Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas ant puoduko

QUOTE(@qua @ 2011 03 28, 18:44)
o kokiu budu jusu vaikas prasosi ant puoduko? g.gif man labai sunkiai isivaizduojama, kad metuku ir triju savaiciu vaikas jau suvokia toki dalyka. viena yra kazka padaryti ant puoduko, o visai kas kita pasiprasyti ant jo schmoll.gif

Pvz., manasis, pradžioj kol mažai kalbėjo dar, bet kai jau perprato puodo reikalus daugmaž, norėdamas ant puodo susiimdavo už klyniuko (niekas jam to nerodė, pats susigalvojo). Dabar jau kai kalba, tai pasako,kad nori sysiuko ar kaku wub.gif
Pradžioj aš ir galvojau, kaip aš suprasiu,kad vaikas nori ant puodo 4u.gif Bet, kaip visur rašoma, mamos supranta savo vaikų siunčiamus signalus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alinute5 @ 2011 03 29, 09:07)
Pvz., manasis, pradžioj kol mažai kalbėjo dar, bet kai jau perprato puodo reikalus daugmaž, norėdamas ant puodo susiimdavo už klyniuko (niekas jam to nerodė, pats susigalvojo). Dabar jau kai kalba, tai pasako,kad nori sysiuko ar kaku  wub.gif
Pradžioj aš ir galvojau, kaip aš suprasiu,kad vaikas nori ant puodo  4u.gif Bet, kaip visur rašoma, mamos supranta savo vaikų siunčiamus signalus  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, as savo vyruka sodint ant puodo pradejau, kai ismoko sedeti (apie 7 men.). Dabar sedames visada kai pamiega ir pavalgo. Po miego visada ssss....padaro thumbup.gif o su kaka ne visuomet pavyksta pagauti. Turiu planeli greitu laiku sauskelniu visai nebedeti, tik miego metu ir zinoma kai i kiekma eisim. Kas turi tokios patirties, prasau parasykit, kaip sekesi..... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(coffee... @ 2011 03 29, 11:15)
Sveikos mamytes, as savo vyruka sodint ant puodo pradejau, kai ismoko sedeti (apie 7 men.). Dabar sedames visada kai pamiega ir pavalgo. Po miego visada ssss....padaro  thumbup.gif  o su kaka ne visuomet pavyksta pagauti. Turiu planeli greitu laiku sauskelniu visai nebedeti, tik miego metu ir zinoma kai i kiekma eisim. Kas turi tokios patirties, prasau parasykit, kaip sekesi.....  ax.gif

mes ir pradejom laikyt be pamperio diena namie nuo 1metuku mazdaug, tai kaka visada pasiprasydavo, o su sysiuku ne visada suspedavom, bet nieko, truputi pavargom, o vasara jau be problemu iseidavom ir i lauka (1,6Mm.) ir i parduotuve, tik iprato visada parduotuvej i tualeta uzeiti, pamperi dedavau nuo vasaros tik i ilgesnes keliones, bet vis tiek kentedavo ir nesisiodavo i ji, o nakciai nusipirkau paklotuku is vaistines ir paklodavau i lovyte, retai pasitaikydavo, kad prisisiotu, pradedavo balskytis, o as kad vaikas neissibudintu puoduka pasidedau i savo lova ir uzsimiegojusia pasodindavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerbera123 @ 2011 03 15, 17:27)
Dabar esu tikra, kad tiesiog reikia sulaukti tinkamo laiko puodukui  4u.gif
Pamenu, kaip bandžiau saviškį pratinti vasarą (atseit, šilta, patogiau, o ir šlapias neperšals..). Buvo akivaizdu, kad jis visiškai nieko nesuprato  biggrin.gif ant puodo kartais pasėdėdavo, bet retai ką padarydavo, o pridaręs į kelnes visiškai nekreipdavo dėmesio į tai. Jei paklausdavau, ar tau šlapia, jis pasižiūrėdavo į šlapias kelnes... ir nieko, toliau grįždavo prie žaidimo smile.gif Spjoviau į visa tai, nes mačiau kad jam jokio diskomforto, o man didžiulis, nes pridarydavo ant baldų, kilimo...
O va rudenį, maždaug nuo dviejų metų, viskas vyko visiškai kitaip. Tereikėjo vaikui vėl parodyti puodą, paaiškinti, kam jis reikalingas, vieną kartą nespėjo, antrą jau suspėjo  tongue.gif šiek tiek ilgiau užtruko su kaku reikalu, bet dabar 2 m 3 mėn pats nueina į vonią, užsidaro, atsisėda, padaro, apsirengia, puoduką išpila į klozetą ir dar išskalauja po kranu  lotuliukas.gif na, tik užpakalį nuvalyt pakviečia, jei kaku reikalas  mirksiukas.gif bet iškart sako "eik į kambarį, pats sutvarkysiu"  thumbup.gif

