tai! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikaram: 08 gegužės 2011 - 13:41
pasiskaicius kai kuriu mamyciu pasisakymus, supratau, kad labai man pasiseke. mano dukrytei 1,7 men ir jau senokai visus reikaliukus atlieka ant puoduko smile.gif sauskelnes uzdedam tik labai neisvengiamose situacijose (tolima kelione, vizitas pas gydytoja), o seip visada vaiksto su kelnaitemis smile.gif
Atsakyti
bijau labai dziaugtis unsure.gif , bet atrodo reikalai pajudejo verysad.gif . karatais kelnes nusimauna pati ir padaro sisi, siandien atsisedo ant puoduko ir padare kakuti,tik pamirso nusimauti kelnes biggrin.gif doh.gif , bet ir tuom laaabai dizuagiames thumbup.gif . jaucia mano sirdis,kad 2 metuku gimtadienio proga gausiu dovana AS thumbup.gif . LABAI NORECIAU smile.gif
Atsakyti
Mes jau po truputį irgi judam į priekį su šituo reikalu - pasodinti, padaro, bet pati nesiprašo g.gif
Kažkur skaičiau, kad geriausia vaiką pratinti prie puoduko nuo metų ir trijų mėnesių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilyte123: 09 gegužės 2011 - 19:09
Nuo metuku jau sodinau ant puoduko,bet nieko schmoll.gif ,pasedi,atsistoja ir tada sisioja-stovedama doh.gif .Pirmaja dukra sodinau,kai sedet gerai pradejo,dar aisku budavo visko,bet metuku ir tryju menesiu pampersus pamirsom visiskai,nakti ismiegodavo sausa.Anrtoji pupa nesileisdavo net pampes nuimti,rezultatas,siai dienai mums du metai ir septyni menesiai ir jau gera savaite kai sedi ant puoduko,prasosi pati,nakti ismiega sausa.Ilgai teko laukti sios dienos doh.gif ,pirma diena buvo visko,padaro i puoda,paskui ir i kelnytes.Antra diena ir visos kitos buvo sekmingos.Padejo tokie zodziai(ji jau didele ir viska supranta mirksiukas.gif )-atvaziuos kriksto mama ir jai parodysim,kaip mergaite moka daryti ant puoduko,o kriksto mama sakys-kokia gera mergaite ir t.t.... bigsmile.gif thumbup.gif .Del dantuku,kaip rase mama kazkuri,tai maniskei tik duok sepeteli ir pastos uzdek,tai kol esu salia tai valosi dantukus,ilgai valosi...iseinu,ja palieku viena,tai tada jau viska pradeda valyti doh.gif ,vonia ,plyteles ,skalbykle...ka pamato.Sepeteliu prisipirkau lotuliukas.gif daug.Jau ka megsta,tai megsta mirksiukas.gif .
Atsakyti
mes pirma karta pasodinom ant puoduko 8men, reikalus atlikdavo jei pataikydavau, dabar jau mums metukai suejo neseniai, sedi jei pasodinu, bet pats tik dabar pradeda suprasti ka jis ten turi daryti.
Atsakyti
o pas mane irgi pazanga biggrin.gif pasodinau ryte ir daviau flomasteriu, kad nors 1min issedetu, ji sau kojas apsipiese, bet sysiu puoduke radau thumbup.gif tai va ir toliau ka nors rasiu, kad pasedetu :0 o paskui jau pampa uzdejau, tai ji tempia mane prie puodo ir sako kaka, o as jau uzuodziu, kad kaka pamperse padaryta smile.gif nu ji supranta, kad padare, bet ne kad nori, o sitas supratimas pasak daktaru ateina nuo 18men, o jei anksciau, tai mama pagauna ta reikaliuka, bet vaikas atlieka nesamoningai.
as tai nelabai suprantu, kaip pratinti? tai visadien be pampio islaikyt? nu as gi nepagausiu tu visu kartu, ka as zinau, kada ji ten nori? o siaip tada visos lovos bus slapios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2011 05 10, 13:03)
as tai nelabai suprantu, kaip pratinti? tai visadien be pampio islaikyt? nu as gi nepagausiu tu visu kartu, ka as zinau, kada ji ten nori? o siaip tada visos lovos bus slapios?  g.gif

Na, mes taip ir pradėjom atsipratinti, kad vieną dieną tiesiog nebesidėjom sauskelnių namie. Kas kiek laiko vesdavau ant puoduko, kartais sėsdavosi, kartais ne. Kartais pasisiodavo į puoduką, kartais, kaip kažkas jau rašė, tik atsistojus nuo jo. doh.gif Pirmas dienas vos spėjau kelnytes plaut... doh.gif Bet po truputį reikalai gerėjo, pradėjo prašytis ant puoduko, nors dar ir dabar paklausiu, ar nenori ant puoduko, kai atrodo, kad ilgokai nebuvo (o sauskelnės reikalingos tik miegui ir kur nors einant jau pora mėnesių). smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiduuulia: 11 gegužės 2011 - 22:34
musu dukryte su puoduku susipazino budama 6 menesiu. aisku, puodukas buvo daugiau zaislas nei daiktas pagal paskirti. pasededavo, kojytem padauzydavo i puoduko sonus, bet uztai nebijojo. veliau, nuo kokiu 8men. padarydavo kazka netyciom, bet kai teveliai pagirdavo, labai stengesi padaryt kuo dazniau ir, gal sutapimas, bet jau 1.3men nedarydavo kaku i pampi, pasiprasydavo, o dar uz pusmecio nereikejo pampersu ir nakti. aisku, kiekvienas vaikas individualus ir negaliu sakyt, kad man bus taip lengva su kitu vaikuciu. gal kitas bijos puoduko kaip velnio iki 2 metuku ar ilgiau.
Atsakyti