Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

QUOTE(mariwka @ 2011 01 09, 17:10)
Ir dar klausimelis o klinikuose tik dvidietes ir vienvietes, mane cia gazdino, kad ir triveciu yra.

jei gerai pamenu, tai pogimdyviniu palatu trivieciu nera ax.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas zinote D. Vaitkienes mob. num.?
Atsakyti
Laba 4u.gif
Ar galėtumėte pasidalinti, kas klinikose siuva tarpvietės plyšimus po gimdymo NEsusitarus? Ačiuks.
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2011 01 11, 15:56)
Laba  4u.gif
Ar galėtumėte pasidalinti, kas klinikose siuva tarpvietės plyšimus po gimdymo NEsusitarus? Ačiuks.

Kaip suprasti? g.gif suplyšo po kiek laiko? jei gimdymo metu - siuva akušerė arba gydytoja, dabar tiksliai nepamenu. niekas specialiai iš šalies neateina.
Atsakyti
QUOTE(rds @ 2011 01 10, 17:18)
jei gerai pamenu, tai pogimdyviniu palatu trivieciu nera  ax.gif

pries 4 metus gulejau trivieteje smile.gif kaip dabar - nezinau, bet turbut kai vietu nera, guldo ne tik i pogimdyvines.
Atsakyti
QUOTE(mariwka @ 2011 01 09, 18:10)
Ir dar klausimelis o klinikuose tik dvidietes ir vienvietes, mane cia gazdino, kad ir triveciu yra.

priešgimdyvinės palatos (na ten kur guli besilaukiančios, o ne pagimdę) tai tikrai trivietės yra. Prieš abu gimdymus man teko trivietėse gulėti... pirmą kartą, prieš penkis metus, tai visos trys lovos buvo "užimtos", antrą kartą, prieš keturis mėnesius, tai tik dvi lovos buvo "užimtos", o viena laisva... O po gimdymo abu kartus perkraustė į dvivietę. Apie pogimdymines trivietes palatas neteko girdėti, manau, nėra tokių... Na nebent jei po operacijos būsit tai apie parą laiko teks praleisti pooperacinėj (intensyvios terapijos berods vadina), tai ten kartais ir penkios moteriškės vienoj palatoj būna... bet toj pooperacinėj nepilnai parą laiko palaiko ir tada į paprastą perkelia. Tik prieš penkis metus į pooperacinę nieko neįleisdavo, o va prieš keturis mėnesius kai gulėjau tai vyrai galėjo ateiti aplankyti... Ir dar viena naujovė klinikose yra. Man labai patiko. Po operacijos, kai mamytes dar "siuvinėja", leliukus deda tėveliams ant krūtinės thumbup.gif
Atsakyti
as pries metus gimdziau klinikose man patiko ir antrakart ten gimdyciau, labai malonus personalas ir slaugutes ir daktarai visi kiek susiduriau thumbup.gif gulejau venvietei mokamoi su teciu visi trys, tai sesute sake kad nera vietu guldo jau ir po tris, vadinas buna trivietes kai truksta vietu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shanghai @ 2011 01 12, 20:31)
<...> Ir dar viena naujovė klinikose yra. Man labai patiko. Po operacijos, kai mamytes dar "siuvinėja", leliukus deda tėveliams ant krūtinės  thumbup.gif

tai tipo tevelius [errengia ligonines drabuziais ir suteikia lova g.gif ar kaip cia? ax.gif ar su savo rubais, stovint????
Atsakyti
Nezinau kokiu principu tevams uzdedama, bet galiu tik priezasti pasakyti: kudikis gimsta sterilus ir pirmas kontaktas kuri jis gauna yra geriausia, kad tai butu motinos ar, nesant galimybei, tevo organizmo flora. Savos seimos, taip sakant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olimpiete @ 2011 01 13, 10:43)
Nezinau kokiu principu tevams uzdedama, bet galiu tik priezasti pasakyti: kudikis gimsta sterilus ir pirmas kontaktas kuri jis gauna yra geriausia, kad tai butu motinos ar, nesant galimybei, tevo organizmo flora. Savos seimos, taip sakant  4u.gif

tai jei tai yra naujove - klausimas, kaip praktiskai tai atliekama?

