Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas ant puoduko

QUOTE(maidala @ 2010 10 01, 21:43)
mes puoduka pradejom naudoti nuo 6 menesiu. Po miegelio is karto sesdavom ant puodo ir beveik visada padarydavom. Dabar mums metai ir 2 menesiai, ant puodo dar prasytis nemokam, bet kai pamatau kad mergina jau pradeda stenet, ir sodinu. I pampersa retai kada pakakoja. sisiuka sunkiau pagaut, bet ir tai kas kazkiek laiko pasodinu ir kartais pagaunam. "SS" jau mokam sakyt, bet pasakom dazniausiai kai jau slapia buna lotuliukas.gif

mano dukrelei 2.2metuku,bet vistiek dar sysiu padaro i pampersa,kad manau ji dar nesupranta kad ji slapia,nes siuolaikiniai pampersai tokie geri biggrin.gif kad viska sugeria,uz tai nejaucia lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano brolio mergaite, jau buvo virs dvieju metu,jau vaiksciojo be pamperso, bet kai noredavo atlikt ''rimta reikala" prasydavo kad jei uzdetu, tada pasislepus tik padarydavo, dabar jei jau ketveri, tai jau praeitas laikotarpis. Man tai buvo labai keista. Aisku, kad visi vaikai viska daro skirtingai, bet as nesutikciau su tuo, kad samoningai vaikai ta procesa supranta nuo 24-28 menesiu.
As savo pirmaja dukra ant puodo pasodinau 8men, ir ji sekmingai be jokiu zaidimu i ji darydavo, tik reikedavo laiku pasodint, aisku ne visada spedavau, bet kaku i pampersa nebedare jau nuo metu su biskiu. Pilnai pamperso atsikratem gal kokiu 1,8m ir tai iki to laiko dejau tik i lauka, nes ziema buvo(taip ir silciau blush2.gif ir naktim). Mazaja pasodinau nuo 7men, ir ji taip pat be jokiu pretenziju prie jo priprato, as net matau is jos reakcijos kad ji supranta kam as ja sodinu, nes iskart padaro, o jei nenori keliasi nuo puoduko. dabar jei jau 10men, pasakyt dar nemoka, tai pradeda zirsti.(taip duoda suprast kad jau nori), tad mes visa diena isbunam su sausu pampersu ax.gif . Manau svarbiausia, kad vaikas nebijotu puoduko. Nezinau, cia tik mano nuomone, bet kuo veliau vaikas sodinamas ant puoduko, tuo jam sunkiau, kadangi jis jau yra priprates daryt i pampersa, o cia jam kazkoki puoda kisa.
Atsakyti
Viresnėlė sėdo nuo 1metų, o su mažąją , tai iki šiol nepavyksta susidraugauti.....
Atsakyti
Maniskiui 1,1m,bet jis net negalvoja ka nors i puoda daryti,net sestis nebando.O jei pasodinu ''netycia'',tai tuoj soka nuo jo.Pradejau bandyti sodinti gal nuo kokio 10 men,ir jokio progreso nesimato.Labai nepergyvenu,iki vestuviu ismoks biggrin.gif .Manau ne visi vienodu laiku suvokia ko is jo norima ant to puodo g.gif Jiems neslapia,tai nejaucia diskomforto,uztat neskuba su puodu draugauti.Tikiuos,i kad pamazu priprasim,nesinori gasdinti ir per prievarta sodinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2010 10 01, 06:33)
Mums 1,5m.Zodziu scenarijus toks: maze zaidzia ir staiga suziura i mane ir sako KAKA,tada bega atsinesa puoduka ir seda ant jo.As greit nuimu sauskelne,bet ji jau buna padariusi viska.Zodziu pasako KAKA tada,kai jau daro,todel niekaip nespejam ant puodo.Bet svarbu,kad jau supranta.

