QUOTE(tavolaime @ 2011 10 25, 15:31)
Jungiuosi ir aš prie jūsų
Kol kas dar nieko nepradėjau-tik daugmaž žinau,apie ką rašysiu.Tik jokios dar suformuluotos temos neturiu
Buvau bibliotekose,tačiau nieko gero neradau,kad būtų lietuvių kalba...Tik anglų arba vokiečių...Kadangi ne LT esu,tai reikės čia,vietoje,ieškotis literatūros vokiečių kalba...Oi,kiek laukia darbo vertime
, o paskui ir rašant
Klausimas visoms:kaip jūs susisteminate ar kažką kitą darote,kai peržiūrite,perskaitote turimą literatūrą?Iškart užsirašote kur?Kaip tai vyksta?Pvz,aš turiu dabar iš LT vieną knyga lietuvių kalba,tačiau greitai man ją teks grąžinti.Aš ją noriu visą perkaityti...Tai po to man reikia ją susikonspektuoti,ar kaip?Kad vėliau turėčiau iš jos ką parašyti...Nes tai bus tikriausiai viena iš pagrindinių mano šaltinių...Kaip jūs apdorojate tą literatūra?Pvz,jei turite dvidešimt knygų ar daugiau?
Sveika prisijungusi
beje, ką studijuoji?
Kadangi pas mane labai daug skaitymo, daug knygų, tai pirmiausia stengiuosi reikalingiausias įsigyti/atsišviesti (kartais tai pigiau gaunasi nei naują knygyne pirkti). tada savoje knygoje pasižymiu svarbius dalykus.
Jeigu neturiu savo ir reikia grąžinti - konspektuoju. Jeigu yra skyriai, tai rašau pagrindines tezes, esmę, mintį. Ir viskas. Tikrai neperrašinėju visko, gautųsi labai daug ir užimtų begale laiko.