QUOTE(austeja11 @ 2010 12 16, 00:41)
virintu vandeniu, ipyliau aliejaus, citrinos paspaudziau sulciu, druskos, rozmarinu aliejaus. Uzvakar issiploviau plaukus, tai nusiplove oranzine spalva, dabar matos toks raudonumas, bet vistiek nesigavo kaip norejau, noreciau kad tokia ryskesne butu.
O jei as pasisviesinciau su sviesintoju ir po to chna dazyciau, ar imtu chna? gal geriau matytusi tas raudonumas.
Papildyta:
pas mane ilgi plaukai beveik iki juosmens, sumaisiau 70 g su priedais, kuriuos rasiau pries tai ir paskui daziau, susukau plaukus uzsegiau uz galiuko su sagtuku kad laikytusi ir uzsidejau celofanine kepurele, uzsirisau ranksluosti ir laikiau 4 valandas, paskui ploviau kokia 15 min vandeniu, bet kai sukavau vis tiek birejo zoles ir pagalve nudaziau bei kita diena savo drabuzius
kai su sampunu nuploviau pasimate sodresne raudona.
aš darau visai kitaip
pamėgink mano būdą, gal tau pavyks, kaip ir man kad pavyksta?
kaip jau minėjau, savo plaukams iki menčių naudoju 300 g. žolelių. Tavo plaukams reikėtų turbūt kokių 400-500 g. su 70 g. nelabai įsivaizduoju, kaip reikėtų padengt visus plaukus. gal ir gerai, kad nenusidažė, nes su tokiu mažu kiekiu ko gero galėjo nusidažyti dėmėm, netolygiai
chna užpilu actu ir ką tik užvirusiu vandeniu. gerai viską išmaišau, ant indo užmaunu maišelį, uždengiu rankšluosčiu ir pastatau parai, kad aktyvuotųsi spalva. jei namuose šalta - iki 20 C, palaikyti galima ir 2 paras. o jei karšta - 25 C ir daugiau, tuomet brandinti žoles reikėtų trumpiau, pvz., per naktį arba per dieną.
Kai dažai subręsta, dar kartą gerai permaišau, pripilu dar šiek tiek karšto vandens ir tepu ant plaukų, pradedant nuo šaknų, o paskui ir ant plaukų galiukų.
Užsirišu celofaną, užsimaukšlinu megztą kepuraitę ir laukiu
kuo ilgiau laikai, tuo geriau nusidažo plaukas. galima laikyti kad ir per naktį, tik nelabai patogu miegoti.
kai ateina laikas skalauti plaukus, prileidžiu vonią vandens ir pirmiausia plaukus (kartu su galva
) pamirkau, paskalauju vonioje. kai normaliai prasiskalauja, tada jau kišu galvą po dušu. plaunu ilgai ir kruopščiai, stengiuos, kad kuo daugiau žolių išsiplautų, ypač prie šaknų.
štai ir viskas. pirmą kartą, kai išskalauju žoles, naudoju seną rankšluostį, kurio negaila
o paskui viskas čiki, nieks nieko nedažo ir viskas kuo puikiausiai
tiesa, nusidažiusi plaukus, stengiuos jų neplauti bent 1-2 dienas