Pas mus irgi lygiai tokia pati situacija yu.gif blush2.gif
Atsakyti
niekaip nesusidraugauja doh.gif nors pries tai puikiai sekesi pratintis, o paskui kazkaip atsisake sestis ir viskas doh.gif
Atsakyti
Pakutiniu metu mano dukryte pradejo sakyti sss. Prieina prie puoduko ir sako ssss, as nuemu kelnes, pampi .., o ji jau prisisiojus i pampi buna doh.gif BEt pazanga jau yra smile.gif
Atsakyti
Tikrai reikia išlaukti. nes mano berniukas irgi labai ilgai darydavo į pampersą, jau buvau pradėjus pergyvent, bet nuo kokių 2,6m. supratimas kažkoks atėjo. dabar jau greit bus trys metai, gyvenam be pampersų, nelaimių naktį kartais nutinka, bet tikiuosi, čia tik nelaimės. Kantrybės mamytės 4u.gif
Atsakyti
Pas mus puodukas namuose atsirado, kai dukrytei sukako metukai. Mėtydavosi kampe jis. Aš vis sakydavau, kad čia sysi ir kaka turi daryti. Dabar jis atsirado tualete. Kai aš einu i tualetą ir ji eina, atsisėda ir sako SYSI, KAKA. Nors nieko ir nepadaro, bet supratimą turi, kad TAI turėtų būti puoduke. Be to, aš visuomet pasakoju, kad einu i ant savo puoduko, nes noriu SYSIU ir pan. Tas nuolatinis aiškinimas duoda rezultatų ax.gif Kai padaro ant grindų, aš klausiu kur SYSI turi būti, ji man atneša iš tualeto puoduką, pasideda ir atsisėda. Suprantu, kad dar greičiausiai nesuvokia, kad nori smile.gif
O tie nuolatiniai priverstiniai sodinimai kas pusvalandį ar kiek ten laiko, man asmeniškai nepriimtini smile.gif
Atsakyti
Mes jau pratinamės ant puoduko sėdėti nuo 6mėnesiukų.
Draugaujam su puoduku viskas gerai.Bet va kartais užeina kažkas nubėga į kitą kambarį ir pasislepia po stalu ir pridaro...Pati dar nepasiprašo,jai 1m.ir 3men.bet as matau,kad ji jau ruosiasitaigi greit atnesu puodeli ir sodinu ja. ax.gif
Atsakyti
labai gera tema :-)
idomu kaip kam sekasi :-) ir ka daryti, kad pasisektu geriau :-)
mes puoduka isigijom nuo metuku...ryte ir po pogulio viskas puikiai pavyksta...
bet siaip....sunkiai...jau kelis kartus bandziau laikyti dukryte be sauskelniu, bet istverdavau tik puse dienos :-) dabar mums jau greitai metai ir septyni menesiai..ir mes jau antra diena be sauskelniu...nors puodukas salia, bet atrodo taip toli...maniske tik pradeda gerti is karto pradeda sisioti...tai as ir mastau...gal jai duoti geri ir is karto pasodinti, bet turbut sito iprocio sitaip neatsikratysim....atsiras pastovus refleksas...geriu-sisioju? kaip manot?
ir po kiek dienu jums pasijuto progresas?
vakar su sauskelnem ejom pogulio ir uzsidejom nakciai, siandien planuoju elgtis taip pat. laukiu labai mamyciu patarimu ...kaip greiciau ismokti :-)
sekmes visiems maziems puoduku draugams thumbup.gif
Atsakyti
Mes neseniai pradejo sestis ant puoduko, bet specialiai jos neverciau.Puodukas visada stovi vonioje salia tualeto. Kai pradejo klausti "kas cia", as jai paaiskinau, kad mamyte su teveliu "sise" ir "kaka" daro i tualeta, o mazoji turetu i puodeli. Nuo tada pradejo sestis ant puoduko. Is pradziu nenuimdavau pamperso, nes greit atsistodavo, o dabar sakau "pasedim ant puoduko", tai be priestaravimu sedi. Daznai dar nieko nepadarom, bet nors karta per diena pavyksta. Tada ji labai dziaugiasi smile.gif manau viskas savo laiku ir kiekvienam skirtingai, svarbiausia nepersistengti, kad vaikutis nesielgtu priesingai smile.gif
Atsakyti