QUOTE(pilveliukas @ 2011 02 25, 16:11)
palaukit bet pamelo ir yra greifruktas:) tik kitos rusies, nei raudonasis ir paprastas:) na as cia biski ne i tema
Greipfrutas yra greipfrutas, o pomelo - pomelo. Greipfrutas buvo išvestas XVIII amžiuje, sukryžminus pomelo su saldžiuoju apelsinu.
The grapefruit (Citrus × paradisi), is a subtropical citrus tree known for its sour fruit, an 18th-century hybrid first bred in Barbados.[1] When found, it was named the "forbidden fruit";[2] it has also been misidentified with the pomelo or shaddock (C. maxima), one of the parents of this hybrid, the other being sweet orange (C. × sinensis).
Taigi, jie kaip ir giminaičiai, bet tai nėra vienas ir tas pats vaisius, kuris skiriasi tik dydžiu. Gal ir nelabai vykusį palyginimą daviau, tiek jau to. Atsiprašau, kad nukrypau nuo temos.
Papildyta:
[quote=Sulu,2011 02 25, 15:58]
Aš ne ponia, o panelė
BAQ kainuoja daug, nes ji smulki, gerai dažo.
"Burgundiška chna", "juoda chna" ne litą kainuoja, mes kalbame apie tas chna, kurių sudėtyje nurodytas augalo pavadinimas be jokių priedų, pvz.: lawsonia inermis.
O iš kur sprendžiate, kad rusiška "neutrali chna" yra chemija, kur tai parašyta? Ant pakelio?
Būtent, mane ir piktina tai, kai gamintojas rašo "black henna", o lotyniškas pavadinimas nurodomas Lawsonia inermis. Tai jau yra melas, nes 100 procentinė lawsonia inermis negali būti juoda, mėlyna, geltona ar dar kokia nors. Ji teturi tik vienos spalvos pigmentą, gali skirtis tik atspalviai. O kai gamintojas rašo "Black henna", tačiau nurodo, kad sudėtyje yra senna arba cassia, viskas ok, aš tikrai sutinku, kad tai sąžininga. Šįkart ir vykęs pavyzdys tiems, kas gamina bižuteriją. Tibeto sidabras nėra tikrasis sidabras, o kažkokių metalų lydinys, tačiau niekas to nenurodo ir apie tai nieko nenusimanantis pirkėjas gali pamanyti nusipirkęs gaminį iš tikro sidabro, kuris pagamintas Tibete.