kai gimdziau KMUK - ant krutines dedavo mamai, kad bandytu zyst. tevas, jo\uk neguli, ant krutines nepaguldys, o kai siuvineja - tevas salia su kudykiu. bet jokiu budu ne ant krutines doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 01 13, 10:58)
tai jei tai yra naujove - klausimas, kaip praktiskai tai atliekama?

kai gimdziau KMUK - ant krutines dedavo mamai, kad bandytu zyst. tevas, jo\uk neguli, ant krutines nepaguldys, o kai siuvineja - tevas salia su kudykiu. bet jokiu budu ne ant krutines  doh.gif

...ant krūtinės deda tėčiui kaip daromas planinis CP liepia nusirengti iki pusės ir padeda leliuką, jei operuojama planiškai ir yra operacinėje prie gimdykols, o jei ekstra tokių dalykų nebūna schmoll.gif draugę planiškai operavo - guldė leliuką tėčiui, o mane ekstra tai nebuvo kaip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 01 13, 08:58)
tai tipo tevelius [errengia ligonines drabuziais ir suteikia lova  g.gif  ar kaip cia?  ax.gif  ar su savo rubais, stovint????

eiga maždaug tokia: iš pradžių mažiuką naujagimių daktarai pasiima pas save ant stalo (pačioj operacinėj yra taip vadinamas naujagimių stalas) ten jį apvalo, sutvarko virkštelę ir pan., tada atneša mamai ant krūtinės, bet sakyčiau trumpam (gal čia tik man taip pasirodė, gal truputį apsvaigus nuo narkozės laiko pojūtis subyra...), o tada naujagimių daktarai išsineša leliukus pas save. Mano vyras visą laiką sėdėjo už operacinės durų (nėjo nei parūkyt nei kavos gert nei mob pakalbėt), tai sakė iš pradžių išlindo viena gydytoja ar seselė ir pranešė, kad jau gimė, o po kurio laiko išėjo kita sesutė su mažiuliu ir liepė sekt iš paskos... Visi kartu nuėjo į naujagimių skyrių, į palatą ir liepė rengtis (vyras iš pradžių dar net nesuprato, klausė - "tai ir kelnes nusimaut?" lotuliukas.gif bet sesutė pasitaikė piktoka ir apibaubė, kad toks nesusipratęs, paaiškino, kad po operacijų tėveliams ant krūtinės guldo leliukus, tipo mano vyras turėjo tai žinot). Na žodžiu toj palatoj yra lova, vyras nusirengė iki pusės, atsigulė ant tos lovos, jam ant krūtinės padėjo mažių, apklostė dekučiais ir taip jie gulėjo apie pusvalandį, o gal ir šiek tiek ilgiau. Vyras truputį pasimetęs buvo, euforijos apimtas (turbūt ir baimės dėl mažučio kamuoliuko ant krūtinės gulinčio) tai irgi laike nelabai susigaudė... Žodžiu, gulėjo iki tol kol po sekančios operacijos atėjo kitas leliukas su savo tėveliu, va tada reikėjo atlaisvinti tą palatą....
Ir kai aš po operacijos gulėjau pooperacinėj (na toj intensyvios terapijos), tai visų mano operuotų kaimynių vyrai su didžiausiais įspūdžiais pasakojo kaip jiems leliukus ant krūtinės dėjo... Tad aš susidariau įspūdį, kad dabar klinikose po visų operacijų lelius tėveliams ant krūtinės deda, nesvarbu ar planinis CP ar eksta... Aišku jei tėvelis tuo metu pašonėj būna...
Atsakyti