Apie kyšius už mokamas palatas... NESĄMONĖ Prisiskaičiau aš čia tokiu "TIKRAI" žinančių, kad Klinikose mokamos palatos be kyšio negausi, tai mano vyras bandė su daktare susitart, kad mes ją gautume Gydytoja pasakė, kad kai atvažiuosim gimdyt reiks stot į eilę, o kito kelio NĖRA. Beje, pirmenybė mokamų palatų skiriama komplikuotai, sunkiai, per anksti gimdžiusiom Tad nereikia čia sakyt, kad "negavom mokamos, nes kyšio nedavėm" Tiesiog galbūt kažkam jos reikėjo labiau
QUOTE(Valaura @ 2010 12 15, 07:25)
Apie kyšius už mokamas palatas... NESĄMONĖ Prisiskaičiau aš čia tokiu "TIKRAI" žinančių, kad Klinikose mokamos palatos be kyšio negausi, tai mano vyras bandė su daktare susitart, kad mes ją gautume Gydytoja pasakė, kad kai atvažiuosim gimdyt reiks stot į eilę, o kito kelio NĖRA. Beje, pirmenybė mokamų palatų skiriama komplikuotai, sunkiai, per anksti gimdžiusiom Tad nereikia čia sakyt, kad "negavom mokamos, nes kyšio nedavėm" Tiesiog galbūt kažkam jos reikėjo labiau
o mano patirtis buvo visai kitokia... aš, anot jūsų, po "komplikuoto" gimdymo buvau, po operacijos. Buvom į tą eilę užrašyti, meldžiausi, kad tik greičiau tą vienvietę palatėlę gautumėm, nelabai malonu gulėti dvivietėje apkarstytai kateteriais, sunkiai iš lovos beišsiropščiančiai kai pas palatos kolegę lankytojų eilės nusidriekę... Pirmą dieną dvivietėj gulėjau viena, tai dar nieko buvo, o antrą dieną paryčiais "gavau" kaimynę, natūraliai pagimdžiusią, be jokių komplikacijų, kuri tos pačios dienos pavakary persikraustė į vienvietę... Na truputį nervas paėmė, bet mums su vyru dar "nedašilo" kame reikalas yra. Galvojom va tą mūsų kaimynką po paros namo išeidžia, tada tai jau tikrai bus mūsų eilė ir mes į vienvietę keliausim (tuo labiau kai nusimatė, kad ligoninej turėsim praleisti ne kelias paras, o kelias savaites). Aha, kaip sakoma, geri norai žmones puošia... Išleido tą mūsų kaimynką, o į vienvietę kitą mergaitę paguldė, irgi natūraliai pagimdžiusią, be jokių komplikacijų, pagimdžiusią 3 parom vėliau nei aš (skaičiuokim, vadinasi į eilę ji "atsistojo" irgi 3 parom vėliau). Mano vyrui neišlaikė nervai ir jis tiesiai į tą vienvietę nuėjo pasiklausti kaip jie gavo vienvietę palatą. Atsakymas buvo labai paprastas. Arba turėk pažįstamų/giminių arba su ta teta, kuri į eiles visus sustato, gražiai pasikalbėk. Gražiai pasikalbėti iš principo nėjom, ligoninėj praleidom 9 paras, o eilė į vienvietę taip ir "nepriėjo". Teip, kad... linkiu jums geresnės sėkmės...
QUOTE(Shanghai @ 2010 12 15, 14:55)
ligoninėj praleidom 9 paras, o eilė į vienvietę taip ir "nepriėjo". Teip, kad... linkiu jums geresnės sėkmės...
Na, nepatekot, tai nepatekot, ale uztai nemazai pinigu sutaupet vienvieteje para kazkur apie 100 lt kainuoja, jei gulima daugiau nei 3 paros tada lyg sekancios 60 lt..
Tu teisi- bent jau kolkas "pricelist"-toks
QUOTE(Olimpiete @ 2010 12 15, 18:01)
Na, nepatekot, tai nepatekot, ale uztai nemazai pinigu sutaupet vienvieteje para kazkur apie 100 lt kainuoja, jei gulima daugiau nei 3 paros tada lyg sekancios 60 lt..
aš galiu ir papasakoti kaip gavau tą mokamą palatą, nes net nežinojau kad ji "deficitas" ir atvažiavus net nežinojau kad tokių yra. Atvažiavau į klinikas laukiau operacijos, koridoriuje pradėjau skaityti skelbimus, pamatė tokia laaabai gera akušerė vardu Daiva ir paklausė gal norėsit mokamos palatos. Na mes sakom gal nežinom, ji pasisiūlė parodyti kaip atrodo, mes pažėjom mūms patiko. Sako tai aš jums ją paliksiu. Kadangi renimacijoj prabuvau4 patras tai man neišsaugojo tos palatos, bet nuvežė vistiek į mokamą bet kitą. Adminstratorė nuolat užsukdavo ir paklausdavo ar viskas gerai ar patinka. Tai kad net nei kvapo nepajutau dėl tų kyšių.
primtu mane is kedainiu kaune gimdyti ar reiketu moketi?
QUOTE(simse22 @ 2010 12 16, 11:52)
aišku, kad priimtų juk gimdymas kolkas visoj Lietuvoj nemokamas ir visiems
Kai aš gimdžiau tai pilna buvo is kitu miestu,manau kad tikrai galite atvaziuoti cia gimdyti..as tai tikrai cia patariu,kadangi apie gimdyma ir prieziura jo metu turiu pacius geriuasius atsileipimus
QUOTE(simse22 @ 2010 12 16, 11:52)
priimtu jei butu vietu, nes KMUK nelabai nori priimti jei nera siuntimo ir rekomendacijos gimdyti butent KMUK. Tai jei tikrai cia planuoji gimdyti - paprasyk,kad tavo daktare i kortele irasytu,kad rekomenduojama gimdyti KMUK (priezasti taip pat ji turetu irasyti)
QUOTE(LaVil @ 2010 12 18, 00:56)
priimtu jei butu vietu, nes KMUK nelabai nori priimti jei nera siuntimo ir rekomendacijos gimdyti butent KMUK. Tai jei tikrai cia planuoji gimdyti - paprasyk,kad tavo daktare i kortele irasytu,kad rekomenduojama gimdyti KMUK (priezasti taip pat ji turetu irasyti)
va cia tai pirma karta karta girdziu apie siuntima, nenoriu nieko sakyt, nes nezinau 100%, bet pati pirmaja gimdziau kmuk ir nereikejo jokio siuntimo, pries pusmeti pusbrolio zmona gimde ir be jokio siuntimo, nors gyvenam ne kaune.
Aha- man irgi labai idomu- is kur cia tokia info (del siuntimu)?
QUOTE(LaVil @ 2010 12 18, 00:56)
QUOTE(Valaura @ 2010 12 15, 08:25)
Apie kyšius už mokamas palatas... NESĄMONĖ
sąmonė ir labai didelė sąmonė. Yra daktarai, kurie bet kada gali parūpinti savo pacientei mokamą palatą, ir yra daktarai, kurie stovi eilėj.