Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

QUOTE(naitas @ 2010 12 20, 09:15)
sąmonė  4u.gif  ir labai didelė sąmonė. Yra daktarai, kurie bet kada gali parūpinti savo pacientei mokamą palatą, ir yra daktarai, kurie stovi eilėj.  4u.gif

Na, jei jau gimdymo skyriaus vadovas, pas kuri as gimdziau, negalejo man parupint iskart vienvietes, nes jos buvo uzimtos, ir reikejo palaukti 1,5 paros, kol atsilaisvins, tai nezinau tada kas gali, kaip jus sakot - bet kada... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zilile.c @ 2010 12 18, 13:34)
va cia tai pirma karta karta girdziu apie siuntima, nenoriu nieko sakyt, nes nezinau 100%, bet pati pirmaja gimdziau kmuk ir nereikejo jokio siuntimo, pries pusmeti pusbrolio zmona gimde ir be jokio siuntimo, nors gyvenam ne kaune.

QUOTE(Basttet @ 2010 12 18, 17:37)
Aha- man irgi labai idomu- is kur cia tokia info (del siuntimu)?  blink.gif

info is patirties mirksiukas.gif pati gimdziau pries 3 menesius ir jei pas mane nebutu buve rekomendacijos gimdyti KMUK (del vaiko sveikatos), tai butu siunte i kitus gimdymo namus. Priemime taip sake. nes buvo KMUK perpildyta smile.gif Sake, kad net greitosioms pranese, kad nevestu i klinikas be siuntimu bt.y. rekomendaciju wink.gif Taip, kad kaip ir rasiau, visko gali pasitaikyti, bet geriau buti apsidraudus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaVil: 20 gruodžio 2010 - 10:00
Pilnai suprantama, kad KMUK- ne guminis, ir kartais tikrai gali pasitaikyti "perpildymu".
Aciu, LaVil uz info- reiks del visa ko pasiimti ta rekomendacija (man irgi turetu ja duoti del nestumo), kad paskui problemu nebutu 4u.gif
QUOTE(LaVil @ 2010 12 20, 10:59)
info is patirties  mirksiukas.gif pati gimdziau pries 3 menesius ir jei pas mane nebutu buve rekomendacijos gimdyti KMUK (del vaiko sveikatos), tai butu siunte i kitus gimdymo namus. Priemime taip sake. nes buvo KMUK perpildyta smile.gif Sake, kad net greitosioms pranese, kad nevestu i klinikas be siuntimu bt.y. rekomendaciju wink.gif Taip, kad kaip ir rasiau, visko gali pasitaikyti, bet geriau buti apsidraudus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Olimpiete @ 2010 12 20, 09:19)
Na, jei jau gimdymo skyriaus vadovas, pas kuri as gimdziau, negalejo man parupint iskart vienvietes, nes jos buvo uzimtos, ir reikejo palaukti 1,5 paros, kol atsilaisvins,  tai nezinau tada kas gali, kaip jus sakot - bet kada...  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Tokia pati situacija buvo ir man biggrin.gif . Susitarusi buvau su M.Kliučinsku.
Prieš tris metus, aišku. Gal dabar korupcija jau išvešėjo. g.gif
Atsakyti
[quote=Basttet,2010 12 20, 12:28]
Pilnai suprantama, kad KMUK- ne guminis, ir kartais tikrai gali pasitaikyti "perpildymu".
Tas pats ir mums buvo, atvaziau jau su 5 cm. atsidriusiu kakleliu, o jie man sako vaziuokit kur kitur, nes nera vietu doh.gif na, gerai, kad dirbo pazistama, kuri sutare, kad mane priimtu ax.gif nors ir taip jau buvau siusta i KMUK pries 2 dienas, nes buvo pernesiojimas, tai dekui Dievui, kad ten papuoliau, nes teko neplanuota CP daryti. nesitarus buvau su niekuom, bet esu patenkinta kliniku darbuotojais thumbup.gif Pinigeliu davem tai tik anesteziologui ir akuserei, o del operacijos tai net nzn kas mane operavo, nes viskas taip greitai ivyko, kad nesuvokiau kas vyksta blink.gif
Atsakyti
gal kuri galit papasakoti kaip klinikose situacija su drabuziais motinai ir kudikiui? ka duoda, o ka paciai reikia tureti? ar leliuka rengia ligonines rubais, ar savus reikia duoti (jei reikia duoti, tai kada tai padaryti?) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(korete @ 2010 12 27, 17:49)
gal kuri galit papasakoti kaip klinikose situacija su drabuziais motinai ir kudikiui? ka duoda, o ka paciai reikia tureti? ar leliuka rengia ligonines rubais, ar savus reikia duoti (jei reikia duoti, tai kada tai padaryti?)  4u.gif

i gimdykla tai rengia viska jie savais, leliuka kai gimsta gali aprengti tavais, atsinesk i gimdykla ir kai pagimdysi, paklaus taves ar turi drabuziukus, tai paduosi, arba padek iskart ant spinteles. Savo chalata galesi apsirengti kai perkels i palata, naktinukus savus siulyciau pataupyti, arba tureti ju nemazai, nes jei kraujuosi tai didele tikimybe sutepti, o ligonines kad ir kokie jie negrazus, bet galima keisti belekiek per diena, kiek reikia, na, bent jau pirma para tai man butu neuzteke visu turimu naktinuku wink.gif o ir kas man juos butu skalbes....
Atsakyti
QUOTE(korete @ 2010 12 27, 18:49)
gal kuri galit papasakoti kaip klinikose situacija su drabuziais motinai ir kudikiui? ka duoda, o ka paciai reikia tureti? ar leliuka rengia ligonines rubais, ar savus reikia duoti (jei reikia duoti, tai kada tai padaryti?)  4u.gif

