Sveikos,
gana daug metų dažiau plaukus cheminiais dažais. Dažymas buvo būtinas, nes nesu sena, tačiau turiu daug žilų plaukų, o natūrali plaukų spalva - "lietuviška pilkoji". Tačiau paskutiniu metu pradėjo stipriai slinkti plaukai, jie pasidarė šiurkštūs, beveik neiššukuojami, taigi, supratau, kad metas atsisveikinti su chemija. Vienintelis man žinomas natūralus dažymo būdas buvo chna su basma. Tačiau viena problemėlė: aš net cheminių kreminės konsistencijos dažų pati sau padoriai užtepti nesugebėdavau (ypač pakaušyje), o čia su žolių košele. Kirpykloje paklausiau, ar nedažo su chna ir basma. Ne, nedažo, nes po užtepimo yra rekomenduojama dažus laikyti ilgiau nei 1 valandą, o kirpykloje visos dienos gi nepraleisi. Ačiū Dievui, kad turiu bičiulę kirpėją, kuri sutiko atvažiuoti pas mane į namus ir 6 valandas "žaidė" su chna ir basma, kad suvienodintų spalvą prie šaknų (kur ataugo žili) ir per visą ilgą (kur stipriai įsigėrę tamsūs cheminiai dažai). Viskas išėjo puikiai, rezultatu likau patenkinta (na, gal nepatiko tik tai, kad plaukai išsausėjo, o jie ir taip sausi buvo, bei tai, kad po dažymo negalima 3 dienas plauti su šampūnu). Taigi, praėjo mėnuo, prie šaknų pačiame viršugalvyje, ties sklastymu jau vėl švietė žili. Man vis nedavė ramybės mintis, kad gal yra sukurtų kokių nors žoliniu pagrindu pagamintų dažų, kurie lengvai teptųsi ir neišsausintų plaukų. Paguglinau ir - eureka - radau. Dvi dienas skaičiau įvairius užsieniečių natūralisčių forumus, jų atsiliepimus apie vienus ar kitus dažus, jų sudėtį, spalvas, ar lengva užtepti juos ant plaukų. Galų gale užsisakiau iš vienos USA el. parduotuvės, siuntinukas atėjo maždaug po 10 dienų. Draugė užtepė, palaikiau valandą. Ir rezultatas pranoko mano lūkesčius. Išplovus tekančiu vandeniu balzamo tirštumo dažus plaukai liko šilko švelnumo, spindintys. Spalva labai natūrali. Jau planuoji sekantį pirkinį iš tos krautuvės.
Šie dažai jau buvo kažkada minėti supermamų forume, jie vadinasi Surya henna cream. Jeigu domina, apie dažus galite pasiskaityti
čia Nusprendusios užsisakyti šiuos dažus pirmą kartą gaus 5 dolerių nuolaidą (šiaip siuntimas į Lietuvą kainuoja 4 dolerius, bet pritaikius nuolaidą nieko nekainuos) suvedusios nuolaidos kodą UCE 089.