Nors gimdziau pries 2 metus, bet jeigu kam bus idomu
galiu pasidalinti savo mintimis apie KMUK. Didziausias privalumas mano atveju buvo - sekmingas gimdymas, beje su epiduru. Gimdziau pas V.Gintauta, apie jo profesionaluma cia nerasysiu, nes visa tema yra apie tai, trumpai tik pasakysiu super gydytojas - viska atliko idealiai, greitai, susiuvo juvelyriskai (
kaip tas sake, kad ir vyrui butu smagu
). Zodziu pats gimdymas praejo be priekaistu.
Dabar minusai - kadangi buvo baisinis anslagas tuo metu, tiesiog perpildyta, todel negavome mokamos palatos, perkele i nemokama. Ten atveze dar viena mama su berniuku gimusiu. Buvima po gimdymo ligonineje prisimenu kaip kosmara - maniske mergyte rami, gerai trauke papuka, patraukia patraukia ir uzmiega leliuke, ko nepasakyciau apie kaimynkos, siaubas kazkoks - vaikas istisai klykia, nemokejo zyst papo, todel matyt alkanas buvo, man pradejo stogas vaziuotnuo to istisai rekiancio vaiko, as jau mandagiai pradejau sakyt gal tu jam jau misinuko prasyk. Be to, pradejo man gamintis pienas, krutine istino, visa karsta, priliesti negaliu, nesuprantu kas darosi, vidury nakties bandau issikviesti kazka, nei viena sesele neina, sako, neturim kada, tai ka nezinai, kad pienas cia gaminas ir nieko padet negalim, nusipirk kopusta. O as juk pirma karta gimdziau, nieko nezinau, kas ir kaip
, man jau panika prasidejo, sedziu zliumbiu ir galvoju isleiskit mane is sito kosmaro. Vyras buvo salia diena nakti, ramino visaip, padejo (del ko jam busiu dekinga visa likusi gyvenima). Mano atseit po gimdymo palatos gydytoja tik uzeidavo sekundei viena kart per diena "Gerai jauciates?", o as vargsele bijodama, kad sitam kosmare manes dar nepaliktu ilgiau, sakydavau "puikiai, leiskit mane namo". Emilytes gydytoja uvo labai miela, tokia jaunute, vos ne studente, bet taip graziai ta mergaite apziuredavo, po dukart per diena ateidavo, viska tikrindavo. Na o kai atejo ta diena "i namus"
buvau laimingiausia pasaulyje
, skridau kaip ant sparnu.
Keletas pastebejimu:
nesirengti savo rubu po gimdymo, paprasciausiai pataupykite,tikrai niekam neidomu, kokio grazumo pas jus ten chalatelis ar kelnes (nors aisku as atrodziau kaip is koncentracijos stovyklos pabegus
)
Vaikiuka as rengiau savais rubeliais buvau isidejus 4 komplektukus bet man kazkaip dar pritruko, nes matyt pamperio uzdet nemokejau
. Man paciai is viso prireike tik: suku, dantu pastos-sepetelio, iklotu 5 dideliu ir keletos yprastu ir 4 trusiku (tokiu kaimietisku dideliu, kad normaliai tie iklotai laikytusi).
O siaip viska vietoje sprendem, vyras nubegdavo atnesdavo ar nupirkdavo.
Kopustas istinusiai krutinei buvo super vaistas, tiesiog dedavau lapus ir palaikydavau.