laukiu ir as tokios sventes savo namuose verysad.gif Pradejau pratint nuo 1,3 men,bet...deja...jokiu rezultatu per pora savaiciu nebuvo ir nusprendziau kad dar per maza, nes vaiksciot pradejo tik 1,2 m, tai ka kalbet apie paisiojima... Dabar jau 1m 10 men ir vel emiausio sio reikalo pries 3 dienas...deja rezultatu taip pat kol kas nera. Tik nukeliu nuo puodo ir pasisioja i kelnes... verysad.gif Na bet si kart sakiau nepasiduosiu, uzteks,tegu varo i kelnes, o ir darzelis ne uz kalnu, uz 5 menesiu...
Atsakyti
Sveikos mamytes,
turiu beda mano dukryte 2.3m. ir vis nedaro i puoda. Atrodo isbandziau viska!! Namuose vaikstom su triusikeliais, pati sodinu ant puodo, nepadaro, nuejus toliau padaro ant zemes. Sako mama fui, reikia pakeisti. Bandziau kuri laika nekeisti leisti pabuti slapiai, bet nieko tuo nepasekiau! "monijau"saldainiukais irgi nepadejo. Pati viska supranta, pasako kur reikia daryti, kad i kelnytes ne, bet kaip neivyksta luzis taip neivyksta doh.gif doh.gif . Pries 3men. pagimdziau dar viena dukryte, gal ji taip maistauja, net nzn.
Gal kas turit kokiu stebuklingu budu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerija69 @ 2011 04 07, 16:05)
Sveikos mamytes,
turiu beda mano dukryte 2.3m. ir vis nedaro i puoda. Atrodo isbandziau viska!! Namuose vaikstom su triusikeliais, pati sodinu ant puodo, nepadaro, nuejus toliau padaro ant zemes. Sako mama fui, reikia pakeisti. Bandziau kuri laika nekeisti leisti pabuti slapiai, bet nieko tuo nepasekiau! "monijau"saldainiukais irgi nepadejo. Pati viska supranta, pasako kur reikia daryti, kad i kelnytes ne, bet kaip neivyksta luzis taip neivyksta  doh.gif  doh.gif . Pries 3men. pagimdziau dar viena dukryte, gal ji taip maistauja, net nzn.
Gal kas turit kokiu stebuklingu budu  biggrin.gif  biggrin.gif

su mano mažėliu buvo tokia apti sitaucija - nė už ką, bet paskui pradėjo ir viskas.
Atsakyti
jetau jetau ir pas mus tokia problema su tuo puodu verysad.gif na niekaip nesusigyvena su juo mazasis. praziopsojau as ta momenta tikriausiai kai tik pradejo sedeti vaikas vat ir reikejo sodint, bet pas mus buvo salta namie, tai nesinorejo subiniuko saldyti, taip ir uzsitempe sitas reikalas unsure.gif dabar jau pilnu tempu bandome puodo reikalus nu bet niekaip, nu niekaip nepasistumejam i prieki unsure.gif net pats sedejimas ant jo jam stresas, blaskosi, sako opa tipo nuo jo, nenori jo net matyt, paima ir nunesa i kita kambari ir paslepia kur uz duru ar uz baldu blink.gif na bet ka....toliau bandysim, manau visgi su laiku mum gausis ax.gif
Atsakyti
O as irgi vistik laukiu vasaros,o tada ir matysim ax.gif
Atsakyti
Mes su puoduku kazkaip nesusidraugavom g.gif Iskart vyriskai i tualeta biggrin.gif
Atsakyti
maniškiui jau 2 m ir 4 mmėn. nu negražu girtis, bet... gal taip tęsis ir ilgiau 4u.gif maniškis nuo penktadienio varo pats "bum kaki" daryt į puodą wub.gif giriam šaunuolį visi kiek tik galime blush2.gif tai sauskelnes užsisegame tik eidami ilgesniam laikui į parduotuvę ar kur į miestelį su reikalais wub.gif šiaip nežinau, kaip išmokyti prašytis. pats nulekia nusimauna kelnes ir išsitraukia puodą 4u.gif žodžiu, susitvarko pats wub.gif

galiu visas paguosti, kurių mažiai nepasiduoda. maniškis irgi iš tokių. kiek prisiklausiau mamos pamokslų, kad reikėjo mažą sodinti. pradėjo sėdėti tik 8 mėn. o kai išmoko vaikščioti - pabėgdavo nuo puodo. tai sodindavau, tai vėl nebe. tai maždaug 2 m. ir 2 men. pradėjo sysioti be jokių problemų į puodą. o mokydamiesi turėjome du puodus. mažius ant vieno puodo, o aš atsisėdu ant kito puodo ir abu didvyriškai. iš pradžių ryte pasysiodavo, paskui jau ir vakare. buvo avarijų, bet kol kas didžiuojamies visi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 11 balandžio 2011 - 15:02
QUOTE(bjolla @ 2011 04 11, 14:39)
maniškiui jau 2 m ir 4 mmėn. nu negražu girtis, bet... gal taip tęsis ir ilgiau 4u.gif maniškis nuo penktadienio varo pats "bum kaki" daryt į puodą wub.gif giriam šaunuolį visi kiek tik galime blush2.gif tai sauskelnes užsisegame tik eidami ilgesniam laikui į parduotuvę ar kur į miestelį su reikalais wub.gif šiaip  nežinau, kaip išmokyti prašytis. pats nulekia nusimauna kelnes ir išsitraukia puodą 4u.gif žodžiu, susitvarko pats wub.gif

galiu visas paguosti, kurių mažiai nepasiduoda. maniškis irgi iš tokių. kiek prisiklausiau mamos pamokslų, kad reikėjo mažą sodinti. pradėjo sėdėti tik 8 mėn. o kai išmoko vaikščioti - pabėgdavo nuo puodo. tai sodindavau, tai vėl nebe. tai maždaug 2 m. ir 2 men. pradėjo sysioti be jokių problemų į puodą. o mokydamiesi turėjome du puodus. mažius ant vieno puodo, o aš atsisėdu ant kito puodo ir abu didvyriškai. iš pradžių ryte pasysiodavo, paskui jau ir vakare. buvo avarijų, bet kol kas didžiuojamies visi wub.gif

Kaip saunu thumbup.gif thumbup.gif , jau kaip as laukiu to momento!!!!
Atsakyti