Gimdykloje rengia savo drabuziais, leliukui praso tavo atsivestu...palatoj naktinius duoda buna ir leliukui rubeliu.
Patarimas: geriau turek viska savo (ypac leliuko drabuzeliu), kad nereiketu sesuciu prasineti,kad atnestu. Pati jausiesi komfortiskiau ir nereikes budinciuju prasineti ir kviestis mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors gimdziau pries 2 metus, bet jeigu kam bus idomu 4u.gif galiu pasidalinti savo mintimis apie KMUK. Didziausias privalumas mano atveju buvo - sekmingas gimdymas, beje su epiduru. Gimdziau pas V.Gintauta, apie jo profesionaluma cia nerasysiu, nes visa tema yra apie tai, trumpai tik pasakysiu super gydytojas - viska atliko idealiai, greitai, susiuvo juvelyriskai ( biggrin.gif kaip tas sake, kad ir vyrui butu smagu thumbup.gif ). Zodziu pats gimdymas praejo be priekaistu.
Dabar minusai - kadangi buvo baisinis anslagas tuo metu, tiesiog perpildyta, todel negavome mokamos palatos, perkele i nemokama. Ten atveze dar viena mama su berniuku gimusiu. Buvima po gimdymo ligonineje prisimenu kaip kosmara - maniske mergyte rami, gerai trauke papuka, patraukia patraukia ir uzmiega leliuke, ko nepasakyciau apie kaimynkos, siaubas kazkoks - vaikas istisai klykia, nemokejo zyst papo, todel matyt alkanas buvo, man pradejo stogas vaziuotnuo to istisai rekiancio vaiko, as jau mandagiai pradejau sakyt gal tu jam jau misinuko prasyk. Be to, pradejo man gamintis pienas, krutine istino, visa karsta, priliesti negaliu, nesuprantu kas darosi, vidury nakties bandau issikviesti kazka, nei viena sesele neina, sako, neturim kada, tai ka nezinai, kad pienas cia gaminas ir nieko padet negalim, nusipirk kopusta. O as juk pirma karta gimdziau, nieko nezinau, kas ir kaip unsure.gif , man jau panika prasidejo, sedziu zliumbiu ir galvoju isleiskit mane is sito kosmaro. Vyras buvo salia diena nakti, ramino visaip, padejo (del ko jam busiu dekinga visa likusi gyvenima). Mano atseit po gimdymo palatos gydytoja tik uzeidavo sekundei viena kart per diena "Gerai jauciates?", o as vargsele bijodama, kad sitam kosmare manes dar nepaliktu ilgiau, sakydavau "puikiai, leiskit mane namo". Emilytes gydytoja uvo labai miela, tokia jaunute, vos ne studente, bet taip graziai ta mergaite apziuredavo, po dukart per diena ateidavo, viska tikrindavo. Na o kai atejo ta diena "i namus" lotuliukas.gif buvau laimingiausia pasaulyje biggrin.gif , skridau kaip ant sparnu.
Keletas pastebejimu:
nesirengti savo rubu po gimdymo, paprasciausiai pataupykite,tikrai niekam neidomu, kokio grazumo pas jus ten chalatelis ar kelnes (nors aisku as atrodziau kaip is koncentracijos stovyklos pabegus doh.gif )
Vaikiuka as rengiau savais rubeliais buvau isidejus 4 komplektukus bet man kazkaip dar pritruko, nes matyt pamperio uzdet nemokejau smile.gif. Man paciai is viso prireike tik: suku, dantu pastos-sepetelio, iklotu 5 dideliu ir keletos yprastu ir 4 trusiku (tokiu kaimietisku dideliu, kad normaliai tie iklotai laikytusi).
O siaip viska vietoje sprendem, vyras nubegdavo atnesdavo ar nupirkdavo.
Kopustas istinusiai krutinei buvo super vaistas, tiesiog dedavau lapus ir palaikydavau.
Atsakyti
isidekit WC popieriaus, nes jei nemokamoj palatoj gulesit, bendram WC daznai jo pritruksta, todel geriau tureti savo, o sis daiktas greitai naudojasi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 12 20, 10:15)
sąmonė  4u.gif  ir labai didelė sąmonė. Yra daktarai, kurie bet kada gali parūpinti savo pacientei mokamą palatą, ir yra daktarai, kurie stovi eilėj.  4u.gif

Pries 7 men gimdziau KMUK, kaip ryte atvaziavome paprasiau mokamos palatos, atsake, kad visos uzimtos ir uzrase i eile mokamai palatai. Po CP buvau perkelta i reanimacija, atejo sesute ir pasake, kad gavome mokama palata. Mane dar palaike reanimacijoje, o vyras jau galejo apsigyventi mokamoje palatoje. Niekam nieko uz palatos gavima nedaveme. Kasdien ateidavo akusere atsakinga uz mokamas palatas, klausdavo ar nieko netruksta.
Nebuvo jokios korupcijos mirksiukas.gif

Atsakyti
Mane operavo M>Kliučinskas.
Palatos mokamos prašėme, gavome bendra tvarka.
Atsakyti